Σκυλιά και άλλα ζώα για την ειδική αγωγή!

Raisa

Περιβόητο μέλος

Η Raisa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.348 μηνύματα.
Ως μελλοντική παιδαγωγός στην Ειδική Αγωγή, με ενδιαφέρει το θέμα της αξιοποίησης ζώων στην ειδική αγωγή.
Γνωρίζω, ότι στο εξωτερικό γίνεται αυτό, εδώ και πολλές δεκαετίες...κάτι που στην Ελλάδα, δυστυχώς, ακόμα δεν εφαρμόζεται....όπως δεν εφαρμόζονται και πολλά άλλα....η εικόνα στην ειδική αγωγή είναι τραγική!!!:down:
Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής:

1) έχετε υπόψη σας σωματεία ή άλλους φορείς που να ασχολούνται με αυτό το θέμα;:hmm:

2) γνωρίζει κανείς, αν υπάρχει στην Ελλάδα εκπαιδευτής σκύλων για τυφλούς (σκύλοι οδηγοί για τυφλούς);:hmm:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ως μελλοντική παιδαγωγός στην Ειδική Αγωγή, με ενδιαφέρει το θέμα της αξιοποίησης ζώων στην ειδική αγωγή.
Γνωρίζω, ότι στο εξωτερικό γίνεται αυτό, εδώ και πολλές δεκαετίες...κάτι που στην Ελλάδα, δυστυχώς, ακόμα δεν εφαρμόζεται....όπως δεν εφαρμόζονται και πολλά άλλα....η εικόνα στην ειδική αγωγή είναι τραγική!!!:down:
Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής:

1) έχετε υπόψη σας σωματεία ή άλλους φορείς που να ασχολούνται με αυτό το θέμα;:hmm:

2) γνωρίζει κανείς, αν υπάρχει στην Ελλάδα εκπαιδευτής σκύλων για τυφλούς (σκύλοι οδηγοί για τυφλούς);:hmm:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:)
Τι ειναι Ειδικη αγωγη?:redface::redface::redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι ειναι Ειδικη αγωγη?:redface::redface::redface:

Η Ειδική αγωγή είναι η αγωγή -εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες
πχ. παιδιά με σύνδρομο Down, με αυτισμό, με αναπηρίες, με μαθησιακές δυσκολίες , παιδιά τυφλά και κωφά κτλ.
Ελπίζω να βοήθησα;)

Το καταλαβα,ετσι το λεμε και εμεις αλλα δεν ημουν 100% σιγουρη για τη μεταφραση...Πω,πω Ραισα τι μεγαλειο ψυχης ειναι αυτο που κουβαλας??

Το καταλαβα,ετσι το λεμε και εμεις αλλα δεν ημουν 100% σιγουρη για τη μεταφραση...Πω,πω Ραισα τι μεγαλειο ψυχης ειναι αυτο που κουβαλας??

Σώπα καλέ,:redface: τίποτε δεν κάνω μπροστά σε άλλους...υπάρχουν άνθρωποι που αφιερώνουν τη ζωή τους για τον συνάνθρωπο...που το κάνουν έργο ζωής...αυτούς θαυμάζω και θέλω να μοιάσω:/:

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ..Δεν ξερω τιποτα για το θεμα πως συνδιαζουν τα ζωακια και που τα εκπεδευουν αλλα κατι εχω ακουσει για τα αλογα(στο Σοφικο ειναι μια φαρμα)που κανουν τετοια παιδια υππασια...νομιζω..παει καιρος που το ειχα ακουσει..

Δες εδω κι εδώ

Yπαρχουν σωματεία που επισκεπτονται σχολεία οπως το stray (www.stray.gr ) και η SAPT HELLAS (https://www.sapt.gr/index.php ) ενώ εκπαιδευτές για σκυλους τυφλων στειλε εδω:
efthaliajoe@gmail.com <efthaliajoe@gmail.com>(το χει μια κοπελα στο dog forum το mail)

Μπορώ να σου απαντήσω μόνο στο δεύτερο και είναι ότι δυστηχώς:( στη Ελλάδα δεν υπάρχει εκπαιδευτής σκύλων για συνοδός τυφλών.

Μπορώ να σου απαντήσω μόνο στο δεύτερο και είναι ότι δυστηχώς:( στη Ελλάδα δεν υπάρχει εκπαιδευτής σκύλων για συνοδός τυφλών.

το φανταζόμουν κάτι τέτοιο,:( αλλά δεν ήμουν σίγουρη...το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν υπάρχει εκπαιδευτής τυφλών για την εκπαίδευσή τους στη συνεργασία με συνοδό σκυλί...τώρα βέβαια θα μου πεις, εδώ δεν υπάρχουν τα απολύτως αυτονόητα και απαραίτητα στην τυπική αγωγή:down:...τι είναι αυτά που ζητάς; Απλώς θεωρώ, ότι σε όλα υπάρχει η πρώτη φορά...:hmm:

Ισως στην SAPT ξερουν καποιον καθως και στο www.stardogs.gr

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back