Ρινοτραχείτιδα

πριν 2 εβδομάδες είχε και η μικρούλα μου ρινοτραχειίτιδα, αλλα την ίδια μέρα είχαμε κάνει το πρώτο μας εμβόλιο και δεν επρεπε να δωσουμε αντιβίωση γιατι δεν θα ισχυε το εμβόλιο πλεον.
το ματάκι της ηταν πολύ χαλια... πολύ πιο κλειστο απο το αλλο και κοκκινο και το εκλεινε συνέχεια.της καναμε μια θεραπεία για 7 μερες με κολύριο και αλοιφή μεσα στο ματάκι που μας ειπε ο γιατρός και τώρα ειναι καλά.μόνο την ημερα του εμβολίου εδειχνε ακεφη είχε και 39.5 θερμοκρασία.την επόμενη μέρα ετρεχε και επαιζε σαν παλαβό και ετρωγε κανονικά.ειναι καποια απο τα συμπτώματα της ρινοτραχειιτιδας? η μας ειπε λαθος ο γιατρος?πανικοβλήθηκα γιατι το ειχα διαβασει σαν σοβαρο μεσα απο το σαιτ..τώρα ευτυχώς ειναι μια χαρά και το ματάκι της ορθάνοιχτο!!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πριν 2 εβδομάδες είχε και η μικρούλα μου ρινοτραχειίτιδα, αλλα την ίδια μέρα είχαμε κάνει το πρώτο μας εμβόλιο και δεν επρεπε να δωσουμε αντιβίωση γιατι δεν θα ισχυε το εμβόλιο πλεον.
το ματάκι της ηταν πολύ χαλια... πολύ πιο κλειστο απο το αλλο και κοκκινο και το εκλεινε συνέχεια.της καναμε μια θεραπεία για 7 μερες με κολύριο και αλοιφή μεσα στο ματάκι που μας ειπε ο γιατρός και τώρα ειναι καλά.μόνο την ημερα του εμβολίου εδειχνε ακεφη είχε και 39.5 θερμοκρασία.την επόμενη μέρα ετρεχε και επαιζε σαν παλαβό και ετρωγε κανονικά.ειναι καποια απο τα συμπτώματα της ρινοτραχειιτιδας? η μας ειπε λαθος ο γιατρος?πανικοβλήθηκα γιατι το ειχα διαβασει σαν σοβαρο μεσα απο το σαιτ..τώρα ευτυχώς ειναι μια χαρά και το ματάκι της ορθάνοιχτο!!:up:

απ'οσο ξερω γιατι μπορει να λεω και βλακειες.
η ρινοτραχειτιδα ειναι κατι που δεν φευγει υπαρχει μονιμα. συμπτωματα ειναι οι τσιμπλες και οι μυξουλες. φανταζομαι πως απο τις τσιμπλιτσες μπορει να ερεθιστουν τα ματια. αντιβιωση τελικα της εδωσες?
εγω το καταλαβα οτι κατι δεν πηγαινε καλα γιατι ειδα οτι εβγαζε λιγο το τριτο βλεφαρο σε καποιας φασεις. κοιτα μηπως δεις και εσυ κατι τετοιο;)
περαστικουλια σας:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα μου πει κάποιος τι είναι αυτό το τρίτο βλέφαρο; :redface:

Καμια φορά στην άκρη του ματιού προς την μέσα πλευρά του κεφαλιού φαίνεται ένα άσπρο σαν χοντρή μεμβράνη. Είναι μέρος του ματιού, δεν ξέρω τι ρόλο παίζει, αλλά οταν καμια φορά τα γατάκια εινιαι άρρωστα φαίνεται, καλύπτει μέρος του ματιού.
Για να το δεις στο γατάκι σου δεν ξέρω τι να προτείνω... Στον Ραούλ το έχω πετύχει οταν σε κάποια φάση κοιμόταν βαθειά και άνοιξε τα μάτια του σιγά σιγά και είδα και αυτο να "αποσύρεται" και να εξαφανίζεται. Είχα διαβάσει για αυτο ψάχνοντας για μολύνσεις ματιού στα αγγλικά, αλλά δεν θυμάμαι τίποτα πλεόν...:)

απ'οσο ξερω γιατι μπορει να λεω και βλακειες.
η ρινοτραχειτιδα ειναι κατι που δεν φευγει υπαρχει μονιμα. συμπτωματα ειναι οι τσιμπλες και οι μυξουλες. φανταζομαι πως απο τις τσιμπλιτσες μπορει να ερεθιστουν τα ματια. αντιβιωση τελικα της εδωσες?
εγω το καταλαβα οτι κατι δεν πηγαινε καλα γιατι ειδα οτι εβγαζε λιγο το τριτο βλεφαρο σε καποιας φασεις. κοιτα μηπως δεις και εσυ κατι τετοιο;)
περαστικουλια σας:)

Η μικρούλα κι εγω, σ'ευχαριστουμε παρα πολυ! αντιβιωση δεν της δώσαμε γιατι ειχαμε κανει το εμβολιο και ειπε ο γιατρος(πηγαμε σε διαφορετικο) οτι θα παει τσαμπα το εμβόλιο που καναμε.της εδωσε λιγο ντεπον για παιδια.το σαββατο θα παμε για το επαναληπτικό και θα μας πει ο γιατρός.παντως ειχε πολλες τσιμπλιτσες τις πρωτες μερες, αλλα μετα τη θεραπεια με τα κολυρια που ανεφερα ειναι μια χαρα. δεν δειχνει καθολου ακεφη και τρωει αρκετα.

πι πι το παπί και ψα ψι το ψιψί!

Καλησπέρα σε όλους και όλες.

Από προχθές το βράδυ η Leeloo φτερνίζεται αρκετά.

Ξέρω ότι είχε ρινοτραχειτιδα για την οποία έχει πάρει αντιβίωση. Επίσης ξέρω ότι στην ουσία ο ιος αυτός δε φεύγει ποτέ από το σώμα τους όπως και ο κοινός έρπης στους ανθρώπους. Έχει μεν κάτι τσιμπλίτσες, τίποτα όμως το ιδιαίτερο, και δεν φαίνεται να τρέχει η μύτη της συστηματικά και μόνο όταν φτερνίζεται μας καταβρέχει :lol::lol: (κρίμα που δεν έχω γλάστρες να τη βάλω να τις ποτίσει :P:lol:).

Εκτός λοιπόν απο υποτροπή της ρινοτραχειτιδας, τι άλλο μπορεί να είναι? Καμία ιδέα?

Έχουμε ραντεβού με τον γιατρό το απόγευμα απλά μ' έχει φάει το άγχος. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι είναι μόνο αυτό. Και η Ρενάτα φτερνίζεται ενίοτε γιατί είναι φορέας καλυκοϊού. Μάλλον δεν πρέπει να ανησυχείς, αλλά - για καλό και για κακό - πες μου κι εμένα όταν ρωτήσεις τον κτηνίατρο:P;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περαστικά!:)Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό!

Και εγώ νομίζω ότι δεν είναι τίποτα σοβαρό... μάλλον κρυωματάκι είναι... :)

Περαστικά πάντως!!!

Περαστικά σας πάντως! :)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! :kiss:

μην στεναχωριέσαι, και ο Τσε το έχει μόνιμα αυτό, επίσης πολύ συχνά ειδικά το χειμώνα φταρνίζεται ή ακούγεται μόνιμα "μπουκωμένος". Ο γιατρός μας μας είχε συστήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις όταν κάνουμε μπάνιο με ζεστό νερό, να τον πέρνουμε μέσα (άλλο που δεν θέλει) γιατί ο ατμός του κάνει καλό:D. Δοκιμάστε το έχει αποτέλεσμα..:)

Παιδια, αραγε να παίζουν και στις γάτες και οι εισπνοές με φύλλα/αιθέρια έλαια ευκαλύπτου που προτεινουν για αναπνευστικά προβλήματα στους ανθρώπους;

Ξέρει κανεις;
Θα το ψάξω...

Και εμεις το εχουμε αυτο-Λιγο
Και απο γαστρεντεριτιδα λιγο,και παγκρεας πολυ.Τι ειναι παλι και αυτο?:down::down::down:
Περαστικα σας...:up:

Πράγματι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Το πολύ-πολύ να σου δώσει καμιά αντιβιωσούλα και σε λίγες μέρες θα είναι περδίκι.

Ατμόλουτρα κάναμε κι εμείς, όταν ο Φένστερ βράχνιασε!:P Είναι πολύ αποτελεσματικά.

Μετά απο μια ηρωική μάχη (από την οποία η Leeloo απέκτησε κι άλλα ψευδώνυμα όπως Ροχάμης:mad:, Ισοβίτης:mad: κλπ) καταφέραμε να πάμε στον κτηνίατρο ο οποίος μας βρήκε πάλι ρινοτραχεΐτιδα η οποία ευτυχώς εξελίσσεται μόνο στο ρινικό κομμάτι και μας έδωσε αντιβίωση και Lysine.

Δε μπορώ να πω ότι η Leeloo είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη...:mpliaks::mpliaks:

Εχω καποια αδεσποτακια που ταιζω και ολα βηχουν και φτερνιζονται με πολλες μιξες. Νομιζω οτι ειναι ρινοτραχιλιτιδα. Τους εδωσα vibramicin αλλα τιποτα. μου ειπαν οτι αν δεινω sinulox το πρωι και antirobe το βραδυ εχει θεαματικα αποτελεσματα. Ξερει κανεις τιποτα γι αυτο???

Η Leeloo μου που είχε ρινοτραχειτιδα όταν τη βρήκανε αδεσποτούλα, στην αρχή πήρε Augmentin και επειδή το ξαναπαρουσίασε τώρα, o γιατρός μας έδωσε Moxacef. Τα φάρμακα που λες εσύ είναι αντιβιώσεις? :hmm:

Το antiribe ειναι αυτο που δινουν στα δαγκωματα to sinulox ξερω οτι ειναι για τη θεραπεια του καλαζαρ στου σκυλους δεν ξερω τι ακριβως ειναι.

Προφανώς χρειάζεσαι κάποια αντιβίωση που είναι για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού αλλά πρέπει να καθορίσει γιατρός τη δοσολογία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back