Μικρό γατάκι με δύσπνοια και φτέρνισμα
Καλημέρα. Για μία ακόμη φορά απευθύνομαι σε εσάς, προκειμένου να μου δώσετε την συμβουλή σας.
Σήμερα κατά την καθιερωμένη πρωινή μου βόλτα με τον σκύλο στο πάρκο της γειτονιάς, ένα μικρούτσικο (2,5 μηνών περίπου) μαυρούλικο γατάκι αποφάσισε ότι θέλει να γίνει φίλος μας και μας είχε πάρει από πίσω για πάνω από μισή ώρα. Υπό άλλες συνθήκες η παρουσία του θα ήταν ευχάριστη (καθώς και ο σκύλος έδειξε ψήγματα συμπάθειας για τον μικρό ακόλουθο) αλλά δυστυχώς αμέσως αντιλήφθηκα ότι έχει πολύ έντονη δύσπνοια, βραχνό νιαούρισμα και συνεχόμενο φτέρνισμα. Μυρίζομαι ρινοτραχείτιδα. Αυτό το γατάκι το έχει ένας κύριος στην αυλή του, ο οποίος έχει πολλές γατούλες και ταίζει. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο κύριος είναι γύρω στα 75 και ΄παρ' ότι τα αγαπάει δεν νομίζω ότι έχει ούτε την δυνατότητα αλλά ούτε την παιδεία απέναντι στα ζώα, προκειμένου να το πάει στον γιατρό.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω:
1. Αν υποθέσουμε ότι το τσιμπάω και το πάω εγώ στον γιατρό για να του δώσει φάρμακα, η θεραπεία για ρινοτραχείτιδα πόσο καιρό κρατάει και συνήθως σε τι μορφή δίνεται?
2. Είναι ακριβή?
3. Για όσο διάστημα την κάνει το γατάκι πρέπει να είναι μέσα σε κλειστό χώρο?
Το γνωστό πρόβλημα που έχω είναι αυτό του χώρου διότι στο πατρικό μου για μέσα δεν παίζει, στην αυλή μάλλον θα το διώξει η μεγάλη γάτα που είναι εκεί, και στο διαμέρισμα (που είναι ένας ενιαίος χώρος) είναι η μικρή που φιλοξενώ. Αν πάω και το καινούργιο στο διαμέρισμα και έρχεται σε επαφή με την άλλη μικρή, κινδυνεύει να κολλήσει?
Για μία ακόμη φορά ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.