Σπασμένο ποδαράκι & ακρωτηριασμός

Απάντηση: Σπασμένο ποδαράκι & ακρωτηριασμός...

Αύριο στις 19.00 έχουμε ραντεβού με την κτηνίατρο, σήμερα πήρα τις ακτινογραφίες από την προηγούμενη κτηνίατρο και εύχομαι σιγά-σιγά να αρχίζει να δένει το ποδαράκι του μετά από την τοποθέτηση αύριο νάρθηκα. Θα ενημερώνω το πάνελ, ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλη επιτυχια και απο μας ελπιζω ολα να πανε καλα και να μην χρειαστει να
χασει το παδαρακι του
κι εμενα η μεγαλη μου την ειχα βρει στον δρομο χτυπημενη στο πισω ποδαρακι
το παιδεψαμε καπου ενα 6 μηνο αλλα δυστηχως μετα αναγκαστηκαμε να το ακρωτηριασουμε
και ο λογοσ ηταν οτι ειχε ατροφησει πολυ το δερμα στο σημειο και το κοκαλο το
εσκιζε και ειχε γινει πολυ επιπονο για τη μικρη μου πεπερ
την ειχα παει και στην κτηνιατρικη και μας ειχαν πει οτι δε θα γινει και θα
υποφερει το ζωο
κι ετσι πηραμε αυτη την αποφαση πολυ δυσκολη τοτε να το αφαιρεσουμε
αλλα τωρα να τη δεις ουτε που καταλαβαινεις οτι της λειπει ποδι
ειναι σκετο ζουζουλο
μακαρι να μην εχετε την τυχη μας και ολα να πανε καλα
αλλα ακομα κι αν γινει κατι ασχημο μη στεναχωριεσαι σε λιγο καιρο
ουτε που θα το καταλαβαινεις
οι γατες ειναι απιθανα ζωα
καλη σας μερα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερίζω την γλυκιά καλοκαιρινή παρέα! Χθες πήγα το γατούλι στην κτηνίατρο και του έβγαλε νέες ακτινογραφίες. Δεν υπάρχει σπάσιμο τελικά (θα δείξει πάντως τις ακτινογραφίες καλού-κακού σε ορθοπεδικό), το πρόβλημα είναι νευρικής φύσεως. Το γατάκι έχει μάλλον χτυπηθεί από κάποιο αυτοκίνητο πριν καιρό και έχουν πειραχτεί τα νευράκια του στο ποδαράκι του και γι' αυτό το σέρνει (είχε πρόβλημα και στο ένα ματάκι του, αλλά με κατάλληλα χαπάκια έφτιαξε εντελώς). Από σήμερα και κάθε μέρα η γιατρός θα του κάνει ενέσεις κορτιζόνης και λέει πως θα το σώσει!!! Μακάρι... :)

ευχομαστε τα καλλυτερα και περιμενουμε νεα σας!!!

εύχομαστε να γίνει καλά το γατάκι!

MERCI!!! :D

Καλημερα.Θελει παντως πολυ μεγαλη προσοχη με την κορτιζονη.Για αρκετο χρονικο διαστημα αν γινονται οι ενεσεις,μπορει να προκαλεσουν βλαβη στα νεφρα..και σοβαρη κιολας..:worry:

Πρέπεινα κάνετε και ασκήσεις φυσιοθεραπειας? Ρωτήστε τον γιατρό σας. Σε μια περίπτωση με ένα δικό μου γατί που το είχε χτυπήσει αμάξι και είχε περίπου το ίδιο πρόβλημα του κάναμε ασκήσεις. Λέω εγώ τώρα...

το μικρό είναι τυχερό γιατί έχει ανθρώπους που το αγαπούν με ή χωρίς ποδαράκι! συμφωνώ για την φυσιοθεραπεία!!!! και προσοχή στους κτηνιάτρους.......... η ροδούλα μου, η πρώτη μου γάτα, ¨έφυγε¨ μόλις 8 μηνών απο αμέλεια γιατρού, είχε σπάσει μόνο το ποδαράκι της και μετά απο 2 επεμβάσεις, γιατι στην 1η της βγήκε το καρφί και κάναμε και 2η, ενώ είχε δέσει παρουσίασε πρόβλημα στο συκώτι της και δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. πρίν απο 11 χρόνια........ σε ορθοπεδικό κτηνίατρο, με καλές συστάσεις, η οποία αμέλησε να κάνει εξετάσεις αίματος σε γατάκι που έπαιρνε αντιβίωση για 2 μήνες.

Καλημερα.Θελει παντως πολυ μεγαλη προσοχη με την κορτιζονη.Για αρκετο χρονικο διαστημα αν γινονται οι ενεσεις,μπορει να προκαλεσουν βλαβη στα νεφρα..και σοβαρη κιολας..:worry:

Θα το έχω υπ' όψιν...

Δεν αναφέρθηκε η γιατρός για φυσικοθεραπεία προς το παρόν. Τονίζω πως δεν είναι σπάσιμο τελικά, αλλά πρόβλημα νευρολογικής φύσεως!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

καλημερα σε ολους
αληθεια γιατι την εχω αυτην την απορια αυτη η κορτιζονη κανει για τα παντα πια?????
βλεπω συχνα εχει δερματολογικα αντε το πλακωνουν στην κορτιζονη
ποναει το αυτι ή ματι κορτιζονη δηλαδη πια η χρηση της εχει γινει σαν την ασπιρινη
οτι και να εχεις παρε κορτιζονη
δε ξερω στο σκυλι μας (πεθανε πια ) ειχε δερματικα και το ειχαν πλακωσει στην κορτιζονη
ενεσιμη και με χαπια και στο τελος πεθανε απο νεφρικη ανεπαρκεια
δε μπορω να καταλαβω εφοσον ειναι νευρολογικης φυσεως το προβλημα η κορτιζονη τι θα κανει?
μηπως να βλεπατε και κανενα ορθοπεδικο?

DriveIn, πώς πάει το γατάκι σου;; σε ρωτάω γιατί αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Πάντως, επειδή μου προτάθηκε και μένα η θεραπεία με κορτιζόνη, αποφάσισα να μην την κάνω γιατί έχει πολύ σοβαρές παρενέργειες. Και το λέω από την εμπειρία μου. Σας έδωσε Neurobion χαπάκια;

Αν θέλεις,όποτε μπορέσεις,στείλε μου με πμ τα στοιχεία του γιατρού σου. Μου έχουν προτείνει και μένα δύο top ορθοπεδικούς-νευροχειρούργους, αλλά αν είσαι ευχαριστημένος θα με ενδιέφερε να μάθω.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ακρωτηριασμός πίσω ποδιού

ο κεμαλ αρσενικος περσης 4 ετων , επεσε απο τον 7ο οροφο κ εσπασε πολυ ασχημα το πισω δεξι ποδι. Ο γιατρος του εβαλε καρφια προχτες κ σημερα μου ειπε οτι δεν επιασαν , τον ξανανοιξε κ αποφασισε οτι η μονη λυση ειναι να του ακρωτηριασει το ποδι, το οποιο κ εκανε . Οπως καταλαβαινετε παω να τρελαθω. Αν εχει κανεις παρομοια εμπειρια η συμβουλες να μου δωσει παρακαλω να επικοινωνησει μαζι μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οίδημα στο πόδι με απροσδιόριστη αιτία και άσχημη εξέλιξη..SOS!

Καλησπέρα!
Αντιμετωπίζω πρόβλημα με έναν γατούλη. Το θέμα ξεκίνησε πριν από 9 ημέρες, όταν επέστρεψε σπίτι καταπτοημένος και με πρησμένο το αριστερό μπροστινό πόδι. Τον είδε την επομένη ο κτηνίατρος και μου συνέστησε αντιβίωση. Μετά από μία εβδομάδα ξεπρήστηκε αρκετά, πλην όμως ότι εμφάνισε μία ουλή με πύον (θεώρησα ότι είναι φυσιολογικό μετά από τόσο πρήξιμο να εκτονωθεί έτσι η κατάσταση). Χθες όμως η ουλή επεκτάθηκε ραγδαία στο μήκος όλου του ποδιού, με πολύ άσχημη εικόνα. Σήμερα τον ξαναείδε ο κτηνίατρος, του το καθάρισε και μου πρότεινε επιπλέον αντιβίωση μαζί με μισό ζαντακ για το στομάχι του κάθε φορά και θα ξαναπάμε την Πέμπτη. Η αλήθεια είναι ότι τον εμπιστεύομαι τον συγκεκριμένο γιατρό, αλλά λέτε ότι θα΄ πρεπε να πάρω και μία ακόμη γνώμη..; Μάλιστα σαν ακραίο σενάριο μου είπε ότι μπορεί να χρειστεί ακρωτηριασμό..και φυσικά φρίκαρα. Θα ήθελα κάποια γνώμη, ειδικά αν έχει κπ μια ανάλογη εμπειρία με γάτα.
Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Οίδημα στο πόδι με απροσδιόριστη αιτία και άσχημη εξέλιξη..SOS!

μμμμμμμμ ετσι οπως τα λες,προσωπικα,το μονο σιγουρο ειναι οτι θα επαιρνα και δευτερη γνωμη(μη σου πω και τριτη)
ευχομαι περαστικα,και φυσικα να μην χρειαστει κανενας ακρωτηριασμος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ουτως η αλλως αν σου πει καποια στιγμη για ακρωτηριασμο,καλο θα ηταν να μην προχωρησεις αν δεν παρεις και δευτερη γνωμη.Για τοσο σοβαρα θεματα εγω προσωπικα ποτέ δεν μενω στη γνωμη ενος γιατρου.
Ευχομαι περαστικα και να πανε ολα καλα .:)

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα περαστικά!
Όντως σήμερα πήραμε και δεύτερη γνώμη και το πόρισμα ήταν ακριβώς το ίδιο: ίσως τσίμπημα φιδιού ή καβγάς με άλλο γάτο, οπότε φουλ αντιβίωση, συνεχείς καθαρισμοί και αναμένουμε αντίδραση. Το πόδι του παραμένει όμως χάλια, μα πολύ χάλια! έχει χάσει κατά πολύ και την όρεξή του..αλλά ευτυχώς οχι εντελώς! Τον λυπάμαι πολύ, αλλά νομίζω κάνω ότι μπορώ...Το κακό είναι τώρα ότι έχει στρεσσαριστεί τόσο από τις απανωτές επισκέψεις στο γιατρό και μου παίζει πλέον κρυφτό. Ελπίζω να ηρεμήσει γιατί δυσκολεύομαι να του χορηγήσω και την αντιβίωσή του! Αχχχχχ...

Ακρωτηριασμός άκρου - Γάτος με τρία ποδαράκια.

Αγαπητοί φίλοι, έχω άσχημα νέα για τον Ζουζού (2,5 ετών), ο οποίος πριν από 15 μέρες επέστρεψε άσχημα χτυπημένος στο μπροστινό αριστερό του πόδι. Κάναμε εξαρχής ότι θεωρήσαμε καλύτερο αλλά η εξέλιξη ήταν τόσο πολύ ραγδαία άσχημη, μέχρι που χθες, με τον γατούλη να μοιάζει ημιθανής, βρεθήκαμε μπροστά στο δίλημμα: ακρωτηριασμός του ποδιού ή ευθανασία (εφόσον και το οικονομικό κόστος της επέμβασης ήταν υψηλό..). Δεν σας κρύβω ότι προς στιγμήν σκέφτηκα τη λύση της ευθανασίας, αλλά θα το φέραμε βαρέως μετά και αποφασίσαμε νομίζω το σωστό για τον Ζουζού, από το να τον χάσουμε τελείως ας ζήσει πλέον με τα 3 ποδαράκια. Η επέμβαση έγινε χθες το απόγευμα και μέχρι στιγμής όλα μοιάζουν να πηγαίνουν καλά. Αν και τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα γενικά..Θεωρώ ότι πήραμε την καλύτερη απόφαση, τί λέτε κι εσείς..; Μάλιστα ανακουφίστηκα αρκετά όταν διάβασα σχετικά με παρόμοιες περιπτώσεις ζώων ότι είναι σε θέση να βρουν μια χαρά τις ισορροπίες τους και να ζήσουν μια απολύτως φυσιολογική ζωή.. Τώρα βέβαια προέχει να πάνε όλα καλά μετεγχειρητικά!
Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας και αν έχει βιώσει κάποιος ανάλογη εμπειρία, ακόμη περισσότερο!

Απάντηση: Ακρωτηριασμός άκρου - Γάτος με τρία ποδαράκια.

καλησπερα
εννοειται οτι πήρατε τη σωστή αποφαση
με τρια ποδαρακια μια χαρά θα τα καταφερει,ισως του παρει λιγο καιρο να συνηθισει,αλλα θα δεις που μολις συνηθισει θα ειναι μια χαρα
πολλα τριποδακια ζουν και ''κινουνται'' φυσιολογικοτατα
πραγματικα γιατι απορεις αν πηρες τη σωστη αποφαση???μπροστα στο να εχει 3 αντι 4 ποδαρακια δεν ισοδυναμει με τιποτα με την ευθανασια:no::no::no::eek:
αντιλαμβανομαι το οικονομικο θεμα,αλλα οχι οχι με τιποτα ευθανασια
σας ευχομαι περαστικα καλη ανάρρωση και μια ζωουλα με ομορφες στιγμες,κι ας λειπει κι ενα ποδαρακι,ο γατουλης ομως θα ειναι εκει μαζι σας!!!!!

Απάντηση: Ακρωτηριασμός άκρου - Γάτος με τρία ποδαράκια.

Ofilia σ΄ευχαριστούμε! Μας δίνουν πολύ κουράγιο τα λόγια σου και το χρειαζόμαστε τώρα!!!Πέραν του οικονομικού, αναρωτιόμουν για το πόσο επώδυνη θα είναι για το ζωάκι η όλη διαδικασία! Αυτό βέβαια δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε ακριβώς..Αλλά από την άλλη όσο ενημερώνομαι για τα τριποδάκια, όπως λες, βλέπω ότι όντως ζούνε έπειτα φυσιολογικά (προς το παρόν μου μοιάζει δύσκολο να το αντιληφθώ, αλλά βλέποντας κπ βίντεο και διαβάζοντας σχετικά άρθρα μοιάζει να είναι γεγονός!). Μακάρι να επιβιώσει ο Ζουζού και να εξελιχθεί έτσι! Δεν σου κρύβω ότι μου στοίχισε πολύ (και δεν εννοώ οικονομικά) η όλη αυτή φάση, αφού ποτέ δεν μου χε περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να συμβεί κτ τέτοιο σε μία από τις γάτες μου, αλλά έπειτα σκέφτομαι ότι στάθηκε τυχερός και είμαι αισιόδοξη. Και πάλι σ΄ευχαριστώ!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back