Σπασμένο ποδαράκι & ακρωτηριασμός

Απάντηση: Ακρωτηριασμός άκρου - Γάτος με τρία ποδαράκια.

ο γατουλης σας θα γινει μια χαρα και θα ειναι μια χαρα:Dαπο τη στιγμη που υπαρχετε και τον φροντιζετε οοοοοολα θα ειναι καλα:)
αντιλαμβανομαι το αγχος σου και τη σκεψη σου,απλα σκεψου οτι θα μπορουσε να ειναι χειροτερα τα πραγματα
με ενα ποδαρακι μειον,πιστευω οτι το μονο που θα στερηθει θα ειναι ταχυτητα:Pκαι αυτο παλι παιζεται(κι αυτο το λεω,γιατι εχω υιοθετησει εικονικα-ενα μερος της εικ.υιοθεσιας-μια σκυλιτσα ,40 κιλα παρακαλω,η οποια ειναι τριποδακι,και πιστεψε με ,το μονο που παρατηρει κανεις τελευταιο και αυτο αν το δει,ειναι οτι της λειπει ενα ποδαρακι!Ειναι τρελοκομειο σκετο και σιφουνας:P
επισης κατι που θα προτεινα-αν και δεν ειναι της ωρας φυσικα-θα ηταν στειρωση:/:περα απο τα καλα για την υγεια του(εννοωντας πως δεν θα ζευγαρωνει ωστε να υπαρχει κινδυνος να κολλησει καποιο λοιμωδ.νοσημα)δεν θα μπαινει και σε διαδικασια καυγαδων με αλλα αρσενικα:/:
μεσα απο τη ψυχη μου περαστικα και παλι και καλη αναρρωση:flowers:
και βεβαιως βεβαιως μολις συνελθετε δεν θα μας χαλουσε και καμια φωτο του γατουλινου:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι τα ζώα είναι πολύ πιο δυνατά από εμάς και προσαρμόζουν τη ζωή τους σε δυσκολίες που τους ανθρώπους θα τους είχαν απελπίσει εντελώς. Η δικιά μου γατούλα είναι τυφλή από το ένα μάτι και τις περισσότερες φορές το ξεχνάω. :)

Ούτε να το σκέφτεσαι.

Και, φυσικά, βουρ για στείρωση, όταν το επιτρέψει ο γιατρός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως δεν πειράζει που έχει τρία ποδαράκια θα προσαρμοστεί. Η ξαδέρφη μου έχει γάτα που γεννήθηκε με τρία πόδια αλλά είναι μια χαρά τρέχει χοροπηδάει έχει γίνει και μαμά! Απλά δεν το έχει με το σκαρφάλωμα προφανώς. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα θεωρώ. :)
Περαστικά στο μικρέλι σου. :happy:

Εννοείται πήρατε τη σωστή απόφαση! Ο γατούλης θα είναι μια χαρά. Θα συνιστούσα κι εγώ στείρωση -αν δεν έχει γίνει ήδη- και στο εξής, εφόσον θα είναι και τριποδάκι, καλύτερα να ζει εντός σπιτιού, χωρίς τη δυνατότητα να βγαίνει έξω, εκτός αν μπορείτε να τον πηγαίνετε μικρές βολτίτσες με σαμαράκι.

Σχετικά με ιστορίες επιβίωσης και απόλυτα καλής ζωής με πρωταγωνιστές τριποδάκια, πώς σου φαίνεται αυτό;

https://www.facebook.com/raisingmercury?fref=photo

Ο Mercury έχει μόνο τα δύο πίσω ποδαράκια :) Όπως βλέπεις είναι πολύ πολύ καλά και μοιάζει με όμορφο χνουδωτό δεινοσαυράκι :D

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση! Όσον αφορά στη στείρωση θέλω να σας πω ότι έγινε παράλληλα με την επέμβαση για το πόδι. Ο κτηνίατρος έκρινε ότι αφού μπήκε για τέτοιο χειρουργίο ήταν επιβεβλημένο να γίνει και η στείρωση μαζί, που ήταν το λιγότερο μπροστά στο άλλο θέμα, όπως μου είπε.
Αγαπητή 761 έχεις δίκιο ότι τα ζώα είναι πολύ δυνατά, νομίζω το ίδιο κι εμείς κι ας μην το συνειδητοποιούμε πολλές φορές! Αν και οι μικροί μας αίλουροι ίσως είναι ακόμη πιο δυνατοί από τη φύση τους! Σε καταλαβαίνω για την γατούλα σου, τώρα πια πιστεύω κι εγώ ότι σε λίγο καιρό, αν όλα πάνε καλά (έχω λίγο άγχος, αφού ακόμη είναι πολύ πρόσφατη η επέμβαση) θα το ξεχνάμε ότι ο Ζουζού είναι τριποδάκι αφού ήδη από τώρα φαίνεται να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και μου κάνει φοβερή εντύπωση.
Είναι λογικό να είναι ακόμη υποτονικός μετά απ΄όλο αυτό που πέρασε, συν τοις άλλοις έχει πάρει και παίρνει ισχυρή αντιβίωση.. Αλλά ήδη άρχισε να τρώει κανονικά και να τεντώνεται και να χουρχουρίζει! Koukimanster ευχαριστώ για το λινκ, πολύ καλό (ο Mercury είναι αξιολάτρευτος). Σχετικά μ΄αυτό που λες, σίγουρα είναι προτιμότερο να ζει πλέον εντός σπιτιού, απλά ο συγκεκριμένος είχε μάθει να είναι μόνιμα έξω (ζούμε σε μονοκατοικία εκτός πόλης) και σίγουρα θα του κακοφανεί...

Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά :) Όσο για το μέσα και το έξω, αυτό που θα πρότεινα είναι να ξεκινήσετε να το δοκιμάζετε. Φαντάζομαι τώρα τον έχετε μέσα μέχρι να αναρρώσει...; Μπορείτε να του φτιάξετε μια γωνίτσα με την προίκα του, να του έχετε την τουαλετίτσα του κάπου και να τον δείτε πώς προσαρμόζεται. Ειδικά στην αρχή που θα πρέπει να συνηθίσει το ότι πλέον έχει 3 ποδαράκια, είναι ίσως επιβεβλημένο. Στη συνέχεια θα δείτε πώς πάει. Η δική μου εμπειρία λέει ότι τα γατιά μου ήθελαν τόσο πολύ την παρέα που πλέον ξεχνούσαν τελείως το έξω. Ωστόσο κάθε γατούλα είναι μοναδική, οπότε με υπομονή και δοκιμές θα δείτε πώς θα πάει :)

Αν τελικά τον έχετε μέσα-έξω, τότε σίγουρα θα πρέπει να έχει ένα σπιτάκι που να τον προφυλάσσει από το κρύο το χειμώνα κι απ' τον πολύ ήλιο το καλοκαίρι. Έτσι θα έχει το μέρος του, όπου θα θέλει να γυρνάει και να κάθεται όταν τελειώνει τη βόλτα του και θα ξέρετε "πάντα" πού είναι.

ααα εγινε και στειρωση μαζι:clapup:και απο οτι διαβασα τα παει μια χαρα ο ζουζουνος:D
τωρα οσο αφορα το μεσα κι εξω,δεν ξερω,πιστευω αφου ο Αρίστος μου,δεχτηκε με μεγαλη ευκολια το σπιτι,εχω την εντύπωση πως οποιοδηποτε αλλο γατι θα ειναι ευκολο να μεινει σπιτι οπως και να εχει μαθει:Pαστειευομαι φυσικα,καθε πλασματακι ειναι τελειως διαφορετικο...
αν και πιστευω οτι ο δικος σας απο μονος του θα θελει να χουχουλιαζει μεσα,και που και που να κανει καμια βολτιτσα εξω
θα δειξει
αντε με το καλο να συνελθει πληρως ,και καλα ζουζουνισματα:D
ε ,περιμενουμε και φωτο να θαυμασουμε το γενναίο γατούλη:D

Εξυπακούεται ότι είναι μέσα τώρα και θα είναι για τον επόμενο καιρό μέχρι να αναρρώσει πλήρως, συνεχώς υπό την επίβλεψή μας! Η αλήθεια είναι ότι εμένα δε μου πάει κθ η καρδιά να τον αφήσω ούτε λεπτό έξω ελεύθερο και μετέπειτα. Αυτό που σκέφτομαι όμως είναι τι είναι καλύτερο γι αυτόν. Αλλά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η κάθε γάτα είναι εντελώς ξεχωριστή και θα δούμε στην πορεία αναλόγως με τις αντιδράσεις του πως θα το χειριστούμε. Πάντως όντως δίπλα από το σπίτι υπάρχει χώρος, όπου οι γάτες μου που ζούνε εξωτερικά, όπως μέχρι πρότινος και ο συγκεκριμένος (αφού έχουμε και 3 αριστόγατες, όπως τις λέμε, εντός..) βρίσκουν μια χαρά καταφύγιο και τον έχουν οικειοποιηθεί πλήρως! Μάλλον όμως ο Ζουζού θα πάρει δικαιωματικά τη θέση του 4ου αριστόγατού μας, έτσι φαίνεται!
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Σίγουρα θα ανεβάσω φωτό, αλλά όπως καταλαβαίνετε θέλω να χουμε πάρει εντελώς τα πάνω μας και να είμαστε όπως μας αρμόζει βεβαίως βεβαίως!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Φίλοι μου είμαι για να σκάσω και ήθελα να μοιραστώ την ανησυχία μου μαζί σας..Το άτιμο τριποδάκι μου ο Ζουζού έγινε καπνός χθες, μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, μόλις που είχε αναρρώσει αρκετά και σταματήσαμε και την αντιβίωση. Κι ενώ τόσες ημέρες δεν ξεμύτιζε καθόλου από το γραφείο, που είχε μετατραπεί στο αναρρωτήριό του, χθες ούτε που κατάλαβα πως πήγε στο μπάνιο και δραπέτευσε από το παράθυρο, που είναι και αρκετά ψηλά (και απορώ πως το έφτασε...). Το διαπίστωσα σχεδόν αμέσως και τον βρήκα στην αυλή, πάω που λέτε να τον πιάσω και το βαλε στα πόδια, σκαρφάλωσε έπειτα στην περίφραξη και έφυγε! Στην αρχή είπα εντάξει, θα γυρίσει γρήγορα, αλλά περιμένω...περιμένω κι ακόμη τίποτα! Ανησυχώ πολύ...Λέτε από την ταλαιπωρία και τον πόνο που πέρασε να μη θέλει να μας ξαναδεί, από την άλλη που θα βρει να τον φροντίζουν όπως εμείς..; Δε ξέρω..αφήστε που νιώθω και τύψεις που δεν υπολόγισα ότι μπορεί να φτάσει το συγκεκριμένο παράθυρο! Δικό μου λάθος ήταν :redface:
Ας ελπίσουμε ότι θα γυρίσει το συντομότερο και ότι θα είναι καλά!

Το ευχομαι να γυρισει.Βγες να τον ψαξεις αν μπορεις.

Καλημέρα! Καταρχάς μην αυτομαστιγώνεσαι, πράγματι πού να φανταστείς πώς εγχειρισμένος και χωρίς το ένα του ποδαράκι θα κάνει τέτοιο σάλτο και μάλιστα δύο φορές.. Μία από το μπάνιο και μία από την περίφραξη... Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο: Πώς να βρούμε μια γατούλα που χάθηκε...και μην εγκαταλείπετε τις προσπάθειες να τον βρείτε! Σίγουρα δε σας κρατά κακία απλά του λείπει το έξω, ξαφνικά άλλαξαν τα δεδομένα.. Ελπίζω σύντομα να τον έχετε στην αγκαλιά σας! :)

Έτσι είναι, ήταν απανωτά τα χτυπήματα γι αυτόν τελευταία, κυρίως το θέμα με το ποδαράκι αλλά και η αλλαγή περιβάλλοντος, από έξω που είχε συνηθίσει..Αδυνατώ πάντως να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο μπορεί να χάθηκε, αφού ξέρει καλά τα κατατόπια τριγύρω. Γι αυτό νομίζω ότι είτε δε θέλει να επιστρέψει ή το χειρότερο να έπαθε κάτι..Εκτός αν από την τρομάρα του έφυγε τόσο μακρυά και όντως δε μπορεί να βρει το δρόμο..Τέλοσπάντων θα δείξει.

Τίποτα ακόμα βρε παιδιά..Δε φάνηκε πουθενά το ζουζουνάκι μου, ψάξαμε όπου ήταν εφικτό, ενημερώσαμε και τους γείτονες...Που να είναι το μικρό μου; Αν δε γυρίσει πάντως θα το μετανιώσω που κάναμε την επέμβαση. Καλύτερα να τον είχαμε ευθανατίσει! Τώρα είναι τελείως απροστάτευτος με τρία ποδαράκια, ποιος ξέρει πως θα καταλήξει...Πως την πάτησα έτσι..δεν μπορώ ακόμη να το χωνέψω!

συνεχιζω να επιμένω πως οχι,η ευθανασια δεν θα ηταν η σωστη λυση...........
θα σας φανει βλακεια αυτο που θα πω(αλλα με αυτα που περασα και γω με τον Αριστακο οταν επαθε πυοθωρακα,τριποδακι δεν ηταν ,αλλα δεν ηταν και σε θεση να περπατησει τοτε και παλι πολεμουσε σαν τρελος να φυγει,και γυρισε την αλλη μερα)πιστευω πως
μπορει να στειρωθηκε,αλλα οι ορμονες του ακομα υπαρχουν στον οργανισμο του,μπορει να ηθελε να ξεπορτισει:/:
το οτι ειναι τριποδακι δεν θα τον εμποδιζε,ξερω πως ειναι πολυ νωρις ακομα απο την επεμβαση,αλλα οι γατες προσαρμόζονται ευκολα,νομιζω!
ελπιζω να εμφανιστει συντομα
ισως μεχρι το βραδυ να γυρισει,θα πεινασει:/:
και το κυριοτερο μην ριχνεις ευθυνες στον εαυτο σου,εκανες οτι καλυτερο μπορουσες,πηρες τη σωστη αποφαση
να δεις θα γυρισει,εσυ θα εχεις σκασει απο την αγωνια,θα βαλεις ισως και τα κλαμματα οταν ερθει,θα δεις οτι ειναι καλα ,θα θελεις να τον μαλωσεις,αλλα δεν θα μπορεσεις,και θα κανετε αγκαλιτσες πολλες πολλες;)

Τίποτα ακόμα βρε παιδιά..Δε φάνηκε πουθενά το ζουζουνάκι μου, ψάξαμε όπου ήταν εφικτό, ενημερώσαμε και τους γείτονες...Που να είναι το μικρό μου; Αν δε γυρίσει πάντως θα το μετανιώσω που κάναμε την επέμβαση. Καλύτερα να τον είχαμε ευθανατίσει! Τώρα είναι τελείως απροστάτευτος με τρία ποδαράκια, ποιος ξέρει πως θα καταλήξει...Πως την πάτησα έτσι..δεν μπορώ ακόμη να το χωνέψω!

Αν του κάνατε ευθανασία τώρα θα ήταν νεκρό. Δε θα υπήρχε. (Stating the obvious). Τώρα απλά το σκασε και το πιο πιθανό είναι να γυρίσει. Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι πάλι μαζί σας μια χαρά τριποδάκι, μπορεί να χαθεί και να μη γυρίσει ποτέ και να ζήσει όσο ζήσει ως στειρωμένο αδέποτο και στη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ και πιο απίθανη περίπτωση όντας απροστάτευτος όπως λες (οι γάτες είναι ΠΟΛΥ δυνατά ζώα όσον αφορά την επιβίωσή τους) μπορεί να πεθάνει. Δηλαδή ό,τι θα γινόταν με την ευθανασία.
Οπότε ΟΧΙ, δε θα ήταν καλύτερα αν του κάνατε ευθανασία και μην το ξανασκεφτείς αυτό. Κάνατε ό,τι ήταν καλύτερο για το γατί, συνεχίστε το ψάξιμο με υπομονή και ψυχραιμία.

Εκεί που είχα απογοητευτεί τελείως και θρηνούσα εμφανίστηκε ο τρίποδος αλητάκος!Τον είδα στην αυλή και με το που βγήκα εξαφανίστηκε πάλι στο σκοτάδι. Τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι είναι καλά (έτσι μου φάνηκε τουλάχιστον από μακρυά) και ότι δεν έχασε το δρόμο...Φαίνεται όμως πανικόβλητος ο κακομοίρης, θα τον τσακώσω όμως, που θα μου πάει; Και τότε θα δει τι θα πάθει αυτός..αχχχχ!!! Ofilia έχεις δίκιο οι ορμόνες υπάρχουν ακόμη, αυτό μου είπε κι ο κτηνίατρος! Αν κι εγώ πιστεύω ότι το σκασε για να γλιτώσει από μας. Άντε να καταλάβει τώρα ότι όλο αυτό που πέρασε ήταν για το καλό του. Ελπίζω να έχει αίσιο τέλος αυτή η ιστορία γιατί μ΄έχει τρελάνει τελείως αυτό το γατί...

Θα τον ξαναβρείς, είναι σίγουρο..... Σου στέλνουμε θετική ενέργεια! :)

θα ερθει παλι:clapup:
και πιστεψε με,αν ηθελε να γλιτωσει απο εσας δεν θα ξαναερχοταν στην αυλη;)
ξερει πολυ καλα οτι τον αγαπατε.............

Βαλε οπωσδηποτε φαγακι(ξηρη τροφη) και νερακι στην αυλη που λες οτι τον ειδες.Καταρχην για να μην πεθανει της πεινας,κατα δευτερον για να τον δελεασεις να ερθει.Αλλα θα πρεπει να εισαι πιο αποφασιστικη στο πιασιμο.Παρε μια μεγαλη πετσετα να τον κουκουλωσεις και να τον πιασεις αν ειναι πιο ευκολο ετσι.Μακαρι να πανε ολα καλα.:)

Καλημέρα και σας ευχαριστώ παααρα πολύ για την ανταπόκριση και τη θετική ενέργεια!!!Ήταν σίγουρα αυτός πάντως, τον αναγνώρισα αμέσως από το χαρακτηριστικό του "χοροπηδηχτό" πλέον περπάτημα και με το που βγήκα τον πλησίασα στα 5 μέτρα, κοντοστάθηκε με κοίταξε και έφυγε τρέχοντας. Ήταν αδύνατον να τον εντοπίσω πάλι στο σκοτάδι. Φαγητό και νεράκι υπάρχει πάντα στο γατόσπιτο δίπλα από το σπίτι μας και το ξέρει πολύ καλά, δεν κινδυνεύει να πεινάσει. Το θέμα είναι τώρα να ηρεμήσει και να μας δείξει πάλι εμπιστοσύνη, όχι να ρχεται σαν κλέφτης το βράδυ για φαγητό! Αυτό με την πετσέτα μου ακούγεται πολύ καλή ιδέα, θα το προσπαθήσω έτσι! Αρκεί να εμφανιστεί ξανά το συντομότερο...όσο είναι εκτεθειμένος έξω μετά από τόσο πρόσφατο χειρουργίο σίγουρα κινδυνεύει :worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back