Ρινοτραχείτιδα

SOS -διάρροια -φτέρνισμα- μυξούλες

ΠΗΡΑ τηλ την κυρια που θα μου δωσει τον γατο και την ρωτησα εαν μπορω να περασω αυριο το πρωι που χαλαρωνω απο τον χαμο αυτης τησ εβδομαδας για να τον παρω, και μου ειπε πως εχει διαρροια και φτερνιζεται βγαζοντας μυξουλες.του εδωσε ercefuryl kai amoxil.(ετσι τησ ειπε ο κτηνιατρος τησ)τι εχει ο γατουλησ? λετε να κολησε κατι απο τισ υπολοιπεσ γατεσ του σπιτιου? ρινοτραχιιτιδα εινε αυτο? παρακαλω βοηθηστε με για να το προλαβουμε τωρα που ειναι μικρο (4 μηνων).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολυ πιθανο να ειναι ρινοτραχιιτιδα και ερπητοιος και το καλοκαιρακι ετσι ηταν μια βδομαδα και ειχε διαροια αναλογα με τη τροφη αλλα ηταν ηδη αποπαρασιτωμενο μεσα . Μην σε ανυσηχει αυτο το θεμα ειναι να το πας καταρχας εσυ μολις το παρεις την πρωτη μερα πριν ερθει σπιτι σου στο γιατρο σ εναν καλο γιατρο.

Μετα το θεμα ειναι να κανεις οτι σου πει.

Τι να περιμενεις περιπου αν ειναι ρινοτραχιιτιδα:
Πιθανοτατα θα χρειαστει Φλουτελμιουμ η βανμιθ για τα εσωτερικα σκουλικακια ειναι αλοιφες και δινονται αναλογα τι θα πει ο γιατρος, εξισου μια αμπουλιτσα στρονχολντ για μικρακια που τη βαζεις στο σβερκακι πισω και εκξισου πιθανοτατα τομπρεξ στα ματακια σταγονιτσες και βιμπραμυσιν σιροπακι με τη συριγγα. Αυτα ειναι αυτα που συστηνει παντα η δικη μου γιατρος στην αρχη και τα θεωρει τα πιο αποτελεσματικα το αμοξιλ δεν το προτιμαει καικανοντας αυτα σε περιπου μια βδομαδα περναει αντε δεκαπεντε μερες το πολυ και μετα αφου περασει τελειως το πας παλι για εμβολια.\

Το θεμα ειναι οτι το γατακι αυτη τη στιγμη ειναι σχεδον απροστατευτο σειωσεις καθως ανεμβολιαστο κι αυτα πρεπει να γινουν αυτη τη βδομαδα για να μπορεσεις να το εμβολιασεις.

Αν διαβασεις προσεκτικα αυτα που σου λεω , δεν πανικοβληθεις παλι και τα εφαρμοσεις αυτα που θα σου πει ο καλος γιατρος που θα βρεις, μπορεις να το φροντισεις και μονος σου. Εκτος αν ειναι κατι σοβαροτερο εχει διαροιες εμετους και ατονια οποτε θελει επειγουσα νοσηλεια πιθανον.

Το επειγον ειναι ενα μικρο γατακι να μη φροντιστει απο αυτα που ειπε ενας γιατρος στο τηλεφωνο αλλα να το πας να το δει ι=η ο ιδιος η καποιος απο αυτους που θα βρεις εδω στα λινκς.

Ουτως η αλλως τωρα που μπηκες στο χορο θα τα μαθεις απλα η πρωτη γαα ειναι η πιο δυσκολη στη δευτερη θα ξερεις;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μακαρι ολα ναπανε καλα με το γατακι!

με το αλλο ομως βρε decadence τι εγινε?δεν ειχες πει οτι θα ξαναπερναγες???

το γατακι μου δεν παει καλα..χανει βαρος συνεχως..τωρα του δινω ιντερφερονη και ενα αλλο φαρμακο (δεν θυμαμαι ονομα) σε συριγγα..εαν χασει και αλλο βαρος τοτε το χανω...ευθυνεται ο ιος που εχει μεσα του (ρινοτραχιιτιδα)..ειμαι χαλια.

Καλά εσύ ακόμα το περιμένεις το γατί?? Πότε θα το πάρεις? ακούω τόσο καιρό γιαυτο το γατί ακόμα να το υιοθετήσεις?

Μαρίνα

Το εχει ηδη υιοθετησει βρε! Δεν μου λες βρε παιδακι μου δεν παιρνει αντιβιωση? πως και δεν το εχει ζητησει να το νοσηλευσει???Δεν το πας στον αιλουρο μπας και το σωσεις??

Να το πας σε κλινική να το κρατήσουν μέσα!!!!

Εγώ με αυτό παλεύω μήνες για να γίνουν καλά αλλά ακόμα τίποτα. Τώρα μου δωσε μια συνταγή νέα που τους κάνει κάπως καλό, με Synulox & Antirobe.

Μαρίνα

γεια σας!

σημερα πηγα το γατακι στο γιατρο και μου ειπε πως εχει ρινοτραχιτιδα. αν καποιος εχει εμπειρια θα ηθελα να μου τη μεταφερει.
ευχαριστω πολυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά ξέρω ότι είναι μια αρρώστια πολύ συνηθισμένη στα γατάκια και τις περισσότερες φορές με την κατάλληλη αγωγή και φροντίδα περνάει χωρίς πολλές παρενέργειες. Σου έδωσε καθόλου φάρμακα ο γιατρός; Αν έχει τσίμπλες και μύξες, καθάριζε τα συχνά, φρόντισε να τρώει καλά και να το κρατάς στα ζεστά και μην ανησυχείς. Περαστικά θα είναι!!:)
Δες και το άρθρο αυτό να ενημερωθείς:
https://www.mypetz.gr/threads/Νόσος-του-ανώτερου-αναπνευστικού.219456/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο γιατρος μου εδωσε αντιβιωση για μια βδομαδα και μετα μου ειπε θα κανουμε εμβολιο. την βαζω να φαει αλλα δεν θελει, μονο νερο πινει. οσο για τη ζεστη θα κανω ο,τι μπορω αλλα δεν ξερω τι μπορω να κανω. γενικα κοιμαται μεσα στα λουτρινα αρκουδακια μου οποτε σιγουρα εκει ειναι ζεστα αλλα περπαταει στο πατωμα που ειναι παγωμενο για αυτη φανταζομαι.
ευχαριστω πολυ

Φρόντισε την φαρμακευτική αγωγή και σιγά-σιγά θα δείς που και θα τρώει καλύτερα και γενικά θα συνέλθει.....
Αν φυσικά δεν ειναι το θέμα γενικότερο της αφαγίας!!!!! Πρίν έτρωγε?

Ίσως αν της πάρεις ένα κρεβατάκι για γατάκια, ή αν βάλεις σε μια κούτα στην οποία έχεις ανοίξει ένα άνοιγμα μια πετσετούλα και ένα δυο από τα αρκουδάκια σου θα είναι μια χαρά, είναι και καλοκαίρι άλλωστε.
Η ανορεξία είναι ένα πρόβλημα. Προσπάθησε να της δίνεις λίγο να τρώει κάθε μερικές ώρες. Πάρε φακελάκια για μικρά γατάκια που είναι νόστιμα και ζέσταινέ τα λίγο για να μυρίζουν περισσότερο. Επίσης στις κροκέτες μπορείς να ρίχνεις λίγο ζουμί από τόνο σε νερό. Υπάρχουν και σκευάσματα με βιταμίνες, δυναμωτικά κτλ που ανοίγουν την όρεξη σε άρρωστα ζώα. Δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα. Μήπως θυμάται κανείς άλλος;

Για την ζεστη, ανοιξε απο κατω ενα λουτρινο, βγαλε οτι εχει μεσα(φελιζολ, μαλλι κτλ), και βαλε μεσα του ενα μπουκαλι με ζεστο νερο.
Ετσι ζεσταινεται και νομιζει οτι ειναι η μαμα του.
Ετσι εκανα και στο δικο μου μωρακι!;)

ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις συμβουλες.
τις προηγουμενες μερες ετρωγε κανονικα την ημερησια ποσοτητα που επρεπε.
εχει κρεββατακι με διαφορα πραγματακια για να ειναι ζεστο κουβερτακι, λουτρινα αλλα προτιμαει την πολυθρονα με τον τεραστιο αρκουδο.
παντως ειναι πολυ δραστηρια. νομιζω αυτο ειναι καλο σημαδι, ε?.
εχει ξεπρηστει και η κοιλιτσα της, ισως απο την αποπαρασιτωση(?).
προσπαθω να της δινω λιγες κροκετες αλλα δεν θελει ομως πρεπει να πειναει γιατι ολο παει και μυριζει. δεν της εδινα κονσερβες και τετοια γιατι φοβομουν τις διαρροιες. θα τα ανακατεψω με τις κροκετες ωστε να μειωσω αυτον τον κινδυνο.

και παλι ευχαριστω για τις συμβουλες!!!!!
νομιζω οτι με το γιατρο βρηκαμε και ονομα "μπιχλα"!:)

S. O . S. κανει πολυ εντονη διαροια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ο γιατρος μου ειπε να του δωσω ercefuryl.
τι του συμβαινει?????????????????????????
ο γιατρος με ρωτησε επιμονα για το χρωμα.
δεν του εδωσα να φαει τιποτα αλλο περα απο κροκετες. του εδωσα και αλλες κροκετες ομως μαζι, λετε να ειναι αυτο??????????????????????????? τι να κανω?

Μιλα με το γιατρό σου άμεσα. Για μένα ακόμα καλύτερα να το δει σήμερα αν γίνεται.

σημερα την ειδε ο γιατρος γιατι εχθες ειδα οτι κατι δεν παει καλα τις προηγουμενες μερες ηταν ενταξει (την τρτη την πηρα).
μιλησα με τον γιατρο αμεσως μολις ειδα την διαρροια και μου ειπε να της δωσω το φαρμακακι για τη σιαρροια 1 ml πρωι μεσημερι βραδυ. σε λιγο θα παρει και την αντιβιωση της. πολλα φαρμακα δεν ειναι για τοσο μικρο γατακι????????(1 μηνα)

Τι να σου πω...μήπως να πάρεις και μια 2η γνώμη? Πάρε τον κύριο Πάνο (Αίλουρος), το τηλ είναι στα Link. Καμιά φορά, αν ανησυχούμε πραγματικά είναι καλύτερο να ρωτάμε και να ξαναρωτάμε, παρά να κλαίμε μετά.

Κάνε ό,τι σου λέει ο γιατρός. Ίσως και να είναι παρενέργειες από την αντιβίωση η διάρροια, ίσως και από την αποπαρασίτωση τι να πω;;; Μακάρι να είναι όλα περαστικά!!!!

παντως η μικρη ειναι μες στο κεφι και τρεχει γυρω γρυω σαν τρελλη σκαρφαλωνει παιζει!!!!!!!!!!!!!
αλλα θα παρω τηλ να ρωτησω ευχαριστω πολυ!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back