ria23
Διάσημο μέλος
ακριβως αυτο το πραγμα γινεται καθε πρωι με την δικια μου ..μονο που δεν ειναι σιαμ και η φωνη ειναι πιο βροντερη και κελαριστη ωστε να μας ακουσει ολη η πολυκατοικια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drf
Δραστήριο μέλος
ακριβως αυτο το πραγμα γινεται καθε πρωι με την δικια μου ..μονο που δεν ειναι σιαμ και η φωνη ειναι πιο βροντερη και κελαριστη ωστε να μας ακουσει ολη η πολυκατοικια...![]()
μια από τα ίδια και με το δικό μου ημι-σιάμ , η αλήθεια είναι ότι επειδή είμαι σε μονοκατοικία πρέπει να έχω γλυτώσει τυχόν βρισίδια με το εάν ήμουν σε πολυκατοικία , μόλις φτάνω σπίτι αρχίζει η φιλαρμονική .. χωρίς λόγο , αφού του βάζω φαϊ και μετά από 20 λεπτά πάει και τρώει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ria23
Διάσημο μέλος
μια από τα ίδια και με το δικό μου ημι-σιάμ , η αλήθεια είναι ότι επειδή είμαι σε μονοκατοικία πρέπει να έχω γλυτώσει τυχόν βρισίδια με το εάν ήμουν σε πολυκατοικία , μόλις φτάνω σπίτι αρχίζει η φιλαρμονική .. χωρίς λόγο , αφού του βάζω φαϊ και μετά από 20 λεπτά πάει και τρώει..![]()
σε καταλαβαινω απολυτα ομως...συμπασχω..

drf
Δραστήριο μέλος
σε καταλαβαινω απολυτα ομως...συμπασχω..![]()
το ότι κάνει έτσι από τη στιγμή που το παρέλαβα δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρο

ελπίζω με τη στείρωση να αλλάξει το τροπάριο λίγο.. 
ria23
Διάσημο μέλος
το ότι κάνει έτσι από τη στιγμή που το παρέλαβα δεν είναι καθόλου ελπιδοφόροελπίζω με τη στείρωση να αλλάξει το τροπάριο λίγο..
![]()
αν μοιαζει με την δικια μου θα σε απογοητευσω αλλα δεν θα αλλαξει..μετα την στειρωση η μονη διαφορα ειναι οτι διαλυουμε το σπιτι ευκολοτερα..γιατι παιζει ακομη πιο πολυ

σορυ για τα οφ-τοπικ σιαμεζομανεις...

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Να σας ρωτησω...σας κοιτανε στα ματια οταν φωναζουν σαν να θελουν κατι, ή τα λενε στο ασχετο μονα τους?
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
καλε ποιο off topic αφου ειναι χαρακτηριστικες οι φωνες των Σιαμαν μοιαζει με την δικια μου θα σε απογοητευσω αλλα δεν θα αλλαξει..μετα την στειρωση η μονη διαφορα ειναι οτι διαλυουμε το σπιτι ευκολοτερα..γιατι παιζει ακομη πιο πολυ
σορυ για τα οφ-τοπικ σιαμεζομανεις...![]()

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Ναι αυτος ο πιτσιρικος ειναι οντως πολυ αστειος και μαλλον ηθελε να κλεψει τη δοξα απο τα μικρα!
Πιστευουν οτι η σιαμ ερχομενη στην Ευρωπη ανακατευτηκε με ευρωπαϊκες ρατσες και εξαιτιας αυτου απεκτησε πιο ευρωπαϊκα χαρακτηριστικα,που δεν ταιριαζουν στην αρχικη της μορφη.Οποτε τονιζοντας τα λεπτοκαμωμενα της χαρακτηριστικα νομιζουν οτι πλησιαζουν περισσοτερο στην παλιοτερη μορφολογια της.Το θεμα ειναι οτι στις φωτογραφιες και περιγραφες των πρωτων σιαμ δεν αναφερεται αποκλειστικα η μια ή η αλλη μορφη.![]()
Ρε παιδιά,εμένα αλλιώς με πληροφόρησαν.Έχω ένα βιβλίο που λέει ακριβώς τα παρακάτω:
*Η γάτα του Σιάμ πιστεύεται ότι υπήρξε στο Σιάμ(Ταιλάνδη)200 χρόνια πριν εμφανιστεί στη Ευρώπη και την Αμερική τον 19ο αιώνα.Η καταγωγή της είναι βέβαια απ' την ανατολή αν και δεν υπάρχουν δυστυχώς στοιχεία για την παλαιότερη ιστορία της.Οι δύο πρώτες που εμφανίστηκαν και επιδείχτηκαν το 1885 στην Αγγλία πιστεύεται όοτι ήταν δώρο του βασιλέως του Σιάμ στον Βρετανό Πρόξενο.Οι γάτες εκείνες είχαν στρογγυλά πρόσωπα,πιο σκούρα χρώματα,αλληθώριζαν και είχαν κόμπο στην ουρά!
drf
Δραστήριο μέλος
αν μοιαζει με την δικια μου θα σε απογοητευσω αλλα δεν θα αλλαξει..μετα την στειρωση η μονη διαφορα ειναι οτι διαλυουμε το σπιτι ευκολοτερα..γιατι παιζει ακομη πιο πολυ
σορυ για τα οφ-τοπικ σιαμεζομανεις...![]()

τη κάτσαμε τη βάρκα... !!
δεν είμαστε offtopic γιατί αναφέρομαι στο ημι-σιαμεζάκι μου (δες φωτό από κάτω μου..
)τα δικα μου ειναι μουγκα...εκτος απ'το Μορφεα που βγαζει κραυγες απελπισιας τα βραδυα.επειδη καλει γατουλες
Να σας ρωτησω...σας κοιτανε στα ματια οταν φωναζουν σαν να θελουν κατι, ή τα λενε στο ασχετο μονα τους?
δε τα λέει μόνο του.. με κοιτάει στα μάτια το σκασμένο

καλε ποιο off topic αφου ειναι χαρακτηριστικες οι φωνες των Σιαμ![]()
δυστυχώς... έτσι ειναι.. η δικιά μου μάλιστα έχει και εναλλαγές στο τόνο φωνής της..

moukelis
Επιφανές μέλος

Αγνη μου υπαρχουν και περιγραφες για πιο λεπτοκαμωμενες σιαμ,απο την ιδια εποχη.
bunny
Περιβόητο μέλος
Αφού δεν είναι τόσο εφικτό να επαναφέρουμε τη ράτσα γιατί να την πάμε στο άλλο άκρο;Δεν γινεται να ειμαστε σιγουροι,νομιζω πως η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση,καθως αναφερεται μια γατα σχετικα λεπτοκαμωμενη και μικροσωμη σε σχεση με τις ευρωπαϊκες,αλλα οχι με τοσο μυτερη μουσουδα και ακρα οσο οι μοντερνες.

Πλάκα έχει αλλά νιαουρίζει σα χαλασμένο κλάξον,που είπε η κ.Δώρα.

Έχει ενδιαφέρον. Θα το ψάξω.Ρε παιδιά,εμένα αλλιώς με πληροφόρησαν.Έχω ένα βιβλίο που λέει ακριβώς τα παρακάτω:
*Η γάτα του Σιάμ πιστεύεται ότι υπήρξε στο Σιάμ(Ταιλάνδη)200 χρόνια πριν εμφανιστεί στη Ευρώπη και την Αμερική τον 19ο αιώνα.Η καταγωγή της είναι βέβαια απ' την ανατολή αν και δεν υπάρχουν δυστυχώς στοιχεία για την παλαιότερη ιστορία της.Οι δύο πρώτες που εμφανίστηκαν και επιδείχτηκαν το 1885 στην Αγγλία πιστεύεται όοτι ήταν δώρο του βασιλέως του Σιάμ στον Βρετανό Πρόξενο.Οι γάτες εκείνες είχαν στρογγυλά πρόσωπα,πιο σκούρα χρώματα,αλληθώριζαν και είχαν κόμπο στην ουρά!
moukelis
Επιφανές μέλος
bunny
Περιβόητο μέλος
Και γιατί δεν αποδέχονται και τις 2 ράτσες σαν υποδιαιρέσεις;Χριστινακι εκεινοι που προτιμουν τις μοντερνες σιαμ πιστευουν οτι η δικη τους εκδοχη πλησιαζει περισσοτερο στην αρχικη,εκεινοι που εκτρεφουν τις κλασσικες πιστευουν οτι η δικη τους μορφολογια ειναι πιο "εγκυρη" και ειναι ενας φαυλος κυκλος ουσιαστικα.

Οι άνθραωποι όλο να αντιπαρέρχονται θέλουν...

drf
Δραστήριο μέλος
Χριστινακι εκεινοι που προτιμουν τις μοντερνες σιαμ πιστευουν οτι η δικη τους εκδοχη πλησιαζει περισσοτερο στην αρχικη,εκεινοι που εκτρεφουν τις κλασσικες πιστευουν οτι η δικη τους μορφολογια ειναι πιο "εγκυρη" και ειναι ενας φαυλος κυκλος ουσιαστικα.
εγώ θα έλεγα όποιος θέλει μοντέρνα σιάμ να πάρει sphynx

moukelis
Επιφανές μέλος
Κυριε drf μην τις προσβαλλετε,θελετε να ερθει καμια απο πανω σας στον υπνο σας;Και μετα ποιος θα μας φωτογραφισει;

drf
Δραστήριο μέλος
Κυριε drf μην τις προσβαλλετε,θελετε να ερθει καμια απο πανω σας στον υπνο σας;Και μετα ποιος θα μας φωτογραφισει;![]()
αυτός είναι ο ποιό εύκολος τρόπος να πάθεις ανακοπή στον ύπνο σου.. μια sphynx μπροστά σου βραδιάτικα

bunny
Περιβόητο μέλος
Δηλαδή θα αλλάξει η ονομασία της ράτσας;Μεχρι τωρα ετσι γινοταν Χριστινα μου,διαγωνιζοταν στην ιδια κατηγορια και οι δυο μορφολογιες.Τωρα αν δεν κανω λαθος επειδη θελουν να αποκλειστει η κλασικη,μαλλον θα αναγνωριστει σαν χωριστη εντελως κατηγορια,που θα ονομαζεται Thai.
Κυριε drf μην τις προσβαλλετε,θελετε να ερθει καμια απο πανω σας στον υπνο σας;Και μετα ποιος θα μας φωτογραφισει;![]()

moukelis
Επιφανές μέλος

Μαλλον απο οτι εχω καταλαβει θα γινει υποκατηγορια των σιαμ,οπως τα τσιντσιλα ειναι υποκατηγορια των περσικων.
bunny
Περιβόητο μέλος
Ααα.Ειναι εγγυημενη η ανακοπη!
Μαλλον απο οτι εχω καταλαβει θα γινει υποκατηγορια των σιαμ,οπως τα τσιντσιλα ειναι υποκατηγορια των περσικων.
Και θα αλλά ξει η ονομασία της φυλής;
moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool