Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Βρε κορίτσια είπαμε στο εξωτερικό όλα τα γατιά στειρωμένα είναι...δεν γυρίζουν στις αλάνες όπως εδώ..οπότε δεν χρειάζεται να το διευκρινίζουν...Αυτό που ρώτησα εγώ από 7 χρόνων και πάνω η πολλή πρωτείνη κανει κακό;
![]()
οχι, απλα απο 7 χρονων και πανω μειωνεται περισσοτερο ο μεταβολισμος τους και πρεπει να τρωνε λιγοτερες θερμιδες. Εξαρταται και απο τον τροπο ζωης της γατας φυσικα.
Εγω δεν βρισκω λογο να μειωσω την πρωτεινη για προληπτικους λογους. Αν παρουσιασει προβλημα βλεπουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Μπραβο ρε Ηρω,εκτενης ερευνα!!!
Το επομενο βημα ειναι να στειλουμε μαιηλ στην εταιρια να μας απαντησει ευθεως!![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Αααα αν είναι μόνο θέμα θερμίδων εμάς δεν μας αφορά...οχι, απλα απο 7 χρονων και πανω μειωνεται περισσοτερο ο μεταβολισμος τους και πρεπει να τρωνε λιγοτερες θερμιδες. Εξαρταται και απο τον τροπο ζωης της γατας φυσικα.
Εγω δεν βρισκω λογο να μειωσω την πρωτεινη για προληπτικους λογους. Αν παρουσιασει προβλημα βλεπουμε.

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
το κυριοτερο για μενα ειναι οι τιμες του φωσφορου για τα νεφρακια..οταν ειναι πανω απο 7 χρονων καλο ειναι η τροφη να εχει λιγοτερο απο 1% φωσφοροΒρε κορίτσια είπαμε στο εξωτερικό όλα τα γατιά στειρωμένα είναι...δεν γυρίζουν στις αλάνες όπως εδώ..οπότε δεν χρειάζεται να το διευκρινίζουν...Αυτό που ρώτησα εγώ από 7 χρόνων και πάνω η πολλή πρωτείνη κανει κακό;
![]()

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
πουπι σου δινω εγω το δικαιωμα!! ελευθεραααα!!!καλε κοπελλες........καντε οτι θελετε...........μπορω να προτιμω την τροφη,που ξερω σιγουρα οτι ειναι ειδικη για στειρωμενες??????? μου επιτρεπετε??? το εχω αυτο το δικαιωμα????![]()

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
καλε κοπελλες........καντε οτι θελετε...........μπορω να προτιμω την τροφη,που ξερω σιγουρα οτι ειναι ειδικη για στειρωμενες??????? μου επιτρεπετε??? το εχω αυτο το δικαιωμα????![]()
με μια υπευθυνη δηλωση του νομου 105 σου το επιτρεπουμε

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Ωραια,μεχρι τα 7 εχουμε καιρο.το κυριοτερο για μενα ειναι οι τιμες του φωσφορου για τα νεφρακια..οταν ειναι πανω απο 7 χρονων καλο ειναι η τροφη να εχει λιγοτερο απο 1% φωσφορο![]()

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Καληνύχτα....και μουσουδόφιλα σε όλες σας...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
πουπι σου δινω εγω το δικαιωμα!! ελευθεραααα!!!![]()
με μια υπευθυνη δηλωση του νομου 105 σου το επιτρεπουμε![]()
σας ευχαριστω παρα πολυ αγαπες μου........ειμαι βαθυτατα συγκινημενη........απο την ..δημοκρατικοτητα σας!!!!!!!!!

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Επισης,το ξερατε οτι η γατα δεν διαθετει το ενζυμο αμυλαση με το οποιο διασπαται το αμυλο;Γιατι να την ταισω εγω μετα ...σπορους και πατατες;
https://www.orijen.ca/orijen/CPF-Pet_Food_of_the_Year.pdf
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ομως , θα το πω ξανα γιατι το θεωρω πολυ σημαντικο...ο φωσφορος σχετιζεται με τα νεφρα..οποτε μετα τα 7 δεν πρεπει να συνεχισει οριτζεν γιατι για την συγκεκριμενη ηλικια δεν κανει..
μπραβο εβελυν.......πες τα...γιατι εχουν κολλησει με τις πρωτεινες.....εξαλλου και εμενα ο μπουκαος μου ειναι σχεδον 7 χρονων......

.....οσο για την πουπου.......απλα...προνοω απο τωρα...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ομως , θα το πω ξανα γιατι το θεωρω πολυ σημαντικο...ο φωσφορος σχετιζεται με τα νεφρα..οποτε μετα τα 7 δεν πρεπει να συνεχισει οριτζεν γιατι για την συγκεκριμενη ηλικια δεν κανει..
αν ομως οι τιμες στην κρετινινη, ουρια κτλ ειναι φυσιολογικες και δεν υπαρχουν συμπτωματα νεφρικης ανεπαρκειας, γιατι να μην την συνεχισει;
Θα ρωτησω τον κτηνιατρο μου σε λιγες μερες που θα παμε για στειρωση να δουμε τι θα μου πει

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
https://www.vetinfo.com/senior-cat-food-nutrition.html
δεν το εχω ψαξει ακομα στο literature γιατι βαριεμαι, αλλα θα το κανω συντομα
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
γιατι ηρω μου σε εκεινη την ηλικια δεν θα περιμενεις να ανεβουν οι τιμες και μετα να αλλαξεις τροφη..θελεις να προλαβεις το προβλημα..τουλαχιστον εγω ετσι το σκεφτομαι..καλυτερη θεραπεια ειναι η προληψηαν ομως οι τιμες στην κρετινινη, ουρια κτλ ειναι φυσιολογικες και δεν υπαρχουν συμπτωματα νεφρικης ανεπαρκειας, γιατι να μην την συνεχισει;
Θα ρωτησω τον κτηνιατρο μου σε λιγες μερες που θα παμε για στειρωση να δουμε τι θα μου πει![]()

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αν ομως οι τιμες στην κρετινινη, ουρια κτλ ειναι φυσιολογικες και δεν υπαρχουν συμπτωματα νεφρικης ανεπαρκειας, γιατι να μην την συνεχισει;
Θα ρωτησω τον κτηνιατρο μου σε λιγες μερες που θα παμε για στειρωση να δουμε τι θα μου πει![]()
βρε ηρω μου,..........αν φτασουμε στο σημειο να ειναι ανεβασμενα.....μπορει να ειναι πολυ αργα.....γιατι σκοτωνομαστε παντα???? για την προληψη.......ειναι το πιο σημαντικο σε ολα τα θεματα...ζωα και ανθρωπους!!!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
γιατι ηρω μου σε εκεινη την ηλικια δεν θα περιμενεις να ανεβουν οι τιμες και μετα να αλλαξεις τροφη..θελεις να προλαβεις το προβλημα..τουλαχιστον εγω ετσι το σκεφτομαι..καλυτερη θεραπεια ειναι η προληψη![]()
απο το πληκτρο μου το πηρες μαρη???

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
αποσα εχω διαβασει, την πρωτεινη την μειωνεις μετα την ηλικια των 10. αυξανεις ομως τα λιπαρα και μειωνεις κι αλλο το φωσφορο..χα! Μαλλον χρειαζονται περισσοτερη πρωτεινη τα ηλικιωμενα!
https://www.vetinfo.com/senior-cat-food-nutrition.html
δεν το εχω ψαξει ακομα στο literature γιατι βαριεμαι, αλλα θα το κανω συντομα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool