PiBaHL
Νεοφερμένο μέλος
Σας χαιρετώ.
Πριν απο λίγες μέρες είχα παρατηρήσει οτι ένας μεγάλος αδέσποτος γάτος ήταν τραυματισμένος στο πλα'ι'ανό πίσω μέρος του σώματος του αλλά δεν ήμουν σε θέση να τον παρατηρήσω καλύτερα.
Φαινόταν ζωηρός.
Αυτες λοιπόν τις μέρες θεωρώ σχεδόν σίγουρο οτι ήρθε σε επαφή με αυτό το γατάκι το οποίο παρουσιάζει το παρακάτω πρόβλημα που φαίνεται στις φωτογραφίες.
Να είναι σύμπτωση ;
Μου φαινεται πως είναι κάτι κολλητικό.
Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε ,προσδιορίζοντας το πρόβλημα; Μπορώ να το βοηθήσω με κάποιο τρόπο ;
Το γατάκι φαίνεται ζαλισμένο και εξασθενημένο ,αλλα περπατάει και πηγαίνει όπου έχει αέρα και ήλιο. Χθες ήταν υποτονικό χωρίς όμως να έχει βγάλει αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Οι φωτογραφίες δεν εμφανίζονται, σε μένα τουλάχιστον... μήπως θα μπορούσες να περιγράψεις το πρόβλημα; Επίσης, μπορείς να απευθυνθείς στο γιατρό του φόρουμ, σ' αυτό το θέμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PiBaHL
Νεοφερμένο μέλος
Φαντάζομαι πως τώρα φαίνονται οι φωτογραφίες κανονικά.
Θα απευθυνθώ και στο γιατρό του forum!
Desdemona
Διάσημο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
, θα πρεπει να το πας σε γιατρο να το εξετασει και να αρχισει θεραπεια , μπορει να χρειαστει να μπει και ορος και να το ταίζεις με το ζορι
PiBaHL
Νεοφερμένο μέλος
Το βρήκα νεκρό δίπλα στο ζωντανό αδερφάκι του και ενώ ήμουν έτοιμος να πάω και τα δύο σε κτηνίατρο.
Desdemona τα γατάκια δεν ήταν εμβολιασμένα.
Πήγα στον γιατρό και μου είπε κι'αυτός οτι είναι ρινοτραχειίτιδα και ξεκίνησε θεραπεία. Το γατάκι έχει πυρετό αλλα τουλάχιστον τρώει με όρεξη. Ο γιατρός μου είπε να το πάω και αύριο.
Για να δούμε...
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
Μπράβο σου που πήγες το άλλο στο γιατρό, καλή ανάρρωση!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ELENIP
Διάσημο μέλος
PiBaHL
Νεοφερμένο μέλος
Το πήγα και σήμερα στο γιατρό ,του μέτρησε την θερμοκρασια και του έκανε δύο ενέσεις όπως και χτές. Ειναι πολύ καλύτερα και μου είπε να δω πως θα τα πάει. Δεν κλείσαμε άλλο ραντεβού γι'αυτες τις μέρες.
Ενώ χθες(πριν το πάω στο γιατρό) μύριζε πάρα πολύ άσχημα η αναπνοή του,σήμερα μυρίζει ελάχιστα έως καθόλου.
Αυτό που με στεναχωρεί είναι η σκέψη του οτι το άλλο γατάκι δεν πέθανε λογικά απο τον ιό αλλα απο κάποιου τύπου μόλυνση.
Αν είχα βρει αντιβίωση έγκαιρα δεν ξέρω ισως και να σωνόταν.
Να ρωτήσω κάτι τους γιατρούς του forum ?
Ο γιατρός της έκανε δυο ενέσεις χτες και δυο σήμερα, η μια ήταν λογικά αντιβίωση η άλλη διαφανής ουσία τι λέτε να ήταν;
Μεσα στο άγχος μου ξέχασα να ρωτήσω.
Εμβολιασμός πότε μπορεί να γίνει?
Επίσης διάβασα οτι τον συγκεκριμένο ιό ουσιαστικά τον καταστέλουμε και οτι καποιες φορές τα συμπτώματα επανεμφανίζονται.Ετσι συμβαίνει?
Σας ευχαριστώ!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
. Θα πρεπαι να ρωτησεις το γιατρο σου τι ενεσεις εκανε
PiBaHL
Νεοφερμένο μέλος

elenidia
Νεοφερμένο μέλος
Αδεσποτο γατακι περιπου ενος ετους που ταιζω βηχει και φταρνιζεται,ξερω για την ρινοτραχειιτιδα της γατας,η ερωτηση μου ειναι αν της περασει μπορω να της κανω το εμβολιο,αν δηλ. νοσει με χρονια νοσο,η θα την επιβαρρυνω?επειδη ζει εξω με αλλα γατια τι πρεπει να κανω καλυτερο για να προστατευτουν και τα αλλα ,παρακαλω βοηθηστε με,αν υπαρχει και κατι προληπτικο,η κατι στην διατροφη τους,ευχαριστω εκ των προτερων.
julia
Διακεκριμένο μέλος

ένα από τα μικρά γατάκια μου, δεν είναι καλά. Τα μάτια του είναι υγρά, έχει πολλές μυξούλες, όλη την ώρα φταρνίζεται (εννοώ κάθε 2 λεπτά) και κάνει κάτι ήχους σαν φτάρνισμα και βήχα μαζί. Φυσικά τίποτα δεν του μυρίζει και πίνει μόνο το γάλα του.Ακόμα και κονσέρβα τόνο με δυσκολία την ακούμπησε. Του δίνω αντιβίωση αλλά φοβάμαι μήπως είναι αλλεργία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ακουγεται σαν ρινοτραχειτιδα...Ειναι εμβολιασμενο;Μην δινετε αντιβιωση χωρις να το εχει συστησει ο γιατρος,μπορει να του κανετε περισσοτερο κακο παρα καλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Καλημέρα. Για μία ακόμη φορά απευθύνομαι σε εσάς, προκειμένου να μου δώσετε την συμβουλή σας.
Σήμερα κατά την καθιερωμένη πρωινή μου βόλτα με τον σκύλο στο πάρκο της γειτονιάς, ένα μικρούτσικο (2,5 μηνών περίπου) μαυρούλικο γατάκι αποφάσισε ότι θέλει να γίνει φίλος μας και μας είχε πάρει από πίσω για πάνω από μισή ώρα. Υπό άλλες συνθήκες η παρουσία του θα ήταν ευχάριστη (καθώς και ο σκύλος έδειξε ψήγματα συμπάθειας για τον μικρό ακόλουθο) αλλά δυστυχώς αμέσως αντιλήφθηκα ότι έχει πολύ έντονη δύσπνοια, βραχνό νιαούρισμα και συνεχόμενο φτέρνισμα. Μυρίζομαι ρινοτραχείτιδα. Αυτό το γατάκι το έχει ένας κύριος στην αυλή του, ο οποίος έχει πολλές γατούλες και ταίζει. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο κύριος είναι γύρω στα 75 και ΄παρ' ότι τα αγαπάει δεν νομίζω ότι έχει ούτε την δυνατότητα αλλά ούτε την παιδεία απέναντι στα ζώα, προκειμένου να το πάει στον γιατρό.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω:
1. Αν υποθέσουμε ότι το τσιμπάω και το πάω εγώ στον γιατρό για να του δώσει φάρμακα, η θεραπεία για ρινοτραχείτιδα πόσο καιρό κρατάει και συνήθως σε τι μορφή δίνεται?
2. Είναι ακριβή?
3. Για όσο διάστημα την κάνει το γατάκι πρέπει να είναι μέσα σε κλειστό χώρο?
Το γνωστό πρόβλημα που έχω είναι αυτό του χώρου διότι στο πατρικό μου για μέσα δεν παίζει, στην αυλή μάλλον θα το διώξει η μεγάλη γάτα που είναι εκεί, και στο διαμέρισμα (που είναι ένας ενιαίος χώρος) είναι η μικρή που φιλοξενώ. Αν πάω και το καινούργιο στο διαμέρισμα και έρχεται σε επαφή με την άλλη μικρή, κινδυνεύει να κολλήσει?
Για μία ακόμη φορά ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μήπως να επικοινωνήσεις με έναν κτηνίατρο που μπορεί να σου απαντήσει κυρίως στο θέμα του κόστους και μετά να έρθεις σε συννενόηση με τον παππόύ για την περίλθαψη του γατιού?
Μπορεί ο άνθρωπος να μην μπορει να το πάει στο γιατρό αλλά να έχει την διάθεση να το φροντίσει ή να φτιάξει μια ξεχωριστή φωλιά στην αυλή του για τον μικρό άρρωστο.
Λέω εγώ τώρα?!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool