Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Στη σελιδα της orijen βρηκα αυτο το ενδιαφερον αρθρο: https://www.orijen.ca/orijen/ORIJEN_White_Paper.pdf
Εξηγει αρκετα καλα καποια πραγματα για την διατροφη της γατας οπως επισης και μυθους που εχουν να κανουν με πρωτεινη και νεφρα. Συγκεκριμενα για τα νεφρα και την υψηλη πρωτεινη λεει οτι δεν επιβαρυνονται τα νεφρα (το εχω διαβασει και σε ερευνες) και επισης λεει οτι ακομα και στα ηλικιωμενα ζωακια δεν πρεπει να τους δινουμε λιγοτερη πρωτεινη για να 'σωσουμε' τα νεφρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολλοι ακολουθουν την πεπατημενη.
Ισως σε μερικα χρονια αλλαξουν ριζικα οσα ξερουμε μεχρι στιγμης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Ηρώ μου δεν την τρώνε καθόλου....τα γατιά μου έχουν δοκιμάσει όλες τις μάρκες του κόσμου σε ξηρή τροφή και τις τρώνε όλες(πουρίνα,προ πλαν,Ρόυαλ,Χίλς.Γουίσκας)μόνο τις Ακάνα και τις όριτζεν δεν βάζουν στο στόμα τους...Χτες τα άφησα όλη μέρα νηστικά(είχα πάει στο χωριό) και στις 8 το βράδυ που γύρισα δεν είχαν τσιμπήσει ούτε μία..Σήμερα αναγκάστηκα και τους πήρα Ρόυαλ και τις ανακάτεψα..2 μέρη όριτζεν και 1 μέρος Ρόυαλ και μόλις μύρισαν την Ρόυαλ έπεσαν με τα μούτρα...Αννα μη ξεχνας οτι επειδη εχει περισσοτερη και καλυτερη πρωτεινη τρωνε λιγοτερο γι' αυτο και νομιζουμε οτι δεν ξετρελενονται επειδη δεν τρωνε οσο τους βαζεις.
Στη σελιδα της orijen βρηκα αυτο το ενδιαφερον αρθρο: https://www.orijen.ca/orijen/ORIJEN_White_Paper.pdf
Εξηγει αρκετα καλα καποια πραγματα για την διατροφη της γατας οπως επισης και μυθους που εχουν να κανουν με πρωτεινη και νεφρα. Συγκεκριμενα για τα νεφρα και την υψηλη πρωτεινη λεει οτι δεν επιβαρυνονται τα νεφρα (το εχω διαβασει και σε ερευνες) και επισης λεει οτι ακομα και στα ηλικιωμενα ζωακια δεν πρεπει να τους δινουμε λιγοτερη πρωτεινη για να 'σωσουμε' τα νεφρα.

Τουλάχιστον την τρώνε έστω και ανακατεμένη...

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Στην πρώτη τιμή δηλαδή γλυτώνουμε 7 ευρώ γιατί εδώ κοστίζει 47 ευρώ.Βρήκα δε και όλες τις μάρκες οργανικών τροφών που ήθελα και έδωσα παραγγελία...Το site είναι:www.petplanet.co.uk ;Εχει νομίζω και τις κτηνιατρικές σειρές της Ρόυαλ σε χαμηλές τιμές...
moukelis
Επιφανές μέλος
popi_kali
Νεοφερμένο μέλος
aporw
Διακεκριμένο μέλος

την τρωει με ορεξη και το βασικο δεν του εκανε καθολου διαρροια!

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

lionessking
Νεοφερμένο μέλος
υπαρχει και η σελιδα της ακανα και οριτζεν απο την εταιρεια που την εισαγει
www.kompa.gr με μεταφρασεις σε οτι αφορα το αν επηρεαζεται η υγεια των νεφρων της γατας απο υπερβολικη ποσοτητα πρωτεινης η οχι.
moukelis
Επιφανές μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Κλεινουμε μια εβδομαδα με καθαρη Orijen.Πλεον την τρωνε ολοι με ευχαριστηση,δεν εχουμε κανενα απολυτως προβλημα.Κρατα οντως περισσοτερο,γιατι χορταινουν πιο γρηγορα.Επισης παρατηρησα πολυ λιγοτερη "παραγωγη" που σημαινει μαλλον οτι αφομοιωνεται περισσοτερη τροφη απο τον οργανισμο.
Αυτο το παρατηρησα κι εγω με χαρα
,θελω μετα απο καποιους μηνες να μας πεις για την ποιοτητα της γουνας,για να καταλαβω αν η αλλαγη στην Μπιζου οφειλεται στη τροφη ή απλα στο οτι μεγαλωσε σε ηλικια...
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Κλεινουμε μια εβδομαδα με καθαρη Orijen.Πλεον την τρωνε ολοι με ευχαριστηση,δεν εχουμε κανενα απολυτως προβλημα.Κρατα οντως περισσοτερο,γιατι χορταινουν πιο γρηγορα.Επισης παρατηρησα πολυ λιγοτερη "παραγωγη" που σημαινει μαλλον οτι αφομοιωνεται περισσοτερη τροφη απο τον οργανισμο.
τετοια να μας λες!

μονο εγω δεν εχω δοκιμασει ακομα 

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Στα δικα σου θα ηταν θετικη μια τετοια αλλαγη;
moukelis
Επιφανές μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Ισως να ειναι οντως ετσι καλυτερα αλλα μου αρεσε και πριν που ηταν πιο μαλακο και φουντωτο.Ισως της βαλω αμπουλα για την γουνα,αλλωστε θελω να βαλω και στον Ραμση.

moukelis
Επιφανές μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool