Σιαμ-maniacs; :D

Αχ παιδιά,την έχω μόλις μια ωρα στο σπιτι,και ένα έχω να σας πω:όσοι δεν έχετε σιαμ,πάρτε ένα ΤΩΡΑ!Είναι έρωτας,εξερευνησε το σπιτι,εφαγε,και ανεβηκε και με φιλησε στη μυτη το μωρο μου...

Μπράβο. Τώρα είδα πως παρέλαβες την κουκλίτσα σου.Καλώς την δέχτηκες και να περάσετε πολλά πολλά χρόνια μαζί όλοι σας. Φιλάκια στα μουστάκια της και τα πατουσάκια της:rolleyes::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το χρυσουλι μου ειναι φοβησμενο...! Μη σε αγχωνει ομως αυτο,θα τα παει μια χαρα θελει μονο το χρονο της... Κανε αυτο που σου ειπε η Μουκελις μιλα της γλυκα για να νιωσει ασφαλης... Αμα θες για να εισαι και εσυ ησυχη μπορεις να ρωτησεις και τον κτηνιατρο. Εμας μας ειχε πει πως ενα γατακι οταν πρωτοερχεται στο σπιτι συνηθως θελει μια βδομαδα για να προσαρμοστει.. Τωρα απο εκει και περα ειναι στην γατουλα. Για να καταλαβεις ο Περσακος μας μεσα σε μια βδομαδα ειχε προσαρμοστει, η Ναλα ομως εκανε πολυ καιρο...:):) Σχεδον δυο βδομαδες...
.:) :cool:
Λάθος. Εκανε πολύ περισσότερο για να προσαρμοστεί η Νάλα μας. Μάλιστα με τη σκυλίτσα μας προσαρμόστηκε μετά από δυο μήνες. Τώρα περνάει άνετα κάτω από τα πόδια της σκύλας μας και κάνει μουσουδάκια κάθε πρωί που ξυπνάει μαζί της. Τι σου είναι τελικά τα ζωάκια. Ακόμη και τα πιο δύσκολα κ φοβισμένα, μετά από κάποιον καιρό βρίσκουν μεταξύ τους κώδικες επικοινωνίας. Και τελικά ΠΟΤΕ δεν κάνουν λάθος.:blink::blink::cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για να καταθέσω κ εγώ την εμπειρία μου επειδή κάποτε είχα Σιαμ, θέλω να πω ότι δεν είναι καθόλου επιθετικά, ίσα-ίσα είναι πολύ γλυκά κ δένονται πολύ με τον άνθρωπο τους κ με το σπίτι τους, τώρα βέβαια αν το μαλώνεις συνέχεια ή αν το αφήνεις νηστικό ή αν το κλειδώνεις έξω δεν ξέρω πια θα ήταν η συμπεριφορά του. Πάντως για να λέμε κ την αλήθεια τα Σιαμάκια είναι κάπως ζημιάρικα κ λίγο βρομερούλια, αν κ μπορεί να επηρεάζομαι γιατί εγώ γνώρισα μόνο αρσενικά Σιαμ, κ όπως ξέρουμε τα αρσενικά -σε όλα τα είδη- είναι λίγο βρομιάρικα και ζημιάρικα:lol:

Σωστή.. φιλενάδα.
Ομως να πούμε πως τα ΠΕΡΣΑΚΙΑ είναι ΕΡΩΤΑΣ:up::up::up:

Καλησπέρα σε όλους..!:) Να σας ρωτησω κάτι, μου είπε η μαμα οτι στα καρφουρ πουλανε μια καταπληκτικη γατοφορο που ειναι σαν τσαντα. Και θελουμε να την παρουμε για τον Σιμπα...:hmm: Ξερετε σε ποιο θεμα μπορω να τη βρω...?? Θέλουμε να δουμε φωτογραφια..Προσπαθω να την βρω και δεν μπορω.. Μεχρι και στο site του καρφουρ μπηκα να την ψαξω... Αλλα τιποτα...Εσεις ξερετε σε ποιο θεμα ειναΙ..?

Καλησπέρα σε όλους..!:) Να σας ρωτησω κάτι, μου είπε η μαμα οτι στα καρφουρ πουλανε μια καταπληκτικη γατοφορο που ειναι σαν τσαντα. Και θελουμε να την παρουμε για τον Σιμπα...:hmm: Ξερετε σε ποιο θεμα μπορω να τη βρω...?? Θέλουμε να δουμε φωτογραφια..Προσπαθω να την βρω και δεν μπορω.. Μεχρι και στο site του καρφουρ μπηκα να την ψαξω... Αλλα τιποτα...Εσεις ξερετε σε ποιο θεμα ειναΙ..?
Καλημερα!
Νομιζω οτι λενε για αυτη στο θρεντ με τα γατοαξεσουαρ και τις κατασκευες.:)

Καλημερα!
Νομιζω οτι λενε για αυτη στο θρεντ με τα γατοαξεσουαρ και τις κατασκευες.:)
Ευχαριστω πολυ θα το κοιταξω! :D

Να σας ρωτήσω γι' αυτή τη Σιαμ, τι ιδιαίτερο έχει; Την ονομάζουν Balinese
Δεν ξέρω και αγγλικά. Σας παραθέτω την ιστοσελίδα.

https://images.google.com/imgres?img.../images?q=siam+cat+blue+point&um=1&hl=el&sa=N

balinese.jpg

Γράφει:

The Balinese is a longhaired counterpart of the Siamese. Known as Javanese in the US and Balinese in the UK. The name Javanese is reserved for cats that emerged from a breeding program aimed at recreating the Angora. The Balinese was registered with C.F.F. in 1928. Country of origin: USA. Ancestry: Siamese & Angoras Coat Colors: Seal, chocolate, blue, lilac
Patterns: Tortie, Lynx, and Torti/Lynx.

Αυτή δεν ειναι σιαμ,ειναι μπαλινέζα,άλλη ράτσα.:)

Τέτοια λέτε να είναι και η κούκλα η 2χρονη που ζήτησα να πάρω και υπήρξαν διαφωνίες αν είναι Βιρμανίας ή Σιαμ ή μίξη; :hmm: Είναι στο θέμα: χαρίζεται η Βιρμανή.

Πάντως αυτή είναι απίστευτη κούκλα. Που μπορώ να βρω πληροφορίες εκτός από τις ξένες ιστοσελίδες; Έχουμε αεδώ στο σαίτ κάτι γι' αυτή τη ράτσα;

Ναι ίσως ειναι μπαλινέζα.Βασικα καποιοι ακομα τις θεωρουν υποκατηγορία των σιαμ,λαθος κατα τη γνωμη μου,γιατι εκτος απο τη διαφορα μηκους τριχωματος,εχουν και σωματικες διαφορες απο τις σιαμ,ειδικα τις αμερικανικες.Απο οσο ξερω δεν υπαρχει αρθρο σχετικο με τις μπαλινεζες στο φορουμ,αλλα θα κοιταξω αν μπορω να σου βρω πληροφοριες για τη ρατσα στα ελληνικα.:)

Ευχαριστώ πολύ.
thankyou.gif

Μπαλινέζα

Πιστεύεται ότι το Balinese προήρθε από μια φυσική αυθόρμητη μετάλλαξη
της γάτας του Σιαμ. Για αυτό το λόγο διατηρεί πολλά χαρακτηριστικά αυτής
της ράτσας. Είναι μια γάτα μεσαίου μεγέθους, αριστοκρατικής εμφάνισης,
με όμορφο μακρύ τρίχωμα. Η μάσκα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του
προσώπου της και φτάνει μέχρι τα αυτιά της. Η ουρά είναι χαρακτηριστική,
όμορφη, με μακριά τρίχα. Το Balinese έχει πανέμορφα γαλάζια αμυγδαλωτά
μάτια. Κληρονόμησε τον χαρακτήρα της γάτας του Σιαμ: δραστήρια,
εξωστρεφής, τρυφερή, παιχνιδιάρα και πολύ έξυπνη. Σε αντίθεση όμως με
την Σιαμ, το Balinese έχει μια πιο μαλακή φωνή. Παρουσιάζει όλους τους
χρωματισμούς του Σιαμ και του Colorpoint Shorthair. Στην Αμερική
αναγνωρίζουν μόνο 4 ποικιλίες: seal point, blue point, chocolate point
και lilac point. Οι υπόλοιπες ποικιλίες αναγνωρίζονται όλες σαν Giavanese.
Στην Ευρώπη όμως δεν διαχωρίζονται οι ράτσες Balinese και Giavanese.

kiss2.gif

Σιαμομάνιακς καλημέρα σας!

Τι κάνουν τα γατούλια σας?
Μουκελις η μικρή σου έχει γίνει το αστερι του φόρουμ :D
Το κοριτσάκι μου κοιμάται μισή πάνω μου και μισή στο γραφείο αυτή τη στιγμή και από χθες άρχισε να μου δείχνει τι κουτσομπόλα μαϊμού είναι :lol: ντροπαλά ακόμα αλλά μου κάνει κουβέντα :lol:

Αν θες γράφω κι ένα άρθρο,δεν θυμαμαι αν εχω το βιβλιο μου με τις ράτσες μαζι μου μονο...

Σιαμομάνιακς καλημέρα σας!

Τι κάνουν τα γατούλια σας?
Μουκελις η μικρή σου έχει γίνει το αστερι του φόρουμ :D
Το κοριτσάκι μου κοιμάται μισή πάνω μου και μισή στο γραφείο αυτή τη στιγμή και από χθες άρχισε να μου δείχνει τι κουτσομπόλα μαϊμού είναι :lol: ντροπαλά ακόμα αλλά μου κάνει κουβέντα :lol:
Ναι ε;Άμα πάρει φόρα ποιος σε σώζει...
Εμ δε μας βάζεις κι εσυ φωτογραφιες να τη θαυμασουμε...:)

Ναι ε;Άμα πάρει φόρα ποιος σε σώζει...
Εμ δε μας βάζεις κι εσυ φωτογραφιες να τη θαυμασουμε...:)

Δεν έχω ψηφιακή κάμερ μόνο το κινητό μου και πίστεψέ με την κυνηγάω να την βγάλω μια φωτογραφία και όλο βγαίνουν κουνιμένες :redface: και πάντα με παίρνει χαμπάρι και κουνιέται :lol: αλλά που θα πάει θα βάλω κάποια στιγμή :rolleyes:

Δεν έχω ψηφιακή κάμερ μόνο το κινητό μου και πίστεψέ με την κυνηγάω να την βγάλω μια φωτογραφία και όλο βγαίνουν κουνιμένες :redface: και πάντα με παίρνει χαμπάρι και κουνιέται :lol: αλλά που θα πάει θα βάλω κάποια στιγμή :rolleyes:
Θα περιμενουμε!:D

Βασιλική να σου ευχηθούμε κι εδώ να χαιρεσαι τον κούκλο σου τον Σίμπα που γίνεται επτά μηνων γάταρος σημερα!Θελουμε φωτοοοοοοοοοοοοοοοοο!
P90713902.jpg

Τι κουκλάρα είναι αυτή???? Να μου την φιλήσεις!!! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back