Σεξουαλική ωρίμανση και στείρωση στα αρσενικά

ετσι οπως το διαβασα νομιζα οτι το ειπε σε εσενα...ναι συμφωνω οτι της ειπε βλακιες της φιλης σου...ιδικα στο να κοικλοφορισουν οι ορμονες κοντεψα να πνηγω απο τα γελια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2ειδων στειρωσεις???τι κοψιμο παροχης? τουσ ορχεις δεν αφαιρουν? με ολικη ναρκωση δεν γινεται? :confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• Εικόνα.jpg
    Εικόνα.jpg
    237,8 KB · Εμφανίσεις: 89
  • Εικόνα010.jpg
    Εικόνα010.jpg
    310,3 KB · Εμφανίσεις: 81
  • Εικόνα025.jpg
    Εικόνα025.jpg
    250,9 KB · Εμφανίσεις: 83
2ειδων στειρωσεις???τι κοψιμο παροχης? τουσ ορχεις δεν αφαιρουν? με ολικη ναρκωση δεν γινεται? :confused:

Ολική νάρκωση και αφαίρεση όρχεων γνωρίζω και εγώ...

Υπαρχει η ολικη αφαιρεση των ορχεων που θελει ναρκωση ολικη και η 2 που λεω που απλα κοβουν τη παροχη του σπερματος .δηλαδη εχει ορμες κανει τη πραξη αλλα δεν γονιμοποιει.κατι που βεβαια η δικη μου κτηνιατρος δεν συνιστα γιατι συνεχιζουν να ψεκαζουν να υποφερουν απο τις ορμες και και εχει τασεις φυγης

ο μπεμπης μου ειναι 6μηνων κ μ ειπαν να τον στειρωσω σε κανα μηνα!μηπωσ ομως πρεπει νωριτερα?εχει αρχισει να εχει μικρες ανησυχιες πχ νιαουριζει κ κοιταει εξω κ γινεται ζωηρος στο ξεκαρφωτο!

εφοσον εχει κλεισει τον 6 μηνα μπορεις να τον στειρωσεις ανετα..παιζουν πολοι παραγωντες ρολο αλλα ο λογος που δεν στειρωνουν πριν τον 6 μηνα ειναι καθαρα για να μπορει οργανικα το γατακι να αντεξει τη ναρκωση..ουτε γιατι πρεπει να κυκλοφορισουν ορμονες ουτε τπτ αλλο..

Καλα αυτο για τισ ορμονες ακομα κ σε μενα που δεν ξερω κ παρα πολλα μου φανηκε γελοιο(για να μην πω κομπογιαννητικο!) :lol: Ευχαριστω πολυ παντως για τις διευκρινισεις!:kiss:

Συνημμένα

• Εικόνα012.jpg
    Εικόνα012.jpg
    228,7 KB · Εμφανίσεις: 68
Παιδια συγνωμη που επεμβαινω αλλα εμενα μου ειπε ο κτηνιατρος οτι ειναι καλο να στειρωθει ο γατουλης μετα τον 6ο μηνα και ακομη καλυτερα γυρω στον 9ο για να μην εχει στο μελλον προβλημα ακρατειας το γατι.Μαλλον αυτος ειναι ο λογος και οχι οι ορμονες...

Παιδια συγνωμη που επεμβαινω αλλα εμενα μου ειπε ο κτηνιατρος οτι ειναι καλο να στειρωθει ο γατουλης μετα τον 6ο μηνα και ακομη καλυτερα γυρω στον 9ο για να μην εχει στο μελλον προβλημα ακρατειας το γατι.Μαλλον αυτος ειναι ο λογος και οχι οι ορμονες...

Άλλος τούτος ο κτηνίατρος...Τόσα χρόνια, τόσοι γιατροί, πρώτη φορά ακούω κάποιες απόψεις που ομολογώ μου φαίνονται ιδιαιτέρως περίεργες... Κατά τη γνώμη μου, ούτε αυτή η θέση είναι σωστή...Μερικοί γιατροί μάλιστα έχουν το κακό ελάττωμα να συγχέουν τη βιολογία των γατιών με των σκύλων και μάλιστα συγκεκριμένων ρατσών σκύλων... Όσο για την ακράτεια, αν εμφανιστεί, που δεν έχει τύχει ούτε σε γηραιό γατί μου να συμβεί, δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τη στείρωση...

Τι σχεση εχει η ακρατεια με τη στειρωση;Εγω και τους δυο μου γατους τους στειρωσα εξι μηνων και κανεις δεν ειχε θεμα ακρατειας ουτε μου ειπαν κατι τετοιο οι γιατροι τους.Το μονο που ειναι απαραιτητο για να στειρωθει ο γατος ειναι να εχουν κατεβει οι ορχεις.Η γιατρος μας στη Θεσσαλονικη μας ελεγε οτι καποιες ορμονες πρεπει να εκκριθουν πριν τη στειρωση,γιατι αφορουν τα ματια και το τριχωμα,αλλα αυτο μπορει να εχει γινει ακομα και πριν την εκδηλωση σεξουαλικης επιθυμιας.Επισης μας ειπε για τον Σειριο οτι καλο θα ηταν να περιμενουμε λιγο ,δλδ να γινει οκτω μηνων γιατι τα μεγαλοσωμα γατια εχουν λιγο πιο αργη αναπτυξη,αλλα δεν επαθε και τιποτα που στειρωθηκε πιο νωρις,το πολυ πολυ να αργησει να στρουμπουλεψει.

Ο πρώτος κτηνίατρος που πήγα τη γατούλα μου, μου είπε, ότι πρέπει να αργήσουμε λίγο τη στείρωση, γιατί μετά δεν αναπτύσσεται κανονικά ο σκελετός και ψηλώνουν μόνο τα πόδια. Μου είπε συγκεκριμμένα: Κάνουν κάτι ποδάρες ΝΑ, και το σώμα και το κεφαλάκι δεν αναπτύσσονται σωστά. Τον κτηνίατρο τον άλλαξα, για διάφορους λόγους, τότε μου φάνηκε τόσο χαζομάρα αυτό που μου είπε, που δεν τον ρώτησα παραπάνω πράγματα, ούτε ρώτησα τον τωρινό της κτηνίατρο. Πάντως, κάποιο στοιχείο σωστό θα υπάρχει σε αυτή την άποψη, καθώς η στείρωση είναι μια βίαιη επέμβαση στο ορμονικό σύστημα, το οποίο είναι εξαιρετικά σύνθετο και δεν αναλύεται σε τρεις φράσεις, όλες δε οι ορμόνες είναι αλληλοεπηρεαζόμενες .

εγω παλι που το ρορυ τον στειρωσα λιγο μετα αφου εκλεισε τον 6 μηνα ουτε ακρατια εχει ουτε τπτ..και μπορω να πω οτι μετα τη στειρωση πηρε τα απανω του..τωρα παμε να γινουμε 2 μετρα γατος...

Ο πρώτος κτηνίατρος που πήγα τη γατούλα μου, μου είπε, ότι πρέπει να αργήσουμε λίγο τη στείρωση, γιατί μετά δεν αναπτύσσεται κανονικά ο σκελετός και ψηλώνουν μόνο τα πόδια. Μου είπε συγκεκριμμένα: Κάνουν κάτι ποδάρες ΝΑ, και το σώμα και το κεφαλάκι δεν αναπτύσσονται σωστά. Τον κτηνίατρο τον άλλαξα, για διάφορους λόγους, τότε μου φάνηκε τόσο χαζομάρα αυτό που μου είπε, που δεν τον ρώτησα παραπάνω πράγματα, ούτε ρώτησα τον τωρινό της κτηνίατρο. Πάντως, κάποιο στοιχείο σωστό θα υπάρχει σε αυτή την άποψη, καθώς η στείρωση είναι μια βίαιη επέμβαση στο ορμονικό σύστημα, το οποίο είναι εξαιρετικά σύνθετο και δεν αναλύεται σε τρεις φράσεις, όλες δε οι ορμόνες είναι αλληλοεπηρεαζόμενες .

Θεωρώ ότι για να συμφωνεί η πλειοψηφία των κτηνιάτρων και των γατοκτηνιάτρων στους έξι μήνες ως προτεινόμενο χρόνο υποβολής μίας γάτας σε επέμβαση ορχεκτομής (για τα αρσενικά) ή ωοθηκυστερκτομής (για τα αρσενικά) κάποιος λόγος υπάρχει... Δεν τους ήρθε μία μέρα να πάρουν αυτή την απόφαση... Κάθε επέμβαση σε έναν οργανισμό προκαλεί διαταραχές και προσπάθεια επανάκτησης ισορροπιών, ούτως ή άλλως... Από κει και πέρα, όλα μου τα γατιά, και γηραιά και νεότερα, μέχρι ώρας πάντα, δεν είδα ποτέ, να υποφέρουν από άνιση ανάπτυξη, ή να μεγαλώνουν αλλόκοτα ή να εμφανίζουν παράξενες ασθένειες ή να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας τους... Το εντελώς αντίθετο...

το γενονος ειναι 1.υπαρχουν κτηνιατροι που κατα τη γνωμη μου ειναι πανω απο ολα φιλοζωοι και μετα γιατροι και υπαρχουν και ατομα που δεν θα επρεπε να κανουν αυτη τη δουλεια..καλο ειναι να ξερουμε πανω κατω μερικα πραγματα για της οποιες καταστασεις πχ στειρωση ουτος οστε να μην τη παταμε γιατι κακα τα ψεμματα οταν παμε τα ζωακια μας σε ενα γιατρο τον ακουμε με προσοχη τι μας λεει εφοσον εχει σπουδασει ...αν εχουμε λοιπον καποιο απο το my cat που να ναι γιατρος να κανει ενα θεμα και να μας πει μερικα πραγματακια περι στειρωσεων που θα πρεπει ολοι μας να γνωριζουμε ...

και μας ο γιατρος μας ειπε οτι καλο ειναι να περιμενουμε μεχρι τον πρωτο οιστρο για εχει αναπτυχθει πληρως η γατουλα.. δεν μου φανηκε χαζο λογικο το ακουσα οντως περιμεναμε και της ηρθε στον 9ο μηνα οποτε και την στειρωσαμε προχθες...:):):)

Θα το είχα ψάξει το θέμα για τα θηλυκά (τον γάτο μου τον είχα στειρώσει 6-7 μηνών πριν πολλά χρόνια χωρίς πρόβλημα), αλλά, η μικρή, παρότι 10 μηνών, δεν έχει ίχνος οίστρου. Λέω να της κάνω επέμβαση το Φεβρουάριο, πριν θα πάω και στο νέο μας γιατρό, θα ρωτήσω αναλυτικά και θα σας πω.

Για την στειρωση των αρσενικων 1ον γινεται ολικη αφαιρεση των ορχεων και οχι απλως δεσιμο του σπερματικου πορου, γιατι εμεις θελουμε να αποφυγουμε το ψεκασμα το κυνηγι των θυληκων και τους τσακωμους με αλλα γατια ολα αυτα αποτελεσμα της τεστοστερονης, οποτε το δεσιμο του σπερματικου πορου ειναι τελειως αχρηστο και ταλαιπωρηται χωρις λογο το γατι μονο και μονο για να λεει ο ιδιοκτητης οτι ο γατος του "πηδαει". Αυτο που ειπε ο κτηνιατρος για την κυκλοφορια των ορμονων ειναι σωστο , το ιδανικο θα ηταν η στειρωση των αρσενικων γατιων να γινεται γυρω στου ς 9 μηνες με ενα χρονο ωστε να εχει προλαβει να ολοκληρωθει η αναπτυξη τους για την οποια σημαντικο ρολο παιζει η τεστοστερονη , την οποια την στερειται ο οργανισμος με την αφαιρεση των ορχεων. Τωρα γιατι το κανουμε στους 6-7 μηνες? Γιατι τοτε αρχιζει ο γατος να θελει ν α ζευγαρωσει και ψεκαζει το περιβαλλον και μαλλλωνει με αλλους γατους οποτε γινεται ο ευνουχισμος και ηρεμει ο γατος και εμεις. αν ο γατος μετα τρεφεται κανονικα με καλης ποιοτητας τροφη δεν θα εχει ιδιατερο προβλημα στην αναπτυξη. Αυτα οσον αφορα την στειρωση των αρσενικων

Ευχαριστουμε για τις διευκρινισεις!Μια και αναφερθηκατε στην τροφη,εγω δινω στον Σειριο απο τη μερα της επεμβασης young male,ενω καποιοι μου ελεγαν οτι συνεχισαν την Kitten μεχρι να γινει ο γατος ενος ετους,για να αναπτυχθει.Εσεις τι προτεινετε;

Έχω στειρώσει και εγώ διάφορα γατιά.... είτε μικρά 6-8 μηνών είτε μεγάλα... Θέμα ανάπτυξής, χαρακτήρα, κεφαλιού, ποδιών κλπ... δεν είχα...

Τώρα, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, ο καθένας έχει μια γνώμη...μια εμπειρία και ακολουθεί μία σχολή... και ειδικά στην ιατρική (κτηνιατρική) που είναι δυσκολότερα τα πράγματα.;)

Πάλι καλά που υπάρχει και το νετ, και ξεστραβονόμαστε λιγάκι και εμείς !!!:cool::redface:

σε ευχαριστουμε παρα πολυ για την ενημεροση...εγω τους δινω πυρινα τροφη για ενηλικα στειρωμενα γατια πλεων..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back