catlin
Δραστήριο μέλος
Jajabel πρωτα θα σ ευχαριστησω κ επειτα θα ζητησω κ τη δικη σου γνωμη για το αμφιλεγομενο θεμα της στειρωσης!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Θεωρώ λοιπόν ότι η στείρωση είναι μονόδρομος. Ας φροντίσουμε πρώτα τα αδέσποτα που ήδη υπάρχουν πριν δημιουργήσουμε κι άλλα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlin
Δραστήριο μέλος
Σιγουρα δεν θα αμφισβητησω τα επιχειρηματα σου.απλως νομιζω οτι το να εμποδιζουμε τις γατες να ζευγαρωνουν ειναι απλως ενα παυσιπονο,δεν μπορει να γιατρεψει...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

niamania
Νεοφερμένο μέλος
καλως ηρθες στον κοσμο των σιαμ!!! εμενα ο δικος μου ειναι τωρα σχεδον 8 μηνων και οπως μας ειπε και ο κτηνιατρος οτι τα σιαμ ξεκιναμε απο 7-8 μηνων ετσι κι αυτος τωρα αρχισε να πειραζει το πουλακι του! προς το παρον απλα του ερχεται και του φευγει. προσφατα του εδωσα ενα κομματι homemade τραχανα και του αρεσε τοσο πολυ που "ενθουσιαστηκαν τα παντα!" εγω προσωπικα δεν τον στειρωνω γιατι θα θελα αργοτερα να παρω και μια θυληκη... παντως απο φιλη μου που εχει και αυτη σιαμ αρσενικο 8 χρονων δεν αντιμετωπιζει θεμα μαρκαρισματος... του εχει δωσει ενα αρκουδακι και ξεσπαει εκει κι επιπλεον δεν αφηνει να πεσει ρουχο στο πατωμα. σε καταλαβαινω αν δεν θες να του κανεις στειρωση αλλα σκεψου το καλα. αν ειναι να τριγυρναει καντου, αν ειναι να τον εχεις περιορισμενο και δεις οτι γενικα δεν εχεις προβλημα αστον... η επιλογη δικη σου...
catlin
Δραστήριο μέλος
Μamania mou,μου εδωσες πολυ θαρρος και σ ευχαριστω γι αυτο!!η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σκοπο να αποκτησω συγκεκριμενα ενα σιαμακι ομως καθε μερα που περνα ανακαλυπτω το ποσο μοναδικα ειναι!!!οσον αφορα τη στειρωση, νομιζω οτι το προβλημα δεν θα λυθει ακομα κι αν μαζεψουμε ολα τα αδεσποτα γατακια κ σκυλακια του κοσμου ,αν ακομα υπαρχουν ανθρωποι που ειναι σε θεση να τα βλαψουν...οι ριζες βρισκονται πολυ βαθυτερα κ νομιζω πως θα πρεπει να εστιασουμε εκει...πιθανως να μου πεις οτι αυτο ειναι μακροπροθεσμο κ πως χρειαζονται αμεσες λυσεις...ομως νομιζω πως τουλαχιστον θα μπορουσαμε να ελεγχουμε την αναπαραγωγικη συμπεριφορα των οικοσιτων γατων απο το να την εξαλειφουμε,κατι που νομιζω ειναι εφικτο.ετσι δεν θα αποκοβεται εντελως κ απ τη φυση της(αυτο κι αν ειναι φυσικο!!),οπως πιστευω θα ηθελαν οι περισσοτεροι γατογονεις.
niamania
Νεοφερμένο μέλος
καθε γατογονιος θελει το καλυτερο για το παιδι του
