Ρώσικη μπλε

Σε καποιες φυλες αρχικα ηταν απαραιτητες οι διασταυρωσεις,ωστε να αυξηθει ο πληθυσμος τους και να μην εχουν αιμομικτικα ζευγαρωματα.Απο εκει και περα,το ποσο κοντα στα στανταρ της φυλης θελεις να ειναι το γατακι σου,θα το συζητησεις με τον εκτροφεα,κι αν ειναι διατεθειμενος θα σου δωσει ενα show γατακι.
Ολα τα μωρα γατακια,ανεξαρτητως φυλης,εχουν μπλε ματια,οπως και τα ανθρωπινα μωρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδή η αιμομιξίες είναι πολύ χειρότερες των διασταυρώσεων.
Ευχαριστώ πολύ πάντως, είναι πολύ όμορφη ράτσα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι διασταυρωσεις ειναι ελεγχομενες κι επιτρεπονται μονο μεχρι να αποκτηθουν αρκετοι εκπροσωποι της φυλης.Στα Νορβηγικου Δασους για παραδειγμα,υπαρχουν καποιες γατες που εχουν στο Pedigree τους αγριες γατες των δασων,τεσσερις γενιες πισω.Δε σημαινει οτι ηταν ο,τι γατες εβρισκαν να τριγυρνουν,ηταν γατες που ειχαν τα χαρακτηριστικα της φυλης,υγιεις,απλα δεν ειχαν γνωστο γενεαλογικο δεντρο.Πλεον δεν επιτρεπεται,εδω και αρκετα χρονια,γιατι υπαρχουν παρα πολλοι εκτροσωποι της φυλης και δε χρειαζεται.Τα αιμομικτικα ζευγαρωματα κατα τη γνωμη μου αποδυναμωνουν τις γατες και ανακυκλωνουν κληρονομικες ασθενειες,γι'αυτο το λογο δεν εχω γατες που ειναι εστω και μακρινοι συγγενεις στο προγραμμα μου.Απο εκει και περα,ο καθε εκτροφεας εχει τη δικη του γνωμη και πρακτικη,και ο καθε ενδιαφερομενος επισης,οποτε εσυ θα πρεπει να σκεφτεις πολυ καλα τι ψαχνεις,και με τι προϋποθεσεις.
Ειναι πραγματικα πολυ ομορφες,κι εγω μια ρωσικη ηθελα μεχρι που επεσα πανω στο Σειριο μου.

Ποιός ξέρει; Ίσως να συμβεί κάτι τέτοιο και σε εμένα. Να βρω και εγω να αδέσποτο.

Αλλά ίσως να μην το κρατούσα πολύ... είμαι αποφασισμένος ότι θέλω ράτσας.... αλλά μπορεί να αλλάξω γνώμη στο μέλλον.:hmm:

Υπαρχουν παντως μπλε γατακια που ψαχνουν για σπιτι,σε αγγελιες.
Επισης νομιζω οτι αλλο ειναι να θελεις οπωσδηποτε καποιο γαακι συγκεκριμενης φυλης,κι αλλο να θελεις απλα γατα ρατσας.Το πρωτο για μενα εχει καποια βαση,καθως υπαρχουν καποια χαρακτηριστικα που δεν μπορει καποιος να τα βρει σε ενα ημιαιμο γατακι,το δευτερο δεν εχει καμια,γιατι περα απο αυτο που προανεφερα,και μια καποια ασφαλεια για ασθενειες,ενα ημιαιμο γατακι δεν διαφερει σε τιποα απο ενα γατακι φυλης.

Φυσικά δεν στέκει να θέλει κάποιος οποιασδήποτε ράτσας, ίσως για να ψωνίζεται.

Εγώ ενοούσα ότι θέλω ράτσας Μπλε Ρώσσικο, γιατί κάθε ράτσα είναι μοναδική, και αυτή είναι όπως μου ταιριάζει.. ήσυχη κλπ, αλλά και εξωτερικά, με πολύ όμορφα μάτια και κοντο τρίχωμα.

Απλώς αν βρω ένα γατάκι ημίαιμο προφανώς θα το δώριζα σε κάποιον, αν είχα ήδη γατάκι ή σκόπευα να αγοράσω.

Oι μπλε ρωσικες εχουν οντως πολυ ομορφα ματια ακι ειναι κοντιτριχες,αλλα ειναι αρκετα ενεργητικες γατες,δεν ξερω πως το εννοεις το ησυχη.Θελω να πω δεν ειναι σε χαρακτηρα οπως οι περσικες,ή οι βιρμανιας.

Χαρακτήρας
Η Ρώσικη Μπλε είναι πολύ ντροπαλή και ήσυχη, τόσο ήσυχη που είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πότε έχει οίστρο η θηλυκιά!
Απο το άρθρο παραπάνω.

Απο χαρακτήρες δεν ξέρω και πολλά, θα το ψάξω.

Καλά δεν θέλω να είναι και όλη μέρα μόνο μαμ-κακα-νανι, αλλά αν μιλάμε για πολύ φασαριόζες γάτες, δεν θα ήθελα.

Είδα και μερικά στο youtube. Προφανώς θα πάρω μια τέτοια. Μου αρέσουν περισσότερο οι κοντότριχες, και μου αρέσει πιο πολύ από όλες τις άλλες.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ειναι διακριτικες γατες,οχι πολυ ομιλητικες,αλλα οπως σου ειπα δεν ειναι οπως καποιες πολυ ηρεμες φυλες.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Oι μπλε ρωσικες εχουν οντως πολυ ομορφα ματια ακι ειναι κοντιτριχες,αλλα ειναι αρκετα ενεργητικες γατες,δεν ξερω πως το εννοεις το ησυχη.Θελω να πω δεν ειναι σε χαρακτηρα οπως οι περσικες,ή οι βιρμανιας.

Αλλα απο την αλλη κιολας τα βιρμανακια και τα περσικα δεν ανήκουν σε καμια περιπτωση στην ιδια κατηγορια οσο αφορα ενεργητικότητα. :hmm:

Eγω πανω κατω στην ιδια κατηγορια τις βαζω Βασιλη,δεν εννοω οτι κοιμουνται ολη μερα,αλλα δεν τις λες και ενεργητικες.

Μια νέα πηγή πληροφοριών,που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όποιον ψάχνει γατακι αυτης της φυλης:
https://russianbluecat.org/index.php

31412140318119212910103.jpg
31412140318127213110103.jpg
31412140318155213810103.jpg

40138171691166180251100.jpg

17893319257406742529410.jpg

Ειναι πολυ ομορφα τα γατακια στις φωτογραφιες!!!

Πολύ όμορφες γατούλες. Υπάρχει μια αδέσποτη στην γειτονιά μου, πολύ ήσυχη ... κάποιος θα την παράτησε ή την έχασε =(

... και δύο μέρες μετά είδα μια στο petshop ... :down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back