Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλή ανάρρωση!!!!!!!!

..μια χαρά βλέπω τα νέα σας!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Matina!
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ακόμα κοιμάται δεν έχει φάει τίποτα ούτε νεράκι θέλει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
X-marco
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος στο forum και είναι το παρόν είναι το πρώτο μου ποστ. Συγχαρητήρια για την καλη σας δουλειά και την ενδελεχή ενημέρωση σε κάθε γατόφιλο!
Το πρόβλημα-απόρία μου είναι το εξής. Εχω έναν σιαμέζο γάτο (φωτογραφία) που είναι τώρα 7 μηνών. Είμαστε μαζί 4 μήνες και κάτι και είμαστε ήδη πάρα πολυ δεμένοι. Όλα καλά και όλα ωραία. Η κτηνίατρος με ενημέρωσε στα εμβόλια για τη στείρωση που επίκειται να συμβεί αλλά μου είπε οτι πρώτα πρέπει να αναπτυχθεί εντελώς και μετά να στειρωθεί γιατί λέει οι σεξουαλικές ορμόνες βοηθάνε στη σωστή ανάπτυξη του σκελετού. Έτσι δεν τον έχω στειρώσει ακόμα και περιμένω μέχρι να τον ξαναπάω στην κτηνίατρο να με ενημερώσει ξανά. Τον τελευταίο καιρό βέβαια ο εν λόγω κύριος έχει πιαστεί στα πράσα πολλές φορες να έχει ξαπλώσει μπρούμυτα σε μια φλοκάτη που έχω στο σαλόνι να την δαγκώνει με μανία και να της μπήγει τα νύχια του βγάζοντας κι ένα χαμηλοφωνο γουργουρητό. Άμα δεν τον ενοχλήσω μπορεί να κάθεται και τρείς ώρες εκεί. Μια φορά που τον απομάκρυνα είδα ότι είχε στύση (
. Με τα πολλά επειδή είχε παρατραβήξει το πράγμα, δλδ δεν κάναμε άλλο πράγμα όλη μέρα, εβαλα τη φλοκάτη στη ντουλάπα. Με αποτελεσμα όποτε ανοίγω τη ντουλαπα, να τρέχει να χώνεται μέσα και να πηγαίνει στο χαλί. Μήπως ο γατης μου βρίσκεται σε οίστρο και του θυμίζει άλλη γάτα η φλοκάτη επειδή είναι μαλλιαρή και στιλπνή και γι αυτό γίνεται όλη αυτή η ιστορία ή απλά παίζει; Δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ. Βέβαια δεν έχει δείξει άλλη περίεργη συμπεριφορά (τασεις φυγής κλπ) Πρέπει να ρωτήσω τον κτηνίατρο είναι είναι βλακώδες? Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.Αντώνης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Αντώνη καλώς ήλθες
Στην ηλικία αυτή ξεκινά κι ο οίστρος του γάτου αφού είναι 7 μηνών. Περισσότερες πιθανότητες να είναι η εποχή κατάλληλη για να τον ευνουχίσεις (μου στοιχίζει πολύ αυτή η λέξης). Κάνε μια άλλη δοκιμή. Όταν θα φοράς πουλόβερ κάντον με το παιχνίδι να ανέβει πάνω στο μπράτσο σου όταν θα κάθεσαι στο καναπέ. Αν το καβαλικέψει σαν καουμπόη και σε δαγκάνει είναι η εποχή του. Πρόσεχε όμως. Κάλυψε τα χέρια σου με γάντια η τίποτα άλλο γιατί δαγκώνουν σχετικά δυνατά (άθελά τους βέβαια). Πάντως καλά θα είναι να τον πας στον κτηνίατρο. Τον δικό μου τον στείρωσα ακριβώς στους 7 μήνες. Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις είτε μένεις σε ισόγειο είτε σε όροφο μη σου το σκάσει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημερα...και καλωσηρθες.

Στην πραγματικοτητα..οι θηλυκες γατες εχουν οιστρο.Στα αρσενικα..το κυριοτερο"συμπτωμα" ειναι οι τασεις φυγης..και το μαρκαρισμα σε διαφορα σημεια..με ουρα( το ψεκασμα δηλαδη) Ναι..οντως πολλοι γιατροι λενε οτι καλυτερα ειναι να εχουν αναπτυχθει πληρως..και αυτο ειναιν σωστο.Η στειρωση στα αρσενικα συνισταται απο 7 μηνων..και πανω.Παντως αν αρχισει και ψεκαζει...μπορει και να του μεινει αυτη η συνηθεια..για αυτο καιν αλλοι γιατροι συμβουλευουν να γινεαται η στειρωση πριν το ψεκασμα,ή αμεσως μολις εμφανιστει. Δες και εδω για περισσοτερες πληροφοριες.
stefan...
Εκκολαπτόμενο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
stefan...
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν τα εχω στειρωσει ακομα γιατι ο γιατρος μου ειπε οσο αργοτερα τοσο καλυτερα θα αναπτυχθει ο σκελετος τους.παντως για την ωρα ειναι πολυ ησυχα ολη μερα παιχνιδι κ υπνο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τα αρσενικα συνηθως μετα τον 7ο μηνα.Εμενα ο δικος μου..και στον 8ο μηνα που τον στειρωσα..δεν ειχε δειξει τιποτα απολυτως.

ΥΓ..ναι..στα αρσενικα...καλο θα ειναι να μην στειρων ονται πριν τον 7ο μηνα..διοτι εκτος των αλλων αυξανεται αρκετα η περιπτωση να αναπτυξουν αργοτερα ουρολιθιαση...γυρω στον 8ο μηνα..ειναι μια χαρα..αρκει βεβαια να μην εχουν αρχισει να ψεκαζουν με τα ουρα τους..οποτε και θα πρεπει να γινει η στειρωση,για να μην τους μεινει η συνηθεια
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εγώ απ' όσα ξέρω τα αρσενικά αν δε σου δημιουργούν πρόβλημα να τα αφήσεις να αναπτυχθούν πρώτα. Κάποιοι λένε αφού κλείσουν χρόνο.
stefan...
Εκκολαπτόμενο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Εγω τον Σηφη τον στειρωσα 6 μηνων και ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα.Και ειχε ηδη αρχισει να ζηταει γατα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αλλο το θεμα του κηπου,και αλλο το ποτε ειναι ωριμα τα αρσενικα,και ποτε ειναι καλυτερα να στειρωθουν.
Καταρχην ο ανθρωπος λεει οτι δεν μπορουν να βγουν εξω.
Κατα δευτερον..αν δεις ολες τις ερευνες κουνελα μου...δεν ειναι και τοσο καλο να στειρωνονται οι αρσενικοι γατοι πριν τον 7ο μηνα.Και για θεματα αναπτυξης..αλλα ΚΥΡΙΩΣ για το θεμα της ουρολιθιασης.Τωρα αν βγαινουν εξω απο τον κηπο..εκει αλλαζει το θεμα..

stefan...
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κounelaki μαλλον δε διαβαζεις τι γραφω.δε ζουν μονο σε κηπο που μπορουν να πανε οπου θελουν.ειναι περιφραγμενος ειδικα για γατες.ουτε βγαινουν ουτε μπαινουν.ετσι ουτε να ζευγαρωσουν μπορουν ουτε να κολλησουν ολα οσα λες.οποτε γιατι να τα στειρωσω απο τωρα μιας κ δε εχουν ακομα ωριμασει.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
που εχει αποδειχτει ποσο ωφελημη ειναι η στειρωση τον 6ο μηνα. Εγω δεν εχω ακουσει πουθενα για 1 χρονο παντως και μου φαινεται πααααρα πολυ...

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Κounelaki μαλλον δε διαβαζεις τι γραφω.δε ζουν μονο σε κηπο που μπορουν να πανε οπου θελουν.ειναι περιφραγμενος ειδικα για γατες.ουτε βγαινουν ουτε μπαινουν.ετσι ουτε να ζευγαρωσουν μπορουν ουτε να κολλησουν ολα οσα λες.οποτε γιατι να τα στειρωσω απο τωρα μιας κ δε εχουν ακομα ωριμασει.
Ok δεν το προσεξα.Δεν ειναι ομως μονο το θεμα του ζευγαρωματος. Τεσπα ειναι δικο σου θεμα κανε ο,τι θες αλλα η γνωμη μου ειναι οτι απο 6-8 ειναι η καταλληλοτερη ηλιια για στειρωση και εχουν ωριμασει.
Η ουρολιθιαση σχετιζεται με τη στειρωση,οχι ομως απαραιτητα με τη στειρωση στους 6 μηνες ή στους 12! Γιαυτο πρεπει να τρωνε ειδικη τροφη μετα. Προσωπικα εχω γνωρισει γατο με ουρολιθιαση και μαλιστα αστειρωτο,ενω τοσα αρσενικα που εχω δωσει για υιοθεσια και στειρωθηκαν στους 6-7 μηνες ποτε δεν εμφανισαν ουρολιθιαση. Αρα μαλλον ο συσχετισμος εχει να κανει με το κατα ποσο τρωνε ειδικη τροφη χαμηλη σε αλατα και μαγνησιο.
stefan...
Εκκολαπτόμενο μέλος
το να τα στειρωνουμε νωρις για να ειναι ησυχα να μην ψεκαζουν αυτο εξυπηρετει εμας οχι αυτα.
fockos
Επιφανές μέλος
Μα δεν είναι κρίμα 6μηνο γατάκι να ναρκωθεί για χειρουργείο. Να μεγαλώσει λίγο και μετά. Εγώ πιστεύω ότι όσο μεγαλώνει και αναπτύσσονται τα κόκαλα του δεν πρέπει να υποβάλλεται σε τέτοιες διαδικασίες ένα μικρό γατάκι.Εγω ξερω αυτη την ερευνα https://www.nzva.org.nz/files/sharedimages/9b_-_Prepubertal_Desexing_-_Aug09.pdf
που εχει αποδειχτει ποσο ωφελημη ειναι η στειρωση τον 6ο μηνα. Εγω δεν εχω ακουσει πουθενα για 1 χρονο παντως και μου φαινεται πααααρα πολυ...![]()
stefan...
Εκκολαπτόμενο μέλος
τη στειρωση θα τη κανω μονο γιατι θα θελουν κ δε θα μπορουν ναζευγαρωσουν.επομενως οσο δε το θελουν ακομα γιατι να μην περιμενω αφου οι ορμονες βοηθουν στη σωστη αναπτυξη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool