Σκουρόχρωμα ούλα

Gina1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Gina1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 69 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζει κανείς.Σήμερα παρατήρησα ότι τα ούλα σε 2 από τα γατιά μου είναι σκούρα (δεν είναι ροζ αλλά έχουν μαυρίσει). Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι αυτό;
Επίσης,μάλλον έχουν και αναιμία γιατί τα βλέφαρα είναι πολύ ανοιχτό ροζ.
Αύριο θα πάρω και το γιατρό.
Αν ξέρει κανείς κάτι,ας μου πει γιατί έχω ανησυχήσει πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ήταν ρόζ τα ούλα και τώρα είναι σκούρα??? :hmm:
Γιατί πολλές γάτες έχουν σκούρα ούλα...

Ανοιχτό ρόζ είναι τα βλέφαρα.. ή σκούρα πάλι, ανάλογα με τα χρώματα της γάτας. Αν έχει αναιμία ή εσωτερική αιμοραγία είναι άσπρα.

Κατα τα άλλα η γατούλα τρωει, έχει όρεξή είναι νορμάλ??? Αν, ναι, μάλλον δεν είναι τίποτα ανυσηχιτικό, αν όχι κάτι τρέχει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν σε καποιες περιοχες τα ουλα ειναι ροζ και σε αλλες μαυρα η σκουρα καφε(και τωρα το προσεξες) πιθανον ειναι μεγαλυτερη συγκεντρωση μελανινης σε εκεινα τα σημεια.Ο κτηνιατρος σιγουρα θα στο εξηγησει.:)
Αν ομως εννοεις, οτι τα σημεια που καποτε ηταν ροζ τωρα εχουν σκουρο χρωμα,αυτο μπορει να οφειλεται απο βαρια ουλιτιδα μεχρι καποια συστηματικη νοσο.Πρεπει να τα δει οπωσδηποτε κτηνιατρος. :hmm:
Παρατηρησες να μυριζει ασχημα το στομα τους?
Ποσο ειναι τα γατακια?
Αν ειναι ακομη μικρα μηπως απλα αλλαζουν δοντακια?:hmm:
Ευχομαι να ειναι κατι απλο.:)

Ροζ τα θυμάμαι τα ούλα...Δεν είμαι και σίγουρη γιατί είναι τιγρέ και τα 2...
Τα βλέφαρα είναι αρκετά προς το άσπρο...Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι έχουν αναιμία.:(
Γενικά είναι μια χαρά.Τρώνε,παίζουν κλπ.Τι να πω...:hmm:

Είναι πάνω από ενός έτους και τα 2.Θυμάμαι,όμως,όταν η γιατρός είδε το στόμα της Μίου και υπέθεσε ότι έχει λευχαιμία (και πράγματι έχει) το κατάλαβε γιατί τα ούλα κοντά στα δόντια ήταν πιο κόκκινα απ' ό,τι πιο ψηλά.Τώρα είναι σκούρα μέχρι τα δόντια!!!

Το οτι τρωνε κανονικα ειναι σιγουρα καλο σημαδι.Αν υπηρχε αναιμια οπως λες θα ειχαν γενικοτερα φλεγμονη στα ουλα τους οποτε λογικα θα ετρωγαν με καποια δυσκολια.:hmm:
Παντος ο κτηνιατρος μπορει πολυ ευκολα να το προσδιορισει με αιματολογικες εξετασεις.:hmm::)

Στη Μίου,λόγω της λευχαιμίας,έκανα εξετάσεις το καλοκαίρι για να ελέγχω τη γενική της κατάσταση και ήταν καλές.
Πάντως,τα στόματα και των τριών μυρίζουν το ίδιο.Δεν παρατήρησα διαφορά στα 2 με τα σκούρα ούλα...

Είναι πάνω από ενός έτους και τα 2.Θυμάμαι,όμως,όταν η γιατρός είδε το στόμα της Μίου και υπέθεσε ότι έχει λευχαιμία (και πράγματι έχει) το κατάλαβε γιατί τα ούλα κοντά στα δόντια ήταν πιο κόκκινα απ' ό,τι πιο ψηλά.Τώρα είναι σκούρα μέχρι τα δόντια!!![/quote

Οπωσδηποτε να τα δει η κτηνιατρος, μαλλον σοβαρο φαινεται.:hmm:
Ευχομαι να πανε ολα καλα για τα γατακια σου.:)

Ευχαριστώ...
Η αλήθεια είναι πως έχω ανησυχήσει πολύ...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back