Eva82
Νεοφερμένο μέλος
Μα ειπες οτι ο λογος για τον οποιο σκεφτεσαι να επιλεξεις τις vegan τροφες ειναι οι πρωτες υλες των περισσοτερων γατοτροφων.Καλυτερη πηγη πρωτεϊνων για ενα σαρκοβορο πιστευω οτι ειναι το κρεας,ειτε ειναι καθαρο,ειτε ειναι υποπροϊοντα,και σε καμια περιπτωση δεν συγκρινεται με τα φασολια και τις πατατες...επισης ξερεις ποσο κακο κανει η γλουτένη;
Εννοείται οτι αυτός είναι ο λόγος για αυτό μπήκα σε αυτή την διαδικασία σκέψης..
Όχι, δεν ξέρω τι κάνει η γλουτένη στα γατάκια, μπορείς να μου εξηγήσεις??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Περιλαμβάνει οτι περιλαμβάνουν και οι υπόλοιπες χωρίς να περιέχει όμως κρέας?
Αυτό δεν το ξέρουμε, όχι μόνο εμείς, δεν το ξέρει κανείς.
Ο Michael Pollan (συυγραφέας του Omnivore's Dilemma) έγραφε κάτι πολύ ωραίο: έλεγε ότι η διαιτολογία, για τους ανθρώπους, βρίσκεται σήμερα στο ίδιο στάδιο που ήταν η χειρουργική το 17ο αιώνα. Δηλαδή, είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά καλύτερα να μην μπούμε σε λίστα αναμονής για elective surgery.

Ειλικρινά, όταν δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στον άνθρωπο, πιστεύετε ειλικρινά ότι ξέρουμε τι ακριβώς χρειάζεται η γάτα; Γνωρίζουμε κάποια βασικά, αλλά όσον αφορά τις λεπτομέρειες (και εκεί κρύβεται ο διάβολος) βαδίζουμε στα τυφλά.
Γι' αυτό και έχω πολλές αμφιβολίες απέναντι σε ισχυρισμούς που ανατρέπουν ακόμα κι αυτά τα λίγα που ξέρουμε. Όπως έγραφα στο άλλο θέμα, αν αποδειχθεί με κανονικές έρευνες ότι οι τροφές αυτές είναι μακροπρόθεσμα επαρκείς και ασφαλείς για τη γάτα (κάτι μάλλον απίθανο με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία), θα άλλαζα γνώμη. Αλλά μέχρι τότε, δεν θα έκανα τις γάτες μου πειραματόζωα για την Ami Cat ή οποιαδήποτε άλλη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Και εννοειται πως μπορεις να ταισεις την γατα σου ωμα, αν δεν σε καλυπτει καμια τροφη. Ενα αλεσμενο κουνελι ή κοτοπουλο, με τα εντοσθια ειναι σχεδον πληρης διατροφη για την γατα σου. Αν θες κατι ακομα πιο κοντα στην φυση της μπορεις να προμηθευτεις κατεψυγμενα ποντικια που χρησιμοποιουνται για βοες και φιδια γενικοτερα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αυτό δεν το ξέρουμε, όχι μόνο εμείς, δεν το ξέρει κανείς.
Ο Michael Pollan (συυγραφέας του Omnivore's Dilemma) έγραφε κάτι πολύ ωραίο: έλεγε ότι η διαιτολογία, για τους ανθρώπους, βρίσκεται σήμερα στο ίδιο στάδιο που ήταν η χειρουργική το 17ο αιώνα. Δηλαδή, είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά καλύτερα να μην μπούμε σε λίστα αναμονής για elective surgery.
Ειλικρινά, όταν δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στον άνθρωπο, πιστεύετε ειλικρινά ότι ξέρουμε τι ακριβώς χρειάζεται η γάτα; Γνωρίζουμε κάποια βασικά, αλλά όσον αφορά τις λεπτομέρειες (και εκεί κρύβεται ο διάβολος) βαδίζουμε στα τυφλά.
Γι' αυτό και έχω πολλές αμφιβολίες απέναντι σε ισχυρισμούς που ανατρέπουν ακόμα κι αυτά τα λίγα που ξέρουμε. Όπως έγραφα στο άλλο θέμα, αν αποδειχθεί με κανονικές έρευνες ότι οι τροφές αυτές είναι μακροπρόθεσμα επαρκείς και ασφαλείς για τη γάτα (κάτι μάλλον απίθανο με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία), θα άλλαζα γνώμη. Αλλά μέχρι τότε, δεν θα έκανα τις γάτες μου πειραματόζωα για την Ami Cat ή οποιαδήποτε άλλη.![]()
συμφωνω απολυτα!!! Μεχρι χθες μας ελεγαν οτι τα αυγα ανεβαζουν την χοληστερινη και σημερα μας λενε οτι ενα αυγο τη μερα κανει καλο! Φαντασου ποσα πραγματα για τις γατοτροφες (κυριως για εκεινες που ειναι πλουσιες σε σιτηρα) εχουμε να μαθουμε στο μελλον.
moukelis
Επιφανές μέλος
Υπαρχουν παντως τροφες οπως η Orijen που εχουν πολυ καλυτερες πηγες πρωτεϊνων απο αυτες που ανεφερες,ειναι πληρεις,και δεν εχουν προσθετα συντηρητικα και ουσιες που βλαπτουν τη γατα.Επισης μπορεις να διαβασεις και για τη διατροφη με ωμο κρεας,που ειναι πολυ πιο κοντα στη φυσικη διατροφη της γατας,απλα ειναι πολυ δυσκολο να την καλυψεις διατροφικα χωρις συμπληρωματα μονο με ωμο.
ruko
Διάσημο μέλος
επισης αναρωτιεμαι αν τα συνθετικα συμπληρωματα που προσθετουν απορροφουνται το ιδιο απο τον οργανισμο.
Ακριβώς, αυτό είναι ένα απ' τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Το ότι μια τροφή λέει στην ετικέτα ότι περιέχει τα minimum requirements, δεν σημαίνει ότι αυτά είναι και αξιοποιήσιμα από τη γάτα. Εδώ ακόμα και στις κονσέρβες που έχουν μόνο κρέας προσθέτουν βιταμίνη Α για να είναι μέσα.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Eva82
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως αν έχετε κάποια παραπάνω πληροφορία πείτε την...
Οι αποφάσεις είναι δύσκολες και γίνονται ακόμα πιο δύσκολες όταν έχεις να κάνεις με την ζωή του καλύτερου φίλου και παιδιού σου!! Απόλυτη είμαι για τον εαυτό μου όχι για την γατούλα μου.
Ευχαριστώ
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η γατα ειναι ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ.Δεν το διαπραγματευομαστε ΟΥΤΕ ΚΑΝ.
Τι χειροτερο να ταιζεις ενα σαρκοφαγο ζωο ,που ειναι ανατομικα φτιαγμενο να τρωει κρεας , καλαμποκια,γλουτενη,σογια κ φασολια ως ΒΑΣΙΚΗ διατροφη!!!

Ο καθενας επιλεγει για το ζωο του οτι νομιζει πως ειναι καλυτερο αλλα μερικα πραγματα ειναι αυτονοητα.
Fotini
Διάσημο μέλος
Eva82
Νεοφερμένο μέλος
Μετά από λίγη ακόμη έρευνα και ξανακοιτώντας τα δικά σας σχόλια, αποφάσισα να μην μπω καν σε αυτή την διαδικασία. Φοβάμαι και δεν θελω να προξενήσω κανένα κακό στην γατούλα μου.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
moukelis
Επιφανές μέλος
Eva82
Νεοφερμένο μέλος
Αν χρειαστεις βοηθεια οσον αφορα καλυτερη ποιοτικα τροφη,ωμοφαγια κτλ πες μου.Επειδη η εκτροφεας των δικων μου λογω φυλης τα ταϊζε ωμα και υψηλες σε πρωτεϊνες τροφες το εχω ψαξει πολυ.
Ναι, θα με ενδιέφερε να μου προτείνεις κάποιες ιδέες, πάντως όχι ωμό κρέας..
Κοίτα πως το σκέφτομαι εγώ, και θα ήθελα και την δική σου γνώμη.
Να συνεχίσω να της δίνω την Royal Canin kitten 36 μέχρι τους 12 μήνες, και ταυτόχρονα 2-3 φορές την εβδομάδα να της φτιάχνω κοτόπουλο ή ψάρι, να της δίνω και 1-2 φορές βιταμινούλα..Τι άλλο?
moukelis
Επιφανές μέλος
Eva82
Νεοφερμένο μέλος
Κοιτα η Royal την καλυπτει πληρως,δε χρειαζεται εξτρα βιταμινες.Αλλα το ψαρακι βραστο και το κοτοπουλο βραστο ειναι μια καλη εναλλακτικη για να αλλαζει λιγο η γευση της και για λιχουδια.Μπορεις να βραζεις αρκετο και να το χωριζεις σε μεριδουλες στην καταψυξη για να μη βραζεις καθε τρεις και λιγο.Εγω στα μικρα μου δινω πλεον Orijen,δεν εχει πολλα απο αυτα που ανεφερες οτι φοβασαι σαν συστατικα,και εχει και περισσοτερες πρωτεϊνες.
Aυτό θα κάνω!! Λες βιταμινουλα να μην της δίνω, ε?
Θα ψάξω να βρω κάποιο πετ σοπ να την έχει, με δυσκολία βέβαια γιατί σε όσα έχω πάει μόνο R.C+proplan βρίσκω.
Ευχαριστώ πολύ
Τα παιδιά σου είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!

moukelis
Επιφανές μέλος
Οχι μωρε,δε χρειαζεται να την επιβαρυνεις με τεχνητα προσθετα...Ουτε στο Βολο την ειχε,αλλα μας παρηγγειλε ο κτηνιατρος μας ενα επτακιλο και μου ερχεται και σε καλυτερη τιμη απο τη Royal.Ασε που εχουν γινει τεραστια απο τοτε που την αρχισαμε,πηραν πολυ τα πανω τους.Aυτό θα κάνω!! Λες βιταμινουλα να μην της δίνω, ε?
Θα ψάξω να βρω κάποιο πετ σοπ να την έχει, με δυσκολία βέβαια γιατί σε όσα έχω πάει μόνο R.C+proplan βρίσκω.
Ευχαριστώ πολύ
Τα παιδιά σου είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!![]()
Σε ευχαριστω πολυ!

Eva82
Νεοφερμένο μέλος
Ωραία!Θα κοιτάξω και εγώ στον κτηνίατρο μου μήπως μπορεί να μου την φέρει.
Σε ευχαριστώ και πάλι!
moukelis
Επιφανές μέλος
Eva82
Νεοφερμένο μέλος
Μακάρι να ήταν όλοι βασικά καλοί άνθρωποι...αυτό θα είχε αλλάξει ριζικά την ανθρωπότητα..είμαστε το χειρότερο είδος..και πως μπορείς να μην κάνεις το καλύτερο για τα ζωάκια όπου αυτά είναι το καλύτερο είδος στον πλανήτη..(μιλάω για όλα τα είδη)..
Αν αλλάξουμε συνειδήσεις, θα αλλάξουμε και νοοτροπία!
Να είσαι καλά! Και ευχαριστώ και πάλι!

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Παιδιά χαριτολογώντας το είπα "το σικ"..
Εννοείται οτι η διατροφή μου είναι στάση ζωής για ηθικούς και διατροφικούς λόγους.
Τα συστατικά είναι τα εξής:
Ingredients: Corn gluten, corn oil, rice protein, peas, pea fiber, brewer's yeast, linseed, potato protein extract, vitamins and minerals, taurine (0.15%), L-Carnitine, Vitamin E, linoleic acid (6.40%)
Guaranteed analysis:
Moisture – 8%
Crude protein – 33%
Crude fats – 14%
Crude fiber – 4%
Crude ash – 5.5%
Vitamins and minerals:
Vitamin A – 19000iu
Vitamin D3 (synthetic formulation) – 1250iu
Vitamin E (alpha tocopherol) – 210mg
Copper (copper suplhate pentahydrate) – 5mg
Περιλαμβάνει οτι περιλαμβάνουν και οι υπόλοιπες χωρίς να περιέχει όμως κρέας?

Με τιποτα δεν θα εδινα αυτη την τροφη τα γατια μου,αν ειναι δυνατον!!!
Μου εφυγε και η απορια περι βιγκαν γατοτροφων,ειχα την απορια να δω τι εχουν μεσα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool