Σειρά τροφής Αcana

Απάντηση: Γατοτροφή Αcana

Μόλις είδα την ιστοσελίδα. Μου φαίνεται ότι όλες οι γατοτροφές είναι χωρίς σιτιρά. Μόνο ορισμένες σκυλοκροκέτες έχουν σιτιρά.

https://www.championpetfoods.com/acana/products.php

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μόλις είδα την ιστοσελίδα. Μου φαίνεται ότι όλες οι γατοτροφές είναι χωρίς σιτιρά. Μόνο ορισμένες σκυλοκροκέτες έχουν σιτιρά.

https://www.championpetfoods.com/acana/products.php

ααααα..για τις σκυλοτροφες δεν ξερω..εκει παω πασο....εγω για τις γατοτροφες μιλαω..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγγνώμη αν έχει ξαναγίνει η ερώτηση αλλά η γατοτροφή acana κάνει για στειρωμένες γάτες? Φαντάζομαι πως ναι αλλά θα ήθελα κάποια επιβεβαίωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υποτιθεται οτι κανει.Λεω υποτιθεται..διοτι εχοντας ρωτησει και τον γιατρο μου,αλλα και αλλες γνωμες,η απαντηση ειναι οτι ναι μεν δεν γραφει οτι ειναι για στειρωμενες..αλλα αυτο,επειδη στον καναδα,απο οπου προερχονται οι τροφες,ολα ειναι στειρωμενα..οποτε και δεν χρειαζεται να το αναγραφουν.Βεβαια το χερι μου στη φωτια δεν θα το βαλω.Και εγω..αυτη τους δινω.
Βασικα..θα πρεπει να εχει χαμηλα ποσοστα μαγνησιου...για να ειναι καταλληλη για στειρωμενα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραία! :D Γιατί με την Royal έχω πολύ πρόβλημα δεν την βρίσκω πια πουθενά! Δεν ξέρω τι γίνεται. Ευχαριστώ :)

Συγγνώμη αν έχει ξαναγίνει η ερώτηση αλλά η γατοτροφή acana κάνει για στειρωμένες γάτες? Φαντάζομαι πως ναι αλλά θα ήθελα κάποια επιβεβαίωση.
Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν βγάζει τροφές για στειρωμένα ζώα. Αν έχεις στειρωμένο ζώο, απλά του δίνεις λιγότερη ποσότητα. Οι τροφές για στειρωμένα ζώα περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες (ρύζι, ως επί το πλείστον) και λιγότερη πρωτεΐνη κρέατος.
Πρακτικά, αν χρησιμοποιείς ταΐστρα και βάζεις τροφή για μη στειρωμένα, υπάρχει το ενδεχόμενο μετά από κάποιο διάστημα τα ζώα ή το ζώο να παχύνουν.

Η συγκεκριμενη εταιρια..δενν βγαζει ειδικη τροφη για στειρωμενα..γιατι απλουστατα στον Καναδα,απο οπου και προερχεται..θεωρητικα δεν υπαρχουν αστειρωτα.
Επισης ειναι γνωστο οτιμ ολα αυτα τα σιτηρα..δεν κανουν καλο στην υγεια της γατας.
Το αν ειναι μια τροφη καταλληλη για στειρωμενα...εχει να κανει κυριως με τις τιμες καποιων μεταλλων,και κυριως του μαγνησιου..και οχι με τους υδατανθρακες και την πρωτεινη,και μιλαμε παντα για την αποφυγη σχηματισμου ουρολιθων.
Οσον αφορα την πρωτεινη και νεφρα..ειναι αλλο κεφαλαιο αυτο.:)

Τροφές για στειρωμένα δεν υπάρχουν. Είναι θέμα μάρκετιγκ. Η μόνη διαφορά που έχει ένα στειρωμένο από ένα μη στειρωμένο είναι στην ενέργεια που χρειάζονται να παίρνουν καθημερινά από την τροφή τους. Τα στειρωμένα χρειάζονται 1/3 λιγότερη ενέργεια. Σε αυτό όμως παίζει ρόλο και το πόσο δραστήριο είναι το γατί. Κάποιες τροφές ισχυρίζονται ότι περιέχουν λιγότερες θερμίδες και εντελώς συμπτωματικά αυτές οι τροφές ανήκουν στην κατηγορία των τροφών με τα υψηλά ποσοστά σιτηρών και υδατανθράκων.

