Σαμπουάν για γάτες;

Van_Moufas

Νεοφερμένο μέλος

Ο Van_Moufas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 105 μηνύματα.
Ζήτησα προχθές από το petshop να μου δώσουν ένα καλό σαμπουάν για γάτες και μου είπαν ότι πρέπει να ρωτήσω τον κτηνίατρο και να μου προτείνει εκείνος ένα...:blink:

Το θεώρησα υπερβολή και εκτός αυτού δεν θέλω να τον ενοχλώ για κάτι τόσο απλό γιατί στο τέλος θα καταλήξω να του μιλάω πιο συχνά και από ότι μιλάω στους γονείς μου:D

Μπορείτε να μου προτείνετε εσείς κάποιο που έχετε δοκιμάσει και δεν προκαλεί κάτι αρνητικό στα γατιά? Θα ήθελα επίσης και ένα μαλλακτικό γιατί έχουμε μακρύ μαλλί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:)το jonsons baby sampoo ειναι καλο .Αλλα μην βαλεις πολυ γιατι θα θελει πολυ ξεπλυμα. Η σειρα εχει και conticioner

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμμμμμμ... Αν κατάλαβα καλά, μάλλον σαμπουάν ειδικό για γάτες ψάχνει ο Van_Moufas.:hmm:
Μάλλον όσοι έχουν μακρύτριχες γάτες είναι πιο κατάλληλοι να βοηθήσουν σ' αυτό. Πάντως εγώ μια φορά που έχω πλύνει όλη κι όλη την Αρήθα (όταν τη βρήκαμε, που είχε λάδια αυτοκινήτου στην πλάτη της η καημένη), με Pantene την είχα πλύνει. Και ήταν μια χαρά.

Εμένα με βόλεψε το Johnson's baby...
Απαλό, ασφαλές και κάνει ωραία γούνα μετά...!

Βρε παιδια, τα ζωακια εχουν αλλο PH απ τους ανθρωπους.
Nομιζω καλυτερο ειναι να ρωτησεις ενα πετ-σοπ (και μη με βαρατε οι συμφορουμιστες/στριες) και θα σου δωσουν το καταλληλο!!

μη βαρατε λεμε, ντατς ???:blink:

φιλικα
φρου φρου

Εμένα κάποια στιγμή μου είχαν προτείνει το ionil το οποίο το παίρνεις από φαρμακείο και κάνει καλό και στην τρίχα αλλά κ γι τους μύκητες που μπορεί να αναπτυχθούν στο τρίχωμα της γάτας. Είναι μια πολύ καλή λύση.

Εγώ έχω ένα πάρα πολύ καλό σαμπουάν το Vitakraft. Δεν ξέρω όμως που μπορείς να το βρεις γιατί εμένα μου το είχαν κάνει δώρο σε μία έκθεση γάτας που είχα πάει πριν πάαααααααααααρα πολλά χρόνια:/:...

όταν είχα ζητήσει σαμπουάν για τις γάτες μου από ένα pet-shop/φαρμακειο για ζωα, μου δωσανε έναν αφρο που μετα την εφαρμογη δεν χρειαζεται ξεπλυμα. Δυστυχως δεν θυμαμαι το ονομα. Με βεβαιαωσαν οτι καθαριζει καλα και η αληθεια ειναι οτι με βολεψε, καθως εννοειται οτι δεν γινοταν πεδιο μαχης το σπιτι για ενα μπανιο!!! μυριζε και ομορφα και νομιζω οτι εμεινα ικανοποιημενος.. δεν ξερω, τι γνωριζετε εξ αυτου?:hmm: δεν το ξαναπηρα βεβαια λογω αμφιβολιας για την αποτελεσματικοτητα του, βασει μονο αυτης της ιδιαιτεροτητας

Τον δικο μου που έχει και μπόλικο μαλλί, τον πλένω με Johnson's baby shampoo από όταν ήταν μικρούλης και είμαι πολύ ευχαριστημένη.

οσα γατια εχω πλυνει το εχω κανει με προδερμ και λιγο αντιμπακτερ ετσι γαι την αισθηση, υα σαμπουαν για γατες ειναι απλο μαρκετινκ οπως θα σας πουν πολλοι κτηνιατροι.
το πιο σημαντικο κομματι στο μπανιο μιας γατας ειναι το στεγνωμα , και αυτο γινεται μονο με πετσετα με εντονο πελος και καλο τριψιμο,
καλο ειανι να της μιλατε απαλα αλλα οχι τσιριχτα για να χαλαρωνει...και να της δωσετε την αισθηση του χαδιου (λεμε τωρα ):P

Εγώ είχα παρει πριν καιρό στο πετ σοπ ένα σαμπουάν για γάτες της ProPet που μύριζε ταλκ και μοσχοβολούσε ο Τουλάκος μου αλλά δεν το βρίσκω πλέον δυστυχώς. Τώρα που μου τελείωσε πήρα κι εγώ το johnson's. Παρ' όλα αυτά μετά την οδυνηρή εμπειρία πλυσίματος της Πούπσυ ( με ξέσκισε η σκ@ τούλα )που βρωμοκοπούσε απο την αλητεία στους δρόμους σκέφτηκα ότι ένα πλύσιμο με πετσέτα βρεγμένη σε χλιαρό νεράκι με λίγες σταγόνες σαμπουάν θα μας είναι αρκετό απο δώ και μπρός και για τα δύο μωρά μου;)

Χμμμμμμ... Αν κατάλαβα καλά, μάλλον σαμπουάν ειδικό για γάτες ψάχνει ο Van_Moufas.:hmm:
Μάλλον όσοι έχουν μακρύτριχες γάτες είναι πιο κατάλληλοι να βοηθήσουν σ' αυτό. Πάντως εγώ μια φορά που έχω πλύνει όλη κι όλη την Αρήθα (όταν τη βρήκαμε, που είχε λάδια αυτοκινήτου στην πλάτη της η καημένη), με Pantene την είχα πλύνει. Και ήταν μια χαρά.

Καλέ που φαινόντουσταν τα λάδια αυτοκινήτου στην Αρήθα καλέ:lol::lol:
Η Νίνα μου δεν με άφηνε με τίποτα να την πλύνω

να ρωτησω κ κατι εγω..? πως 8α τη κανω μπανακι.. δν την εχω κανει ποτε, νομιζω.. εχει κανεις καμια καλη ιδεα?? ειπα να το βαλω εδω, μιας κ λεγατε για σαμπουαν...

Καλέ που φαινόντουσταν τα λάδια αυτοκινήτου στην Αρήθα καλέ:lol::lol:
Φαινόντουσαν... Και, κυρίως, μύριζαν! :mpliaks:
να ρωτησω κ κατι εγω..? πως 8α τη κανω μπανακι.. δν την εχω κανει ποτε, νομιζω.. εχει κανεις καμια καλη ιδεα?? ειπα να το βαλω εδω, μιας κ λεγατε για σαμπουαν...
Anthoulaki, τις γάτες τις κάνουμε μπάνιο μόνο αν έχουν λερωθεί πάρα πολύ και κυρίως αν έχουν λερωθεί με κάτι που δεν κάνει να το γλείψουν οι ίδιες (κάποιο χημικό π.χ.). Επίσης, μπάνιο χρειάζονται καμιά φορά οι μακρύτριχες γάτες που μπερδεύεται πολύ το τρίχωμά τους.
Αν δεν συντρέχει κάποιος απ' αυτούς τους λόγους, δεν είναι καθόλου απαραίτητο το μπάνιο, μια χαρά καθαρίζονται και μόνες τους! :greycat::)

Εγώ τις λιγοστές φορές που τον έχω πλύνει έχω χρησιμοποιήσει το Dr. Clauder's το οποίο αγόρασα από pet shop και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Έχει πολύ απαλό άρωμα και αφήνει το τρίχωμα ιδιαίτερα λαμπερό και απαλό. Αποφεύγω το μπάνιο τακτικά (τον κάνω κάθε 2-3 μήνες περίπου) χρησιμοποιώντας λίγη ποσότητα σαμπουάν και κατά προτίμηση αραιωμένο με νερό. Επίσης ο κτηνίατρός μας υποστηρίζει ότι εάν η γάτα δεν κάθεται να στεγνώσει με σεσουάρ καλό είναι να αποφεύγουμε το μπάνιο γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τριχόφυτα.

Μπορείτε να μου προτείνετε εσείς κάποιο που έχετε δοκιμάσει και δεν προκαλεί κάτι αρνητικό στα γατιά? Θα ήθελα επίσης και ένα μαλλακτικό γιατί έχουμε μακρύ μαλλί.
Εγώ σου προτίνω το Αnfo 3

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας.
Η αλήθεια είναι ότι ανάγκη από μπάνιο δεν έχει αλλά... του αρέσει:D. Μην ακούσει βρύση και τρέχει να χωθεί.

Οπότε μάλλον θα τον βάλω να πλατσουρίσει σε σκέτο νερό όμως μετά θα χρειαστεί σίγουρα μαλακτικό γιατί είναι μακρύτριχος και θα κάνει τζίβες.

βασικα, εχει κατι ασπρακια στο τριχωμα της, πανω στη πλατη. ο κτηνιατρος μας ειπε οτι ισως εχει 2-3 ψηλους π μπορει να της προκαλουν αλλεργια π εκδηλωνεται ετσι (μας εδωσε κ κατι αμπουλες για τους ψηλους) κ ειπε να την κανουμε μια φορα το διμηνο μπανιο, γτ το χρειαζονται που κ που.. κ η δικια μ λεει ειναι κ χοντρη οποτε εκει περα δυσκολευεται να καθαριστει μονη της...

Έχω χρησιμοποιώ ένα σαμπουάν που πήρα απο το Pet City. Λέγεται Sensi-Pet, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο άρωμα και είμαι αρκέτα ευχαριστημένη με αυτό.
Έχω μια περσική γατούλα, η οποία μιας και δεν μπορεί να καθαριστεί καλά μόνη της χρειάζεται μπανάκι που και που :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back