οποτε το θεμα στειρωσης ειναι μονοδρομος για καποιους και εναλλακτικη για αλλους (εχει και το φορουμ ειδικη συζητηση για τη στειρωση) απο εκει και περα δεν μπορει ο καθενας ατομικα να ελεγξει ολα τα αδεσποτα γατακια αλλα αν ολοι ειχαν την αντιληψη και μαζευαν το δικο τους δεν θα γεννιοντουσαν τοσα καταδικασμενα κατα τη γνωμη μου γατακια. προσφατα διαβασα για μια που επειδη εχει ωραιο γατο υπερηφανευεται οτι θα εχει η γειτονια της ωραια γατια!
φυσικα το να τα ταιζει εστω ουτε λογος!
να χαιρεσαι το σιαμακι σου και οτι θες να τα λεμε! σας περναμε μερικους μηνες οποτε τα βιωματα μας συμβουλες σας! 
catlin
Δραστήριο μέλος
Δεν καταλαβα τι εννοουσες με το "αν ειχαν ολοι την αντιληψη να μαζευαν το δικο τους"...!επαναλαμβανω οτι τουλαχιστον οι οικοσιτες γατες(αυτες δλδ που δεν βολταρουν καθολου ελευθερες!) ειναι ελεγχομενες(σχετικα με την αναπαραγωγη φυσικα).εγκρινεις την αναπαραγωγη τους αν εχεις βρει εκ των προτερων μια οικογενεια.σ'αυτες λοιπον τις περιπτωσεις μια τετοιου ειδους πραξη δεν ειναι μονοδρομος...και τα επιχειρηματα του τυπου "οι γατες γινονται πιο τρυφερες στειρωμενες" το λιγοτερο γελοια μου φαινονται...επισης δεν ειπα οτι μπορει ο καθε φιλοζωος να προστατευει ολα τα αδεσποτα...ειπα οτι το προβλημα θα λυνοταν μονο αν ειμασταν ολοι φιλοζωοι!
ΥΓ:οι συμβουλες σου σιγουρα θα μου φανουν πολυ χρησιμες!και ναι οι τελευταιες συνομιλιες θα επρεπε ηδη να εχουν μεταφερθει
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Jajabel πρωτα θα σ ευχαριστησω κ επειτα θα ζητησω κ τη δικη σου γνωμη για το αμφιλεγομενο θεμα της στειρωσης!
Δεν καταλαβα τι εννοουσες με το "αν ειχαν ολοι την αντιληψη να μαζευαν το δικο τους"...!επαναλαμβανω οτι τουλαχιστον οι οικοσιτες γατες(αυτες δλδ που δεν βολταρουν καθολου ελευθερες!) ειναι ελεγχομενες(σχετικα με την αναπαραγωγη φυσικα).εγκρινεις την αναπαραγωγη τους αν εχεις βρει εκ των προτερων μια οικογενεια.σ'αυτες λοιπον τις περιπτωσεις μια τετοιου ειδους πραξη δεν ειναι μονοδρομος...και τα επιχειρηματα του τυπου "οι γατες γινονται πιο τρυφερες στειρωμενες" το λιγοτερο γελοια μου φαινονται...επισης δεν ειπα οτι μπορει ο καθε φιλοζωος να προστατευει ολα τα αδεσποτα...ειπα οτι το προβλημα θα λυνοταν μονο αν ειμασταν ολοι φιλοζωοι!
ΥΓ:οι συμβουλες σου σιγουρα θα μου φανουν πολυ χρησιμες!και ναι οι τελευταιες συνομιλιες θα επρεπε ηδη να εχουν μεταφερθει
Καλη μου catlin.Εσυ ζητησες γνωμες και για τη στειρωση,για αυτο και ολη αυτη η κουβεντα.

Ανταλλαγη αποψεων γινεται,οπως ειναι λογικο,οταν εκθετουμε εναν προβληματισμο μας σε διαλογο.
Τελοσπαντων.Ευχομαι να σε βοηθησαμε,εστω και σαν απλη ενημερωση.

catlin
Δραστήριο μέλος
Σιγουρα με βοηθησατε!ρωτησα για τις αποψεις σας κ εξεφρασα κι εγω τη δικη μου,η οποια διαμορφωνεται τωρα,ομως σιγουρα δεν θα μενει στασιμη!
simba(Δήμητρα)
Δραστήριο μέλος
ελπιζω πρωτα απο ολα να γραφω στην σωστη ενοτητα..
ηθελα να ρωτησω οσους γνωριζουν(εμπειρια κυριως με αρσενικο γατο) αν τα σημαδια που βλεπω εδω και 2-3 μερες στον γατουλη μου πρεπει να με προιδεαζουν για την αρχη ενος οιστρου..
πριν απο 4 μερες επεσε το πρωτο δοντακι και θεωρησα οτι ισως να νιωθει λιγο πονο και να ειναι καπως αδιαθετος.. εδω και 3 μερες λοιπον μεσα στην ημερα κοιμαται αρκετες ωρες,δεν δαγκωνει και δεν επιτιθεται οπως πριν,θελει χαδια πολλα,ειναι αρκετα ησυχος(μονο το βραδυ τον πιανουν οι τρελες του και τρεχει σαν συφουνας)τρωει λιιιγο λιγοτερο αλλα τα επομενα 3 ειναι που με βαζουν σε σκεψεις:1)ποτε μεχρι τωρα δεν 'ζυμωνε' τιποτα ουτε εμας ουτε καποιο μαξιλαρακι πχ αλλα εδω και 3 μερες πηγαινει και κανει αυτη την κινηση που μοιαζει με ζυμωμα σε ενα συγκεκριμενο μαξιλαρακι για πολυ ωρα και μετα τσουπ φευγει 2)πεφτει κατω και τριβεται στο πατωμα με την πλατουλα του(δεν το κανει συνεχεια αλλα πριν αντε να το εκανε 1-2 φορες)..ακομα και οταν βγηκε 2 φορες στο μπαλκονι και πηγα αμεσως να τον βαλω μεσα και να τον μαλωσω αυτος επεσε στα ποδια μου και μου τριβοτανε..αλλες φορες ετρεχε σαν τρελο! και 3)ειδα προχτες την ωρα που κοιμοταν στα γεννητικα του οργανα κατι να προεξεχει να το πω..στην αρχη νομισα οτι ηταν σταγονα αιμα και πηγα να το σκουπισω με χαρτακι αλλα τελικα ηταν κατι πολυ μικρουλι που εμοιαζε με σκουλικακι κοκκινο και φανταστικα οτι μαλλον ειναι...το μοριο του?? τα γελια δεκτα απο ολους αλλα πρωτη φορα εχω γατα!!!
αυτο λοιπον το 'πραγματακι' το ειδα 'εξω' αρκετες φορες απο τοτε.. γενικα δεν νιαουριζει καθολου ουτε εχω βρει ουρα μεσα στο σπιτι..μονο στην αμμο του πηγαινει... ο γατουλης να σας πω οτι ειναι μολις 4.5-5 μηνων..γελαστε ελευθερα με τις τρελοαποριες μου
και οποιος γνωριζει ας στειλει και ενα μηνυματακι να ξε-αγχωθω!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πρωτα - πρωτα , να σου πω πως πιστευω οτι ειναι μικρος για οιστρο. Εχω μεγαλωσει δυο γατους. Ο πρωτος, στειρωθηκε πριν τον πιασει ο οιστρος, 6 μηνων περιπου (εκεινη την εποχη, τα στειρωναν πιο μικρα ). Ο δευτερος, στειρωθηκε 8 μηνων και ο οιστρος ειχε ξεκινησει, αλλα δεν ειχε παρουσιασει κανενα απο τα σημαδια που σε ανυσηχησαν. Το μονο που εκανε, ηταν να νιαουριζει δυνατα και να ψεκαζει παντου στο σπιτι.
Το ζυμωμα το κανουν πολλα γατακια, χωρις να εχει καμμια σχεση με οιστρο. Κι εμενα ο μικρος μου το ξεκινησε μετα τη στειρωση. Το δε ανασκελωμα και το τριψιμο, τα εχω συνδυασει με οιστρο, αλλα στις θυληκες, οχι στα αρσενικα.
Τελος, νομιζω πως θα επρεπε, να κανεις ενα τηλεφωνο στον κτηνιατρο σου, να του περιγραψεις την κατασταση και να ησυχασεις.
simba(Δήμητρα)
Δραστήριο μέλος
σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση! στον κτηνιατρο θα παω την τριτη αλλα ελεγα μεχρι τοτε να ακουσω και τους 'ειδικους' εδω..
και εμενα παντως μικρος μου φαινεται για οιστρο...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δήμητρα καλησπέρα.Καταρχήν να χαίρεσαι τον γατουλι σου.

Άκου κάτι.Τα αρσενικα ΔΕΝ έχουν οίστρο.Τα θηλυκά έχουν.Οίστρος-οιστρογόνα.

Τα αρσενικα απλά ωριμάζουν κάποια στιγμη σεξουαλικά.
Αυτο που εξείχε όντως ήταν το πουλάκι του,αλλα φαντάσου οτι και στον δικό μου που είναι στειρωμένος το έχω δει κάποιες φορές να εξέχει.
Το πιο τρανταχτό σημείο ότι εχουν ωριμάσει σεξουαλικά είναι το ψεκασμα των ούρων σε διάφορα σημεία.
Ο δικός μου στειρώθηκε 8 μηνών και δεν είχε ψεκάσει ποτέ του.Δεν είμαι σίγουρη ότι τα αρσενικά δείχνουν κάποιο άλλο σημαδι σεξουαλιλής ωρίμανσης ,πέρα απο το ψέκασμα.Δεν έχουν καμία σχέση με τα τον οίστρο των θηλυκών.Και όντως είναι πολύ μικρός.
Αν δεν σου ψεκάσει ,μην τον στειρώσεις πριν τους 8 μήνες.
simba(Δήμητρα)
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα Έφη! να σε ευχαριστήσω αρχικά για τον γατούλη μου!
οι πληροφορίες σου ειναι πολύ χρήσιμες και το άρθρο επίσης..τουλάχιστον μου λύθηκε η απορία για το τι ήταν εκείνο το 'μικρούλι'
ο γάτος δεν έχει ξεκινήσει να 'ψεκάζει' πουθενά οπότε μάλλον αγχώθηκα άδικα ότι ετοιμαζόμαστε για στείρωση.. την Τρίτη πάντως θα πάμε στον κτηνίατρο για καποίες ερωτήσεις που έχω.. είναι άκεφος εδώ και 3 μέρες αν και τρώει και πηγαίνει κανονικά στην άμμο.. βέβαια μόλις πριν λίγο μας 'έπεσε' και το δεύτερο δοντάκι..
ελπίζω να είναι καλά ο μικρούλης μου..!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλα θα κανεις καρδουλα μου να τον πας στον γιατρο,εφοσον ειναι ακεφος.Ολα καλα θα πανε,μην μου αγχωνεσαι.

simba(Δήμητρα)
Δραστήριο μέλος
αχ! το εύχομαι όσο δεν φαντάζεσαι! και για το δικό μου το μικρούλι να είναι καλά αλλά και για όλα τα γατουλίνια!!

katevinio
Νεοφερμένο μέλος
Δυστυχώς την προηγούμενη βδομάδα είχαμε την ¨φαεινή¨ιδέα να τον βάλουμε στο μπαλκόνι (λόγω της αυπνίας από το δυνατό νιαούρισμα) και όπως καταλάβατε δραπέτεξε και όχι μία αλλά δύο φορές. Ευτυχώς τυχερός μες στην ατυχία του, τον βρήκα σώο και αβλαβή με μερικούς ψύλλους! Οπότε η στείρωση έγινε αμέσως αφού λόγω της έλλειψης ακοής η δυνατότητα να βγει έξω και να ζευγαρώσει είναι αδύνατη (από μερικούς ψύλλους μέχρι να βρεθεί στις ρόδες κάποιου αμαξιού (να σημειώσω ότι την διαδικασία αυτή την καθυστερήσαμε αρκετά αφού τώρα είναι 1 ετους).Τις πρώτες 3 μέρες ο γάτος ήταν αρκετά ήρεμος μετά την στείρωση, αλλά δυστυχώς τα θέματα που έχει παραμένουν. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι πότε ο γατούλης μου θα αρχίσει να ηρεμεί μετά την στείρωση, γιατί η αυπνία έχει αρχίσει για τα καλά να γίνεται καθημερινότητα. (Έχει περάσει περίπου μία εβδομάδα από την στείρωση, γενικά δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα πέραν του περίεργου ξυπνήματος που έχουν οι γάτες μετά από μία νάρκωση). Μήπως γνωρίζει κάποιος για το θέμα της στείρωσης αλλά και γενικά τι χρειάζεται ένα γατάκι που έχει τέτοιου είδους αναπηρία?
elina1985
Νεοφερμένο μέλος
καταρχην μπραβο σου που πηρες αυτο το αδεσποτακι, γιατι με το προβλημα του δεν θα ειχε επιβιωσει.
Σχετικα με το θεμα της συμπεριφορας, σε μερικες ημερες θα ηρεμησει. θελει λιγο χρονο να "καθαρισει" ο οργανισμος του απο τις ορμονες. δοκιμασε αν θελεις να τον κρατας ξυπνιο μεσα στην ημερα και ειδικα το απογευμα να τον κουραζεις στο παιχνιδι. ετσι θα κοιμαται την νυχτα περισσοτερο.
Αν θελεις, δοκιμασε να του παρεις αλλο ενα γατακι, που να ακουει. ειχα μια γατουλα την μπουμπου κουφη και ειχαμε μεγαλο προβλημα. ειχε πολυ μεγαλη ανασφαλεια που δεν ακουγε. οταν φεραμε μια αλλη γατουλα, η δευτερη εγινε "οδηγος" της και η μπουμπου ηρεμησε.
catlin
Δραστήριο μέλος
μια ερωτηση...το συνεχες νιαουρισμα απο μονο του αποτελει ενδειξη οτι ο γατος θελει να ζευγαρωσει?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool