Γατούλα έγκυος μάλλον με ρινοτραχείτιδα
Καλησπέρα σε όλους,
θα χρειαστώ τη βοήθεια σας σε κάτι, μέχρι να καταφέρω να πάω τη γατούλα στο γιατρό.
οι γονείς μου στο χωριό έχουν μια γατούλα από αυτές που κυκλοφορούν στην αυλή, αλλά είναι από τα χαϊδεμένα τους και το πιο καλό γατάκι του κόσμου, μπαινοβγαίνει στο σπίτι κλπ κλπ.
το θέμα είναι ότι δυστυχώς οι γονείς μου δεν οδηγούν και το χωριό είναι σε υψόμετρο και καμια ώρα από τη Σπάρτη, όπου το μόνο μέσο που μπορούν να μετακινηθούν είναι λεωφορείο και δεν επιτρέπουν στο γατάκι να μπει μέσα.
το γατάκι λοιπόν για κακή του ή καλή του τύχη είναι έγκυος και πρέπει να είναι στις μέρες του για να γεννήσει. Τις τελευταίες 5 μέρες όμως δεν τρωει σχεδόν καθόλου και με το ζόρι πίνει νερό. Είναι πάρα πολύ πεσμένη και δεν έχει διάθεση για τίποτα.
επίσης όταν ήταν μωράκι είχε ρινοτραχείτιδα βαρβάτη η οποία θεραπεύτηκε με φάρμακα (κορτιζόνη, αντιβίοση, σταγόνες - την είχα πάει εγώ σε κτηνίατρο) αλλά παρόλα αυτά της έμεινε μια μικρή βραχνάδα, όπου αυτές τις μέρες το γατί, με το ζόρι παίρνει ανάσα και έχει γεμίσει μύξες και τσίμπλες.
Την καθαρίζουν οι δικοί μου με χαμομήλι, αλλά επειδή είναι έγκυος φοβούνται να τις δώσουν το οποιοδήποτε σκεύασμα.
Έχω κανονίσει τη Παρασκευή μετά τη δουλεία να φύγω να πάω στο χωριό και Σάββατο πρωί να την πάω στο γιατρό, αλλά σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορεί να γίνει μέχρι τότε γιατί είναι κρίμα το κακομοιράκι να είναι σε αυτή τη κατάσταση. Τι μπορούν να τις κάνουν;
Επίσης επειδή εγώ είμαι εντελώς υπέρ της στείρωσης (έχω κ εγω 2 γατάκια στο σπίτι που τα λατρεύω, εμβολιασμένα, στειρωμένα και σαν βασίλισσες), μετά το τοκετό, πόσος καιρός θα πρέπει να έχει περάσει για να στειρωθεί, γιατί δεύτερη φορά δεν θα το αφήσω το μικρούλι να τη πατήσει.
Σας ευχαριστώ όλους
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.