Σειρά τροφής Αcana

Σήμερα είναι η πεμπτη μέρα που χρησιμοποιούμε σκέτη Acana. Την ξεκινήσαμε σε αντικατάσταση της rc για στειρωμένα μήπως και χορταίνουν με μικρότερη ποσότητα και χάσουμε και κανένα γραμμάριο.
Δεν μπορώ να πω οτι την τρώνε με την ίδια όρεξη (κοτοπουλο πηραμε) και τα κακάκια τους είναι λίγο μαλακά αλλά μάλλον οφείλετε στην προσαρμογή αυτό.
Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι οτι έχει αρχίσει να μυρίζει άσχημα η αναπνοή τους. Εχει κανείς προσέξει κάτι τέτοιο;

Λογικά Κλαίρη πρέπει να οφείλετε στις περισσότερες( ή διαφορετικής προέλευσης) πρωτείνες της acana σε σχέση με την R.C.:hmm:
Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι και σύμπτωμα των πρωτεινικών ανθρωποδιαιτών (τύπου Άτκινς) και οφείλετε στις παραγόμενες κετόνες.:hmm:
Μήπως ήταν μικρό το διάστημα της μετάβασης από την μια τροφή την άλλη;:hmm:
Στην Μυρτούλα δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο στην αναπνοή της, αν και σε πολύ λίγες μέρες αρχίσαμε αποκλειτικά κροκέτες acana. :)
Ο Άρης ακόμη σνομπάρει την acana.:worry:
Και ένα ευχάριστο η Μυρτούλα από τότε που αρχίσαμε την ελεγχόμενη διατροφή με acana έχασε 200 γρ!!!:clapup::clapup::clapup:
Βέβαια εγώ το ένα από τα τρία γεύματα τους το δίνω σε κονσερβούλα, δηλαδή μισή κονσέρβα των 85 γραμμαρίων.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

[/u][/b]

Λογικά Κλαίρη πρέπει να οφείλετε στις περισσότερες( ή διαφορετικής προέλευσης) πρωτείνες της acana σε σχέση με την R.C.:hmm:
Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι και σύμπτωμα των πρωτεινικών ανθρωποδιαιτών (τύπου Άτκινς) και οφείλετε στις παραγόμενες κετόνες.:hmm:
Στην Μυρτούλα δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο στην αναπνοή της, αν και σε πολύ λίγες μέρες αρχίσαμε αποκλειτικά κροκέτες acana. :)
Και ένα ευχάριστο η Μυρτούλα από τότε που αρχίσαμε την ελεγχόμενη διατροφή με acana έχασε 200 γρ!!!:clapup::clapup::clapup:
Βέβαια εγώ το ένα από τα τρία γεύματα τους το δίνω σε κονσερβούλα, δηλαδή μισή κονσέρβα των 85 γραμμαρίων.:)
Έχασε η Μυρτούλα βάρος????:D:D:DΤέλεια!!!:clapup::clapup::clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

[/u][/b]

Τετοια να μου λες κουμπάρα να χαίρομαι γιατί έχω χτικιάσει με το θέμα του βάρους τους. Δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί θα περιμένω λίγο ακόμη μήπως είναι και αυτό θέμα προσαρμογής. Την τρώνε δεν μπορώ να πώ αλλά καταλαβαίνω οτι το κάνουν γιατί πεινάνε.Το θετικό είναι οτι η γκρίνια μειώθηκε αισθητά και δεν φαίνεται να έχουμε άλλα θέματα με την αλλαγη.

Την κονσερβούλα διστάζω να την εντάξω στο καθημερινό γιατί αν χρειαστεί να την βγάλουμε θα γίνει επανάσταση!!!!!.Εξάλλου η Νεφέλη με ενδιαφέρει πιο πολύ που ούτως η άλλως δεν τρελαίνεται για κονσερβες.Πίνουν πάντως περισσότερο νερό.