Αν ανησυχείτε για ουρολιθίαση και νεφρική ανεπάρκεια σταματήστε να δίνετε ξηρά τροφή. Εναλλακτικά μπορείτε να την βρέχετε να μαλακώσει.

Υπαρχει διαφορα παιδια..Στις τιμες μεταλλων και μαγνησιου.Δεν ειναι ολες οι ξηρες τροφες το ιδιο.Ειναι ιατρικα παραδεχτο οτι στα στειρωμενα..δεν πρεπει να δινουμε τροφες πλουσιες σε μαγνησιο Για αυτο(εκτος και απο ολα τα αλλα που περιεχουν) και οι ξηρες τροφες των σ/μαρκετ..ειναι οτι χειροτερο.Οι τροφες που ειναι ειδικες για στειρωμενα,εχουν χαμηλοτερο μαγνησιο σε σχεση με τις αλλες.Ειπαμε βεβαια γιατι η ακανα και οριτζεν δεν γραφουν οτι ειναι για στειρωμενα..https://www.mypetz.gr/%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-fus-70833/

Η διατροφή των ζώων αποκλειστικά με ξηρή τροφή έχει ενοχοποιηθεί για την εμφάνιση του συνδρόμου. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί κατά πολύ η ποιότητα αυτών των τροφών. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο (Mg++) ευνοούν την αύξηση της συγκέντρωσης των κρυστάλλων στα ούρα,για αυτό και θα πρέπει να αποφεύγονται.
Δεν τα λεω εγω αυτα.Γιατροι που εχουν ασχοληθει χρονια με το προβλημα της ουρολιθιασης τα γραφουν.

Αμφιβάλλω ακόμα και για το μαγνήσιο και θα σου πω το γιατί. Όσες γάτες έχουν πάθει ουρολιθίαση και συνεχίζουν να τρέφονται με ξηρά μεν, ειδική δε τροφή (με χαμηλό μαγνήσιο) συνεχίζουν να εμφανίζουν προβλήματα. Μπορεί να παίζει το μαγνήσιο κάποιο ρόλο, αλλά σίγουρα είναι πολύ μικρός. Όταν μια γάτα τρέφεται με ξηρά τροφή τα ούρα της είναι πολύ πιο συμπυκνωμένα από μια που τρέφεται με υγρή. Όσο πιο συμπυκνωμένα ούρα έχουν τόσο πιο πολύ κινδυνεύουν. Επιπλέον οι γάτες αυτές τείνουν να κατουράνε πολύ αραιά, 1 φορά τη μέρα.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ότι διαφημίζεται έντονα η οξύτητα των ούρων. Λένε πως όταν είναι όξινα τα ούρα δεν σχηματίζονται κρυσταλλοι στρουβίτη. Υπάρχει και το γεγονός ότι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες διαλύουν τους κρυστάλλους αυτούς. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από όλα αυτά είναι ότι οι εταιρίες αυτές, που εντελώς συμπτωματικά πουλάνε τροφές πλούσιες σε σιτηρά, προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι το τάδε συστατικό είναι καλό ή κακό για την ουρολιθίαση ξεχνώντας το πιο σημαντικό από όλα: ότι η γάτα πρέπει να τρέφεται με κρέας και όχι με καλαμπόκι. Για να κρατήσουν το κόστος χαμηλό και να συνεχίσουν να προσθέτουν καλαμπόκι και σιτηρά στις τροφές τους αντί για κρέας προσπαθούν να "ρίξουν" το φταίξιμο αλλού, στην προκειμένη περίπτωση στο μαγνήσιο. Εντελώς συμπτωματικά όμως, οι φυτικές τροφές (κυρίως τα σιτηρά... ρύζι, καλαμπόκι, σιτάρι, σόγια) είναι κατά πολύ πιο πλούσια σε μαγνήσιο από ότι το κρέας!
Φυσικά οι εταιρίες αυτές ξεχνούν και κάτι ακόμα. Το γεγονός ότι υπάρχουν 3 είδη κρυστάλλων στα ούρα εκ των οποίων το 49% είναι κρύσταλλοι στρουβίτη και το 41% είναι κρύσταλλοι CaOx (calcium oxalate). Αν η γάτα αντιμετωπίζει προβλήματα με κρυσταλλους CaOx όσο περιορισμένο και αν είναι το μαγνήσιο που προσλαμβάνει και όσο όξινα και αν είναι τα ούρα της, τους κρυστάλλους θα τους εμφανίσει. Άσε που οι κρυσταλλοι CaOx ευνοούνται με την οξύτητα τών ούρων!
Για μένα η τροφή που μπορεί να προκαλέσει τα λιγότερα προβλήματα είναι αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στην φύση της γάτας. Από τη στιγμή που ταίζεις μια γάτα με καλαμπόκια, το βρίσκω λογικό κάποια στιγμή να αρχίσουν να εμφανίζονται προβλήματα υγείας.
Όπως και να έχει όλες αυτές τις εταιρίες γατοτροφών και ζωοτροφών γενικότερα τις θεωρώ a big joke. Χρήμα προσπαθούν να βγάλουν από προϊόντα που θα κατέληγαν στι χωματερές, χ*στηκαν για τα κατοικίδια μας.

Γεια σας!
Η μια από τις γάτες μου(η Αλέκα), αποφάσισε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αποδεκτεί την Acana Grasslands (την άλλη με τα ψάρια, ούτε για πλάκα...)!!!
Έχει ξεκινήσει να τρώει εδω και 3 εβδομάδες περίπου και έχω δει απίστευτη διαφορά!!
Τρώει ελάχιστα σε σχέση με τις τραγικές ποσότητες που έτρωγε από τη R/C και το κυριότερο δε ζητιανεύει καθόλου!! Όταν έτρωγε R/C ζητιάνευε ανά 1 ώρα! Δεν κάνω πλάκα..Και είχε αρχίσει να παίρνει πολύ τα πάνω της..Τώρα τελευταία τη βλέπω(με το μάτι) να έχει "αδυνατίσει" κιόλας λίγο..Εντάξει, όχι πολύ, αλλά μια μικρηηηή διαφορά υπάρχει...
Το μόνο που με προβληματίζει είναι η άποψη 2 διαφορετικών κτηνιάτρων που τους έχω ρωτήσει και μου είπαν πως ενώ οι τροφή αυτή είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν σε ξηρά(με κριτήριο τα συστατικά), μπαίνει το ερώτημα εάν η γάτα θα πρέπει να τρώει μια τροφή τόσο πλούσια σε πρωτείνη..Από κει και πέρα, μου είπαν, πως εννοείται ότι πρόκειται για μια κορυφαία ξηρά τροφή..
Για το θέμα της ουρολιθίασης, οκ υπάρχουν και τροφές με πολύ χαμηλότερα ποσοστά σε μαγνήσιο αλλά full στα σιτηρά!! Οπότε, σκέφτηκα, η γάτα μου τώρα τρώει πραγματικά λίγη ποσότητα ξηράς..Αυτό που κάνω εγώ προσωπικά ημερισίως είναι να παίρνω 1 κουταλάκι του γλυκού κονσέρβα Almo Nature (την οποία η γάτα μου ΛΑΤΡΕΥΕΙ) και να το αραιώνω με αρκετό νεράκι..Το γλύφει κανονικότατα!! Συν το νερό που πίνει τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα..Το ίδιο ακριβώς κάνω και με τις 2 μικρές μου γατούλες!
Θέλω να πιστεύω ότι δεν κινδυνεύουν..Βέβαια σίγουρα, ποτέ δεν ξέρεις!:/: Up to proof!!

Σιγουρα ποτε δενμπορουμε να ειμαστε σιγουροι.Ειναι δεδομενο αυτο.
Ομως ακου κατι Εφη(εχουμε και το ιδιο ονομα..:)).Και εγω ρωτησα τον γιατρο μου για την υψηλη πρωτεινη.Καταρχην η Ακανα εχει ελαχιστα υψηλοτερη πρωτεινη απο αυτη της ρουαγιαλ,οποτε δεν τιθεται καν θεμα(η οριτζεν εχει καπως παραπανω).Ομως και παλι...για τα νεφρα σημασια εχει το ειδος της πρωτεινης.Δηλαδη αν ειναι φυτικης προελευσης ή ζωικης.(Στην ακανα ειναι ζωικη) Και εννοειται πως η ζωικη ειναι η ενδεδειγμενη.Σκεψου οτι η γατα ειναι ενα ζωο καθαρα σαρκοφαγο και οχι παμφαγο.
Επισης αν δεις τις τιμες του μαγνησιου,(το μαγνησιο κυριως μας ενδιαφερει για την ουρολιθιαση)ειναι ελαχιστα υψηλοτερες απο αυτες τις hils.Συμφωνα με τον γιατρο μου ειναι μια χαρα.
Βεβαια..ξαναλεω οτι απολυτη σιγουρια δεν υπαρχει..οπως δεν υπαρχει και για αυτα που τρωμε εμεις.Ομως σαφεστατα και ειναι απο τις καλυτερες ξηρες τροφες.:)
Υγ..Και σε εμενα η διαφορα της ποσοτητας της τροφης,ειναι τεραστια.Με ρουαγιαλ δεν χορταιναν καν με 80 γραμμαρια,ενω με Ακανα ειναι μια χαρα με 50-60 γραμμαρια.

Παιδιά είναι όντως καλή τροφή...αλλά αν μια τροφή έχει πολλή πρωτείνη είναι επιβαρυντική για το συκώτι..Γάτος μιας φίλης έπαθε ηπατική ανεπάρκεια τρεφόμενενος για ένα χρόνο με Ακάνα.Δεν λέω ότι φταίει η τροφή,μπορεί να είχε προδιάθεση αλλά η υγεία του χειροτέρεψε με την ζωική πρωτείνη.:(

Βρε Αννα μου,δεν το θεωρω λογικο,γιατι οι γατες ειναι κατεξοχην σαρκοφαγα ζωα.Αλλα εκτος των αλλων..για ποια παραπανω πρωτεινη μιλας; Η ρουαγιαλ αν θυμαμια καλα εχει 30/100 πρωτεινη και η Ακανα 35.Παντως εχουν πολυ μικρη διαφιρα.Και θες να μου πεις τωρα οτι αυτη η διαφορα ευθυνεται για βλαβη στο συκωτι;Καταρχην δεν εχω ακουσει ποτε για βλαβη στο συκωτι απο καθαρη πρωτεινη(ζωικης προελευσης).Συνειδητοποιουμε οτι μιλαμε για καθαρα σαρκοφαγα ζωα; Και πειραζει η πρωτεινη,και οχι τα grains που εχουν οι αλλες τροφες,τα χημικα συστατικα,βλεπε BHA,BHT..που ειναι δεδομενο οτι προκαλουν καρκινο;Προσωπικα με τιποτα δεν θα εδινα τροφη με τετοια συστατικα στα γατια μου.

Η διατροφή του δικού μου πάντως περιέχει πάνω από 50-60% πρωτεΐνη :P

[FONT=&quot]9. Ποιες τελικά είναι οι συνολικές απαιτήσεις των κατοικιδίων;[/FONT]
[FONT=&quot]1. Νερό: 40 με 60 ml/kg (1 κυβικό εκατοστό ανά κιλό) για μια γάτα και 60 με 80 ml/kg της τροφής. Οι ανάγκες είναι σημαντικότερες για τις μικρότερες φυλές, την μυϊκή εργασία και την γαλουχία.[/FONT]
[FONT=&quot]2.Πρωτείνες: 31% για την γάτα και 26% για τον σκύλο. Σημαντικό ρόλο έχει η ποιότητα και η βιολογική αξία των πρωτεϊνών καθώς και η ισορροπία των αμινοξέων.[/FONT]
[FONT=&quot]3. Λίπη: 8-10% Μεγαλύτερες απαιτήσεις για δραστήρια ζώα και μικρότερες αν είναι παχύσαρκα. Όπωσδήποτε τα απαραίτητα λιπαρά οξέα
πηγη ..και υπογραφει ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

[/FONT]

Παιδιά είναι όντως καλή τροφή...αλλά αν μια τροφή έχει πολλή πρωτείνη είναι επιβαρυντική για το συκώτι..Γάτος μιας φίλης έπαθε ηπατική ανεπάρκεια τρεφόμενενος για ένα χρόνο με Ακάνα.Δεν λέω ότι φταίει η τροφή,μπορεί να είχε προδιάθεση αλλά η υγεία του χειροτέρεψε με την ζωική πρωτείνη.

Τι είδους συμπτώματα είχε ο γατούλης Άννα? Πως κατάλαβαν ότι πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια?

[FONT=&quot]9. Ποιες τελικά είναι οι συνολικές απαιτήσεις των κατοικιδίων;[/FONT]
[FONT=&quot]1. Νερό: 40 με 60 ml/kg (1 κυβικό εκατοστό ανά κιλό) για μια γάτα και 60 με 80 ml/kg της τροφής. Οι ανάγκες είναι σημαντικότερες για τις μικρότερες φυλές, την μυϊκή εργασία και την γαλουχία.[/FONT]
[FONT=&quot]2.Πρωτείνες: 31% για την γάτα και 26% για τον σκύλο. Σημαντικό ρόλο έχει η ποιότητα και η βιολογική αξία των πρωτεϊνών καθώς και η ισορροπία των αμινοξέων.[/FONT]
[FONT=&quot]3. Λίπη: 8-10% Μεγαλύτερες απαιτήσεις για δραστήρια ζώα και μικρότερες αν είναι παχύσαρκα. Όπωσδήποτε τα απαραίτητα λιπαρά οξέα
πηγη ..και υπογραφει ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

[/FONT]

ειδικά τα γατάκια, χρειάζονται το λιγότερο 30% πρωτεΐνη για να αναπτυχθούν

Σιγουρα ποτε δενμπορουμε να ειμαστε σιγουροι.Ειναι δεδομενο αυτο.
Ομως ακου κατι Εφη(εχουμε και το ιδιο ονομα..:)).Και εγω ρωτησα τον γιατρο μου για την υψηλη πρωτεινη.Καταρχην η Ακανα εχει ελαχιστα υψηλοτερη πρωτεινη απο αυτη της ρουαγιαλ,οποτε δεν τιθεται καν θεμα(η οριτζεν εχει καπως παραπανω).Ομως και παλι...για τα νεφρα σημασια εχει το ειδος της πρωτεινης.Δηλαδη αν ειναι φυτικης προελευσης ή ζωικης.(Στην ακανα ειναι ζωικη) Και εννοειται πως η ζωικη ειναι η ενδεδειγμενη.Σκεψου οτι η γατα ειναι ενα ζωο καθαρα σαρκοφαγο και οχι παμφαγο.
Επισης αν δεις τις τιμες του μαγνησιου,(το μαγνησιο κυριως μας ενδιαφερει για την ουρολιθιαση)ειναι ελαχιστα υψηλοτερες απο αυτες τις hils.Συμφωνα με τον γιατρο μου ειναι μια χαρα.
Βεβαια..ξαναλεω οτι απολυτη σιγουρια δεν υπαρχει..οπως δεν υπαρχει και για αυτα που τρωμε εμεις.Ομως σαφεστατα και ειναι απο τις καλυτερες ξηρες τροφες.:)
Υγ..Και σε εμενα η διαφορα της ποσοτητας της τροφης,ειναι τεραστια.Με ρουαγιαλ δεν χορταιναν καν με 80 γραμμαρια,ενω με Ακανα ειναι μια χαρα με 50-60 γραμμαρια.
Ναι έχεις δίκιο..Με αυτή νομίζω θα συνεχίσω γιατί από τις ξηρές,μονο Acana, Orijen και Arden Grange μου φαίνονται σοβαρές..Εάν τα δω σκούρα με τα οικονομικά μπορεί περιστασιακά να το γυρίζω σε Arden που είναι αρκετα πιο οικονομική..
Η διατροφή του δικού μου πάντως περιέχει πάνω από 50-60% πρωτεΐνη :P
Χιχιχι! Αφού τρώει ωμά:) Εμένα η 2η (πλέον:P) κτηνίατρός μου που τη ρώτησα σχετικά με αυτό το θέμα για τα ωμά, το έχει ψάξει και εκείνη και μου ανέφερε πως ενώ θεωρητικά είναι η καλύτερη τροφή για τα σαρκοφάγα μας, από την άλλη δεν ξέρεις ΠΟΤΕ από που έχει περάσει ένα κομμάτι κρέας μέχρι να φτάσει στο σπίτι σου.Ειδικά σε μια χώρα όπου η διαχείρηση του κρέατος είναι από τις λιγότερο αυστηρές..Για μένα η ωμοφαγία σαν ιδέα, κάπου εδώ έσβησε, στην ποιότητα του κρέατος που μπορώ να παρέχω..:/:

Αχ εγώ ήμουν η πρώτη Εφη μου πριν 2 χρόνια που επέμενα για τις τροφές Grain Free αν θυμάσαι,άσχετο που δεν αρέσουν στα δικά μου..αλλά το ζήτημα με την πολύ πρωτείνη υπάρχει για τα γατιά που ζούν μέσα στο σπίτι.Ο γατούλης αυτός είχε όρεξη και για παιχνίδι και για φαγητό απλώς έχανε σταδιακά βάρος.Μέσα στο καλοκαίρι είχε χάσει 1,5 κιλό.:(Στην αρχή δεν έδωσε σημασία γιατί ήταν τροφαντούλης και χάρηκε αλλά μετά τον πήγε για εξετάσεις.Ο γιατρός τις έδωσε να του δίνει ειδική τροφή με χαμηλή πρωτείνη (Royal Hepatic)για αυτό το αναφέρω και της είπε να προσέχει τα μάτια και τα ούλα του μην τυχόν και παρουσιάσει ίκτερο,γιατί μετά τα πράγματα γίνονται δύσκολα,υπάρχει ο φόβος για καρκίνο.:(Δεν είπα ότι φταίει η Ακάνα απλώς το γατί είχε το πρόβλημα όλο το καλοκαίρι και το συκώτι του δεν μπορούσε να επεξεργαστεί την ζωική πρωτείνη.Και μόλις 3,5 χρονών είναι.Εγώ είμαι υπέρ των τροφών με λίγα και καλά υλικά (μία πηγή πρωτείνης)όπως η Granatapet που τους δίνω τώρα (την μόνη χωρίς σιτηρά που τρώνε)και στην ωμοφαγία.Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις.:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back