julia
Διακεκριμένο μέλος
Μας όρμαγε κανονικά.. και έκλαιγε. Τον στείρωσα λοιπόν, και τώρα στο χωριό.. ακούμε μαζί τους καυγάδες και τα μαλώματα απο τα αρσενικά, για κυριαρχία και γυναίκες. Όταν βγαίνει στην αυλή, δεν τον πειράζει κανείς, ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό.
Παρόλο που είναι 1,5 χρονών, έχει παραμείνει το παιχνιδιάρικο γατάκι, που τρελαίνεται να ανεβαίνει στα δέντρα, και να κυνηγάει τα πιτσιρίκια.
Έχει ηρεμήσει και απολαμβάνει την ζωή.

Επίσης στην στείρωση του Αρσενικού, μετά θα πρέπει να ακολουθεί ειδική τροφή, και με μέτρο. Ανάλογα με τον χαρακτήρα μπορεί να παχύνει, και λόγο ανατομίας να φράξει. Όλα αυτά λύνονται απλά, δίνοντάς του ειδική τροφή για στειρωμένα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης, Σε μία χώρα με φρικτό πρόβλημα αδέσποτων, εσύ ως υπεύθυνο άτομο και πολίτης πρέπει να λάβεις υπόψη σου, συν τοις άλλοις, αν με το να αφήσεις το γατούλη σου αστείρωτο συμβάλλεις σε αυτό το έγκλημα, διότι περί εγκλήματος πρόκειται, και να δεις την τεράστια σημασία που έχουν όλα αυτά που σου ανέφεραν τα κορίτσια στα προηγούμενα ποστς... Πρέπει να είναι πολύ ζυγισμένη, ώριμη και σοβαρή η απόφασή σου στο συγκεκριμένο θέμα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
Εσυ Δωρα δεν θα ζευγαρωσεις την Μοιρα?Θα μπορουσαν καποια αδεσποτακια να βρουν σπιτακι!Δεν σε κρινω, καθε αλλο! δεν μπορεις ομως να λες στους αλλους πραγματα που εσυ δεν κανεις.ΟΚ,αν μπορεις και βρισκεις να το ζευγαρωνεις καθε εξι μηνες,να βρισκεις σπιτια για ολα τα γατακια του,με τακτικο ελεγχο,εξασφαλιζεις θηλυκα που εχουν κανει κι αυτα εξετασεις οπως κι ο αρσενικος συο για μεταδιδομενες αρρωστιες κτλ,και δεν σε πειραζει που αντι για οοοολα αυτα τα γατακια,θα μπορουσαν καποια αδεσποτακια να βρουν σπιτακι,παω πασο.Μια ερωτηση ομως:Η φυση εφτιαξε αυτο το υπεροχο πλασμα για να το βουρτσιζουμε και να το κανουμε μπανιο καθε βδομαδα,να το εχουμε μαζι μας στο κρεβατι και στον καναπε μας,και να βγαινει κατα διαστηματα σε ενα πλακοστρωτο μπαλκονι;Νομιζω αυτη η επιλογη του στερει πολλα περισσοτερα απο μια στειρωση...Κι εμενα προσωπικα με βαραινει πολυ περισσοτερο απο το γεγονος οτι τον στειρωσα.Οντως η συζητηση εχει ξεφυγει,μηπως θα μπορουσε να χωριστει;
moukelis
Επιφανές μέλος
Δαναη μου πριν αποφασισω να τη ζευγαρωσω μια φορα,την ετρεξα σε δυο κτηνιατρους,της εκανα ολες τις εξετασεις,φροντισα να βρω οικογενειες για τα μικρα της,ετοιμασα χαρτια υιοθεσιας που θα προβλεπουν τη στειρωση και τον εμβολιασμο τους,υπευθυνες δηλωσεις,φροντισα να βρω αρσενικο ιδιας ρατσας και κατανομης για να μην ζοριστει στη γεννα,εξασφαλισα να κανει κι αυτος ολες τις εξετασεις,ετοιμασα ολες τις τροφες και τα συμπληρωματα που θα πρεπει να παιρνει για να εχει υγυη μικρα.Οι μελλοντικοι γονεις τους ειναι ιδιοκτητες ενος ηδη κεραμιδογατου η μία,που το ονειρο του αντρα της και το δικο της ηταν ενα γατακι της συγκεκριμενης ρατσας,δεν ειχαν σκοπο για δευτερο γατακι και το αποφασισαν γιατι παντα ηθελαν ενα σιαμεζακι.Η αλλη γατομαμα ειχε παντα σιαμ,ειναι λατρης της ρατσας,και εχασε προσφατα τη γατουλα της και θα ηθελε ενα ιδιας ρατσας.Ειχαν παντα σιαμ οικογενειακως και δεν θα επαιρνε κεραμιδογατακι,οχι για οποιονδηποτε αλλο λογο,αλλα απλα γιατι της αρεσουν παρα πολυ οι γατες αυτης της ρατσας και την προτιμα.Αλλοι δυο γατογονεις που υπαρχουν στη λιστα μου ειναι επισης λατρεις της ρατσας και ηταν στο παρελθον κατοχοι.Ο ενας φροντιζει αλλες δυο κεραμιδογατουλες στο σπιτι του,και θεωρει οτι εχει προσφερει τοσα χρονια με δωρεες και περιθαλψη αρκετα στα αδεεσποτακια και μπορει πλεον να αποκτησει μια γατουλα σαν αυτη που ειχε καποτε και λατρευε,κι ο αλλος εχει παλι δυο πανεμορφους κεραμιδογατους μεσα στο σπιτι,και στο παρελθον ειχε μια πανεμορφη βασιλικη σιαμ που πεθανε απο γηρατεια και μολις ειδε τη Μοιρα την ερωτευτηκε.Εσυ Δωρα δεν θα ζευγαρωσεις την Μοιρα?Θα μπορουσαν καποια αδεσποτακια να βρουν σπιτακι!Δεν σε κρινω, καθε αλλο! δεν μπορεις ομως να λες στους αλλους πραγματα που εσυ δεν κανεις.
Σε ολους τους ενδιαφερομενους προτεινα κεραμιδακια αδεσποτα και μαλιστα εφτασα σε σημειο να τους πω οτι δεν θα ζευγαρωσει για να δω αν θα αλλαζαν γνωμη και θα ηθελαν ενα αλλο γατακι.Θα κανει μονο μια γεννα η Μόιρα,με ολες τις παραπανω προϋποθεσεις,και μετα θα στειρωθει.Αν οποιοσδηποτε αποφασισει λοιπον να κανει ολα οσα προανεφερα,και να βαλει τοσα χρηματα απο την τσεπη του για προγεννητικο ελεγχο,τροφες και αμμους για μια γεννα και να χαρισει τα μικρα,κανενα προβλημα απο μενα.Αλλα σε εναν κοσμο που εχω δει ακομα και εκτροφεις να δινουν αρρωστα γατακια,επετρεψε μου να ειμαι επιφυλακτικη και χιλιες φορες υπερ της στειρωσης.Και φυσικα να προτρεπω τους ιδιοκτητες να προχωρουν σε αυτη και να τους υπενθυμιζω τις "υποχρεωσεις" τους.

moukelis
Επιφανές μέλος
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
εσυ μιλας για 4 γατογονεις.Αν γεννηθουν παραπανω γατακια,ειμαι σιγουρη φυσικα πως θα τους βρεις σπιτι.Που θα μπορουσε ομως να παει στην θεση τους αδεσποτο.Φυσικα μια υποθεση κανω.Δαναη μου πριν αποφασισω να τη ζευγαρωσω μια φορα,την ετρεξα σε δυο κτηνιατρους,της εκανα ολες τις εξετασεις,φροντισα να βρω οικογενειες για τα μικρα της,ετοιμασα χαρτια υιοθεσιας που θα προβλεπουν τη στειρωση και τον εμβολιασμο τους,υπευθυνες δηλωσεις,φροντισα να βρω αρσενικο ιδιας ρατσας και κατανομης για να μην ζοριστει στη γεννα,εξασφαλισα να κανει κι αυτος ολες τις εξετασεις,ετοιμασα ολες τις τροφες και τα συμπληρωματα που θα πρεπει να παιρνει για να εχει υγυη μικρα.Οι μελλοντικοι γονεις τους ειναι ιδιοκτητες ενος ηδη κεραμιδογατου η μία,που το ονειρο του αντρα της και το δικο της ηταν ενα γατακι της συγκεκριμενης ρατσας,δεν ειχαν σκοπο για δευτερο γατακι και το αποφασισαν γιατι παντα ηθελαν ενα σιαμεζακι.Η αλλη γατομαμα ειχε παντα σιαμ,ειναι λατρης της ρατσας,και εχασε προσφατα τη γατουλα της και θα ηθελε ενα ιδιας ρατσας.Ειχαν παντα σιαμ οικογενειακως και δεν θα επαιρνε κεραμιδογατακι,οχι για οποιονδηποτε αλλο λογο,αλλα απλα γιατι της αρεσουν παρα πολυ οι γατες αυτης της ρατσας και την προτιμα.Αλλοι δυο γατογονεις που υπαρχουν στη λιστα μου ειναι επισης λατρεις της ρατσας και ηταν στο παρελθον κατοχοι.Ο ενας φροντιζει αλλες δυο κεραμιδογατουλες στο σπιτι του,και θεωρει οτι εχει προσφερει τοσα χρονια με δωρεες και περιθαλψη αρκετα στα αδεεσποτακια και μπορει πλεον να αποκτησει μια γατουλα σαν αυτη που ειχε καποτε και λατρευε,κι ο αλλος εχει παλι δυο πανεμορφους κεραμιδογατους μεσα στο σπιτι,και στο παρελθον ειχε μια πανεμορφη βασιλικη σιαμ που πεθανε απο γηρατεια και μολις ειδε τη Μοιρα την ερωτευτηκε.
Σε ολους τους ενδιαφερομενους προτεινα κεραμιδακια αδεσποτα και μαλιστα εφτασα σε σημειο να τους πω οτι δεν θα ζευγαρωσει για να δω αν θα αλλαζαν γνωμη και θα ηθελαν ενα αλλο γατακι.Θα κανει μονο μια γεννα η Μόιρα,με ολες τις παραπανω προϋποθεσεις,και μετα θα στειρωθει.Αν οποιοσδηποτε αποφασισει λοιπον να κανει ολα οσα προανεφερα,και να βαλει τοσα χρηματα απο την τσεπη του για προγεννητικο ελεγχο,τροφες και αμμους για μια γεννα και να χαρισει τα μικρα,κανενα προβλημα απο μενα.Αλλα σε εναν κοσμο που εχω δει ακομα και εκτροφεις να δινουν αρρωστα γατακια,επετρεψε μου να ειμαι επιφυλακτικη και χιλιες φορες υπερ της στειρωσης.Και φυσικα να προτρεπω τους ιδιοκτητες να προχωρουν σε αυτη και να τους υπενθυμιζω τις "υποχρεωσεις" τους.![]()
μα εχει αρσενικο και οχι θηλυκο.Αν εχει βρει θηλυκη και εχει βρει που να δωσει τα γατακια και εχει κανει τις εξετασεις δεν εχεις προβλημα,ετσι δεν ειναι?Αν ζητησει ενα συμβολικο ποσον,δηλαδη ισα-ισα να καλυπτει τα εμβολια τους , τις εξετασεις και το φαγητο τους ειναι επιληψιμο?Α,και η ενσταση μου στο μηνυμα που υπογραμμισες ηταν στο οτι η κοπελα μιλουσε για ζευγαρωμα συνεχως,οχι για μια γεννα,και επισης ανεφερα και εκει οτι αν κανει ολη αυτη τη διαδικασια,κι οχι με σκοπο το κερδος,παω πασο.
moukelis
Επιφανές μέλος
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
δηλαδη αν δεν θελουν οι γατογονεις δεν θα τα εμβολιασεις?Εχω βρει γυρω στα δεκαπεντε ατομα που ενδιαφερονται,αλλα διαλεξα αυτους που θελουν αποκλειστικα και μονο σιαμ,και τους υπολοιπους τους παρεπεμψα στη φιλοζωϊκη της πολης τους.Επισης,η κοπελα ειπε οτι σκεπευει να τον ζευγαρωνει γενικα,οχι μια φορα και μετα να τον στειρωσει.Ανεφερα και πιο πανω οτι αν εχει βρει σπιτια που θελουν συγκεκριμενα και αποκλειστικα αυτη τη ρατσα,εχουν κανει εξετασεις και οι δυο γατουλες και ειναι μια χαρα,οχι,δεν εχω κανενα προβλημα,ειναι η τριτη φορα που το λεω,μαλλον δεν εγινα κατανοητη τις δυο πρωτες.Το αν θα ζητησει καποιο ποσο ή όχι,και ποσο θα ειναι αυτο,ειναι δικο της θεμα.Εγω αν επαιρνα τη Μόιρα μωρο,θα την εμβολιαζα εγω,την πηρα ομως τεσσαρων μηνων και πληρωσα τα εμβολια της γιατι δεν γινοταν να ειναι ανεμβολιαστη μεχρι αυτη την ηλικια.Το τι ειναι επιληψιμο ή όχι επαφιεται στη συνειδηση του καθενος.Εμενα δεν μου αρεσει η ιδεα να πουλησω τα μικρα,θα τα αποπαρασιτωσω και θα τα ταϊσω και θα ξοδεψω καποια χρηματα για την αμμο τους σαν να επροκειτο να τα κρατησω εγω.Μονο αν θελουν να εχουν κανει το πρωτο τους εμβολιο θα μου πληρωσουν οι γατογονεις και θα τους δωσω και την αποδειξη.Απο εκει και περα,επαναλαμβανω οτι ειναι θεμα του καθενος.
