kostas221
Νεοφερμένο μέλος
δειτε αυτη την ειδηση και μην αγορασετε αυτοκινητο της FORD οσοι σκοπευατε!ΑΙΣΧΟΣ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Όπως και με τις παλιές διαφημίσεις της Benetton.
Στοχεύουν στο να γίνει ντόρος να συζητηθεί κλπ κλπ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η αρνητική διαφήμιση είναι να θέλω να διαφημίσω πχ coca cola, και να λέω τι χάλια, τι βλακεία κλπ.. είναι η pepsi.
https://en.wikipedia.org/wiki/Negative_campaigning
Εδώ έχουμε καθαρή περίπτωση πρόκλησης του κοινού και των αισθημάτων.
Περίπτωσεις Benetton

Μπορώ να αναλύσω την κάθε εικόνα... αλλά ας αφήσω την επαγγελματική μου διαστροφή, για άλλη φορά.

Συνημμένα
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
https://www.youtube.com/watch?v=Gz-sC-vSIXk
elvenstar
Επιφανές μέλος
Αρνητική διαφημιση είχε χαρακτηριστεί η περίπτωση νομίζω της Φορντ (δεν είμαι απόλυτα σίγουρη) όπου ο διαφημιστής είχε κάνει τόσο κακή διαφήμιση που αφού προβλήθηκε αντί να αυξηθούν οι πωλήσεις είχαν μειωθεί. Δεν ξέρω μετέπειτα αν ονομάστηκε κάτι άλλο ως αρνητική διαφήμιση αλλά η ιστορία της έτσι ξεκίνησεΔεν είναι Αρνητική Διαφήμιση.
Η αρνητική διαφήμιση είναι να θέλω να διαφημίσω πχ coca cola, και να λέω τι χάλια, τι βλακεία κλπ.. είναι η pepsi.
https://en.wikipedia.org/wiki/Negative_campaigning
Εδώ έχουμε καθαρή περίπτωση πρόκλησης του κοινού και των αισθημάτων.
Περίπτωσεις Benetton
Μπορώ να αναλύσω την κάθε εικόνα... αλλά ας αφήσω την επαγγελματική μου διαστροφή, για άλλη φορά.![]()
bunny
Περιβόητο μέλος

Ελπίζω το περιστατικό της διαφήμισης με το αυτοκίνητο να μην συνέβει στ' αλήθεια...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αρνητική Διαφήμιση είναι μια τεχνική που ισχύει και την χρησιμοποιούν εταιρείες. Ευρέως χρησιμοποιημένη απο τα Πολιτικά Κόμματα, και τους πολιτικούς. Δεν αναφαίρετε στο αποτέλεσμα των πωλήσεων ή στην αύξηση της δημοτικότητας ή ότι άλλο, είναι καθαρά η τεχνική στην οποία πχ η ΝΔ, αντι να επικεντρωθεί στα δικά της χαρακτηριστικά, το έργο της και το πρόγραμμά της, θα μας έδειχνε τί δεν έκανε, το ΠΑΣΟΚ, τί σκάνδαλα βγήκαν, πόσα λεφτά φαγώθηκαν, την ανεργία κλπ κλπ.
Αν δείς στο λίνκ που είχα βάλει εξηγεί καθαρά την τεχνική αυτή.

Αν θέλεις δες και παρακάτω.
https://www.ezau.com/latest/articles/chapter-18.shtml
https://blogs.harvardbusiness.org/quelch/2008/05/how_negative_advertising_works.html
Αλλιώς σου δίνω τα βιβλία μου να διαβάσεις.

julia
Διακεκριμένο μέλος
https://www.adespoto.gr/index.php?op...cle&id=527:fordadvert&catid=35:news&Itemid=67
δειτε αυτη την ειδηση και μην αγορασετε αυτοκινητο της FORD οσοι σκοπευατε!ΑΙΣΧΟΣ![]()
Θεέ μου,είναι αποκρουστικό!!!!Ελπίζω το περιστατικό της διαφήμισης με το αυτοκίνητο να μην συνέβει στ' αλήθεια...
OMG!!!Ακομα και φτιαχτο ειναι φρικτο,ποιος ανωμαλος το σκεφτηκε?Αρνητικη διαφημιση και μ.....ς,μονο και μονο γι'αυτο δεν θα επαιρνα τετοιο αμαξι!
Η Τεχνική της Προκλητικής Διαφήμισης απο την άλλη μεριά, έχει ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. όπως της Νονικας και των άλλων.
Να καθίσουμε και να ασχοληθούμε τώρα τόσα άτομα... να γραφτούν σελίδες κλπ κλπ η αντίδραση του φιλόζωου.
Η αντίδραση του ΜΗ φιλόζωου, θα ήταν, να γελάσει, να το συζητήσει, τί ωραία πρωτότυπη ιδέα κλπ κλπ..
Ντόρος να γίνει, να συζητηθεί η FORD και το μοντέλο "εκείνο με την γάτα"...
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
)Πάντως αυτό που είδα,αλήθεια η ψέματα ήταν αποκρουστικό.Και τι ακριβώς ήθελαν να δίξουν;Τη δύναμη του αυτοκινήτου αυτής της μάρκας;Πραγματικά όποιος το σκέφτηκε,κάποιος να του πει ότι είναι μεγάλη ηλιθιότητα και μια απάνθρωπη διαφήμιση, που όχι μόνο δεν προσελκύει αλλά αποθεί τους υποψήφιους αγοραστές και αληθινά φιλόζωους!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Δεν μπορώ να σου απαντήσω ούτε τόσο γρήγορα, και θα βαρεθείς και να διαβάζεις...

Είναι ολόκληρη επιστήμη η Διαφήμιση, και οι τεχνικές της, δεν είναι όλα τόσο φανερά, και εύκολα.
Δυστυχώς τα βιβλία μου στα αγγλικά είναι.. και δύσκολα θα βρώ κάτι στα Ελληνικά. Θα ψάξω όμως....
Το θέμα είναι ότι στην συγκεκριμένη Διαφήμιση, δεν θέλει να τονίσει ούτε πόσο ωραία κλείνει η ηλιοροφή, ούτε να πούμε το κακόμοιρο το γατάκι...
Εν συντομία θέλει, να μας κάνει, να την ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.

Και δεν την νοιάζει αν θα την θυμόμαστε επειδή είναι μια ωραία διαφήμιση ή μια άσχημη.
Το όνομα FORD να μείνει.
Ήδη φτάσαμε στις 2 σελίδες συζήτησης.
Ο σκοπός της πετυχαίνει μιά χαρά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bunny
Περιβόητο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
senda990
Νεοφερμένο μέλος
Νίκος Π.
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΞΕΦΤΙΛΕΣ!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool