Καλησπέρα σε όλους,
θα χρειαστώ τη βοήθεια σας σε κάτι, μέχρι να καταφέρω να πάω τη γατούλα στο γιατρό.
οι γονείς μου στο χωριό έχουν μια γατούλα από αυτές που κυκλοφορούν στην αυλή, αλλά είναι από τα χαϊδεμένα τους και το πιο καλό γατάκι του κόσμου, μπαινοβγαίνει στο σπίτι κλπ κλπ.
το θέμα είναι ότι δυστυχώς οι γονείς μου δεν οδηγούν και το χωριό είναι σε υψόμετρο και καμια ώρα από τη Σπάρτη, όπου το μόνο μέσο που μπορούν να μετακινηθούν είναι λεωφορείο και δεν επιτρέπουν στο γατάκι να μπει μέσα.
το γατάκι λοιπόν για κακή του ή καλή του τύχη είναι έγκυος και πρέπει να είναι στις μέρες του για να γεννήσει. Τις τελευταίες 5 μέρες όμως δεν τρωει σχεδόν καθόλου και με το ζόρι πίνει νερό. Είναι πάρα πολύ πεσμένη και δεν έχει διάθεση για τίποτα.
επίσης όταν ήταν μωράκι είχε ρινοτραχείτιδα βαρβάτη η οποία θεραπεύτηκε με φάρμακα (κορτιζόνη, αντιβίοση, σταγόνες - την είχα πάει εγώ σε κτηνίατρο) αλλά παρόλα αυτά της έμεινε μια μικρή βραχνάδα, όπου αυτές τις μέρες το γατί, με το ζόρι παίρνει ανάσα και έχει γεμίσει μύξες και τσίμπλες.
Την καθαρίζουν οι δικοί μου με χαμομήλι, αλλά επειδή είναι έγκυος φοβούνται να τις δώσουν το οποιοδήποτε σκεύασμα.
Έχω κανονίσει τη Παρασκευή μετά τη δουλεία να φύγω να πάω στο χωριό και Σάββατο πρωί να την πάω στο γιατρό, αλλά σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορεί να γίνει μέχρι τότε γιατί είναι κρίμα το κακομοιράκι να είναι σε αυτή τη κατάσταση. Τι μπορούν να τις κάνουν;
Επίσης επειδή εγώ είμαι εντελώς υπέρ της στείρωσης (έχω κ εγω 2 γατάκια στο σπίτι που τα λατρεύω, εμβολιασμένα, στειρωμένα και σαν βασίλισσες), μετά το τοκετό, πόσος καιρός θα πρέπει να έχει περάσει για να στειρωθεί, γιατί δεύτερη φορά δεν θα το αφήσω το μικρούλι να τη πατήσει.
Σας ευχαριστώ όλους
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ευχομαι να γινει γρηγορα καλα και να σε ενημερωσει σχετικα με το θεμα καποιος που να ξερει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
patousitsa
Νεοφερμένο μέλος
Αν είναι στις μέρες της να γεννήσει σίγουρα θα έχει βαρύνει, και μια από τις δικές μου γάτες που είναι να γεννήσει δεν τρώει όπως παλιά που έτρωγε πολύ. Εννοώ ότι ίσως και γι αυτό το λόγο να έχει δυσφορία η γατούλα, κι εγώ έχω άγχος με αυτή τη γάτα, είναι η πιο καλή γάτα του κόσμου και δεν θέλω να πάθει τίποτα, είναι αδέσποτο και σκέφτομαι σοβαρά να την στειρώσω αν μπορέσω αν και δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους κτηνιάτρους της περιοχής μου
phantom
Νεοφερμένο μέλος
Αγαπητοί μου φίλοι,
Έχω ένα αδεσποτάκι πανέμορφο το οποίο έχει ρινοτραχείτιδα σε προχωρημένο σημείο. Πήγε στον άλλο κόσμο και γύρισε πάλι σε μένα ...εδώ και δύο χρόνια έρχεται καθημερινά και τον ταίζω του έχω μόνιμα πιατάκι και νεράκι ...είναι κούκλος και πανέξυπνος όμως δυστυχώς επειδή έχω ήδη δύο στειρωμένους γατούληδες στο σπίτι δεν μπορώ να τον βάλω μέσα αν και πολύ θα το ήθελα....
