Σκύλος και γάτα στο ίδιο σπίτι

Γίνεται, απλά θέλει υπομονή και σωστούς χειρισμούς!;)

Υπάρχουν άρθρα στο ίντερνετ που τα εξηγούν βήμα-βήμα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Σκύλος και γάτα στο ίδιο σπίτι... πώς???

Το γατακι ποσο ειναι? μπορεις να καταλαβεις?? οσο πιο μικρο τοσο καλυτερα!! θα τα πανε μια χαρα αρκει να μην ξεχασεις και τον σκυλακο με την αφιξη του νεου μελους! :P να δεινεις και στα δυο σημασια γιατι οι σκυλοι ζηλευουν ευκολα! στο λεω εκ πειρας..! τωρα πως ειναι? ειναι καλα μαζι??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σκύλος με γάτα???

Καλησπερα σας!!!
Εχω εναν γατουλι 4 χρονων.Ειναι πολυ καλος και ηρεμος.
Το προβλημα μου ειναι οτι θελω να παρω και ενα κουταβακι.Υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα το γατακι μου??
Με ποιο τροπο να το βοηθησω να εξοικιωθει?
Υπαρχει καποια ρατσα σκυλου που να ειναι πιο φιλικη με τα γατακια????
Ευχαριστω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Σχέση γάτας με σκύλο

Καλησπερα.:)
Πολλοι εχουν και γατες και σκυλους.Μαλιστα εχω και κοντινα μου παραδειγματα.Της μητερας μου και της αδελφης μου.Θελει ,βασικα σταδιακη και ελεγχομενη επαφη.Σιγα σιγα,και εσυ να εισαι παντα μπροστα.Ισως στην αρχη να βρισκονται σε ξεχωριστα δωματια,αλλα θα μυριζονται αυτα πισω απο την πορτα.Μετα ανοιγμα ελαχιστα της πορτας για να βλεπει λιγο το ενα το αλλο,μετα ελεγχομενη επαφη με εσενα μπροστα κλπ.Και εννοειται στην αρχη δεν αφηνεις μονο το ενα μαζι με το αλλο.Διαβασε και τα παραπανω ποστ.Για ρατσες δεν γνωριζω ποια μπορει να ειναι πιο φιλικα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Σ΄ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια...αρχιζω να το βλεπω πιο αισιοδοξα!!!!:)

Απάντηση: Σχέση γάτας με σκύλο

Εμενα ο σκυλος μου δεν συμπαθει καθολου τις γατες... Ουτε αλλα σκυλια που ξερω... Αλλα εχω δει και αρκετα σκυλια που μπορουν ζησουν μαζι...:)

Εμενα ο σκυλος μου δεν συμπαθει καθολου τις γατες... Ουτε αλλα σκυλια που ξερω... Αλλα εχω δει και αρκετα σκυλια που μπορουν ζησουν μαζι...:)

εξαρταται απο την εκπαιδευση και την κοινωνικοτητα του σκυλου. Προφανως ο σκυλος σου και τα αλλα σκυλια που γνωριζεις, ειτε δεν ειναι εκπαιδευμενα σωστα, ειτε δεν ειναι κοινωνικοποιημενα.

Και εχουν προβλημα μονο με τις γατες?:worry: Εμενα ο σκυλος μου δεν εχει προβλημα με τα κουνελια, αλλα με τις γατες εχει μεγαλο προβλημα... Γνωριζω κυνηγοσκυλο, που εχει φιλικες σχεσεις με κουνελι και αλλα ζωα και δεν εχει με γατες...:/:

Και εχουν προβλημα μονο με τις γατες?:worry: Εμενα ο σκυλος μου δεν εχει προβλημα με τα κουνελια, αλλα με τις γατες εχει μεγαλο προβλημα... Γνωριζω κυνηγοσκυλο, που εχει φιλικες σχεσεις με κουνελι και αλλα ζωα και δεν εχει με γατες...:/:

Αφου δεν ειχατε γατα πως θα μπορουσε να τις συμπαθησει;; Λογω του γεγονοτος οτι δεν εχετε γατα ο σκυλος δεν εχει μαθει πως να συμπεριφερεται στις γατες!:) Εμενα παλι που ειχα γατες μια χαρα τα πανε! Και τα δυο μου σκυλια...και ειναι λυκοσκυλα:D εχουν εξοικειωθει πλεον και με τον μικρουλινο μου ;) Καλα για τον μεγαλο γατο μας δεν το συζητω...μονο αγκαλια δεν κοιμουνται ακομα:P
Απλα ο δικος σας σκυλος δεν ξερει πως να συμπεριφερθει στις γατες γιατι πολυ απλα δεν το εχει μαθει!:)

ενηλικας γατουλης και σκυλακι

Καλησπερα και καλος σας βρηκα .Ηταν μεγαλη ανακουφιση που βρηκα ενα ελληνικο ιστοτοπο για γατες .Εχω εναν γατουλη τον Ορφεα που ειναι 4 χρονων και στειρομενος και μολις σημερα παρελαβα μια σκυλιτσα 2 μηνων την σανελ .Με το που φερνω το σκυλι στο σπιτι ο γατος μου εγινε εξω φρενων αρχισε να γριλιζει γενικα αγριεψε παρα πολυ και με εφαγε το ανχος ευτηχος το σπιτι μου διαθετη και ακομα ενα δωματιο για το σκυλακι οποτε ειναι απομονομενο .Σας παρακαλω να με βοηθησετε για το τι πρεπει να κανω για να γινει πιο γρηγορη και ανοδυνη η συγκατικιση .

Καλησπερα και καλος σας βρηκα .Ηταν μεγαλη ανακουφιση που βρηκα ενα ελληνικο ιστοτοπο για γατες .Εχω εναν γατουλη τον Ορφεα που ειναι 4 χρονων και στειρομενος και μολις σημερα παρελαβα μια σκυλιτσα 2 μηνων την σανελ .Με το που φερνω το σκυλι στο σπιτι ο γατος μου εγινε εξω φρενων αρχισε να γριλιζει γενικα αγριεψε παρα πολυ και με εφαγε το ανχος ευτηχος το σπιτι μου διαθετη και ακομα ενα δωματιο για το σκυλακι οποτε ειναι απομονομενο .Σας παρακαλω να με βοηθησετε για το τι πρεπει να κανω για να γινει πιο γρηγορη και ανοδυνη η συγκατικιση .

Καλησπερα και καλωσηρθες.:)
Σε γενικες γραμμες θελουν στην αρχη να βρισκονται σε ξεχωριστους χωρους,και να ερχονται σε επαφη σταδιακα..Αν θες διαβασε τις παραπανω απαντησεις θα βοηθηθεις αρκετα.Παντως παρα πολλα μελη εχουν γατες και σκυλους..και τα εχουν παει μια χαρα.Ειναι πολυ λογικο στην αρχη να αντιδρασουν.Εδω..γατα με αλλη γατα και παλι στην αρχη μπορει να αντιδρασει..:)

Τελευταία επεξεργασία:
Χαιρομαι που υπαρχει ενας τοπος που να ασχολειται με τα κατοικιδια μας.Εχω ενα σκυλο και μια γατα.Αρχικα ειχα τον σκυλο ενα θηλυκο κολευ πολυ καλου χαρακτηρα.Οταν βρηκαμε την γατουλα μας μωρο πεταμενο στα σκουπιδια ειχα μεγαλο αγχος για το πως θα τα πηγαιναν μεταξυ τους!Τελικα ολα πηγαν καλα και τωρα κοιμουνται μαζι χωρις προβληματα.Πρεπει να γνωρισθουν σιγα σιγα και με μετρο.Το μεγαλο μου προβλημα ειναι οτι λιγο πριν τα Χριστουγεννα βρηκα εναν συμπαθεστατο μικρο γατουλη με προβλημα κινησης απο παλιο ατυχημα.Εχω μεγαλο προβλημα να τον ενταξω στην οικογενεια.Τον στειρωσα πριν ενα μηνα για να μην κυνηγαει την γατα μου αλλα τα πραγματα δεν βελτιωθηκαν καθολου.Η γατα μου δεν τον θελει καθολου ειναι πολυ επιθετικη,ο σκυλος παντα καλοπροαιρετος αλλα και επιφυλακτικος,ο γατουλης εξοριστος στο πισω μπαλκονι και μολις βρει ευκαιρια μπαινει μεσα και γινεται χαμος.Μηπως υπαρχει καμμια καλη ιδεα?Ερχεται και ανοιξη και θα πρεπει να ανοιξω το μπαλκονι!!!

Υπομονή κι επιμονή "άσπρη γάτα". Τα γατάκια θέλουν το χρόνο τους και συνεχή προσπάθεια να τα φέρεις σε επαφή πάντα με την επίβλεψή σου. ενα τρυκ θα ήταν να τα ταίζεις μαζί ωστε να συνδυάσουν τη συνύπαρξή τους με την ευχαρίστηση του φαγητού, επίσης να τα πλύνεις και τα δύο με το ίδιο μωρομάντηλο θα έχουν το ένα τη μυρωδιά του άλλου που σιγά σιγά τα εξοικειώνει.
Αυτά τα λίγα και καλή επιτυχία στην προσπάθεια.:)

Υπομονή κι επιμονή "άσπρη γάτα". Τα γατάκια θέλουν το χρόνο τους και συνεχή προσπάθεια να τα φέρεις σε επαφή πάντα με την επίβλεψή σου. ενα τρυκ θα ήταν να τα ταίζεις μαζί ωστε να συνδυάσουν τη συνύπαρξή τους με την ευχαρίστηση του φαγητού, επίσης να τα πλύνεις και τα δύο με το ίδιο μωρομάντηλο θα έχουν το ένα τη μυρωδιά του άλλου που σιγά σιγά τα εξοικειώνει.
Αυτά τα λίγα και καλή επιτυχία στην προσπάθεια.:)
Ευχαριστω για τις συμβουλες ελπιζω κατι να γινει,ο γιος μου εχει αγαπησει τον γατουλη και δεν θελει ουτε να συζητησει το να τον δωσουμε:)

Χαίρομαι πολύ γι αυτό, σχετικά με την συγκατοίκηση δες κι εδώ

Συμβίωση... γατόσκυλου...!

Εχω 3 γατάκια 5-6 εβδομάδων και βγαίνουν Συ νέ χει α έξω απο το κουτί που τα βάζω...:verymad::wall:Δεν ξέρω τι να κάνω πια ειναί καιρός να τα βγάλουμε έξω γιατι τόσο καιρό είναι μέσα στο σπίτι και μόνο που δεν τα έχουμε κάνει χαλκομανία...:hehe:Ομως...!!!έχουμε και ενα κουτάβι...:yes:...αχα... 4 μηνών ενα κοκεράκι που κατάσεται στα πουλόσκυλα... και οτι βρεί το παίρνει με το στόμα του και κοπανιέται δεξιά-αριστερά ....αυτό είναι χαζό κα αιν πάρει κανα γατί απο το λαιμό ..... Παει!!!...τα γατιά πρέπει να τα β πγάλω έξω η μαμά δεν αντέχει άλλο...:warn::warn::warn: Τι να κάνω :;;

Απάντηση: Συμβίωση... γατόσκυλου...!

Κανείς;;; βοηθηστεμε!!!

Απάντηση: Συμβίωση... γατόσκυλου...!

Καλησπερα.:)
Οταν λες αυτο..
έχουμε και ενα κουτάβι...:yes:...αχα... 4 μηνών ενα κοκεράκι που κατάσεται στα πουλόσκυλα... και οτι βρεί το παίρνει με το στόμα του και κοπανιέται δεξιά-αριστερά ....αυτό είναι χαζό κα αιν πάρει κανα γατί απο το λαιμό ...
Πως μπορουμε να σε βοηθησουμε;:worry:Γενικα..υπαρχουν αρκετα μελη που εχουν και γατες και σκυλους μαζι.Θελει μια σταδιακη γνωριμια.Αρχικα τα φερνεται σε επαφη..μονο οταν ειστε και εσεις μπροστα,για να δειτε αντιδρασεις κλπ.Ομως θελει συνεχει επιτηρηση.
ΥΓ..και βεβαια πρεπει να βγουνε απο την κουτα τα γατακια...δεν ειναι δυνατον να ζουν εκει..

Καλημέρα.ΈΧω 2 σκυλιά και πρόσφατα πήρα 2 γατάκια .Τα σκυλιά κοιμούνται μέσα αλλά την ημέρα τα αφήνω έξω.Τα γατάκια είναι στον κήπο. Το πρόβλημα είναι ότι το αρσενικό ειδικά είναι πολύ νευρικό και γίνεται χαμός τις 2 τελευταίες μέρες. Προσπάθησα κι ένα σκυλί τη φορά,αλλά τίποτα. Έχετε καμιά ιδέα?
ΥΣ Τα σκυλιά είναι μικρόσωμα.

Απάντηση: Σκύλος και γάτα στο ίδιο σπίτι... Πώς;

γειά σας και από εμένα.... ανακάλυψα το forum ύστερα από ψάξιμο πληροφοριών για τις νεοαποκτηθέντες γατούλες μου... έχω ήδη 5 σκύλους... ο ένας εντός της οικίας... ο Ερρίκος μας, ένα 3-χρονο shih-tzu... τα λοιπά 4 είναι 2 μεγάλα και 2 μικρά ηλικιακά... και μόλις πριν 2 εβδομάδες απέκτησα ένα ζευγάρι οικόσιτα γατάκια, λευκού χρώματος (θεϊκά...) καθώς και άλλο ένα ζευγάρι από τα κεραμιδέ....ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ: ενώ τα λοιπά σκυλιά δεν έχουν κανένα θέμα με τις γάτες, ο Ερρίκος έχει αλλάξει απίστευτα!... η συμπεριφορά του μου θυμίζει πρωτότοκο παιδί που μόλις έρχεται το αδελφάκι του σπίτι γίνεται από τη ζήλια .... το έλα να δεις!!.... τις κυνηγάει... προσπαθεί να τις καβαλήσει, ειδικά τον αρσενικό γάτο... κλαίει... κάνει πιπί μέσα για να μας τραβήξει την προσοχή... τρώει-δεν τρώει... δεν υπακούει... και βασικά δεν ξέρουμε πώς να κινηθούμε... οι κόρες μου σήμερα (14 & 11) αποφάσισαν να τον βγάζουμε με λουρί από το σπίτι, πάντα με επίβλεψη.. και να τον αφήνουμε να τις πλησιάζει σιγά-σιγά... οι γατούλες οι μαύρες δεν αντιδρούν... ίσα-ίσα που προσπαθούν να πάνε κοντά του και να τον μυρίσουν.... δεν του 'χουν βγάλει νύχια.. ούτε ήχους περίεργους.... αλλά εκείνος........!!!.... υπάρχει τρόπος να μπορέσουν να συμβιώσουν αρμονικά?... ή έστω να μην της κυνηγάει?....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back