[/u][/b]

Ξανάκανα κι εγώ την δοκιμή με την Ακάνα για δύο εβδομάδες...ο Βρούκος δεν την έβαλε στο στόμα του...μιλάμε ούτε μία δεν τσίμπησε...έχασε 500 γρ μέσα σε 2 εβδομάδες:(:(τι να του κάνει μισό κονσερβάκι το πρωί και μισό το βράδυ...αφού απελπίστηκα του πήρα από το Σούπερ μάρκετ (γιατί ήταν όλα κλειστά το Πάσχα)την Active Fit και ξεσκίστηκε στο φαί..τον άτιμο συμπαράσταση στον Αρη κάνει μου φαίνεται..:hmm::hmm::P:P:PΗ Μπετίνα έτσι κι έτσι...με τα χίλια ζόρια..πάλι θα την ανακατέψω με καμιά άλλη για να την φάνε.Δεν την θέλουν με τίποτα..:(

Ξανάκανα κι εγώ την δοκιμή με την Ακάνα για δύο εβδομάδες...ο Βρούκος δεν την έβαλε στο στόμα του...μιλάμε ούτε μία δεν τσίμπησε...έχασε 500 γρ μέσα σε 2 εβδομάδες:(:(τι να του κάνει μισό κονσερβάκι το πρωί και μισό το βράδυ...αφού απελπίστηκα του πήρα από το Σούπερ μάρκετ (γιατί ήταν όλα κλειστά το Πάσχα)την Active Fit και ξεσκίστηκε στο φαί..τον άτιμο συμπαράσταση στον Αρη κάνει μου φαίνεται..:hmm::hmm::P:P:PΗ Μπετίνα έτσι κι έτσι...με τα χίλια ζόρια..πάλι θα την ανακατέψω με καμιά άλλη για να την φάνε.Δεν την θέλουν με τίποτα..:([/quote]
Και εμένα στην αρχή δεν την θέλανε καθόλου..;);)Ειδικά η Ράισα ούτε να την μυρίσει..;);) Αλλά όταν κατάλαβε οτι δεν υπάρχει άλλο φαγητό, αναγκάστηκε και την έφαγε..;);):) Με τον καιρό άρχισε να της αρέσει!!:):)Και τώρα τρελαίνεται με την γεύση ψαριού!!!:):):P:P

Απάντηση: Γατοτροφή Αcana

λοιπον...ο γιατρος μου,εφερε ακανα και οριτζεν..μου ειχε δωσει ενα δοκιμαστικο φακελακι...αυτες τις μερες τους εβαζα μιση ρουαγιαλ,μιση οριτζεν...ο μπουκακος μου εκανε λιγες κογκξες...αλλα την τρωει ο καημενος..και η πουπυ....το θεμα ειναι να παρω ακανα..ή οριτζεν;....εγω μαλλον κλεινω προς την ακανα...επειδη δεν εχει τοσες πολλες πρωτεινες...εσεις..τι λετε;

Καλύτερα να πάρεις ακάνα για αρχή, που όπως λες, έχει λιγότερες πρωτείνες για να είναι πιο ομαλή η αλλαγή από την παλιά τροφή τους.. Και μετά αν θέλεις τους παίρνεις όριτζεν!!:):):P:P

Καλύτερα να πάρεις ακάνα για αρχή, που όπως λες, έχει λιγότερες πρωτείνες για να είναι πιο ομαλή η αλλαγή από την παλιά τροφή τους.. Και μετά αν θέλεις τους παίρνεις όριτζεν!!:):):P:P

καλως ηλθα λοιπον και εγω στο κλαμπ της Ακανα!!!!!!!:hehe::hehe::hehe::hehe:

Eγω της εχω παρει Οριζεν...Την πρωτη φορα της ειχα παρει ψαρι. Στην αρχη ξινησε αλλα μετα αρχισε να την τρωει και με πολλη όρεξη. Αφου αναγκαστηκα να της δινω λιγο λιγο την τροφη της. Μετα ομως ξαφνικα εκλεισε ο διακοπτης... αρχιζε να τρωει ολο και λιγοτερο, απο τα 50 γρ ημερησιως το ριξαμε στα 25γρ και με το ζορι.:hmm: Λεω θα βαρεθηκε το ψαρι ειχε φτασει και η τροφη προς το τελος της οποτε πηγα και της πηρε το κοτοπουλο (την υπολοιπη τροφη την τιμησαν τα αδεσποτα). με το κοτοπουλο ξανα το ιδιο τροπαριο. Εν το μεταξυ εγω το επαιζα "να κι αν φας να κι αν δε φας" σκληρη. Μεχρι που ερχεται το Πασχα κι εγω θα εφευγα για 4 μερες καιη Μπηλιω θα εμενε μονη. Της βαζω τροφη για 4 μερες να εχει (200γρ αντε και λιγο παραπανω). Οταν γυρισα με εκπληξη ειδα οτι ενω κανονικα θα επρεπε να μην υπηρχε τροφη στο πιατο της ή εστω να υπηρχε λιγο το μισο μπωλ της ηταν γεμματο. 4 μερες δεν ειχε φαει σχεδον τιποτα. Εν το μεταξυ μου εχει αδυνατησει και δεν αντεξα... Πηρα την RC και της εβαλα να φαει να γεμησει λιγο το στομαχι και θα δουμε τι θα γινει με την Οριζεν.
Μια βδομαδα τωρα παρατηρω οτι απο κει που ετρωγε με ορεξη την RC τσουπ ξανα μανα τα ιδια, το μοτερακι σταματησε. Απο κει που την ετρωγε με ορεξη τωρα επεσε η ορεξη της. Μηπως τελικα φταιει η εποχη; Μηπως τα ζωα τρωνε με περισσοτερο ορεξη το χειμωνα και με λιγοτερο την ανοιξη; Προσπαθω να εξηγησω τα ανεξηγητα. με την RC ποτε δεν ειχαμε προβλημα. Τωρα της εχω ανακατεψει μες την τροφη της και Οριζεν για να ξαναμεταπηδησουμε στην Οριζεν. αφου ειναι θεμα ορεξης κι οχι προτιμησης τροφης ας τρωει σωστα τουλαχιστον.

Eγω της εχω παρει Οριζεν...Την πρωτη φορα της ειχα παρει ψαρι. Στην αρχη ξινησε αλλα μετα αρχισε να την τρωει και με πολλη όρεξη. Αφου αναγκαστηκα να της δινω λιγο λιγο την τροφη της. Μετα ομως ξαφνικα εκλεισε ο διακοπτης... αρχιζε να τρωει ολο και λιγοτερο, απο τα 50 γρ ημερησιως το ριξαμε στα 25γρ και με το ζορι.:hmm: Λεω θα βαρεθηκε το ψαρι ειχε φτασει και η τροφη προς το τελος της οποτε πηγα και της πηρε το κοτοπουλο (την υπολοιπη τροφη την τιμησαν τα αδεσποτα). με το κοτοπουλο ξανα το ιδιο τροπαριο. Εν το μεταξυ εγω το επαιζα "να κι αν φας να κι αν δε φας" σκληρη. Μεχρι που ερχεται το Πασχα κι εγω θα εφευγα για 4 μερες καιη Μπηλιω θα εμενε μονη. Της βαζω τροφη για 4 μερες να εχει (200γρ αντε και λιγο παραπανω). Οταν γυρισα με εκπληξη ειδα οτι ενω κανονικα θα επρεπε να μην υπηρχε τροφη στο πιατο της ή εστω να υπηρχε λιγο το μισο μπωλ της ηταν γεμματο. 4 μερες δεν ειχε φαει σχεδον τιποτα. Εν το μεταξυ μου εχει αδυνατησει και δεν αντεξα... Πηρα την RC και της εβαλα να φαει να γεμησει λιγο το στομαχι και θα δουμε τι θα γινει με την Οριζεν.
Μια βδομαδα τωρα παρατηρω οτι απο κει που ετρωγε με ορεξη την RC τσουπ ξανα μανα τα ιδια, το μοτερακι σταματησε. Απο κει που την ετρωγε με ορεξη τωρα επεσε η ορεξη της. Μηπως τελικα φταιει η εποχη; Μηπως τα ζωα τρωνε με περισσοτερο ορεξη το χειμωνα και με λιγοτερο την ανοιξη; Προσπαθω να εξηγησω τα ανεξηγητα. με την RC ποτε δεν ειχαμε προβλημα. Τωρα της εχω ανακατεψει μες την τροφη της και Οριζεν για να ξαναμεταπηδησουμε στην Οριζεν. αφου ειναι θεμα ορεξης κι οχι προτιμησης τροφης ας τρωει σωστα τουλαχιστον.

να την προσεχεις την ανορεξια, μπορει να κρυβεται αλλο προβλημα απο πισω και οχι αν της αρεσει η τροφη ή οχι. Ετσι την πατησα με τον δικο μου που δεν ειχε φαει για 2-3 μερες και νομιζα πως το εκανε επειδη δεν του αρεσε η διαφορετικη τροφη. Αν μαδαει μπορει να εχει τριχομπαλα στο στομαχι και γι' αυτο να δεν τρωει καποιες φορες. Προσεχε την παντως για ενα διαστημα και αν δεις πως συνεχιζει να μην τρωει για 2-3 μερες να κανετε μια επισκεψη στον κτηνιατρο :/:

Αν εχει τριχομπαλα πως φευγει??Μαδαει και πολυ μαλιστα

Εμένα δεν θέλει την Όριτζεν και την Ακάνα..:( δεν είναι θέμα όρεξης γιατί όλες τις άλλες τις τρώει..(και Applaws και Arden και Royal)Μα να μην φάει ούτε μια...:hmm::hmm:Έχει ρέψει..τόσο πείσμα πια...

Αν εχει τριχομπαλα πως φευγει??Μαδαει και πολυ μαλιστα

Χτενισμα, χορτο και παστα

Σήμερα που πήγα να τους αγοράσω μια καινούργια συσκευασία acana ,δεν είχε κοτόπουλο και τους πήρα το ψάρι(pacifica).
Για να δούμε πως θα αντιδράσουνε με την νέα γεύση.:hmm:
Για τα 2,5 κιλά έδωσα 22 ευρώ.Είχε και αρνί και το είχε στα 26 ευρώ.Τόσα νομίζω μου είπαν και για την orijen ψάρι αλλά φοβήθηκα ακόμη να την πάρω.Να συνηθίσει πρώτα ο Άρης την acana και βλέπουμε.:confused:

Ελένη γράφει στην συσκευασία 3950 kcal/kl:)

Σήμερα που πήγα να τους αγοράσω μια καινούργια συσκευασία acana ,δεν είχε κοτόπουλο και τους πήρα το ψάρι(pacifica).
Για να δούμε πως θα αντιδράσουνε με την νέα γεύση.:hmm:
Για τα 2,5 κιλά έδωσα 22 ευρώ.Είχε και αρνί και το είχε στα 26 ευρώ.Τόσα νομίζω μου είπαν και για την orijen ψάρι αλλά φοβήθηκα ακόμη να την πάρω.Να συνηθίσει πρώτα ο Άρης την acana και βλέπουμε.:confused:

Ελένη γράφει στην συσκευασία 3950 kcal/kl:)

Ευχαριστώ Νικούλα!!!:)
όλα καλα με την ακάνα? Δεν σου παχύνανε...ε?:hmm::hmm::hmm:
ο αρούλης μας την τρωει τωρα, που δεν του πολυάρεσε??

Ευχαριστώ Νικούλα!!!:)
όλα καλα με την ακάνα? Δεν σου παχύνανε...ε?:hmm::hmm::hmm:
ο αρούλης μας την τρωει τωρα, που δεν του πολυάρεσε??

Η Μυρτώ κατάφερε να χάσει 200 ολόκληρα γραμμάρια!!!:clapup::clapup::clapup:
Αλλά μπορεί να βοήθησε που τους αντικατέστησα την μια μερίδα κροκετών με μισή κονσέρβα( μια κονσέρβα και για τα δυο).:hmm:
Ο Άρης δυστυχώς έβαλε 100 γραμμάρια.:(:(
Του βάζω προς το παρόν 2/3 RC fit 32 και 1/3 acana και πάει και ξεδιαλέγει τις RC κροκέτες!:worry:
Και εδώ και λίγες μέρες τον έπιασα να τρώει την acana αλλά από τα πιατάκι της Μυρτούλας!:eek:
Και χθες η Μυρτώ πήγε και έτρωγε κροκέτες από το πιάτο του Άρη!:confused:
Άντε να βγάλω εγώ άκρη με τα γατιά μου!!!:confused::whistle:

Η Μυρτώ κατάφερε να χάσει 200 ολόκληρα γραμμάρια!!!:clapup::clapup::clapup:
Αλλά μπορεί να βοήθησε που τους αντικατέστησα την μια μερίδα κροκετών με μισή κονσέρβα( μια κονσέρβα και για τα δυο).:hmm:
Ο Άρης δυστυχώς έβαλε 100 γραμμάρια.:(:(
Του βάζω προς το παρόν 2/3 RC fit 32 και 1/3 acana και πάει και ξεδιαλέγει τις RC κροκέτες!:worry:
Και εδώ και λίγες μέρες τον έπιασα να τρώει την acana αλλά από τα πιατάκι της Μυρτούλας!:eek:
Και χθες η Μυρτώ πήγε και έτρωγε κροκέτες από το πιάτο του Άρη!:confused:
Άντε να βγάλω εγώ άκρη με τα γατιά μου!!!:confused::whistle:

Aρούληηηηηηη!!! Δίαιτα γομαράκι γιατί σε βλέπω για λιποαναρρόφηση:P:P:P
Πραγματικά αυτά τα πλάσματα είναι αψυχολόγητα!!!

Σήμερα είχα ενα λεμόνι κομμενο στα δύο.Και λεω για να το πάω κοντά στον Μπλάνκο να το μυρίσει να δω πως θα αντιδράσει.Γιατι τα άλλα γατιά μου, μόλις το μυρίζανε φευγανε τρέχοντας στα 30 μετρα. Το μυρισε και το έγλυφε κιόλας με όρεξη. Δεν πάει καλά το καμαρι μου!! Μα να τρωει τα ΠΑΝΤΑ???? Επαθα πλάκα!!!

Aρούληηηηηηη!!! Δίαιτα γομαράκι γιατί σε βλέπω για λιποαναρρόφηση:P:P:P
Πραγματικά αυτά τα πλάσματα είναι αψυχολόγητα!!!

Σήμερα είχα ενα λεμόνι κομμενο στα δύο.Και λεω για να το πάω κοντά στον Μπλάνκο να το μυρίσει να δω πως θα αντιδράσει.Γιατι τα άλλα γατιά μου, μόλις το μυρίζανε φευγανε τρέχοντας στα 30 μετρα. Το μυρισε και το έγλυφε κιόλας με όρεξη. Δεν πάει καλά το καμαρι μου!! Μα να τρωει τα ΠΑΝΤΑ???? Επαθα πλάκα!!!

μπλανκο μου....τι πραγματα ειναι αυτα;:crazy::crazy::crazy:...αχαχα..και εγω παλιοπραγμα ειμαι..μην νομιζεις..παω και τρωω απο το πιατο του μπουκακου..και μετα ο κακομοιρης δεν εχει κροκετουλες..γιατι αυτος ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ...:hehe::hehe::hehe:.....Πουπιτσα:D

..λοιπον..στο θεμα μας..πηγα χτες γιατρο..και δεν ειχε ουτε οριτζεν ουτε ακανα για γατες...αλλα θα φερει μου ειπε περιπου την αλλη παρασκευη...το κουφο ειναι οτι την φερνουν απο την κρητη...τεσπα..για να δουμε..η αληθεια ειναι οτι και εμενα εψαχναν τις κροκετες της ρουαγιαλ...ειδα ομως οτι ετρωγαν και οριτζεν...αλλα δεεεεεεεεν θα τους περασει...θα φανε ακανα..και θα πουν και ενα τραγουδι..:whip::whip::whip:....:hehe::hehe:

Eγώ κορίτσια σήμερα αφού απελπίστηκα με τον λεβέντη μου πήγα και του πήρα για δοκιμή τις καινούργιες
Royal Canin Exigent Protein Preference.Έχουν 42% πρωτείνη και μόνο 15% λίπος.Έχω μόνο να σας πω πως έκανε σαν λυσσασμένο και έφαγε τόσο όσο δεν είχε φάει τις δύο προηγούμενες εβδομάδες που είχε μόνο Ακάνα..:confused:έσκασε...:confused:Αυτή είναι η μάρκα του τι να κάνω δεν τον παιδεύω άλλο...:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back