Gina1
Νεοφερμένο μέλος
Ήθελα να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζει κανείς.Σήμερα παρατήρησα ότι τα ούλα σε 2 από τα γατιά μου είναι σκούρα (δεν είναι ροζ αλλά έχουν μαυρίσει). Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι αυτό;
Επίσης,μάλλον έχουν και αναιμία γιατί τα βλέφαρα είναι πολύ ανοιχτό ροζ.
Αύριο θα πάρω και το γιατρό.
Αν ξέρει κανείς κάτι,ας μου πει γιατί έχω ανησυχήσει πολύ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Γιατί πολλές γάτες έχουν σκούρα ούλα...
Ανοιχτό ρόζ είναι τα βλέφαρα.. ή σκούρα πάλι, ανάλογα με τα χρώματα της γάτας. Αν έχει αναιμία ή εσωτερική αιμοραγία είναι άσπρα.
Κατα τα άλλα η γατούλα τρωει, έχει όρεξή είναι νορμάλ??? Αν, ναι, μάλλον δεν είναι τίποτα ανυσηχιτικό, αν όχι κάτι τρέχει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Αν ομως εννοεις, οτι τα σημεια που καποτε ηταν ροζ τωρα εχουν σκουρο χρωμα,αυτο μπορει να οφειλεται απο βαρια ουλιτιδα μεχρι καποια συστηματικη νοσο.Πρεπει να τα δει οπωσδηποτε κτηνιατρος.

Παρατηρησες να μυριζει ασχημα το στομα τους?
Ποσο ειναι τα γατακια?
Αν ειναι ακομη μικρα μηπως απλα αλλαζουν δοντακια?

Ευχομαι να ειναι κατι απλο.

Gina1
Νεοφερμένο μέλος
Τα βλέφαρα είναι αρκετά προς το άσπρο...Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι έχουν αναιμία.

Γενικά είναι μια χαρά.Τρώνε,παίζουν κλπ.Τι να πω...

Gina1
Νεοφερμένο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Παντος ο κτηνιατρος μπορει πολυ ευκολα να το προσδιορισει με αιματολογικες εξετασεις.

Gina1
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως,τα στόματα και των τριών μυρίζουν το ίδιο.Δεν παρατήρησα διαφορά στα 2 με τα σκούρα ούλα...
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Είναι πάνω από ενός έτους και τα 2.Θυμάμαι,όμως,όταν η γιατρός είδε το στόμα της Μίου και υπέθεσε ότι έχει λευχαιμία (και πράγματι έχει) το κατάλαβε γιατί τα ούλα κοντά στα δόντια ήταν πιο κόκκινα απ' ό,τι πιο ψηλά.Τώρα είναι σκούρα μέχρι τα δόντια!!![/quote
Οπωσδηποτε να τα δει η κτηνιατρος, μαλλον σοβαρο φαινεται.
Ευχομαι να πανε ολα καλα για τα γατακια σου.![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool