Σάλια από το στόμα και δεν μπορεί να φάει ξηρά τροφή!

alexianna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο alexianna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

εδώ και κάποιους μήνες ταϊζω έναν γατούλη πολύ φιλικό που είχε πάντα πολλή όρεξη. την τελευταία εβδομάδα παρατήρησα ότι είχε πολλά σάλια που του έτρεχαν, ήταν βρόμικος (προφανώς δεν πλενόταν) και δεν έτρωγε. Τον πήγα στο γιατρό μόλις μπόρεσα, του έκανε εμβόλια και αποπαρασίτωση, του έβαλε θερμόμετρο αλλά δεν είχε πυρετό και κοίταξε το στόμα του (εκείνη την ημέρα τα σάλια είχαν μειωθεί -νόμος του Μέρφυ μάλλον) και δεν είδε τίποτα παθολογικό. Την επομένη ο γατούλης έτρωγε με όρεξη αλλά κονσέρβα του έδωσα γιατί η ξηρά τροφή μου είχε τελειώσει. όμως χτες έδωσα ξηρά τροφή και δεν έφαγε και σήμερα του έδωσα κονσέρβα, την οποία δυσκολεύτηκε πολύ να φάει (του έτρεχαν τα σάλια και σαν να μην μπορούσε να δαγκώσει και του έπεφτε). Τον πήγα στο γιατρό, ο οποίος πάλι δεν του βρήκε κάτι παθολογικό αλλά τον άφησα εκεί ένα βράδυ, του έβαλε τροφή και είπαν θα δουν αύριο πόσο έφαγε. μία θεωρία μου είπε είναι ότι μπορεί να έχουν φράξει οι σιελογόνοι αδένες λόγω μικροβίου και γιαυτό να υπάρχει όλη αυτή η ανισορροπία, αλλά λογικά τότε δεν θα είχε σάλιο.. Δεν καταλαβαίνω. Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα μου πείτε να αλλάξω γιατρό, αλλά εγώ τον εμπιστεύομαι απόλυτα (είναι ο Μπάτσας, αν τον γνωρίζετε, πολύ καλός, με αγάπη για τα αδέσποτα και καλές τιμές). Μήπως έχει ξανατύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο να με διαφωτίσει λιγάκι να μην έχω κι εγώ αγωνία;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα! Δεν γνωρίζω τί μπορεί να συμβαίνει μιας και ευτυχώς δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει όμως περίπτωση να συμβαίνει κάτι με τα δόντια του; Τα κοίταξε ο γιατρός; Η γενικότερα κάποια φλεγμονη στο στόμα του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου είπε ότι όλα στο στόμα του φαίνονται εντάξει!

Ο γιατρός του έδωσε σήμερα κορτιζόνη και πάει καλύτερα το γατάκι, οπότε μου είπε είναι πιθανόν να ήταν αλλεργία, αλλά αλλεργία 10 μέρες; Δεν ξέρω ποια ποιον να εμπιστευθώ... :(

Φυσικά και μπορεί να διαρκέσει η αλλεργία για 10 μέρες εάν δεν αντιμετωπιστεί.. και αν είναι αλλεργικός σε κάτι μπορεί να επανέλθει η αλλεργία κάποια στιγμή

Τελικά ο γιατρός μου είπε ότι ο γατούλης έχει εωσινόφιλο κοκκίωμα (κάπως έτσι το είπε), το οποίο στα αρχικά στάδια έχει μόνο σύμπτωμα τα σάλια από το στόμα! μήπως έχει κάποιος εμπειρία και ξέρει από αυτή την ασθένεια;

Δεν το γνωρίζω αλλά νομίζω έχω ξανακούσει αυτόν τον όρο.
Τι είπε για την θεραπεία;
Τι κάνετε από 'δω και πέρα;

Ο γιατρός μου είπε ότι είναι κάτι σαν τον επιχείλιο έρπη στους ανθρώπους, δηλαδή θεραπεύεται τώρα αλλά μπορεί να το ξαναβγάλει. Μου είπε ότι θεραπεύεται κάθε φορά με κορτιζόνη. Απλά όπου έψαξα στο ίντερνετ το κοκκίωμα αναφέρεται ως δερματική νόσος και δεν καταλαβαίνω...

Δερματική νόσος προφανώς επειδή το σύμπτωμα παρουσιάζεται εξωτερικά..

Υποθέτω πως επειδή είναι κάτι το οποίο εμφανίζεται κι έχει εξωτερικά σημάδια κατατάσσεται στα δερματικά νοσήματα.
Δεν γνωρίζω τι αντιστοιχία έχει ακριβώς προς τον επιχείλιο έρπη, εάν είναι έτσι τότε όντως μπορεί να το εμφανίσει ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον.
Οπότε ακολούθησε την προτεινόμενη θεραπεία τώρα κι εύχομαι να μην το ξαναεμφανίσει.
Σου είπε μήπως ποιοι παράγοντες μπορεί να τον κάνουν να το εμφανίσει ξανά όπως πχ στρες κλπ;

Ίσως επειδή ο επιχείλιος έρπης είναι μικρόβιο που παραμένει μέσα μας και εκδηλώνεται ξανά και ξανά κάτω από κάποιες συνθήκες (π.χ έντονο στρες) έτσι και αυτό που έχει το γατάκι. Για να είμαι ειλικρινής δεν μου φαίνεται κάτι ανησυχητικό. :)

Νομίζω ότι αυτό έχει εμφανίσει ένα γατάκι μου... Είχα δει δυο φορές εξόγκωμα στο πλάι από το στόμα του, το οποίο υποχώρησε μόνο του. Κάποια στιγμή άρχισαν να του τρέχουν σάλια και το πήγα στη γιατρό η οποία του αφέρεσε όγκο από το στόμα. Όταν το ξαναναείδε για τη στείρωση, μου είπε ότι δεν πρέπει να ήταν όγκος αλλά αλεργία! Μου είπε ένα όνομα, νομίζω το ίδιο που λές!!! Γιατί είδε και ένα άλλο σύμπτωμα μια γραμμή κατά μήκος του πίσω ποδιού, πίσω από το πόδι, χωρίς τρίχες! Μου είπε ότι είναι αλλεργία που προκαλείται είτε από την τροφή είτε από κάποιο φυτό στον κήπο... Έχουν περάσει πολλοί μήνες και τώρα μου ξαναβγάζει σάλια και βλέπω έχει πρηστεί μέσα! Άρα ίσως θέλει κορτιζόνη? Θα ρωτήσω πάλι τη γιατρό! Να μου ξαναπεί και τι έχει! Και θα σου πω! Σε ποιά περιοχή είναι ο κτηνίατρός σου?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back