Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
γιατι ηρω μου σε εκεινη την ηλικια δεν θα περιμενεις να ανεβουν οι τιμες και μετα να αλλαξεις τροφη..θελεις να προλαβεις το προβλημα..τουλαχιστον εγω ετσι το σκεφτομαι..καλυτερη θεραπεια ειναι η προληψη![]()
μολις ομως ειδα οτι οι τροφες της innova για senior cats εχουν περισσοτερη πρωτεινη (12.21%) απο την evo turkey & chicken (12%)
και αλλες κονσερβες για senior που βλεπω ειναι ολες πανω απο 10%
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

.......θα ριξω τα χαρτια μου φαινεται...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ουτε εγω ειμαι απολυτη στο θεμα των πρωτεινων..απλα επειδη ξερω οτι η senior για στειρωμενα της RC εχει χαμηλα ποσοστα πρωτεινων και πιο πολλα λιπαρα, γιαυτο το ειπα...χαιρομαι που καταληξαμε ομως και σε κατι(φωσφοροναι για τον φωσφορο συμφωνω, η πρωτεινη ομως δεν φαινεται να επιδεινωνει την καταστροφη των νεφρων. Οποτε απο 7 και πανω παιρνουμε τροφες με χαμηλο φωσφορο![]()
)ενα δικιο το εχειςρε κοριτσια...σορρυ που επεμβαινω αλλα το εχετε σκισει το θεμα...μην τα ψειριζετε τοσο πολυ πια...δεν ειμαστε ειδικοι κανεις μας...![]()

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
,θα εσκαγα αν δεν το εκανα.Τωρα μενει να αξιωσουν να μου απαντησουν βεβαια.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μολις εστειλα mail στο σαιτ της Οριτζεν,θα εσκαγα αν δεν το εκανα.Τωρα μενει να αξιωσουν να μου απαντησουν βεβαια.
![]()

εγω βρηκα στο google scholar αυτο απο την purina:
https://74.125.155.132/scholar?q=cac...e.com/+protein+intake+of+senior+felines&hl=en
στραβωθηκα να διαβαζω, σαν ζομπι εχω γινει

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ρε κοριτσια...σορρυ που επεμβαινω αλλα το εχετε σκισει το θεμα...μην τα ψειριζετε τοσο πολυ πια...δεν ειμαστε ειδικοι κανεις μας...![]()
αυτο λεω και εγω.......καθομαστε τωρα και κοιταμε ποσοστα πρωτεινων και υδατανθρακων και δεν ξερω γω τι αλλο.....παιρνω την τροφη της ροαγιαλ που ξερω οτι ειναι για στειρωμενα...και τελειωσε η υποθεση.....

.και μια συμβουλη για την Ηρουλα.....αν περιμενεις να παει ο ναρουτο 7 χρονων για να του δωσεις ειδικη τροφη για στειρωμενες γατες.......μπορει να ειναι αργα,.........τουλαχιστον ρωτα αυριο τον γιατρο σου.....μην αποφασιζεις για κατι τοσο σημαντικο απο μονη σου....

ΥΓ......προσεξε κακομοιρα μου,πως θα με αποκαλεσεις τωρα........γιατι δεν θα βρεις εισιτηρια....εις τον αιωνα τον απαντα!!!

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
εγω βρηκα στο google scholar αυτο απο την purina:
https://74.125.155.132/scholar?q=cac...e.com/+protein+intake+of+senior+felines&hl=en
στραβωθηκα να διαβαζω, σαν ζομπι εχω γινει![]()
Παντως το αρθρο πολυ ενδιαφερον!!!
Το πιο σημαντικο ειναι οτι τονιζει την αναγκαιοτητα πρωτεινης ακομα και για τα ωριμα ζωα,
Επισης το οτι ναι μεν τα κυτταρα χρειαζονται και υδατανθρακα-για παρασκευη γλυκοζης-αλλα την φτιαχνουν ΚΑΙ απο πρωτεινη,που ειναι και πιο φυσιολογικο για ενα σαρκοφαγο ζωο.
ΚΑΙ τονιζει οτι ουτε τα σκυλια ΟΥΤΕ οι γατες ειναι φτιαγμενες να τρωνε αμυλουχα/υδατανθρακες!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
αυτο λεω και εγω.......καθομαστε τωρα και κοιταμε ποσοστα πρωτεινων και υδατανθρακων και δεν ξερω γω τι αλλο.....παιρνω την τροφη της ροαγιαλ που ξερω οτι ειναι για στειρωμενα...και τελειωσε η υποθεση......και μια συμβουλη για την Ηρουλα.....αν περιμενεις να παει ο ναρουτο 7 χρονων για να του δωσεις ειδικη τροφη για στειρωμενες γατες.......μπορει να ειναι αργα,.........τουλαχιστον ρωτα αυριο τον γιατρο σου.....μην αποφασιζεις για κατι τοσο σημαντικο απο μονη σου....
ΥΓ......προσεξε κακομοιρα μου,πως θα με αποκαλεσεις τωρα........γιατι δεν θα βρεις εισιτηρια....εις τον αιωνα τον απαντα!!!![]()

τον ειχα ρωτησει παλια τον κτηνιατρο πουπυ (

) για τροφες και μου ειπε να του δινω καλες, με ζωικη πρωτεινη και χωρις grains. Τον ρωτησα για orijen & evo και μου ειπε οτι ειναι απο τις καλυτερες. Θελω να τον ρωτησω και για την ξηρα της evo που εχει 50.5% πρωτεινη. Η orijen παντως εχει πολυ λιγοτερη πρωτεινη απο οτι οι κονσερβες που του δινω. Μιλαμε για πανω απο 10% διαφορα στην πρωτεινη. Εγω το βρισκω φυσιολογικο να τρωνε πανω απο 40% πρωτεινη γιατι αν συγκρινεις με αυτο που τρωει η γατα στο περιβαλλον της ειναι πιο κοντα (αρουραιος: 55% πρωτεινη). Αν την ταιζεις ωμα, παιρνει πανω απο 50% πρωτεινη.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
τον ειχα ρωτησει παλια τον κτηνιατρο πουπυ () για τροφες και μου ειπε να του δινω καλες, με ζωικη πρωτεινη και χωρις grains. Τον ρωτησα για orijen & evo και μου ειπε οτι ειναι απο τις καλυτερες. Θελω να τον ρωτησω και για την ξηρα της evo που εχει 50.5% πρωτεινη. Η orijen παντως εχει πολυ λιγοτερη πρωτεινη απο οτι οι κονσερβες που του δινω. Μιλαμε για πανω απο 10% διαφορα στην πρωτεινη.
Εγω το βρισκω φυσιολογικο να τρωνε πανω απο 40% πρωτεινη γιατι αν συγκρινεις με αυτο που τρωει η γατα στο περιβαλλον της ειναι πιο κοντα (αρουραιος: 55% πρωτεινη). Αν την ταιζεις ωμα, παιρνει πανω απο 50% πρωτεινη.
ναι βρε ηρω μου.....αλλα στο περιβαλλον...δεν ειναι στειρωμενη!!!

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ναι.......αλλα σε ποια κατηγορια?????? οχι στις τροφες για στειρωμενες.....στις απλες....Παρεπιπτοντως η Οριτζεν βγηκε τροφη της χρονιας '09-'10 ...![]()

aporw
Διακεκριμένο μέλος

καλα μια κουβεντα που ειχα το πρωι εγραψα και ξεκινησα εμφυλιο??

καλε σταματηστε ολες σας!! εγω ειπα κατι που μου ειπε ατομο που εμπιστευομαι και ηθελα να το μοιραστω μαζι σας! δεν ειπα οτι η orijen ειναι κακη τροφη!

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
το συζηταμε το θεμα!!
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
ναι.......αλλα σε ποια κατηγορια?????? οχι στις τροφες για στειρωμενες.....στις απλες....![]()
Σε ολες!!!Βγηκε η καλυτερη εταιρια ζωοτροφων!Θεωρειται οτι η συσταση της κανει για ολα τα ζωα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
καλα μια κουβεντα που ειχα το πρωι εγραψα και ξεκινησα εμφυλιο??
καλε σταματηστε ολες σας!! εγω ειπα κατι που μου ειπε ατομο που εμπιστευομαι και ηθελα να το μοιραστω μαζι σας! δεν ειπα οτι η orijen ειναι κακη τροφη!![]()

aporw
Διακεκριμένο μέλος
σιμωνη μου που ειδες τον εμφυλιο???το συζηταμε το θεμα!!
![]()

αφου δεν προκειται να συνφωνησετε ποτε ολες μαζι!

η καθε μια βλεπει διαφορετικα το θεμα!
εγω παλι ειμαι στους αναποφασιστους!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool