moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Ναι αμε,καθε πρωι για να ειναι φρεσκα τα ψαρια.Ακομα γελαω με το "αγρια ψαρια",τι βαζουν μεσα,σκυλοψαρα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπορει κανενα καρχαρια....Ναι αμε,καθε πρωι για να ειναι φρεσκα τα ψαρια.Ακομα γελαω με το "αγρια ψαρια",τι βαζουν μεσα,σκυλοψαρα;
...

moukelis
Επιφανές μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και ως γνωστον οι κωδικοι με ψαρι και στις δυο(orijen & acana) ειναι αρκετα πιο ακριβοι απ΄οτι εκεινοι με κοτοπουλο.

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ανατομια μου εκαψε τον εγκεφαλο.

Σχωρνατε με για την παραπληροφορηση...
moukelis
Επιφανές μέλος
Νικο ξερεις αν η acana βγαινει σε μεγαλη συσκευασια;Εχει μεγαλη διαφορα συστατικων απο οτι η orijen;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Orijen εχει 70-75% και η acana 40-60%.
H μεγαλη συσκευασια Acana για γατες πρεπει να ειναι το 7μισοκιλο.
Five of the main points of difference are summarized below:
- MEAT CONCENTRATION: ORIJEN is made with 70-75% meat ingredients while ACANA has between 40 to 65%, depending on the formula.
- AMOUNT OF PROTEIN: ORIJEN diets range between 38% and 42% protein, while ACANA features protein levels of 29-34%.
- AMOUNT OF CARBOHYDRATE: ORIJEN diets range from 18-22% of carbohydrate, while ACANA diets are typically in the 28-30% carbohydrate range.
- AMOUNT OF FRESH MEAT: ORIJEN is made with 28-35% of fresh meats, compared with ACANA which ranges from 9-15% of fresh meats.
- VARIETY OF FRESH MEAT: ORIJEN contains a minimum of 5 fresh meats, compared to ACANA which contains 3 different fresh meat ingredients.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
δεν ειναι αυτο...οταν βρεχονται οι κροκετες αναδυουν πιο εντονη μυρωδια και γινονται πιο ελκυστικες...παντως πραγματι ειναι προτιμοτερες οι στεγνες κροκετες....Εχω παρατηρήσει ότι όταν της βάζω στεγνή τρώει λιγότερο γιατί μάλλον βαριέται να κριτσανίσει. Είναι λίγο τεμπέλα!!!![]()
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Βρε Νόνικα γιτί δεν τους αρέσει το ψάρι;Αναγκάστηκα και τους ξαναπήρα ψάρι γιατί ο κτηνίατρος που παίρνω είναι λίγο "γκαγκά" στον εγκέφαλο...κοτόπουλο του λέω,ψάρι μου φέρνει..Άσε που περίμενα 2 μήνες και πάω η καλή σου και είχε μόνο το ψάρι..καί τι μου λέει...για τα στειρωμένα μόνο αυτή είναι...νόμιζε ότι η άλλη είναι μόνο για γατάκια..Πολυ κατατοπιστικο,μολις παρηγγειλα ενα 7κιλο οριτζεν παλι!![]()

moukelis
Επιφανές μέλος
Δηλαδη η acana ειναι επιπεδου royal περιπου;H κυρια διαφορα τους ειναι η περιεκτικοτητα σε κρεας.
Η Orijen εχει 70-75% και η acana 40-60%.
H μεγαλη συσκευασια Acana για γατες πρεπει να ειναι το 7μισοκιλο.
Five of the main points of difference are summarized below:
https://www.championpetfoods.com/faq/
- MEAT CONCENTRATION: ORIJEN is made with 70-75% meat ingredients while ACANA has between 40 to 65%, depending on the formula.
- AMOUNT OF PROTEIN: ORIJEN diets range between 38% and 42% protein, while ACANA features protein levels of 29-34%.
- AMOUNT OF CARBOHYDRATE: ORIJEN diets range from 18-22% of carbohydrate, while ACANA diets are typically in the 28-30% carbohydrate range.
- AMOUNT OF FRESH MEAT: ORIJEN is made with 28-35% of fresh meats, compared with ACANA which ranges from 9-15% of fresh meats.
- VARIETY OF FRESH MEAT: ORIJEN contains a minimum of 5 fresh meats, compared to ACANA which contains 3 different fresh meat ingredients.

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Oχι.Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση. Ειναι εντελως διαφορετικης φιλοσοφιας.Δηλαδη η acana ειναι επιπεδου royal περιπου;![]()
Η Acana δεν περιεχει σε κανεναν κωδικο καλαμποκι,σογια,υποπροιοντα κρεατος και γενικα συστατικα που κανουν ''κακο''(κατα τα λεγομενα τους).
Οποτε συγκρινοντας τα ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ της acana και της RC η ζυγαρια γερνει προς Acana.
Y.Γ.Η κυρια σειρα της acana για σκυλια που δεν ειναι grain-free περιεχει μονο ΡΥΖΙ+βρωμη και οχι καλαμποκι,σογια,σοργο,σιταρι κτλ.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Νίκο ανάμεσα από orijen και acana ποια νομίζεις ότι είναι καλύτερη;Και η Acana σε τι γεύσεις υπάρχει;Oχι.Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση. Ειναι εντελως διαφορετικης φιλοσοφιας.
Η Acana δεν περιεχει σε κανεναν κωδικο καλαμποκι,σογια,υποπροιοντα κρεατος και γενικα συστατικα που κανουν ''κακο''(κατα τα λεγομενα τους).
Οποτε συγκρινοντας τα ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ της acana και της RC η ζυγαρια γερνει προς Acana.
Y.Γ.Η κυρια σειρα της acana για σκυλια που δεν ειναι grain-free περιεχει μονο ΡΥΖΙ+βρωμη και οχι καλαμποκι,σογια,σοργο,σιταρι κτλ.

Έχει συγκρίνει κανείς για να μου πεί ποια προτιμούν περισσότερο τα γατιά,γιατί εμείς είμαστε και ολίγον ιδιότροποι...
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νίκο ανάμεσα από orijen και acana ποια νομίζεις ότι είναι καλύτερη;Και η Acana σε τι γεύσεις υπάρχει;
H Acana για γατες βγαινει σε κοτοπουλο,αρνι και ψαρι.
Θα σου πω την γνωμη μου.
Ο μονος λογος που θα με εκανε να επιλεξω την Acana ειναι το ποσοστο πρωτεινων(περαν του αν ταιριαζει στο ζωο μου).Υπαρχουν ερευνες που πλεον αποδεικνυουν οτι το υψηλο ποσοστο πρωτεινων δεν ειναι βλαβερο για σαρκοφαγα(η γατα ναι - ο σκυλος παρ'ολο που πολλοι τον θεωρουν παμφαγο ,στα βιβλια αναφερεται ως σαρκοφαγο βαση κατασκευης) ζωα. ΑΛΛΑ, ειμαι επιφυλακτικος ως προς το αν μπορουν να αξιοποιησουν αυτα τα ποσοστα πρωτεινων τα δικα μας ζωα που ζουν στους καναπεδες,στην ζεστη και ασκουνται απο λιγο εως καθολου.Για ενα τσοπανοσκυλο στην Πινδο ή μια αδεσποτη γατα ισως να ειναι και απαραιτητα λογω των καυσεων και της ασκησης τους . Θεωρω την Acana ''μικρογραφια'' της orijen(ετσι την χαρακτηριζει και ο παραγωγος της)μιας και συνδιαζει τα ιδια συστατικα σε μικροτερες αναλογιες ωστε να επιτυχει την μειωση του ποσοστου της πρωτεινης. Τα ιδια συστατικα δλδ σε μικροτερες ποσοτητες.Καπως ετσι το αντιλαμβανομαι εγω...Δεν θελω να ειμαι των ακρων γι'αυτο και προτιμω την μεση λυση.

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Βρε Νόνικα γιτί δεν τους αρέσει το ψάρι;Αναγκάστηκα και τους ξαναπήρα ψάρι γιατί ο κτηνίατρος που παίρνω είναι λίγο "γκαγκά" στον εγκέφαλο...κοτόπουλο του λέω,ψάρι μου φέρνει..Άσε που περίμενα 2 μήνες και πάω η καλή σου και είχε μόνο το ψάρι..καί τι μου λέει...για τα στειρωμένα μόνο αυτή είναι...νόμιζε ότι η άλλη είναι μόνο για γατάκια..![]()
Δεν τους αρεσει το ψαρι;;;Δεν την δοκιμασα ακομα,πηγα σημερα να παρω 2μισοκιλο ψαρι και δεν ειχε ετοιμοπαραδοτο και πηρα παλι 7κιλο κοτοπουλο(το οποιο το βαρεθηκε η καημενη
) και μια συσκευασια χιλλς adult 1-6 (ψαρι)να της ριχνω λιγα μεσα στην οριτζεν για να μυριζει διαφορετικα και να την τρωει πιο ορεξατα.Εννοειται πως το κολπο επιασε!

Καλα η κτηνιατρος σου ειναι πολυ διαβασμενη στο θεμα τροφης,τι να σου πω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool