Σιάμ με κοντή ουρά

calli

Νεοφερμένο μέλος

Ο calli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 34 μηνύματα.
:hmm:Εχω μια υπέροχη Σιαμ γατούλα 13 ετών, τη Maggie μου. Το χαρακτηριστικό της είναι η κοντή, γυριστή ουρίτσα της. Οι άσχετοι με ρωτούν γιατί της την έκοψα! Είναι χαρακτηριστικό της ράτσας της, αλλά όπου κι αν έχω ψάξει να βρω πληροφορίες γιαυτή την ιδιαιτερότητά της το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Όποιος γνωρίζει κάτι για τις υπέροχες κολοβές σιαμεζούλες ας μου πει παρακαλώ. Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βαλε μια φωτο να το ψαξουμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες.:) Η έλλειψη ουράς συνήθως οφείλεται σε φυσική μετάλλαξη ενός γονιδίου και δεν αποτελεί χαρακτηριστικό της φυλής.
Πάντως, δεν είναι και πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, οπότε η Maggie σου είναι πραγματικά μοναδική.

Απ' όσο γνωρίζω αυτά λέγονται Σιαμ Ρουαγιάλ με την κοντή γυριστή ουρά ή την ¨σπασμεν¨" ουρά

Τι μου θυμισες τωρα!!Τον Boss,το πρωτο μου γατι!!Ηταν κι αυτος σιαμ με κοντη γυριστη ουρα!!Ζησαμε μαζι 8 υπεροχα χρονια(τα δυσκολα,της εφηβειας)!Δυστυχως ομως ποτε δεν εψαξα για την ουρα του.

δεν ισχυει ολες οι σιαμεζες ειναι βασιλικες εξαιτιας της καταγωγης τους
The Royal Cat of Siam
https://www.siamese.nl/roots-e.htm
https://cats.suite101.com/article.cfm/siamese_cats

ΓΑΤΑ ΣΙΑΜ

:)Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις! Μου λύθηκαν οι απορίες μου.

Η κοντή ουρά δεν συμπεριλαμβάνεται στα πρότυπα της Σιάμ:
TAIL: long, thin, tapering to a fine point.
Περισσότερα εδώ.

Ωστόσο, από μια γρήγορη έρευνα που έκανα βρήκα ότι οι Σιάμ με κοντή ουρά αναφέρονται καμιά φορά ως Thai bobtail, αλλά δεν είναι αναγνωρισμένη φυλή από κανέναν όμιλο, εκτός από τον IFA, που όμως είναι πολύ μικρός (απ' όσο ξέρω).

Αλλά γενικά η κοντή ουρά προκαλείται από το γονίδιο που προανέφερα.

Οπως τα λεει ειναι κι εγω τα ιδια βρηκα

Εδώ και 6 χρόνια, φιλοξενείται στον κήπο μου (& σε άλλους κήπους) η Στράβη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για θεϊκό γατάκι, πολύ ιδιόρρυθμο και ντελικάτο

Γειά σε όλους αυτές τις μέρες θα πάρω και εγώ γάτα σιάμ.Όμως το αρσενικό που θέλω να πάρω έχει κοντή ουρίτσα εκ γεννετής,αρα δεν είναι και πολύ σπάνιο ,:) τώρα το αν αναγνωρίζεται ή οχι και απο ποιούς με αφήνει αδιάφορη.........εγω θέλω να έχει μόνο καλό χαρακτήρα και να περνάμε ωραία μαζί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Καλησπερα και καλωσηρθες!
Τι εννοεις δεν ειναι και πολυ σπανιο;Συνηθως κανονικη ουριτσα εχουν,οχι κοντη.Ποσο ειναι ο γατουλης σου;Ποτε θα τον παραλαβεις;

Καταρχην ευχαριστω.αυριο θα παω εχει ενα θηλυκο και ενα αρσενικο,ειναι γνωστος μου το παιδι αλλα το αρσενικο εχει αυτο το ελλατωμα αν το λες κι ετσι........εγο ηθελα αρσενικο και ειμαι σε διλημμα δεν ξερω:hmm:

Δεν ειναι καθολου ελαττωμα!Και η δικη μου σιαμεζα εχει κοντη και στριφογυριστη ουριτσα σαν γουρουνακι,γι'αυτο τη διαλεξα απο ολα της τα αδερφακια μαλιστα!:)

Τα δικα σου ειναι πανεμορφα!!!!!παντως για να πω την αληθεια παραξενευτηκα λιγο μολις το ακουσα και απο αυτην μου την απορια σας βρηκα!τωρα θα τον δω αυριο και θα σου πω τι εκανα τελικα αλλα πραγματικα αμα μου φανει οτι ειναι καλοψυχο θα το παρω,αυτο με νοιαζει στην τελικη.Αρχικα ηθελα μαυρη με μπλε ματια αλλα μου ειπαν οτι ειναι σπανια.....

Τα δικα σου ειναι πανεμορφα!!!!!παντως για να πω την αληθεια παραξενευτηκα λιγο μολις το ακουσα και απο αυτην μου την απορια σας βρηκα!τωρα θα τον δω αυριο και θα σου πω τι εκανα τελικα αλλα πραγματικα αμα μου φανει οτι ειναι καλοψυχο θα το παρω,αυτο με νοιαζει στην τελικη.Αρχικα ηθελα μαυρη με μπλε ματια αλλα μου ειπαν οτι ειναι σπανια.....
Τι εννοεις μαυρη με μπλε ματια;Μαυρη σιαμ δεν υπαρχει...Αλλη ρατσα θα εννοεις.
Σ'ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,περιμενουμε να γνωρισουμε αυριο τον κουκλο!

Aπο τα λιγα που ξερω προκυπτει με διασταβρωση σιαμ απο οπου παιρνει και τα μπλε ματια.Δεν νομιζω οτι υπαρχει τετοια ρατσα........τελος παντων τα λεμε.........:up:

Δεν ειναι ρατσα,ειναι σιαμ με ημιαιμο,οπου απο οτι ξερω επικρατει το γονιδιο που σκουραινει τα ακρα των σιαμ και βγαινει μαυρο το γατακι.

XA παντως για να το φερω απο βουλγαρια για αυτο το ημιαιμο ζητουσαν 600 ευρω δεν ειμαι σιγουρη αν αληθευει[αυτοι να πουλησουν ηθελαν] αλλα μου ειπαν οτι ενα στα 7 μαυρα βγαινει με μπλε ματια .Παντως ειναι μαγευτικη γατα!

Μαλιστα...Αν περιμενεις μερικες εβδομαδες,θα δεις δεκαδες τετοια "σπανια" γατακια να χαριζονται,καθως πολλοι προτιμουν να αμολανε τις γατες τους και να ζευγαρωνουν,οποτε απο διασταυρωσεις σιαμ προκυπτουν παρα πολλα τετοια γατακια.Το οτι τα πουλανε και μαλιστα τοσο ακριβα δεν σημαινει κατι.Θα μπορουσαν να πωληθουν πολλα γατακια απο τη στηλη "χαριζονται",γιατι ειναι το ιδιο μαγευτικα,καποια και περισσοτερο,και επισης θα μπορουσες να βρεις καθαροαιμα ζωα να χαριζονται.Οποτε η τιμη ειναι απλα για εντυπωσιασμο,και προφανως για να σου "φανε" τα χρηματα.Δυστυχως σε αυτη τη χωρα ισχυει το "οσο πιο ακριβο,τοσο πιο καλο".:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back