Σοβαρό πρόβλημα με την άμμο...

kidenio

Νεοφερμένο μέλος

Η kidenio αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Η ιστορία ξεκίνησε με δυο γατάκια αδερφάκια τα οποία υιοθέτησαν δυο φίλοι μου. Τα γατάκια τα πήραν από μια οικογένεια που τα είχε μόλις μια εβδομάδα και δεν μπορούσε να τα κρατήσει λόγω αλλεργίας ενός παιδιού. Ενώ λοιπόν τις πρώτες μέρες ήταν όλα καλά, ξαφνικά κάποιος απο τους δυο έκανε την κακή αρχή και λέρωσε έναν καναπέ. Η κατάσταση χειροτέρευσε, έστω κι αν οι φίλοι μου καθαρίζαν τακτικά την άμμο, χαιδευαν και μιλούσαν πολύ στα γατιά. Κάποια στιγμή και αφού είχαν λερώσει κάθε πιθανο σημείο στό σπίτι, αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες των υπνοδωματίων. Προφανώς τα γατιά ένιωσαν απομονωμένα.. Η τελευταία τους ελπίδα ήταν μήπως όταν στειρωθούν αλλάξει η κατάσταση. Ούτε τότε όμως.. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προχθές μετακόμισαν σε καινούριο σπίτι. Τώρα έχουν βρει ένα προιόν χημικό που προσομοιάζει με τη φερομόνη που εκκρίνουν οι γάτες όταν τρίβονται στις γωνίες και τά έπιπλα. Μοιάζει με τη συσκευή υγρού που βάζουμε για τα κουνούπια. Το κακό είναι πως όλη μέρα τα γατιά είναι σαν μαστουρωμένα και οι φίλοι μου σκοπέυουν να το χρησιμοποιούν μόνιμα!! Μήπως υπάρχει κάτι που δεν το έχω σκεφτεί; Είναι κρίμα να περιφέρονται έτσι τα γατιά για να μη ζορίζονται οι άνθρωποι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εννοείς το feliway??? Αν ναι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μα καλά, γάτες και να λερώνουν παντού;! Πολύ περίεργο αυτο... Δεν τις έμαθαν απο μικρές;;;

Το ίδιο σκεφτόμουν κ εγώ γιατί οι δικές μου ποτέ δεν παρουσίασαν τέτοιο πρόβλημα.Είναι όντως πολύ περίεργη η συμπεριφορά τους δεδομένου ότι την πρωτη εβδομάδα που τις πήραν χρησιμοποιούσαν μια χαρά την άμμο τους. Παντως δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό το υγρό για τα γατιά ε? Ελπιζω πως όχι γιατί έχει τώρα μερικές μέρες που απ'ότι μαθαίνω όλα πηγαίνουν μια χαρά..

Μπορεί να μην ήταν πολύ καθαρή η άμμος, να μήν τους αρέσει η συγκεκριμένη άμμος, να μην τους αρέσει το κουτί που έχουν την άμμο (πχ. πολύ μικρό), ή μπορεί και να μην τους αρέσει η τοποθεσία του κουτιού. Ας δοκιμάσουν με διαφορετικές μάρκες. Εγώ είχα έναν γάτο που ακόμα και μια φορά άμα κατουρούσε στην άμμο του μετά δεν ήθελε να την ξαναχρησιμοποιήσει.

Υπαρχει και ενα αλλο υγρο που τις τραβαει για το που θα κανουν την αναγκη τους.Δεν ξερω πως λεγεται αλλα υπαρχει σε πετσοπς,ειναι κατι αντιστοιχο με αυτο για τα κουταβια.Να το δοκιμασουν βαζοντας το στην αμμο.Δεν εχουν να χασουν τιποτα.

Αφου κάνει δουλεια το Φελιγουει:confused: Σε μας που για άλλο λογο το ειχα χρησιμοποιήσει, τι μου θύμησες..., δεν επιασε. Υπάρχει και το stay away /off δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά πολλά παιδια λενε οτι πιάνει και δεν πλησιάζει εκει που δεν θες η γάτα. Πάντως πριν στειρώσω την Καρμελα, ειχε και πυομήτρα τελικά η καημενη, εκενε πιπι καθε μερα στον καναπέ:cry: Το τι περασα τότε δεν λέγεται. Και με περιμενε για να το δώ:blink: οταν γυρναγα ελεγα α ωραία δεν εκανε, γυρναγα απο κει και να... Με την στειρωση ευτυχως σταμάτησε:happy:

Αχ καλή μοτυ φίλη.Ελπίζω το πρόβλημα να έχει λυθεί έως τωρα, αλλα παρόλα αυτά θα σου πω να συμβουλέψεις τους φίλους σου να κάνουν το εξής. Να πάρουν λίγα από τα "κακάκια' και να τα βάλουν μέσα στην τουαλέτα των γατιών. Καλό θα ήταν να τα βάλουν και μέσα να το μυρίσουν και να το συνειδητοποιήσουν ότι "ααααα εδώ πρέπει να τα κάνουμεεεε!"
Γενικά να παρατηρούν τη συμπεριφορά τους, όσο έιναι δυνατό, λίγο πριν κάνουν την...σκανταλιά.

Συνήθως έιναι λίγο νευρικά και έξω από τα νερά τους.

Μήπως, όμως, μπορεί να μου πει κάποιος γιατί η 3χρονη περσική μου γατούλα αποφάσισε τώρα ξαφνικά να μην πηγαίνει συνέχεια στο πάντα καθαρό χώμα της αλλα να τα "κάνει" και για αλλαγή πάνω στα χαλιά που μολις έστρωσα; Και φυσικά δεν πηγαίνει στο ίδιο σημείο. ΟΟΟΟΟχι!! Πάει σε διαφορετικο σημείο και σε άλλο χαλί. Εχει ήδη λερώσει 3.
Ο γιατρός μου είπε πως έχει στρες (εγώ να δεις!!) και πως αν συνεχίσει να το κάνει να της δώσουμε ένα ηρεμιστικό. Το έχει ξανακάνει αλλα δεν θέλω να την χαπακώσω!

Μηπως μπορέι κ'άποιος να με βοηθήσει::::

Έχει αλλάξει κάτι στο περιβάλλον της; Γιατι να έχει στρες;;

Έχει αλλάξει κάτι στο περιβάλλον της; Γιατι να έχει στρες;;
Συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης. Όχι δεν έχει γίνει καμία σημαντική αλλαγή στο σπίτι. Αν εξαιρέσεις τα χαλιά δηλαδή και το φαγητό της το οποίο το αντικατέστησα σιγά σιγά. Κ εξακολουθεί να λερώνει. Σήμερα καθάρισα και το χώμα της και 2 πανάκια που έιχα βάλει στα χαλιά που συνηθισε πλεον να λερώνει. και με πιπι και κακακια.Σαν μωρό κάνει. λάθος!!!μωρό πήγαινε στο χώμα της!!!!
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας μου πει...πλιζζζζζζζζζζζζ:confused::confused::confused:

:confused:Να ειναι κάτι οργανικό;
Το πρόβλημα ειναι τώρα που της μύρισε μια φορά θα πηγαίνει εκεί συνέχεια. Καθάρισε πολύ καλά με καρπεξ μπας και δεν της μυρίζει;

Οχι δεν εκανα με καρπεξ...εβαλα όμως τα άλλα προιοντα που τα ψεκάζεις και εξαφανίζουν όλες τις οσμές. Εννοείται πως έχω καθαρίσει καλα καλά και τα έχω αφήσει και έξω στον ήλιο, όταν είχε.
Σήμερα θεώρησε καλό ότι δεν πρέπει να ξαναλερώσει τα χαλιά κι έτσι λέρωσε τα πανάκια που έιχα πάνω στα χαλιά....δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με στρες...κάτι την ενοχλεί σε μας...πολύ πιθανόν να με εκδικείται που της άλλαξα τροφή, αλλα δυστυχώς έχει ελλειψη η συγκεκριμένη που έτρωγε...
δεν ξέρω τι να κάνω ...καλά που έχω κι εσένα...
σημείωση: είμαι τρομερα υποχόνδρια με τη καθαριότητα, οπότε μάλλον εγώ θα πάρω χάπια αντιστρες μου φαίνεται!!!
Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!

Πόσων χρονών ειναι η γατούλα;;
Αν οντως ειναι στρες πρέπει να καταλάβουμε τι της το προκαλεί. Παίζετε μαζί; Φαίνεται χαρούμενη;
Έχει ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο; Μήπως κάτι την ενοχλεί στην άμμο της;

Είναι 2 1/2 χρονων. Είναι παιχνιδιάρα. έχει 'όρεξη. Παίζουμε, χαιδευόμαστε όποτε εκείνη επιθυμεί, γενικά δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά της. Μόνο ότι θέλει συνέχεια να κάθεται στο μπαλκόνι, αλλα κι αυτό μέσα στα πλαίσια της καθημερινότητάς της είναι. Μόλις τώρα της έβαλα χώμα στο μέρος που λερώνει. Περιμένω αντιδράσεις ακι αποτελέσματα.
Το χώμα της είναι πάντα το ίδιο, δεν της το έχω αλλάξει, μάρκα εννοω. Και φυσικά είναι πάντα πεντακάθαρο.
Μήπως φταίει το ότι η τουαλέτα της ειναι κλειστή; Την έχει από μωρό , βέβαια, αλλα λέω εγώ, μηπως....

Ελπιζω και εύχομαι να το ξεπεράσει

Ειναι πολύ περίεργο αυτο που λες... πραγματικά... Μήπως να δοκίμαζες να την ανοίξεις;
Δηλαδή δεν πάει καθόλου στην άμμο της; Ή απλά πάει και στο χαλί;
Θα πρότεινα μια γνεικότερη αναζήτηση στο νετ για το πρόβλημα, στα αγγλικά καλύτερα... Θες μήπως να το ψάξω εγώ;

Παέι και στο χώμα της. Το πρώι το καθάρισα και πάλι τωρα είχε παέι, μόνο για πιπι. Κακακια έιχε ήδη κάνει μέα στο χώμα το πρωι και 2 φορες στο χαλί.
Θα δω πως θα πάει στο σήμερα με το δεύτερο χώμα που της έβαλα και θα μάθεις νεότερα αύριο.
Σ ευχαριτώ πολύ πολύ!
Πάντως έιναι καλή ιδέα να το ψάξω περισσότερο. Ξέρεις κάποιο site ή θα το αναζητήσεις;. Αν ξέρεις πεσ μου αλλιώς θα το ψάξω εγώ μέσα στις μέρες αναλόγως των αντιδράσεων της Σωσώς.

Κ πάλι σ ευχαριστω.

όχι δεν ξέρω αλλά θα το ψάξω.
Ειναι φυσιολογικό να πηγαίνει τόσες φορες την ημέρα για κακά της; Είναι κανονικά ή μήπως έχει διάροια;
Ο Ραουλ μου λέρωνε παντού μικρός όταν ειχε διάρροιες. Δεν προλάβαινε προφανώς! :)

Προσοχη: εδω και τα δυο γατακια και τα μικρα και η μεγαλη φαινεται να αντιδρουν στο στρεςς του ιδιοκτητη τους. Οταν δεν εχει αλλαξει τιποτα στο περιβαλλον , οταν δεν υπαρχει τιποτα οργανικο πολυ απλα τα γατακια που ειναι σαν σφουγγαρια κατι αντιλαμβανονται οτι μας συμβαινει και προσπαθουν να αντιδρασουν κι αυτα με τον τροπο τους. ΠΟλυ συχνα το να κανει κακα εξω ειναι σημαδι θυμου . Μπορει εξισου να σε αισθανεται ανχωμενη το ζωακι χωρις να το χεις καταλαβει.. μηπως αλλαξε τιποτα στην δικη σου ζωη τελευταια?

Δεν εχει καμμια σχεση με την τουαλεττα αν την ειχε απο μικρη ουτε με την τροφη εκτος εαν η νεα ειναι κακης ποιοτητας.

Καλημέρα! Η Σωσώ πηγαίνει στην τουαλετα της 2 φορές. Λόγω αλλαγής της τροφής έκανε κανα δυο φορες Υδαρα κακάκια. ΠΑντως χθες βράδυ που της έβαλα κι άλλο χώμα εκεί που λέρωνε πήγε κανονικα. Και στο παλιο και στο καινούριο.Τι να πω...μένουμε σε μαιζονετα και προφανως βαριεται να ανεβοκατεβαίνει και θέλει κι άλλο χώμα σε άλλο σημείο. Τα χαλιά την γλίτωσαν πάντως, σημερα...
Για να δούμε...!

Γιασμιν μου προφανώς έχεις δίκιο. Είχα τρομερο άγχος και πολύ φόρτο εργασίας την περίοδο που έστρωνα τα χαλιά μου. Έχω ένα πολύ ιδιότροπο σπίτι με πολύ ιδιαίτερες ανάγκες. συν το παιδί μου συν συν συν. Είχαν μείνει ολα πίσω. Αρα η μικρή μου συγχηστηκε με την όλη κατάσταση και εκδικέιται έτσι. Λερώνει αυτό που με άγχωσε. Το θέμα είναι ότι δεν το σταματάει παρόλο που όλα ειναι καλύτερα τώρα...Είναι αυτό που είπε η Ντρουσίλια. Της μυρίζει, το συνήθισε κλπ κλπ
ΘΑ σας πω εξελίξεις μεσα στη μέρα!!
Ευχαριστω!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back