Την Πέμπτη μετά από θεραπεία 8 ημερών με vibramicyn του κόπηκε η όρεξη ούτε νερό δεν μπορούσε να πιει.... τον πήγα στο γιατρο του έκανε μια ένεση αντιβιώσης η οποία μου είπε ότι διαρκεί για 15 μέρες και μια ένεση θεωρω τονωτικη.....
Από χθες τον ταίζω με την AD Hills την κονσέρβα με σύριγγα (σε ολη την διάρκεια της μερας του εδωσα μια ολοκληρη κονσέρβα με ενδιαμεσα νερακι και αυτο με συριγγα για να μ ην αφυδατωθει.....
Απο χθες το απογευμα δειχνει βελτιωση και σημερα ειδικα με περιμενε ορθιος.....
Ήθελα να ρωτησω κάποιον απο τους γατοφιλους αν ξερει ποσο πρεπει να του δινω απο την κονσερβα μη τυχον και το ζοριζω το καημενο και αν κανει να του δινω ενδιαμεσα γαλατακι ζεστο .....
επίσης του καθαρίζω την μυτούλα συνεχεια με φυσιολογικο ορο και εχει καθαρισει σημαντικα απο οτι πριν .....
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
πριν 4 μήνες βρήκα κοντά στο σπίτι μου μία γατούλα, η οποία ήταν σε άσχημη κατάσταση: υπερβολικά αδύνατη, με τσίμπλες και μύξες και χάλια τρίχωμα. Και δυστυχώς υπερβολικά φοβισμένη για να μπορέσω να την πιάσω. Ξεκίνησα λοιπόν να την ταϊζω και παράλληλα της έδωσα και αντιβίωση vibramicin για 2 βδομάδες. Τα συμπτώματα βελτιώθηκαν αρκετά αλλά ποτέ δεν πέρασαν τελείως και όταν σταμάτησα την αντιβίωση μετά από λίγο διάστημα εμφανίστηκαν κανονικά ξανά. Πριν κάνα μήνα κατάφερα να την πιάσω με γατοπαγίδα και την πήγα στο γιατρό για στείρωση. Εκεί ο γιατρός της έκανε μακράς διαρκείας αντιβίωση σε ένεση για τα αναπνευστικά προβλήματα και τα συμπτώματα κόπηκαν μαχαίρι. Όμως μου είπε ότι κανονικά έπρεπε να κάνει άλλη μία ένεση σε 10 μέρες, αλλά το θέμα ήταν ποιος την ξαναπιάνει σε 10 μέρες; Και έτσι δεν έγινε η δεύτερη ένεση και τα συμπτώματα σιγά σιγά επανήλθαν. Τώρα η γατούλα έχει αρχίσει να βελτιώνεται, το τρίχωμά της έχει φτιάξει και έχει αρχίσει να παχαίνει, όμως οι μύξες και τα φταρνίσματα συνεχίζουν ακάθεκτα.
Κάπου διάβασα ότι επειδή η ρινοτραχείτιδα προκαλείται από ιό, τα αντιβιοτικά δεν κάνουν τίποτα το ιδιαίτερο, όμως το σίγουρο είναι πως με την ένεση του γιατρού η κατάσταση βελτιώθηκε θεαματικά. Τι μπορώ εγώ να της δώσω έτσι ώστε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την ένεση; Ο γιατρός μου λέει vibramicin, μα όταν το είχα κάνει ναι μεν είχε βελτιώσει την κατάσταση αλλά δεν θεράπευσε τη γατούλα. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, επειδή η γατούλα ήταν τότε πολύ φοβισμένη και εμφανιζόταν σπάνια, δεν της έδινα την αντιβίωση εντελώς τακτικά.
Τελικά ισχύει ότι η ρινοτραχείτιδα είναι χρόνια ασθένεια που δεν φεύγει ποτέ; Έχει κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία για να μου δώσει συμβουλές;
Ευχαριστώ πολύ

CaneSenpai
Δραστήριο μέλος
Καλησπερα στο forum! Λοιπον απο εχθες άρχισε η ιστορια ... Με ειδοποιει η μητερα μου οτι ο γατος δεν μπορει να κουνηθε,ειναι πολυ αδυναμος και δεν τρωει τιποτα! Σημερα το πρωι που ηρθα λοιπον ο γατος ηταν στο μαυρο του το χαλι! Πηραμε τηλεφωνο εναν κτηνιατρο λοιπον και ηρθε περιπου στις 4 το μεσημερι! Τον εξεταζει και μας λεει οτι εχει ρινοτραχειτιδα ! Τι ειναι αυτο δεν καταλαβα γιατι ειχα ανεβει πανω.. Επινε νερο σηνεχεια ο γατος διοτι οπως μας ειπε ο κτηνιατρος ειχει 40 πυρετό ο γατος.. Του εκανε λοιπον μια ενεση λοιπον με καποια φαρμακα μεσα..μας ειπε οτι θα δουμε διαφορα κατα 70% στην υγεια του στις επομενες 8 ωρες! Η αληθεια οτι μετα απο 2 ωρες αρχισε να τρωει λιγο! Επισης μας εδωσε μια λιστα με φαρμακα που πρεπει να του δωσουμε ! Μας ειπε οτι ειναι σε επικίνδυνη κατασταση ο γατος και οτι μπορει να πεθανει ( πολυ μικρη πιθανοτητα) ,τωρα εγω δεν ξερω τι προκαλει αυτη η ασθένεια .. Εσεις τι λετε? Ειναι θανατηφορα αυτη η ασθένεια ? Επιπλεον,μας ειπε οτι πεθαινουν καθημερινα πολλες γατες απο αυτην την αρρωστια και οτι αν αργουσαμε μια μερα ο γατος θα ηταν νεκρος! Εσεις τι γνωμη εχετε? Εχετε γατα με αυτην την αρρωστια? Ευχαριστω για τον χρονο σας

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Συνήθως οι οικόσιτες γάτες ξεκινάνε θεραπεία αρκετά νωρίς γιατί βλέπουμε τα πρώτα συμπτώματα, όπως φτερνίσματα, καταρροή, τσιμπλίτσες στα μάτια. Σε προχωρημένο στάδιο σταματάνε να τρώνε όπως ο δικός σας από τον πυρετό.
Πιστεύω πως αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του κτηνίατρου και του δώσετε την θεραπεία του θα γίνει καλά.
Αν τυχόν ο γάτος σας βγαίνει και έξω, κρατήστε τον μέσα μέχρι να γίνει καλά γιατί και ο ίδιος θα επιβαρυνθεί αλλά μπορεί να κολλήσει και άλλα γατιά και εκείνα να μην είναι τόσο τυχερά.
CaneSenpai
Δραστήριο μέλος
Σε ευχαριστω για την απαντηση! Θα επρεπε να ειχα πει οτι μενει εξω σχεδον ολη την ζωη του! Μεσα στο σπιτι τον βαζουμε για να φαει,οταν εχει πολυ κρυο και φυσικα για τα καθημερα μας παιχνιδια
. Τωρα τρωει κανονικα.πριν λιγο πηγαμε στο φαρμακειο και πηραμε οτι χρειαζομαστε ! Μας ειπε να βαζουμε τα φαρμακα μεσα στο φαι για να τα φαει και να γινει καλα. Πριν δεν ειχε καθολου μυξουλες μονο τσιμπλες νομιζω ειχα παρατηρησει!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki