heaven
Νεοφερμένο μέλος
ναι και το καημενο το σκυλακι...το λυπηθηκα ετσι που κλαψουριζε[FONT="]Xaxa[/FONT][FONT="]μαλον φυσιολογικο είναι! Ο μιο μου κανει το ιδιο με τα σκυλακια μου, αλλα και τα ξενα. Εχεις ξαναδει γατο νε επιτυθεται σε μποξερ και το μποξερ να τρεχει να κρυφτει???για τετοια κατασταση μιλω! Φιλοξενουσα ένα αδεσποτο μποξερακι για λιγους μηνες και ο γατος δεν σταματησε να το κυνιγα! Το ιδιο και σε αυτά που εχω τωρα.πιανεται από την κοιλια τους, τα αυτια, την ουρα,,, ακομη και τα χειλη τους δαγκωνει!!! Αυτά δεν κανουν τιποτα!!! Είναι μκρο το γατακι σου??? Αν ναι είναι στην φαση οπου ότι βλεπει να κινητε το κινυγα!!![/FONT]
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
ναι και το καημενο το σκυλακι...το λυπηθηκα ετσι που κλαψουριζε
και εγω ετσι λεω καμια φορα... κι εμενα ο μιο ειναι μικρος ακομη...αλλα να τα προσεσεις για να μην κανει καμια αποτομη κινηση ο σκυλακος!!! εγω παντα τα επιβλεπω, γιατι καμια φορα ο μιο θαζει ολο το κεφαλι του στο στομα του σκυλου!!! αλλα ευτυχως οο σκυλος ειναι ηρεμος και απιχνιδιαρης αρκετα οποτε δεν προκειτε να τον κανει αποτομα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rene^^
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας..ζω σε διαμερισμα και εχω ενα αρσενικο σκυλακι..θελω να παρω ενα γατακι(συγκεκριμενα εξωτικη γατα)..θα ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να προτιμησω θυληκο η αρσενικο (αν παιζει ρολο δλδ) αλλα και τι αλλο πρεπει να προσεξω για να μην δημιουργηθουν εντασεις μεταξυ τους...

και γενικα οτι συμβουλες εχετε να μου δωσετε καλοδεχουμενες

elvenstar
Επιφανές μέλος

Rene^^
Νεοφερμένο μέλος

ΜΑΤΟΥΛΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπερα και Καλως Ορισες !!!Γεια σας..ζω σε διαμερισμα και εχω ενα αρσενικο σκυλακι..θελω να παρω ενα γατακι(συγκεκριμενα εξωτικη γατα)..θα ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να προτιμησω θυληκο η αρσενικο (αν παιζει ρολο δλδ) αλλα και τι αλλο πρεπει να προσεξω για να μην δημιουργηθουν εντασεις μεταξυ τους...και γενικα οτι συμβουλες εχετε να μου δωσετε καλοδεχουμενες
![]()
Επειδη εχω σκυλακια και γατακια που τα απεκτησα προσφατα , πιστευω οτι το να συμβιωσουν 2 ζωακια ειναι θεμα χαρακτηρα και τι ενοω ... πρωτον το σκυλακι σου τα παει καλα με αλλα ζωακια ??? δευτερον πρεπει να διαλεξεις μια γατουλα με ηρεμο χαρακτηρα και οχι αγρια , να την παρεις απο μικρη για να συνηθισει να ζει με σκυλακι και απο κει και περα το θεμα ειναι πως θα συμπεριφερθεις εσυ στα ζωακια για να καταλαβουν οτι θα χουν και τα δυο την αγαπη σου . Δεν πιστευω να παιζει ρολο το αρσενικο ή το θηλυκο , αν και εγω θα προτιμουσα θηλυκο .
Rene^^
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα και Καλως Ορισες !!!
Επειδη εχω σκυλακια και γατακια που τα απεκτησα προσφατα , πιστευω οτι το να συμβιωσουν 2 ζωακια ειναι θεμα χαρακτηρα και τι ενοω ... πρωτον το σκυλακι σου τα παει καλα με αλλα ζωακια ??? δευτερον πρεπει να διαλεξεις μια γατουλα με ηρεμο χαρακτηρα και οχι αγρια , να την παρεις απο μικρη για να συνηθισει να ζει με σκυλακι και απο κει και περα το θεμα ειναι πως θα συμπεριφερθεις εσυ στα ζωακια για να καταλαβουν οτι θα χουν και τα δυο την αγαπη σου . Δεν πιστευω να παιζει ρολο το αρσενικο ή το θηλυκο , αν και εγω θα προτιμουσα θηλυκο .
ευχαριστω πολυ!!δες την παραπανω απαντηση που λεω¨για το σκυλακι μου..δεν ειναι καθολου επιθετικος οποτε δεν νομιζω να χει τοσο προβλημα..τι να πω..μακαρι
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Πόσο εύκολο είναι για δύο κατοικίδιες ενήλικες γάτες να δεχτούν ένα κουτάβι (περίπου 3,5 μηνών);
Η μικρή σκυλίτσα θα είναι σε αυλή-οικόπεδο, αλλά οι δύο γάτες συνηθίζουν κάποιες ώρες της ημέρας να βγαίνουν βόλτα στο οικόπεδο.
Πόσο δύσκολο είναι το στάδιο προσαρμογής της σκυλίτσας με τις γάτες;
Υπάρχει περίπτωση να μην τα βρουν ποτέ μεταξύ τους;

Θα ήθελα την συμβουλή από κάποιον που είχε παρόμοια εμπειρία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Και πιο πολύ προσοχή θέλουν οι γάτες....
Αφού θα έχει το καθένα τον χώρο του είναι πολύ καλό. Στο χειρότερο σενάριο...
Οι γάτες δεν θα θέλουν τον σκύλο θα τον φοβούνται, και θα τον αποφεύγουν.. θα βγαίνουν τρέχοντας, και τρέχοντας θα ξαναμπαίνουν μέσα (αφού μεγαλώσει)....
Για το σκυλάκι αφού είναι μικρό μάλλον θα τις δεχτεί. (προσοχή μόνο να μην έχει καμία τραυματική εμπειρία... γιατί τότε, θα περιμένει να μεγαλώσει...
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lola99001
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
και εγω το ιδιο φοβαμαι...γιατι θα εχω σπιτι μου σε λιγες μερες κουταβι...
mairi1
Νεοφερμένο μέλος
Πρώτα ήρθε ο γάτος 2 μηνών και ήταν μόνος του για 2 περίπου εβδομάδες.Μετά φέραμε το σκυλάκι 2,5 μηνών...το κρατούσε στην αγκαλιά του ο σύντροφός μου κι εγώ κρατούσα το γάτο.Τα πλησιάσαμε σιγά-σιγά..το σκυλάκι-χαζούλικο κουταβάκι ακόμη-δεν κοιτούσε καν το γάτο.Ο γάτος απ'την αρχή έδειξε μια ενόχληση κι όταν τα πλησιάσαμε πολύ έκανε ένα ΧΧΧΧΧΧΧ άλλο πράμα,δεν τον είχα ξανακούσει!Φούντωσε όλο του το τρίχωμα και ειδικά η ουρά του!!Ο κακιασμένος κόντεψε να με γρατσουνίσει
Τον απομάκρυνα αμέσως.Την υπόλοιπη ώρα δεν ασχολήθηκε καθόλου με το σκυλί.Περιττό να πω ότι δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα!!Η σκυλίτσα κοιμόταν μέσα σε πάρκο,ο γάτος αλώνιζε ελεύθερα.Περίεργος φυσικά πήγαινε κάθε τόσο μπροστά απ'το πάρκο και την περιεργαζόταν.Όμως κάπου κάπου έδινε κάτι γρατσουνιές-μπουνιές στον αέρα και τον μάλωνα.Κανείς δεν έπαθε τίποτα και σε 1-2 μέρες όλα ήταν εντελώς ήρεμα.
Έφτασαν στο σημείο όχι μόνο να κοιμούνται μαζί,αλλά και να γλείφουν το ένα το άλλο
Ζούμε όλοι μαζί ευτυχισμένοι τους τελευταίους 5 μήνες
Το μόνο "πρόβλημα" είναι ότι πάνω στο παιχνίδι κάποιες φορές η ατσούμπαλη η σκυλίτσα το παρακάνει λίγο κι αυτός απλά νιαουρίζει ενοχλημένος και φευγεί τρέχοντας για το γατόδεντρο
Δεν είχαμε ποτέ καμία σύρραξη.Σίγουρα βοήθησε το γεγονός πως ήταν και τα δύο μικρά και ήρθαν σχεδόν μαζί στο σπίτι.Κι ο γατούλης μας είναι γενικά ήρεμος χαρακτήρας.
Ίσως οι γατούλες σου τον αντιμετωπίσουν ως εισβολέα και θελήσουν να υπερασπιστούν την περιοχή τους ή απλά να τον φοβηθούν κι εκεί δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν-αν απλά τρέχουν φοβισμένες κι ίσως κάποια στιγμή το ξεπεράσουν εφόσον καταλάβουν πως δεν αποτελεί κίνδυνο ή αν οργανώσουν επίθεση.Είανι και κάπως αψυχολόγητες οι γάτες!Γνώμη μου πάντως είναι για αρκετό καιρό να μην τις αφήνεις μόνες με το κουτάβι χωρίς επίβλεψη.
Εύχομαι πάντως να τα πάνε καλά κι αν δε γίνουν "φίλοι" τουλάχιστον να συνυπάρχουν ειρηνικά

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
λοιπον λιγες μερες που εχει ερθει ο Οσκαρ οι σχεσεις του με τις γατες ειναι μια χαρα...ο κικο ενοχλειται μονο οταν τον πλησιαζει με επιμονη ο Οσκαρ..απλα το προβλημα ειναι οτι τωρα σταματησε να τις φοβαται και παει να τις δαγκωσει για να παιξουνε..και πριν λιγο μου ηρθε με αιματα στην μουριτσα...και αυτος χαμπαρι....τι να πω..
mairi1
Νεοφερμένο μέλος
Ιορδάνης16190
Νεοφερμένο μέλος
Για σας παιδια εγω και η οικογενιά μου ενω εχουμαι μια αξιολατρευτη γατούλα 1,7 χρονων αλλα αποφασίσαμε να παρουμε και ένα σκυλάκι τι μπορουμαι να κανουμαι για να την προετιμάσούμαι για το νεο της αδερφακι?
julia
Διακεκριμένο μέλος

Μετά όταν έρθει η ώρα τα έχετε σε χωριστά δωμάτια με μισάνοιχτη την πόρτα, που να μην μπορούν να την περάσουν, μόνο να μυρίζονται... και σιγα σιγά μέρα με την μέρα την ανοίγεται παραπάνω, ΠΑΝΤΑ με επίβλεψη... φυσικά και ποτέ μόνα.

Μιλάμε με ήρεμη φωνή, ήρεμες κινήσεις... και χαλαρή ατμόσφαιρα. Πολύ σημαντικό. Όχι υστερίες, φωνές πανικός...
ΑΓΓΕΛΟΣ2
Δραστήριο μέλος
τα λαμπ ειναι πολυ καλοι χαρακτηρες...αλλα και με τρομερη ενεργεια...μη το λες αυτο για το διαμερισμα...γιατι ειναι πολυ πιθανο το σκυλακι(τα λαμπ ειναι και ανθρωποκεντρικα) να μην θελει να βγει απο το σπιτι...χρειαζετε χρονο για βολτα(μεγαλη...να τρεξει και να παιξει με αλλα σκυλακια) και εκπαιδευση...αν ειναι κουταβι δεν θα εχεις προβλημα απο την μερια του κουταβιου(και μεγαλυτερο να ηταν) η γατα πιστευω ειναι ποιο δυσκολη...αλλα το πιθανοτερο ειναι να συνιθισουν...αν δεν γινουν κολιτεοι τουλαχιστον δεν θα πηραζει το ενα το αλλο...
*ωπ...τωρα ειδα οτι απαντησα στο μνμ απο το 2009...σορυ...
booky
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας φίλοι μου.Ήθελα την συμβουλή σας όσον αφορά την συμβίωση μίας γάτας και σκύλου.Η Μητέρα μου θα φύγει μία βδομάδα διακοπές οπότε θα πρέπει να προσέχω τον σκύλο της αλλά εγώ στο σπίτι έχω μία γατούλα εδώ και ένα χρόνο.
Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να έχω τον booky(σκύλος )μέσα στο σπίτι και την Μιλού(γάτα)στο μπαλκόνι γιατί είναι και μαθημένη να μένει στο μπαλκόνι.Λέτε να τα καταφέρω ή θα βάλουμε μπελάδες στο κεφάλι μας ?
Ο Booky δεν έχει ιδιαίτερη αγάπη στις γάτες ενώ η Μιλού δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλα ζωάκια.Λέτε να τα καταφέρω?Έχετε να μου προτείνεται κάτι ?Η όλη ιστορία θα κρατήσει μία εβδομάδα
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Καλησπέρα σας φίλοι μου.Ήθελα την συμβουλή σας όσον αφορά την συμβίωση μίας γάτας και σκύλου.Η Μητέρα μου θα φύγει μία βδομάδα διακοπές οπότε θα πρέπει να προσέχω τον σκύλο της αλλά εγώ στο σπίτι έχω μία γατούλα εδώ και ένα χρόνο.Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να έχω τον booky(σκύλος )μέσα στο σπίτι και την Μιλού(γάτα)στο μπαλκόνι γιατί είναι και μαθημένη να μένει στο μπαλκόνι.Λέτε να τα καταφέρω ή θα βάλουμε μπελάδες στο κεφάλι μας ?
Ο Booky δεν έχει ιδιαίτερη αγάπη στις γάτες ενώ η Μιλού δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλα ζωάκια.Λέτε να τα καταφέρω?Έχετε να μου προτείνεται κάτι ?Η όλη ιστορία θα κρατήσει μία εβδομάδα
![]()
Για μενα η καλυτερη λυση ειναι το αντιστροφω..ο σκυλος στο μπαλκονι και η γατα μεσα!
Μια γατα διατρεχει πολυ μεγαλυτερο κινδυνο εξω στο μπαλκονι απ οτι ενας σκυλος..

booky
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για την συμβουλή!θα τα δοκιμάσω όλα και ο Θεός βοηθός!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool