billio
Πολύ δραστήριο μέλος
O δικος μου γατούλης ο Πιπης δεν προφτασα να τον στειρώσω και μου γυρισε με AIDS. Αναγκάστηκα να δωσω εντολη για ευθανασία... Η χειρότερη μέρα της ζωής μου. Οπότε μην το σκεφτεστε καθόλου. Στειρώστε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
εγώ μετ'α τη στείρωση δεν έχω καθόλου όρεξη για παιχνίδια, ενώ ξετρελαινόμουν...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εσυ Μαυρουλη..στειρωθηκες και μεγαλος....εγώ μετ'α τη στείρωση δεν έχω καθόλου όρεξη για παιχνίδια, ενώ ξετρελαινόμουν...
..αλλα θα σου ξαναρθει..μαλλον τυχαιο ειναι...
SMOKEY
Νεοφερμένο μέλος
και εγω εχω ψιλιαστει για εκεινη την τρελη που σας λεω που εχω στο σπιτι...οτι κατι τετοιο ετοιμαζει αλλα δεν μου λεει τιποτα.
βεβαια μετα απο ιστοριες που εχω ακουσει χαιρομαι ιδιαιτερα που θα κανω κατι τετοιο και μου επιβεβαιωνει το ποσο με αγαπαει στην πραξη και οχι μονο στα λογια.
τρελη - τρελη αλλα και εγω την αγαπω ....σσσσς μην με ακουσει μονο γιατι την πατησα.

Gorgi
Νεοφερμένο μέλος
και εγω δεν ημουν ιδιαιτερα δεκτικη στο θεμα της στειρωσης μιας και θεωρούσα οτι επεμβαίνουμε περισσότερο απο οτι πρεπει στη φύση τους....τον ειχα ζευγαρώσει και ειχα βρει και σπίτι για τα μικρά του καλού μου,οταν ομως το εσκασε και τον βρήκα ημιθανή απο καβγα 3 μερες μετα ειχε σοβαρα τραυματα,,κοντεψε να πεθάνει στη ναρκωση για το καθαρισμό που του εκαναν,του χορήγησαν λάθος αγωγή και τέλος ανακαλύψαμε οτι ειχε τσιμπήσει και λευχαιμία.......αναγκαστηκα τον στείρωσα περίπου 2 χρονων αφου η νεα κτηνιατρος που τον παρακολουθει εκτοτε,μου τονισε οτι ηταν απαραιτητο για να βοηθηθεί και να συνέλθει.(ενδεικτικα αναφέρω οτι απο 8 κιλά γατος έφτασε να ζυγίζει μετα βίας 3.......οταν τον επαναφέραμε...)εξάλλου οποιαδήποτε επαφη με υγιές ζώο θα ηταν μεταδοτικη και για το αλλο...
πάντως καλό ειναι μου ειπε η γιατρος,να μη ζευγαρώνουν αν ειναι να τα στειρώσουμε γιατι εχουν μνήμες..και την αναλογη εποχή επηρεάζονται.....τωρα για να ειμαι ειλικρινης δεν ξέρω αν συμβαίνει πάντα αυτο,ο δικός μου ειναι αρκετα πιο ηρεμος τωρα και εχουν περασει 5 χρονια απο τοτε που διαγνώστηκε...
alesa
Νεοφερμένο μέλος
ποτε μπορωνα στειρωσω αρσενικο γατο?
cruelitsa
Νεοφερμένο μέλος
από 8 μηνών
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
και απο πιο μικρος μπορει, απο 6 μηνων ειναι μια χαρα. στους 7 μηνες πολλοι αρσενικοι ξεκινανε το ψεκασμα.
cruelitsa
Νεοφερμένο μέλος
Καλά, εμένα κτηνίατρος μ πε συνήθως στο χρόνο πάνω, άλλη κτηνίατρος στα 8μηνα, είναι πολύ σχετικό αυτό.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μόνο αν αρχίσει να ψεκάζει ενδύκνειται πιο νωρίς απο τους 8 μήνες.Όταν η στείρωση γίνεται πολύ νωρίς δυστυχώς αυξάνονται αρκετά οι πιθανότητες για ουρολιθλίαση στους αρσενικούς γάτους.Για αυτό και πολύ κτηνίατροι συνιστουν απο τους 8 τουλάχιστον και μετά.Στα θηλυκά δεν ισχύει αυτό.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Εμενα οι κτηνιατροι και οι 2 μου ειπαν απο 6 μηνων ειναι ενταξει..ειδικα αν η γατα ζει εξω καλο ειναι να στειρωνεται πιο νωρις..τον Αρη της μαμας μου τον στειρωσαμε 5,5 μηνων και αυτον και την αδερφη του. Επισης η Κικη που εχει την Σαπφω , περιμενε τους 8 μηνες για να στειρωθει ο Λεωνιδας και παρολο που ζει μονιμα σε διαμερισμα ξεκινησε να ψεκαζει απο 6,5 μηνων.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οταν ζει εξω..σαφεστατα και πρεπει να γινει νωρις,για να μην δημιουργησει αδεσποτα.Όμως..το οτι τους στειρωσατε νωρις..τι σημαινει αυτο;Ξερετε στο μελλον αν θα παρουσιασουν ουρολιθιαση;;Οχι βεβαια.
Σαφεστατα και δεν ειναι δεδομενο.Παντως και πολλοι γιατροι,και πολλα ιατρικα σαιτς,το αναφερουν αυτο.Οτι οσο πιο νωρις,στον αρσενικο γατο..τοσο αυξανονται οι πιθανοτητες για εμφανιση ουρολιθιασης.
ΥΓ..ειπαμε..οταν αρχιζει να ψεκαζει..κατευθειαν στειρωση...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
καταρχην συνηθως οι γατες που ζουν εξω , ωριμαζουν σεξουαλικα πιο νωρις και οι αρσενικες και οι θηλυκες. κατα δευτερο κ εμενα γιατροι μου το ειπαν δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου, και κατα τριτο απο την στιγμη που ο καθε γιατρος λεει το δικο του ο ιδιοκτητης αποφασιζει για το τι θα κανει, δεν σημαινει οτι ο δικος μου γιατρος ή ο δικος σου ειναι ο σωστος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μα συμφωνω Εβελυν μου....απλα αναφερω και αυτην την περιπτωση..
..οι γνωμες..οπως παντα δυιστανται..
Πιστευω οτι εχει να κανει με το αν ζει αποκλειστικα στο σπιτι ενας γατος,και αν εχει αρχισει να δειχνει δειγματα ψεκασμου.Αναλογα αποφασιζει ο ιδιοκτητης.Εμενα για παραδειγμα ο μπουκακος...8 μηνων και δεν ψεκασε ποτε.Εννοειται πως τον πηγα.Δεν υπηρχε λογος να περιμενω αλλο.Παντως δεν μου ψεκασε ποτε..και ζει αποκλειστικα στο σπιτι.Γιατι λοιπον να βιαστω να τον στειρωσω;;
marina289
Περιβόητο μέλος
Στον Αχιλλέα έκανα στους 9 1/2 μήνες (χωρίς να έχει ψεκάσει ποτέ) . Στον Αιμίλιο έκανα στους 11 μήνες (αυτή τη στιγμή είναι στην κλινική για στειρωσούλα) και αυτό γιατί ήταν-είναι μικροκαμωμένος , και το καθυστέρησα λίγο παραπάνω -εάν και εφόσον δεν ψέκαζε-... Χθες ήταν η πρώτη μέρα που μου ψέκασε, και έκλεισα για στείρωση την αμέσως επόμενη!

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
τα περσακια αργουν περισσοτερο να αναπτυχθουν οποτε καλυτερα που τα πηγες αργοτερα
εγω αν ειχα ενα ημιαιμακι αρσενικο στο σπιτι στους 6,5 μηνες θα το στειρωνα, δεν θα περιμενα να ψεκασει και μετα, ή να το σκασει απο το σπιτι ..αλλα αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη
endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οπως και να το κανουμε φιλοζωια και στειρωση πανε μαζι, ειτε οταν το ζωο ζει εντος σπιτιου, ειτε εκτος. Στην πρωτη περιπτωση βασανιζεται το ιδιο και ο ιδιοκτητης, στην δευτερη περιπτωση εγκυμονούν κινδυνοι-καμια φορα και θανασιμοι(αυτοκινητιστικα,σεξουαλικα μεταδιδομενες ασθενειες,καυγαδες,τασεις φυγεις κτλ).
Έχεις απόλυτο δίκιο!
Τον αρσενικό μου τον έχω στειρώσει και για έναν ακόμη λόγο.
Δεν μου 'μαρκάριζε" με ούρα το σπίτι, ούτε είχε τάσεις φυγής-είναι ήσυχος γενικά.
Ούτε κινδύνευε να τραυματιστεί σε καυγάδες, έμπλεκε μόνο αν τον προκαλούσαν, και τότε υπερίσχυε, είναι πολύ μεγαλόσωμο και γεροδεμένο ζώο (έχει καταγωγή από γάτα νορβηγικού δάσους, ο κτηνίατρος μου είπε πως ζυγίζει 7 κιλά και είναι μυώδης, όχι όμως χοντρός)
αλλά....τον παίρνω μαζί μου στο εξοχικό, και αν δεν στειρωνόταν τι θ΄ απογίνονταν τα γατάκια που θα 'σπερνε?
Μένω σε τουριστική περιοχή.
Οταν αυτά θα γεννηθούν μέσα στο παγερό φθινόπωρο, τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, οι τουρίστες που τα φωτογραφίζουν και τα ταΪζουν έχουν γυρίσει στις χώρες τους.
Αν αντέχει η ψυχή κι η συνείδησή σας να είστε υπεύθυνοι για τη γέννηση 2 ή 5 πανέμορφων μικρούλικων που πιθανότατα θα πεθάνουν από κρύο κι από πείνα-μη στειρώσετε το γάτο σας, αφήστε τον να το παιζει "'αντρας"
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ πιο 'αντρίκιο" να επωμίζεται κανείς τις ευθύνες του κι όχι να τις αποφεύγει
JoanL.
Νεοφερμένο μέλος
Διάβασα τα σχετικά άρθρα του forum σχετικά με τη στείρωση και μου λύθηκαν αρκετές απορίες. Σε όλα τα sites στο internet που μιλάνε για στείρωση γατούλη αναφέρονται στους 6 μήνες ως κατάλληλη ηλικία για στείρωση. Αλλά ρωτήσαμε τον κτηνίατρο και μας είπε ότι η μίνιμουμ ηλικία για στείρωση είναι 9 μηνών. Το θέμα είναι να αποφευχθούν καταστάσεις όπως το να φεύγει ο γατούλης σε άλλα μπαλκόνια και γενικά όλα τα συμπτώματα του οίστρου, πριν να γίνει κάτι κακό. Σε ποια ηλικία πρέπει όμως τελικά να τον στειρώσω; (Τώρα είναι 4 μηνών και είναι μικρός ακόμα και σίγουρα η γνώμη του κτηνιάτρου πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ όψιν πρώτα απ όλα, αλλά δεν ξέρουμε ποιανού τη συμβουλή να ακολουθήσουμε όταν θα έρθει η ώρα.
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Διάβασα τα σχετικά άρθρα του forum σχετικά με τη στείρωση και μου λύθηκαν αρκετές απορίες. Σε όλα τα sites στο internet που μιλάνε για στείρωση γατούλη αναφέρονται στους 6 μήνες ως κατάλληλη ηλικία για στείρωση. Αλλά ρωτήσαμε τον κτηνίατρο και μας είπε ότι η μίνιμουμ ηλικία για στείρωση είναι 9 μηνών. Το θέμα είναι να αποφευχθούν καταστάσεις όπως το να φεύγει ο γατούλης σε άλλα μπαλκόνια και γενικά όλα τα συμπτώματα του οίστρου, πριν να γίνει κάτι κακό. Σε ποια ηλικία πρέπει όμως τελικά να τον στειρώσω; (Τώρα είναι 4 μηνών και είναι μικρός ακόμα και σίγουρα η γνώμη του κτηνιάτρου πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ όψιν πρώτα απ όλα, αλλά δεν ξέρουμε ποιανού τη συμβουλή να ακολουθήσουμε όταν θα έρθει η ώρα.)
Kαλησπερα.Απο 6 μηνων και μετα οντως μπορεις να τον στειρωσεις.Τωρα ..οι αποψεις ειναι διχασμενες.Πολλοι γιατροι μιλουν για στειρωση μετα τον 9ο μηνα,και για λογους αναπτυξης(δηλαδη να εχουν αναπτυχθει πληρως),αλλα και για λογους εμφανισης ουρολιθωνΔηλαδη..οσο πιο νωρις στεορωθει ενας αρσενικος γατος,ειναι γεγονος οτι εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες για εμφανιση ουρολιθιασης.Απο την αλλη ομως,μειωνονται κατα πολυ οι πιθανοτητες για εμφανιση διαφορων καρκινων.Οπως καταλαβαινεις το νομισμα εχει 2 οψεις.
Εγω τον στειρωσα στον 8 μηνα.Ομως δεν ειχε αρχισει να ψεκαζει..κια ο γιατρος μου μου ειπε οτι ειναι θεμα χρονου να το κανει.Και αν το ξεκινησει ενδεχεται να του μεινει και η συνηθεια.
ΥΓΤο να μην γυρναει στα μπαλκονια,ναι μεν θα περιοριστει με την στειρωση..αλλα δειν θα σταματησει.Δεν υπαρχει γατα που να εχει προσβαση στο εξω,και να μην την κανει..εστω και απο περιεργεια.

stefan...
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλησπερα.οι γατοι μου παρολο που κοντευουν 15 μηνων δε δειχνουν ακομα κανενα σημαδι οτι θελουν να ζευγαρωσουν.ολη μερα παιζουν,κοιμουνται αγκαλια κ θελουν συνεχως χαδια.ουτε ψεκαζουν ,ουτε κλαινε κ δεν προσπαθουν να φυγουν απο την περιφραξη.γιατι συμβαινει αυτο,μηπως καποιος ξερει απο δικη του εμπειρια?περιμενω να δω σημαδια για να τους παω για στειρωση αλλα αυτοι τιποτα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool