Σειρά τροφής Αcana

Bρε παιδια...τι γινεται με την acana??? Εχω διαβασει ολο το θεμα εδω και ειπα να την δοκιμασω στον 6 μηνων γατουλη μου.
Πηρα τηλ σε 3 pet shop απ αυτα που υπαρχουν στο site του προμηθευτη...
Στο ενα ο ανθρωπος που μιλησα επεμενε οτι η Acana δε βγαζει για μικρα γατια, αλλα μονο η Οrijen που ειναι και καλυτερη λεει γιατι εχει πιο πολυ πρωτεινη....Αλλα μου λεει καποιοι δινουν την acana prier fish (1 απο τις 3 γευσεις που υπαρχουν) σε μικρα γατια, παρολο που ειναι για ενηλικα....Το γιατι δεν το καταλαβα...:confused:
Στο αλλο παλι μου ειπαν οτι υπαρχει Acana για μικρα γατια (μια γευση...δεν εχει επιλογες) και θα με παρει αυριο τηλ. να μου πει ΑΝ μπορουν να μου παραγγειλουν.
Μπορει παρακαλω καποιος που χρησιμοποιει acana να διαφωτισει και μενα την ασχετη? :/:
Υπαρχει ή οχι acana για μικρα γατια? :confused:
Και αν ναι, σε τι συσκευασιες βγαινει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bρε παιδια...τι γινεται με την acana??? Εχω διαβασει ολο το θεμα εδω και ειπα να την δοκιμασω στον 6 μηνων γατουλη μου.
Πηρα τηλ σε 3 pet shop απ αυτα που υπαρχουν στο site του προμηθευτη...
Στο ενα ο ανθρωπος που μιλησα επεμενε οτι η Acana δε βγαζει για μικρα γατια, αλλα μονο η Οrijen που ειναι και καλυτερη λεει γιατι εχει πιο πολυ πρωτεινη....Αλλα μου λεει καποιοι δινουν την acana prier fish (1 απο τις 3 γευσεις που υπαρχουν) σε μικρα γατια, παρολο που ειναι για ενηλικα....Το γιατι δεν το καταλαβα...:confused:
Στο αλλο παλι μου ειπαν οτι υπαρχει Acana για μικρα γατια (μια γευση...δεν εχει επιλογες) και θα με παρει αυριο τηλ. να μου πει ΑΝ μπορουν να μου παραγγειλουν.
Μπορει παρακαλω καποιος που χρησιμοποιει acana να διαφωτισει και μενα την ασχετη? :/:
Υπαρχει ή οχι acana για μικρα γατια? :confused:
Και αν ναι, σε τι συσκευασιες βγαινει?

Η ακάνα είναι για όλα τα γατιά.Ενήλικα και μικρά! Δεν υπάρχει ξεχωριστός κωδικός για το καθένα!
Εγω που έχω ανηλικο αρσενικό, απο την επόμενη μερα της στείρωσης (τον περασμένο Δεκέμβρη την κάναμε και ήταν 7 μηνων) του ξεκίνησα τη royal canin sterilized που είναι για στειρωμένα και για αρκετό καιρό είχε κολλήσει στα ίδια κιλά(3.900).
Που δεν ήταν καλό, γιατί ήταν στην ανάπτυξη και έπρεπε να πάρει κι άλλο βάρος!
Απ όταν άλλαξα σε ακάνα, πήρε 300γραμμ. σε σχεδόν ένα μηνα που τρώει ακάνα!
Οπότε είναι μια χαρά η ακάνα για τα γατάκια!!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η ακάνα είναι για όλα τα γατιά.Ενήλικα και μικρά! Δεν υπάρχει ξεχωριστός κωδικός για το καθένα!
Εγω που έχω ανηλικο αρσενικό, απο την επόμενη μερα της στείρωσης (τον περασμένο Δεκέμβρη την κάναμε και ήταν 7 μηνων) του ξεκίνησα τη royal canin sterilized που είναι για στειρωμένα και για αρκετό καιρό είχε κολλήσει στα ίδια κιλά(3.900).
Που δεν ήταν καλό, γιατί ήταν στην ανάπτυξη και έπρεπε να πάρει κι άλλο βάρος!
Απ όταν άλλαξα σε ακάνα, πήρε 300γραμμ. σε σχεδόν ένα μηνα που τρώει ακάνα!
Οπότε είναι μια χαρά η ακάνα για τα γατάκια!!:D

Χμμμ...μαλιστα...
Απλα στο ενα pet shop μου παν οτι υπαρχει ξεχωριστη acana για μικρα...και μαλιστα μου πε οτι σ αυτη την κατηγορια (για μικρα) βγαινει μονο στα 2,5 κιλα...ενω για μεγαλα εχει και στα 7,5 κιλα...Δηλαδη μου μιλουσε ξεκαθαρα για ξεχωριστες κατηγοριες. Τι να πω πια....
Λεω να την παρω απ το αλλο pet shop τοτε...Τουλαχιστον εκεινος ηξερε τι ελεγε!!! :hmm:

Σήμερα τους πήρα την τροφή acana. Πήραμε την γεύση κοτόπουλο (prairie feast) στην πορτοκαλί συσκευασία των 2,5 κιλών 21.20ευρώ.Στις δυτικές περιοχές της Θεσσαλονικής την βρήκα στο "κυν και γαλή", ένα πετ-σοπ στην Μ.Αλεξάνδρου 128 στον Εύοσμο.
Την τέσταρα στα γατοπαιδάκια μου, η Μυρτώ μάλλον ενθουσιάστηκε γιατί έφαγε όλες τις κροκέτες που τις έβαλα.:D
Αυτός που έδειξε μεγάλη επιφύλαξη ήταν ο Άρης.:hmm:Πήγαινε, ξαναπήγαινε και τις μύριζε.:confused:
Έβαλα τότε λίγες acana ανάμικτες με τις RC που τρώνε, στο πιατάκι της Μυρτούλας, πήγε η Μυρτώ και έφαγε μερικές και μετά πήγε ο Άρης και τις αποτελείωσε...:P:P
Από το δικό του πιάτο δεν τις ήθελε...από της Μυρτούλας είναι πιο νόστιμες!:whistle::P:P

Σήμερα τους πήρα την τροφή acana. Πήραμε την γεύση κοτόπουλο (prairie feast) στην πορτοκαλί συσκευασία των 2,5 κιλών 21.20ευρώ.Στις δυτικές περιοχές της Θεσσαλονικής την βρήκα στο "κυν και γαλή", ένα πετ-σοπ στην Μ.Αλεξάνδρου 128 στον Εύοσμο.
Την τέσταρα στα γατοπαιδάκια μου, η Μυρτώ μάλλον ενθουσιάστηκε γιατί έφαγε όλες τις κροκέτες που τις έβαλα.:D
Αυτός που έδειξε μεγάλη επιφύλαξη ήταν ο Άρης.:hmm:Πήγαινε, ξαναπήγαινε και τις μύριζε.:confused:
Έβαλα τότε λίγες acana ανάμικτες με τις RC που τρώνε, στο πιατάκι της Μυρτούλας, πήγε η Μυρτώ και έφαγε μερικές και μετά πήγε ο Άρης και τις αποτελείωσε...:P:P
Από το δικό του πιάτο δεν τις ήθελε...από της Μυρτούλας είναι πιο νόστιμες!:whistle::P:P

Mπράβο στα παιδάκια!!!!:P:P:P Το ξένο είναι πιο γλυκό.Εχει δίκοιο ο Αρούλης!!!:D
Συμπεθέρα μιας κι εσείς έχετε πρόβλημα βάρους θα σου πω κάτι που δεν είχα προσέξει.
Σε κάθε γεύση πάνω πάνω λέει τις θερμίδες ανα kg που έχει η καθε μια.
Η πορτοκαλί συσκευασία (κοτόπουλο) λέει 3.950kcal/kg
Η πράσινη (αρνι-πάπια) λέει 4.600kcal/kg
Kαι το ψάρι έχει ακόμα πιο λίγες. Τα παιδιά απο το πετ σοπ μου είπανε να δούμε τις θερμίδες, αλλιώς δεν θα έδινα βάση να διαβάσω τις θερμίδες.
Βέβαια στην ποσότητα που πρέπει να τρωνε καθημερινα, η διαφορα στις θερμίδες είναι αμελητέα.
Π.χ εγω που τους δίνω 60γρ. παίρνουν 237 θερμίδες με την πορτοκαλί και με την πράσινη 276.Αλλα γιατί να μην τις γλιτώσουνε??:redface::D
Και επειδή δεν έβρισκα τόσο καιρό κοτόπουλο, έπαιρνα αρνί. Πολύ καιρό. Τρείς συσκευασίες φάγανε μέχρι να βρω κοτόπουλο.
Πιστεύω οτι αυτό τα πάχυνε:worry:
Νόρα 300+, Ελβίρα 200+, Μπλάνκο 200+, Σίσσυ το ίδιο...

Ευχαριστώ πολύ συμπεθερούλα Ελενίτσα.:D
Εγώ τους πήρα την πορτοκαλί κοτόπουλο , είχε και την μπλέ -pacifica, νομίζω ότι είναι λίγο ακριβότερη γύρω στα 25ευρώ, αλλά τα δικά μου είναι λίγο παράξενα με τις γεύσεις ψαριών...δεν τρελαίνονται.Για αυτό και πήρα το κοτόπουλο που είναι πιο σίγουρο ότι θα τους αρέσει.:confused: Την πράσινη με το αρνάκι δεν την είχαν.
Λέω όμως να τους δίνω και από μισή κονσέρβα ημερισίως(την Gourmet Gold μόνο αυτές τρώνε) και να βγάλω το ένα από τα τρία γεύματα.:hmm:
Μόνο κροκέτες μακροχρόνια...λίγο με προβληματίζει....:hmm:
Δεν πίνουν και πολύ νερό....:hmm:

Ευχαριστώ πολύ συμπεθερούλα Ελενίτσα.:D
Εγώ τους πήρα την πορτοκαλί κοτόπουλο , είχε και την μπλέ -pacifica, νομίζω ότι είναι λίγο ακριβότερη γύρω στα 25ευρώ, αλλά τα δικά μου είναι λίγο παράξενα με τις γεύσεις ψαριών...δεν τρελαίνονται.Για αυτό και πήρα το κοτόπουλο που είναι πιο σίγουρο ότι θα τους αρέσει.:confused: Την πράσινη με το αρνάκι δεν την είχαν.
Λέω όμως να τους δίνω και από μισή κονσέρβα ημερισίως(την Gourmet Gold μόνο αυτές τρώνε) και να βγάλω το ένα από τα τρία γεύματα.:hmm:
Μόνο κροκέτες μακροχρόνια...λίγο με προβληματίζει....:hmm:
Δεν πίνουν και πολύ νερό....:hmm:

Κοίταξα στο internet για να βρω και την Pacifica πόσο έχει και λέει άλλα:(
https://www.onlynaturalpet.com/products/Acana-Grain-Free-Dry-Cat-Food/377021.aspx
Στο calories analysis κοίτα. Τι ισχύει όμως???:hmm: Στις συσκευασίες λέει αυτά που έγραψα:worry:
Ναι, είναι πιο ακριβές και οι δύο(Grasslands και Pacifica). To κοτόπουλο προχθές το πήρα 21.70.Όσο λέει στους τιμοκαταλόγους της ΚΟΜΠΑ.
Εγώ ειδα διαφορά όσο αφορά το νερό. Πίνουν πολύ όλα εκτός απο την στριφνή νυφούλα σας που πίνει λιγότερο!!!!:worry::worry:
Μπορεί να πίνουν όταν λείπεις:hmm:

Απάντηση: Γατοτροφή Αcana

Κι εμενα παντως επιναν περισσοτερο με την Acana...

Κοίταξα στο internet για να βρω και την Pacifica πόσο έχει και λέει άλλα:(
https://www.onlynaturalpet.com/products/Acana-Grain-Free-Dry-Cat-Food/377021.aspx
Στο calories analysis κοίτα. Τι ισχύει όμως???:hmm: Στις συσκευασίες λέει αυτά που έγραψα:worry:
Ναι, είναι πιο ακριβές και οι δύο(Grasslands και Pacifica). To κοτόπουλο προχθές το πήρα 21.70.Όσο λέει στους τιμοκαταλόγους της ΚΟΜΠΑ.
Πήγα κοίταξα την ανάλυση θερμίδων Ελένη και λέει 4600 kcal /kgr και 550kcal σε κούπα 250 ml.Και έχω πάρει σίγουρα την πορτοκαλί.:hmm::hmm:
Η δική σου συσκευασία κοτόπουλου λέει λιγότερες θερμίδες;;;:confused:Πώς γίνεται αυτό;;:confused::confused:
Εκτός αν τώρα πρόσφατα κάτι άλλαξε στην σύστασή της.:worry::hmm::hmm:

Εγώ ειδα διαφορά όσο αφορά το νερό. Πίνουν πολύ όλα εκτός απο την στριφνή νυφούλα σας που πίνει λιγότερο!!!!:worry::worry:
Μπορεί να πίνουν όταν λείπεις:hmm:

Κι εμενα παντως επιναν περισσοτερο με την Acana...

Δεν μπορώ να πω τίποτε ακόμη γιατί σήμερα το μεσημέρι την πήρα.;)
Αλλά προς το παρόν θα τις ανακατεύουμε με τις RC που πήραμε γιατί φοβάμαι λίγο την απότομη αλλαγή.:hmm:
Ας περάσει η πρώτη βδομάδα και θα δούμε τι γίνεται με το νεράκι.:hmm:
Λέτε να μην ξεκινήσω ακόμη αυτό με τις κονσέρβες...να περιμένω να δω πως θα τα πάνε τώρα με το νερό που θα προστεθεί η acana.:hmm:
Πάντως η Μυρτώ πίνει σχετικά νεράκι, ο Άρης είναι που πίνει λίγο:(...σε όλα μοιάζουν πια αυτά!;)

Εμείς πήραμε αυτή την φορά την ακάνα με το ψάρι. Δεν έβρισκα δυστυχώς αυτή με το κοτόπουλο...;);)Και προς μεγάλη μου έκπληξη ξετρελαθήκανε...:D:D:DΕνώ δεν τους αρέσει το ψάρι, ούτε σε κονσέρβες, με αυτή δώσανε ρεσιτάλ...:P:P:P
Είναι ανάποδα τα γατιά μου, τέλος!!!:P:P:P:P

ειναι ειναι! Ο δικος μου ενω του αρεσουν τα φακελακια με ψαρι, ο βραστος σολωμος και τα φιλετακια σαρδελλας, την orijen με γευση ψαρι ουτε που την πλησιαζει. Μονο κοτοπουλο τρωει και τωρα του την εκοψα και αυτην λογω των προσφατων γεγονοτων :)

Πήγα κοίταξα την ανάλυση θερμίδων Ελένη και λέει 4600 kcal /kgr και 550kcal σε κούπα 250 ml.Και έχω πάρει σίγουρα την πορτοκαλί.:hmm::hmm:
Η δική σου συσκευασία κοτόπουλου λέει λιγότερες θερμίδες;;;:confused:Πώς γίνεται αυτό;;:confused::confused:
Εκτός αν τώρα πρόσφατα κάτι άλλαξε στην σύστασή της.:worry::hmm::hmm:

Ναι, λέει 3.950. Μεγάλη διαφορά:worry: Μου είπε ο pet shop boy οτι έχει ημερομηνία παραγωγής 1/3/2010.Καινούρια παρτίδα... Αρα μήπως την αλλάξανε και μειωσανε τις θερμίδες...

στη σελιδα τους και οι τρεις τροφες ειναι στις 3,950 θερμιδες. Μηπως πηρατε απο αυτες για σκυλους;; :P

στη σελιδα τους και οι τρεις τροφες ειναι στις 3,950 θερμιδες. Μηπως πηρατε απο αυτες για σκυλους;; :P

:P:P:PTo αρνί που είδα οτι είχε 4600Kcal ήταν απο τις παλιες παρτίδες που του είχανε μείνει 3 συσκευασίες.
Το κοτόπουλο ήταν πολύ καινούριο.Αρα έχεις δίκοιο.Μπορεί να βγάλουνε τις καινούριες με 3950:)

Επειδή μπερδεύω την εικόνα που έχει στη συσκευασία,δηλ δεν καταλαβαίνω αν είναι γάτα ή σκύλο ή εξωγήινο έτσι όπως το έχουνε, πάντα κοιτάω το σημείο που αναφέρει cat:P

Ηρώ λέει επί λέξη:
Complete & Balaneed CAT FOOD for ALL BREEDS AND LIFESTAGES:hmm:

Ναι, λέει 3.950. Μεγάλη διαφορά:worry: Μου είπε ο pet shop boy οτι έχει ημερομηνία παραγωγής 1/3/2010.Καινούρια παρτίδα... Αρα μήπως την αλλάξανε και μειωσανε τις θερμίδες...

Δεν μπορώ να ξέρω Ελενίτσα ποια παρτίδα είναι.:hmm:έχει κάτι κωδικούς αλλά δεν μπορώ να καταλάβω....:hmm:
Έχει ημερομηνία λήξης 21/OCT/10:hmm:

H Acana και η Οrijen ειναι καταλληλη και για στειρωμενα γατια? :hmm:

Nαι,αρκει να εσχουν φυσιολογικη δραστηριοτητα.

Φυσιολογικη ναι...οσο φυσιολογικη μπορει να ειναι μεσα σε ενα σπιτι βεβαια!
Υπαρχει δηλαδη και καποια αλλη καταλληλοτερη? Γιατι σημερα στειρωθηκαμε! :whistle:
Θα ρωτηξουμε κ την κτηνιατρο μας βεβαια, αλλα ειπαμε να παρουμε μια γνωμη και απο δω! :)

Σήμερα είναι η πεμπτη μέρα που χρησιμοποιούμε σκέτη Acana. Την ξεκινήσαμε σε αντικατάσταση της rc για στειρωμένα μήπως και χορταίνουν με μικρότερη ποσότητα και χάσουμε και κανένα γραμμάριο.
Δεν μπορώ να πω οτι την τρώνε με την ίδια όρεξη (κοτοπουλο πηραμε) και τα κακάκια τους είναι λίγο μαλακά αλλά μάλλον οφείλετε στην προσαρμογή αυτό.
Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι οτι έχει αρχίσει να μυρίζει άσχημα η αναπνοή τους. Εχει κανείς προσέξει κάτι τέτοιο;

Σήμερα είναι η πεμπτη μέρα που χρησιμοποιούμε σκέτη Acana. Την ξεκινήσαμε σε αντικατάσταση της rc για στειρωμένα μήπως και χορταίνουν με μικρότερη ποσότητα και χάσουμε και κανένα γραμμάριο.
Δεν μπορώ να πω οτι την τρώνε με την ίδια όρεξη (κοτοπουλο πηραμε) και τα κακάκια τους είναι λίγο μαλακά αλλά μάλλον οφείλετε στην προσαρμογή αυτό.
Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι οτι έχει αρχίσει να μυρίζει άσχημα η αναπνοή τους. Εχει κανείς προσέξει κάτι τέτοιο;
Ούτε εμένα την τρώγανε με την ίδια όρεξη και μάλιστα τρώγανε λιγότερο από αυτό που τους έβαζα..;);):) Αλλά αυτή ποσότητα που τρώγανε τα χόρταινε!!!:):):)
Με την αναπνοή δεν είχα παρατηρήσει κάτι... μόνο τα κακάκια τους μύριζαν λίγο στις αρχές και μετά έστρωσαν!!!:):):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back