Σιαμ-maniacs; :D

Φιλοι των σιαμ γεια σας!θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις!καταρχην θα ηθελα να μου απαντησει καποιος αν ειχε την τυχη να παρει γατουλα απο εκτροφειο του εξωτερικου τι συμβαινει γενικα!Δλδ πως πως κλεινεις,ποσο χρονων παιρνεις το γατακι ποσα λεφτα βγαινει και γενικα οτι ξερετε!
Επισης θα ηθελα να μου λυσεται την απορια τι διαφορα εχουν τα σιαμακια αλλα και αλλες ρατσες που βρισκουμε στα pet shop με αυτα των εκτροφειων,γιατι ακουω μερικους να λενε οτι ειναι και αυτα καθαροαιμα!:hmm:Δε μου χτυπαει και πολυ λογικο αυτο γιατι η διαφορα τιμης pet shop με εκτροφειου ειναι τεραστια!Ευχαριστω!
Καλησπερα!
Για να αγορασετε μια γατουλα απο εκτροφειο του εξωτερικου,αρχικα αποφασιζετε τι ρατσα ψαχνετε,τι τυπο και τι χρωματισμο.Επειτα,διαλεγετε καποιο εκτροφειο του οποιου οι γατες ειναι ελεγμενες για κληρονομικες ασθενειες και εχει τον τυπο της γατας που θελετε.Αν υπαρχει καποια γεννα με διαθεσιμα μωρακια,επικοινωνειτε με τον εκτροφεα,ο οποιος σας ρωτα πολλα πραγματα σχετικα με την επιλογη σας και τον τροπο ζωης σας γενικοτερα.Η τιμη διαφερει αναλογα με το χρωματισμο,τους γονεις και την "κατηγορια" του ζωου,δηλαδη αν προκειται για ζωακι συντροφιας,αναπαραγωγης ή εκθεσιακο.Τα περισσοτερα γατακια πρεπει να τα παραλαβει ο ιδιος ο ιδιοκτητης απο το εκτροφειο,γενικα οι εκτροφεις προτιμουν να μη στελνουν ζωακια απροσωπα για να ξερουν που και πως θα καταληξουν.;)Τα δινουν συνηθως τεσσαρων μηνων,με τα χαρτια τους,εμβολιασμενα και αποπαρασιτωμενα.
Διαβαζοντας ολα τα παραπανω θα καταλαβατε φανταζομαι οτι ενας σωστος εκτροφεας κυριολεκτικα ξεσκονιζει τους υποψηφιους πριν τους δωσει γατακι,και θελει να μαθαινει τακτικα νεα του.Δεν ειναι λοιπον λογικο αν ειναι ηθικος να δινει γατακια σε πετ σοπ,που τα κρατουν σε αθλιες συνθηκες,και δεν κανουν κανεναν ελεγχο,αν καποιος τους δωσει τα χρηματα που ζητουν.Επισης,πολλα γατακια ειναι ημιαιμα που μοιαζουν αλλα δεν ειναι καθαροαιμα.Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι μπορει να προερχονται απο γεννες στις οποιες οι γονεις δεν ειναι ελεγμενοι για ασθενειες κτλ.Ουσιαστικα δηλαδη το ζωακι γινεται μεσο αποκτησης ευκαιριακου χρηματος,και ταλαιπωρειται.Φανταζομαι οτι δε θα θελατε να στηριξετε κατι τετοιο...Οποτε αν ψαχνετε σιαμεζακι ή οποιοδηποτε γατακι ρατσας,απευθυνθειτε σε καποιος επισημο εκτροφεα,ή ριξτε μια ματια στις αγγελιες,συχνα υπαρχουν γατακια ρατσας που χαριζονται.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μοukelis σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες!Για το δευτερο σχελος της ερωτησης μου απ'οτι καταλαβα τα ζωακια των pet shop δεν εχουν καμια σχεση ως αναφορα τη "καθαροτητα της ρατσας" με αυτα των εκτροφεων!Ευχαριστω και παλι!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει να πετυχεις και καθαροαιμο,απο σπιτικη γεννα,αλλα δεν θα εχει χαρτια για να το αποδειξει.Η μεγαλυτερη αποδειξη οτι δεν ειναι απο εκτροφεια τα γατακια,ειναι οτι ο εκτροφεας σου δινει το γενεαλογικο δεντρο του ζωου οταν παιρνεις το γατακι,ενω απο το πετ σοπ σου λεει οτι θα το πληρωσεις εξτρα και θα κανει τεσσερις μηνες να βγει.Κι αν επιμεινεις συνηθως βρισκουν ενα πλαστο...με 80 ευρω μια χαρα pedigree φτιαχνουν...

H Mοιρα σου ειναι καθαροαιμη?Οτι κι'αν ειναι παντως ειναι απιστευτο πλασμα!

Ναι η Μόιρα είναι καθαρόαιμη,μαλλον στην επομενη εκθεση θα την παω να βγαλω και τα χαρτια της,γιατι ειναι απο σπιτικη γεννα και δεν εχει.Σ'ευχαριστουμε πολυ για το κοπλιμεντο!Ελπιζουμε τα μπεμπακια της να βγουν το ιδιο καλοι χαρακτηρες και ομορφα!

Τι καλα να κανει σιαμακια!Θα κανεις χαρουμενο πολυ κοσμο!:):up:
Τις εχεις βρει γαμπρο?

Ναι εχει ηδη ζευγαρωσει και περιμενουμε να δουμε αν ειναι εγκυος.Αυτος ειναι ο αρσενικος μας:
P3210039.jpg

P3210030.jpg

Οι σιαμ ειναι πολυ ιδιαιτερες γατες,ειναι πραγματικα ευλογια να σε αγαπησει μια.Το καταλαβαινεις οταν ζησεις μαζι τους,δημιουργουν εναν πολυ ισχυρο δεσμο με τους ανθρωπους.

Χωρις πολλα πολλα απλα απιστευτα και τα 2!Γοητευμενος!Φανταζομαι αν και οταν με το καλο κανει τα μικρακια θα ειναι για υιοθεσια ε??:)

Τα μικρα μας ειχαν βρει ηδη σπιτια πριν το ζευγαρωμα,δε θα τη ζευγαρωνα αν δεν ειχα βρει γατογονεις.;)Πιστευω οτι θα κανουν πολυ ομορφα μωρα,εχουν και οι δυο ωραιο τυπο.Της Μόιρας ξέρω και τους προγονους της τεσσερις γενιες πισω,και μου αρεσουν παρα πολυ.Να η μαμα και η θεια της:
CIMG5269-1.jpg

Ενδιαφερεστε για σιαμεζακι τελικα;

Aν ενδιαφερομαστε λεει?Αλλα μας κατεβασες την ουρα!:(
Υγ¨:την ιδια ηλικια εχουμε!στον ενικο γραφε μου!;)

ΝΑι ειχαμε παρα πολλους ενδιαφερομενους,δεδομενου οτι τα μικρα θα χαριστουν.Τι χρωμα θα σου αρεσε;Αν θες μπορω να σε βοηθησω να βρεις καποιο απο εκτροφειο.

Κριμα!Εχω ψαξει αρκετα το θεμα με τα εκτροφεια της Ιταλιας!Απλα αν το αποφασισω να παρω απ'το εξωτερικο κολλαω λιγο γιατι δεν γνωριζω πολυ καλα τη γλωσσα και γενικα ειναι λιγο ζορι ολη η κατασταση γι'αυτο ψαχνω τιποτα απο Ελλαδα!Δε θελω σε καμια περιπτωση παντως να με κοροιδεψουν σε pet shop δινοντας μου ενα ημιαιμο....προς αποφυγην παρεξηγησεων και τα ημιαιμα ψυχες ειναι κι'αυτες και τα αγαπαμε το ιδιο αλλα οχι να με κοροιδεψει ενας βλαχος με τα λεφτα μου!Ως αναφορα ποιο χρωμα μου αρεσει θα ελεγα αυτα με τα πιο απαλα χρωματα!(lilac point,chocolate point)
Eυχαριστω!:)

Εμενα μου αρεσουν πολυ τα blue point σε βιρμανιας ή μπαλινεζες,αλλα στα σιαμ προτιμω κλασσικο seal.Μαλλον τις εχω συνηθισει σε τετοιο χρωμα και με ξενιζουν σε αλλο.
Εσυ δεν εψαχνες βρετανακι αρσενικο;Εχεις κι αλλη γατουλα;

:hmm::hmm:Tωρα που το ξανσκεφτομαι παντως αν βολεψει και βρω κατι δε θα κολλησω στο χρωμα!Εκτος απο το χρωματισμο που εχουνε αυτο που μ'αρεσει απιστευτα και αγαπω πανω σ'αυτη τη ρατσα,αν και δεν εχω ζησει παρα πολυ καιρο με σιαμ,απ'αυτα που εχω διαβασει περισσοτερο ειναι το δεσιμο που αποκτουν μαζι σου που μοιαζει περισσοτερο με δεσιμο που αποκτας με σκυλο παρα με γατα!

Ειχα περυσι για καποιο καιρο εναν απιστευτο σιαμακο αλλα προεκυψε αλεργια στο σπιτι και τον εδωσα!:(Τον Βρεττανο τον εψαχνα για μια φιλη μου που ηθελε να ζευγαρωσει την Βρεττανη της!Μου λειπει πολυ ο γατουλης και ανυπομονω να αποκτησω καποιον αλλον οταν φυγω απ'το σπιτι!Υπομονη μεχρι το καλοκαιρι!

Και τα blue point σωστα!Πανεμορφα!

Ειχα περυσι για καποιο καιρο εναν απιστευτο σιαμακο αλλα προεκυψε αλεργια στο σπιτι και τον εδωσα!:(Τον Βρεττανο τον εψαχνα για μια φιλη μου που ηθελε να ζευγαρωσει την Βρεττανη της!Μου λειπει πολυ ο γατουλης και ανυπομονω να αποκτησω καποιον αλλον οταν φυγω απ'το σπιτι!Υπομονη μεχρι το καλοκαιρι!
Αρα αν θες απο εκτροφειο του εξωτερικου θα πρεπει να μπεις στη λιστα αναμονης απο τωρα.Μονο για σιαμ σκεφτεσαι;Ή γενικα σου αρεσουν τα Point;

Ναι μονο για σιαμ!Για να ειμαι 100%σιγουρος για να μπω στη λιστα θα ειμαι το καλοκαιρι!Εχεις ιδεα ποσο βγαινει το γατακι απο εκτροφειο?Εσυ απο εκτροφειο την ειχες παρει?

Οχι,ειμαι κατα της αγοραπωλησιας ζωων και μου τη χαρισαν απο σπιτικη γεννα.
Θα σε ενδιεφερε μικρο γατακι ή μεγαλυτερο;Αν δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα,καθως οι τιμες ποικιλλουν αναλογα το εκτροφειο,το χρωματισμο και την "κατηγορια" οπως σου ειπα και πιο πανω,μπορεις να παρεις καποιο απο τα retired cats τους,που συνηθως τα δινουν σε συμβολικη τιμη.

Ριξε μια ματια εδω κι εδω,εχουν γατακια στους χρωματισμους που θελεις και ειναι στην Ιταλια.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back