Σαμπουάν

Αλβίνα

Νεοφερμένο μέλος

Η Αλβίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Υπάρχουν ειδικά σαμπουάν για γάτες??:|:hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και κάτι άλλο...ο γατος μου,όπως και όλες οι άλλες γάτες,δεν του αρέσει το νερό;).Δοκίμασα διάφορους τρόπους να τον πείσω όμως ''δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του''.:confused:Ξέρετε κανένα τρόπο???

Καλημερα.Να σε ρωτησω κατι;Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος,να κανεις μπανιο το γατι σου;Διοτι..αν ειναι μονιμος μεσα στο σπιτι..και δεν ειναι μακρυτριχο..για να κανει κομπους στο τριχωμα...κανενας απολυτως λογος βασικα..δεν υπαρχει για να το κανεις μπανιο.Η γατα..καθαριζεται απο μονη της μια χαρα.Τα δικα μου..ποτε δεν τα εχω κανει μπανιο..και ειναι πεντακαθαρα.:)

Τον γάτο μου πάντα τον βγάζω 2 ώρες την ημέρα στην αυλή μου για να παίξει.Φαίνεται να του αρέσει γιατί μετά δεν θέλει να μπει μέσα...:confused::confused:Πολλές φορές όμως λερώνεται με χώματα και αναγκάζομαι να τον βουρτσίζω,γιατί από μπάνιο:/::/::/:

Μαλιστα.Λοιπον...υπαρχουν καποια προιοντα..τα οποια ειναι για στεγνο καθαρισμα.Νομιζω σε μορφη σπρευ.Τα ψεκαζεις και μετα τα χτενιζεις,αν δεν δεχεται με τιποτα το νερο.
Βεβαια..δεν ξερω κατα ποσον ειναι υγειηνα ολα αυτα,καθοτι σιγουρα θα γλυψει το τριχωμα του,Αλλα φανταζομαι οτι υποτιθεται πως θα ειναι καταλληλα.Δεν ξερω ομως για πολυ συχνη χρηση τι γινεται.
Για το πως θα συνηθισει το λουσιμο..δυστυχως δεν μπορω να σου πω πολλα,γιατι δεν εχω προσωπικη εμπειρια.Φανταζομαι καποιο μελος που θα δει το θεμα..θα σου απαντησει.:)

Και το πιθανότερο είναι πως ούτε το σπρέι θα του αρέσει.

Βασικά είναι σαν αφρός ξυρίσματος.
Το βάζεις στο χέρι σου, το απλώνεις και τρίβεις όπως το σαμπουάν και μετά πρέπει να στεγνώσεις καλά με στεγνή πετσέτα.

Εγώ προτιμώ το μπάνιο πάντως. Νομίζω καθαρίζει πιο εντυπωσιακά.

Εμένα η μια μου γατούλα, είχε μύκητες, και ήμουν αναγκασμένη να την λούζω κάθε 3 μέρες (συνολικά κάναμε 10 μπάνια). Μια καλή λύση είναι να της μιλάς ότι την λούζεις ή την βρέχεις. Το νερό είναι χλιαρό προς ζεστό, να την κρατάς απαλά αλλά να μην φύγει και να της μιλάς γλυκά, ήρεμα και να επαναλαμβάνεις αρκετές φορές το όνομά της. Εμείς έτσι κάναμε και σωθήκαμε. Βέβαια νιαούριζε, χτυπιότανε λίγο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να λουστούμε κανονικά και να γίνει καλά. Πάντως αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο μην την πλένεις συστηματικά. Άλλωστε οι γάτες δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με το νερό...

Αν δεν το έχει συνηθίσει θα της προκαλέσει πολύ στρες αν αρχίσεις να την κάνεις μπάνιο πάνω από μια φορά την εβδομάδα. Άσε που δεν κάνει το μπάνιο να γίνεται τόσο συχνά γιατί αφαιρεί την φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας της και μπορεί να της προκαλέσει άλλα προβήματα. Δεν μπορεί να καθαριστεί από μόνη της; Εγώ όταν βγάζω την γάτα μου στον κήπο, ακόμα και όταν βρέχει και έχει λάσπες, δεν την κάνω μπάνιο όταν επιστρέφουμε μέσα. Αν έχουν λάσπες τα πατουσάκια της το πολύ πολύ να τα βουτήξω σε μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό. Αν λερώνεται μόνο στα πόδια μπορείς να κάνεις αυτό που κάνω και εγώ. Ίσως και μια βρεγμένη πετσέτα να είναι αρκετή για να πάρει από πάνω της τα περισσότερα χώματα.

Εγώ κάνω μπάνιο την γατούλα μου μια φορά τον μήνα,το πολύ δυο όταν λερώνεται πολύ... Νομίζω πως έτσι το τρίχωμα της γίνεται ποιο λαμπερό και καθαρό έχει και ολόλευκη κοιλιά και επειδή της αρέσει να βγαίνει στο μπαλκόνι και να χώνεται στις γλάστρες λερώνεται και φαινεται παρα πολύ!
Εγώ θα πρότεινα να την κάνετε μια με δυο φορές τον μήνα όχι παραπάνω..
Ακολουθώ την εξής τακτική: Γεμίζω μια λεκανη με χλιαρό νερό τόσο ωστε να καλύπτει μέχρι τα πόδια το ζωάκι..Παίρνω νερό απο το λεκανάκι με το χερι μου και αρχίζω να βρέχω το σωματάκι της(στην αρχή κρατούσε την γατα η αδερφή μου όσο εγώ την έπλενα για να μην κινείται) μετα βάζω λίγο σαπούνι στο χέρι μου και την σαπουνίζω κυρίως στο σωματάκι στα ποδια δεν την κάνω καθόλου αφού ήδη βρέχονται επίσης δεν βρέχω καθόλου το κεφάλι της για να μην παει νερό στα μάτια ή στα αυτιά και έχουμε προβλήματα...Μετά την ξεβγάζω καλά. Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι παίρνω νερό απο ένα μπετονάκι με χλιαρό νερό και το ρίχνω στο σώμα της(ο ήχος της βρύσης μπορει να την φοβίσει πολύ ειδικά αν το νερό τρέχει διπλα της) και την τυλίγω με πετσετούλα και την σκουπίζω προσπαθώντας να αφαιρέσω το περισσοτερο νερό απο το τρίχωμά της και ακολουθεί η αγαπημενη της τροφή για επιβράβευση...:):):)
*Μην βρέξετε και σαπουνίσετε το κεφάλι της
*Μην τρομάξετε αν τρέμει μετά το μπάνιο για μερικά λεπτά είναι φυσιολογικό προσπαθει να έρθει στην αρχική της θερμοκρασία
*Αποφύγετε το σεσουαρ συνηθως τρομάζουν
*Αν η γάτα δεν δέχεται καθόλου το νερό και γατζώνεται αγριέυει κτλ. καλύτερα να σταματήσετε.(Η δικιά μου νιαουρίζει λίγο στην αρχή αλλα μετά το δέχεται, δεν το μισεί..)
*Όταν το δοκιμάσετε για πρώτη φορά η βοήθεια είναι απαραίτητη, πιστέυω.:)

Θα συμφωνησω με την hellcat σε ολα στον τροπο μπανιου της γατας!
Ετσι επλυνα κι εγω τη μικρη μου, η μεγαλη φρικαρει με διαφορα πραγματα οποτε δεν την πιεζω παραπανω, χρησιμοποιω το κολπο της υγρης πετσετας για να απομακρυνω τριχες και βρωμιες -αραια και που.
Παντως ειχα διαβασει καπου οτι μια φορα το μηνα το πολυ κανει να τις μπανιαριζουμε (εκτος ρατσας phynx ktl) και το χειμωνα θελει πολυ προσοχη για να μην κρυωσουν:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back