moukelis
Επιφανές μέλος
Lita
Πολύ δραστήριο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
voithos
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Περνα απο το σπιτι μας,εχω ανοιξει χωριστο θεμα για τον Σειριο και αλλο για τη Μόιρα(και θα διαβασεις ΟΛΕΣ τις σελιδες...)
Καλως μας ηρθες!
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Πιστεύω ότι η στείρωση είναι μία ώριμη πράξη για τον έλενγχο των γεννήσεων και για την καλύτερη ποιότητα ζωής των γατιών μας!!!!!!

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης μέσα σε όλα όσα ειπόθηκαν θα σας πω και εγώ την δική γνώμη που λεει ότι βρήκα στον δρόμο ένα θυληκό γατάκι 32 ημερών που κάποιος που γέννησε η γατούλα του το άφησε στον δρόμο ή έγινε από μία γάτα του δρόμου που δεν στειρώθηκα και την στείρωσα 7 μηνών και τώρα είναι μία στρουμπουλή και χαρούμενη γατούλα 13 μηνών και τον 2ο που τώρα έχω εδώ και εναν μήνα τον βρήκα στον δρόμο μαζί με τα άλλα 3 αδερφάκια του και πρέπει να ήταν και αυτά από σπίτι γιατί όλα μόλις έβλαιπαν ανοιχτή πόρτα κοίταζαν να μπουν μέσα!!!!!! Τα 3 μπόρεσα και τα έδωσα αλλά τον τελευταίο τον μαύρο δεν μπορεσα να τον δώσω (λόγω κεραυνοβόλου έρωτα) και περιμένω να έρθει στην σωστή ηλικία για να τον στειρώσω ....... και όχι για κανέναν άλλο λόγω αλλά γιατί δεν θα ήθελα να τον ταλεπωρώ και να τον έχω σε μία κατάσταση μόνιμης αναμονής για να ικανοποιήση το ένστικτό του και κάθε φορά που θα βγαίνει για να βρει θυληκιά να μην ξέρω αν θα γυρίσει και γιατί δεν θα ήθελα να εχω την αγωνία άν μία θυληκιά γεννήσει από αυτόν τι θα μπορούσε να συμβεί στα γατάκια αυτά!!!!!!
Πιστεύω ότι η στείρωση είναι μία ώριμη πράξη για τον έλενγχο των γεννήσεων και για την καλύτερη ποιότητα ζωής των γατιών μας!!!!!!![]()
Επειδή διαπιστώνω πάρα πολλά κοινά σημεία και στον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος της στείρωσης και στις γατοπεριπέτειες και γατοϊστορίες μας, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω και να επικροτήσω τη στάση, τη θέση και τη συμπεριφορά της φίλτατης μαγισσούλας!

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Επειδή διαπιστώνω πάρα πολλά κοινά σημεία και στον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος της στείρωσης και στις γατοπεριπέτειες και γατοϊστορίες μας, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω και να επικροτήσω τη στάση, τη θέση και τη συμπεριφορά της φίλτατης μαγισσούλας!![]()
Σε ευχαρτιστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και θα ήθελα επίσης να πω ότι σε αυτήν την στάση και απόφαση με βοήθησε η πρώτη μου γατούλα η Νεφέλη που τώρα δεν ζει γιατί?????
Πριν προλάβω να την στειρώσω μου βγήκε μία μερα στον δρόμο έμεινε έγκυος και από τότε μέχρι να την στειρώσω είχε μάθει να βγαίνει έξω!!!!!
Γέννησε 2 φορές γιατί δεν προλάβαινα να την στειρώσω μέχρι να γίνουν 2 μηνών ξαναέφυγε και ξαναέμεινε έγκυος όλα τα γατάκια με πολύ κόπο τα έδωσα σε σπίτια και από την 1η και από την 2η γέννα αλλά ήδη η γάτα μου όταν στειρώθηκε είχε μάθει τις βόλτες ώσπου μία μέρα δεν ξαναγύρισε ποτέ την χτύπησε ένα αυτοκίνητο στα 3 χρόνια η Κλειώ στειρώθηκε πριν αρχίσει τις βόλτες και δεν θέλησε ποτέ να βγει από το σπίτι και έτσι είμαι ήσυχη και σίγουρη ότι τα γατάκια μου δεν θα πάθουν ποτέ ξανά κατι τέτοιο!!!!! δεν θα περίμενα ούτε μία μέρα παραπάνω από την μέρα που θα μπορούσε να στειρωθεί ο μικρός και να μην έχω την αγωνία του στο τι θα μπορούσε να του συμβεί δεν θα ήθελα να νιώσω ξανά ότι αν είχα κάνει κάτι πιο γρήγορα η Νεφέλη μου ίσως να ζούσε ακόμα!!!!! για αυτά τα γατια΄που έχω τώρα θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ........
Αυτά από μενα!!!!!!!!!!!!!!!

Lita
Πολύ δραστήριο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Η μοναδική διαφορά που υπάρχει μεταξύ θηλυκών και αρσενικών είναι ότι τα αρσενικά δεν κινδυνεύουν από πυομήτρα και καρκίνο. Κινδυνεύουν όμως από τους καβγάδες με άλλα αρσενικά για τη διεκδίκηση θηλυκών (με συνέπειες τραυματισμούς και λοιμώδεις ασθένειες όπως η λευχαιμία και το aids) και από τους κινδύνους του δρόμου καθώς έχουν πολύ έντονες τάσεις φυγής.δεν νομιζω οτι διαφωνει κανεις με το θεμα της στειρωσης για τα θηλυκα!απλα το θεμα ειναι περισσοτερο για τα αρσενικα.
Και, φυσικά, η ταλαιπωρία τους όσο παραμένουν αστείρωτα χωρίς να ζευγαρώνουν είναι το ίδιο μεγάλη με αυτή των θηλυκών. Και σωματική, και ψυχική.
Τέλος, τα περί διαιώνισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων που ζουν άθλιες ζωές μέσα στην πείνα, τις αρρώστιες και τις κακουχίες, καταδικασμένα να πεθάνουν φριχτούς θανάτους από φόλες, αυτοκίνητα, σκυλιά και αεροβόλα, ισχύουν τόσο για τη γέννα απ'την πλευρά της θηλυκής γάτας, όσο και για τη γέννα απ'την πλευρά του αρσενικού γάτου.
Ειλικρινά, δεν βλέπω κανέναν λόγο να διαφοροποιούνται αυτά τα δύο.

Lita
Πολύ δραστήριο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Ένας αστείρωτος αρσενικός γάτος που δεν ζευγαρώνει συσσωρεύει τεράστια αποθέματα ορμονών στον οργανισμό του, που τον κάνουν ιδιαίτερα νευρικό, ακόμα και επιθετικό. Όλα αυτά, χωρίς βέβαια ο ίδιος να συνειδητοποιεί τι του φταίει. Αισθάνεται ότι κάτι του λείπει, χωρίς να ξέρει τι είναι αυτό. Είναι μια κατάσταση που, εκτός από τα προβλήματα συμπεριφοράς που μοιραία θα προκαλέσει, οδηγεί σε πολύ έντονο στρες το οποίο ο κάθε γάτος εξωτερικεύει με τον τρόπο του. Άλλοι επιτίθενται στους ανθρώπους ή σε άλλα ζώα του σπιτιού, άλλοι ψεκάζουν ή/και λερώνουν εκτός άμμου, άλλοι πηδάνε από παράθυρα και μπαλκόνια σε μια απελπισμένη προσπάθεια να φύγουν απ'το σπίτι κ.λπ. Αυτή τη συσσωρευμένη νευρικότητα μπορεί να την εκδηλώσουν ακόμα και προς τον εαυτό τους, με συμπεριφορές όπως το υπερβολικό γλείψιμο της γούνας τους (που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα δερματικά προβλήματα ή ακόμα και αυτοτραυματισμό), οι διαταραχές στην όρεξη (υπερβολική βουλιμία ή, αντίθετα, ανορεξία) κ.ά.
Όπως και να 'χει, δεν είναι μια κατάσταση καλή για την ψυχική και τη σωματική υγεία του ζώου.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool