Σπασμένο ποδαράκι & ακρωτηριασμός

• Thread starter Thread starter Aleksa
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καλή δύναμη...
smiley-chores020.gif

Και γρήγορα περαστικά στο Χουσί:flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα φίλοι μου! Θα ήθελα για άλλη μια φορά τη γνώμη σας για την περίπτωση του τριποδακίου μου, του Ζουζού, του οποίου η πληγή που είχε ανοίξει στα ράμματα δεν έχει επουλωθεί ακόμη πλήρως (εδώ και 15 μέρες περίπου παραμένει ανοικτή). Η εικόνα του παρουσιάζει μεν βελτίωση, αλλά έχει απομείνει ένα μικρό τμήμα ανοικτό. Είμαι σε δίλημμα γιατί ο κτηνίατρος που τον παρακολουθεί κι έκανε και την επέμβαση είναι αισιόδοξος ότι θα κλείσει με τον καιρό από μόνη της. Ωστόσο ενας άλλος γιατρός (που επίσης εμπιστεύομαι) και του περιέγραψα την κατάσταση τηλεφωνικά ήταν κάθετος στο ότι πρέπει να ξαναπάρει οπωσδήποτε αντιβίωση και να βάλει κολάρο προκειμένου να κλείσει η πληγή μία και καλή. Το κολάρο από την αρχή δε το δεχόταν με τίποτα φυσικά, αλλά με πολλή προσπάθεια και υπομονή από μέρους μου το χει πλέον ψιλοσυνηθίσει ο καημενούλης και του το βάζω ανά διαστήματα, ειδικά όταν είμαστε εκτός σπιτιού, αλλά με την αντιβίωση τι να κάνω..δε ξέρω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρε γαμώτο είναι όντως πάρα πολλές μέρες :/ Τι στο καλό πια; Τουλάχιστον εμπειρικά μου φαίνονται πολλές μέρες, γιατρός δεν είμαι δυστυχώς.

Ο δεύτερος κτηνίατρος λοιπόν με κέρδισε, θα του έδινα σίγουρα έξτρα αντιβίωση. Το κολάρο αν τον φρικάρει θα το απέφευγα. Μίλα με τον κτηνίατρο και ρώτα τον, πόση έξτρα αντιβίωση να πάρει; Θυμάμαι ότι δεν πρέπει να παίρνουν πάνω από 3-4 μέρες σερί. Αν πρέπει να πάρουν κι άλλο, κάνεις λίγες μέρες διάλειμμα ανάμεσα, γι' αυτό καλύτερα μίλα με το γιατρό.

Εγώ να σου πω την αλήθεια θα τον πήγαινα να κάνουμε μια ενέσιμη αντιβίωση για να τον πιάσει για μέρες και για να είμαι 100% σίγουρη ότι την πήρε. Εκτός αν είσαι σίγουρη ότι θα τον καταφέρεις να την καταπίνει, οπότε οκ.

Επίσης κάτι άλλο που σκέφτηκα, όταν είχαμε παρόμοια περίπτωση με πληγή που άνοιγε και ξαναάνοιγε (όχι από επέμβαση, αλλά ήταν βαθιά πληγή που άνοιγε συνεχώς) πέρα από αντιβίωση για αρκετό καιρό (augmentin σιρόπι) η κτηνίατρος μας είπε και βάζαμε και αλοιφή fucicort στην πληγή. Όπως μαντεύεις απ' το όνομα, περιέχει κορτιζόνη και βοήθησε πολύ να σταματήσει να την ξύνει την πληγή, οπότε με κυνηγητό (ΑΡΙΑ ΜΗΝ ΞΥΝΕΣΑΙ), αλοιφή, αντιβίωση και προσευχή καταφέραμε και μας πέρασε αλλά κι εμείς περάσαμε κάμποσο καιρό, ταλαιπωρήθηκε η καημένη και σκέψου δεν ήταν καν από επέμβαση η πληγή.

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τις συμβουλές ! Λοιπόν σκέφτομαι να δώσω ένα μικρό περιθώριο ακόμη, το πολύ ως την Παρασκευή γιατί δείχνει καλύτερα (αν και έτσι μας είχε ξεγελάσει και την περασμένη εβδομάδα και μετά είχε ξανανοίξει) και θα τον πάμε στον δεύτερο γιατρό για να τον δει και να του κάνει, αν όντως το κρίνει και μια ενέσιμη αντιβίωση, όπως λες koukimanster, για να ηρεμήσουμε. Εννοείται ότι δεν είμαστε γιατροί αλλά και η δική μου αίσθηση εμπειρικά είναι ότι ο γιατρός που μας παρακολουθεί το έχει δει αρκετά χαλαρά το θέμα με την πληγή. Και δεν είναι ότι πέρασε και λίγα ο κακομοίρης ο Ζουζού...Από την άλλη το γατί τόσο πριν όσο και μετά από την επέμβαση πήρε πολλή αντιβίωση κι αυτό είναι που με κανει κι εμένα να το τραινάρω, μήπως και την αποφεύγαμε τώρα, αλλά περνάνε οι μέρες και στενεύουν τα περιθώρια :( Όσο για αλοιφή δεν μου πρότειναν κάτι πέρα από μπεταντίν και θεωρώ κι εγώ ότι θα μπορούσε να μας βοηθήσει περισσότερο, θα ρωτήσω...

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι έχει προσαρμοστεί πολύ στα τρία του ποδαράκια, έχει πολύ μεγάλη διάθεση και για χάδια (που δεν του το χα τόσο πολύ του συγκεκριμένου) και όσο πάει όλο και λιγότερο αναζητάει το έξω..Γενικά είναι υπέροχος :)

:D
Δεν του το 'χες για χαδια ε?σιγουρα ξερει ποσο τον αγαπατε ,ποσο τον φροντισατε ..................σου δειχνει την ευγνωμοσύνη του για οσα κάνατε ;)
για τη πληγουλα τι να πω?καλα θα κανεις και θα τον πας και σε δευτερο γιατρο,αντε θα περιμενουμε τι θα σας πει οταν τον δει και απο κοντα:D

Έχεις δίκιο για την αντιβίωση. Όντως δεν είναι ό,τι καλύτερο να παίρνει συνεχώς ο καημένος ο γατίνος.

Αξίζει να "επιμείνεις" για μια αλοιφή, φυσικά αν κρίνουν ότι δε θα του κάνει "κακό". Εγώ είδα μεγάλη διαφορά, έθρεψε πολύ πιο γρήγορα (ήταν χημικό έγκαυμα, αρκετά βαθύ, είχε καραφλιάσει κλπ, μικρό μεν βαθύ δε) και δεν ξυνόταν καθόλου (κορτιζόνη γαρ).

Πολύ χαίρομαι που προσαρμόζεται τόσο καλά στη νέα του, τρίποδη ζωή :) Είμαι σίγουρη (πραγματικά όμως, 100%) ότι το έξω σε λίγο καιρό θα το έχει ξεχάσει ολότελα. Ειδικά μετά την τελευταία του περιπέτεια.

Και πραγματικά σου μιλάω, έχω δει κι αν έχω δει φωτογραφίες γατιών στο ιντερνετ, αλλά τέτοιο πράμα σαν αυτό που έβαλες παραπάνω δεν έχω ξαναδεί. Κάθεται στον καναπέ σα να λέει "είμαι καλά, μου αρέσει αυτός ο όμορφος καναπές, είναι ο καναπές μου στο σαλόνι του σπιτιού μου". Και τα ματάκια του είναι τελείως σα να λένε "πέρασα πολλά, πόνεσα αλλά τώρα είμαι ασφαλής".

:)

Τελευταία επεξεργασία:
Έχω ευχάριστα νέα για το τριποδάκι μας, απ΄ό,τι φαίνεται θα την αποφύγουμε την αντιβίωση ! Τελικά την Παρασκευή πήγα μόνη στον κτηνίατρο, αφού είχαμε ήδη μια μικρή βελτίωση της πληγής του. Πήγα λοιπόν στον άλλον κτηνίατρο, που τηλεφωνικά μου είχε πει για αντιβίωση,αλλά όπως του περιέγραψα το πως εξελίχθηκε η πληγούλα (δεν είχε πλέον κθ υγρά-πύον), μου είπε όντως ας την αποφύγουμε και μου έδωσε ένα επουλωτικό σπρέυ. Λέγεται cothivet, 100 % "οικολογικό", ούτε κορτιζόνη,ούτε αντιβιοτικά! Μου είπε ο κτηνίατρος ότι μπορώ να του το εφαρμόζω όσο πιο συχνά γίνεται κι επιπλέον κάνει και για μας τα ανθρωποειδή (να φανταστείτε αυτός το βάζει μου είπε και στο γιο του όταν τραυματίζεται..). Η αλήθεια είναι ότι ο Ζουζού, όπως κάθε φυσιολογική γάτα απεχθάνεται το σπρέυ και δεν κάθεται να του το ρίξω όπως θα ήθελα, αλλά έστω και σε μικρές ποσότητες τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ, να φανταστείτε από την Παρασκευή η πληγούλα έχει κλείσει κατά το ήμισυ :D. Επιπλέον μαζί με το Ζουζού κάνει πολύ καλή δουλειά και σε μένα, αφού κάθε φορά που πάω να τον ψεκάσω αποκτώ κι από μία τουλάχιστον γρατζουνίτσα..:/: Άντε να δούμε λοιπόν, μου φαίνεται ότι τελειώνει μια και καλή η μεγάααλη μας αυτή περιπέτεια :)
Koukimanster περιττό να πω ότι πολύ μας συγκίνησαν τα λόγια σου για το ζουζούνι μας ;). Κι εγώ θαρρώ είναι πολύ ξεχωριστή και εκφραστική μουρίτσα, αλλά πόσο... αντικειμενική μπορώ να είμαι...; Σ΄ευχαριστούμε ;)

Επιτέλους βρέθηκε το φάρμακο το καλό που,
και θα γειάνει εντελώς το Ζουζούκι και δεν θα επιβαρύνει και τον οργανισμό του:)
(να γιατί ορισμένες φορές η γνώμη ενός δεύτερου ειδικού είναι απαραίτητη;))
Περιμένοντας να δούμε και να θαυμάσουμε το κουκλί σε νέες φωτό, ευχόμαστε καλή του αποθεραπεία, σύντομα η πληγίτσα να κλείσει εντελώς και όλη αυτή η ταλαιπωρία να μείνει μόνο ως μια κακή ανάμνηση :flowers:

Πολύ χαίρομαι που βρήκατε κάτι να σας ταιριάζει και να μην επιβαρύνεστε με έξτρα αντιβιώσεις :)

Επίσης πραγματικά και αντικειμενικά έχει απίστευτα εκφραστικά μάτια, μου φαίνεται σα να μιλάνε τα μάτια του :)

Σκέφτηκα να ανεβάσω αυτό το βιντεάκι στο συγκεκριμένο θέμα για να κλείσω έτσι ευχάριστα την περιπέτειά μας αυτή εδώ, που στάθηκε και η αφορμή για να ανακαλύψω το mycat κι επιπλέον για να σας διαβεβαιώσω πλέον και εκ πείρας ότι ναι, ένα τριποδάκι μπορεί να χει μια απολύτως φυσιολογική ζωή!!! Ιδού ο Ζουζού μας λοιπόν, περίπου 2 μήνες και κτ λίγο μετά από την επέμβαση...:D

Συνημμένα

Είναι τόσο κουκλάκι το Ζουζουκάκι...:inlove: Ζωηρό-ζωηρό και παίζει φυσιολογικότατα :D...
Είναι τόση δε η απόλαυση να το βλέπει κανείς, που ξεχνάει (σχεδόν δεν φαίνεται ) οτι του λείπει το ποδαράκι.
Να'στε πάντα καλά, να τον χαίρεστε και άλλη περιπέτεια με την υγεία του ποτέ πια :flowers:

Σ΄ευχαριστούμε πολύ alcyone μας, κι εμείς και το Ζουζούκι :P !
Ζωηρό δε λες τίποτα και με πολύ έντονη διάθεση για παιχνίδι κι έχει ένα ..babycat face το άτιμο που μας κάνει και λιώνουμε...:stunned:

Μα είναι αξιολάτρευτος !:inlove::inlove:Περιττό να πω οτι απαιτούμε να βλέπουμε φωτογραφίες του όσο το δυνατόν συχνώτερα :D

Να το χαιρεστε. Ειναι τοσο παιχνιδιάρικο και χαριτωμένο. Ειναι και τοσο τυχερό που σας βρηκε ομως:)

Απάντηση: Σπασμένο ποδαράκι

Καλησπέρα σας!!!

Παρακολουθώ τα μηνύματα μελών, μαθαίνω πολλά, αλλά δεν έχω γράψει ποτέ!
Θα ήθελα να μοιραστώ την αγωνία μου!
Βρήκα τη μικρή μου γατούλα τραυματισμένη και φυσικά την πήγα στον κτηνίατρο.
Στην ακτινογραφία φάνηκε το ποδαράκι της σπασμένο και είχα πρόβλημα και στην κοιλίτσα της.
Έγινε χειρουργείο, αλλά δυστυχώς το καρφί δεν κρατήθηκε και τώρα προχωρήσαμε στην εξωτερική οστεοσύνθεση.
Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να σωθεί το ποδαράκι της μικρούλας γιατί ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν συνεχιστεί η μόλυνση, θα πρέπει να γίνει ακρωτηριασμός! Έχω στεναχωρηθεί για την μικρούλα μου! Δεν θέλω να γίνει ακρωτηριασμός! Help!
Μέχρι τώρα έχει πάρει 3 βδομάδες αντιβίωση! Φοβάμαι και γι΄αυτό!
Οποιαδήποτε εμπειρία καλοδεχούμενη! Δεν είμαστε γιατροί, αλλά η αγάπη για τα ζωάκια μας, μας κάνει να θέλουμε το καλύτερο!
Σας ευχαριστώ γιατί ξέρω ότι καταλαβαίνετε την αγωνία μου!!!

Καλημέρα φίλη μου! Εύχομαι πραγματικά να αναρρώσει το συντομότερο δυνατόν η γατούλα σου και να αποφύγετε τον ακρωτηριασμό...
Καταλαβαίνω απόλυτα το τί περνάτε, μιας που μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχα μία ανάλογη εμπειρία μ΄έναν γατούλη μου, ακριβώς πάνω από το post σου εδώ είναι όλη η περιπέτειά μας από την αρχή... Στη δική μας περίπτωση τελικά έχασε το ποδαράκι του, μιας που η κατάστασή του δε μας άφησε άλλα περιθώρια δυστυχώς (μετά από 15 μέρες η μόλυνση είχε προχωρήσει, είχε σταματήσει να τρώει και θα τον χάναμε..). Περιττό να σου πω ότι στην αρχή είχα φρικάρει κι εγώ με το όλο θέμα και είχα στενοχωρεθεί πολύ. Όμως θέλω να σου πω ότι μόλις σε δύο μήνες μετά από την επέμβαση έγινε περδίκι σε σημείο να ξεχνάμε ότι είναι τριποδάκι, ζει πλέον μία απόλυτα φυσιολογική ζωή και έχει προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα κι ενώ στην αρχή ήμουν πολύ επιφυλακτική για το πως θα μπορεί να ανταπεξέρχεται στις διάφορες δραστηριότητες, η εξέλιξή του είναι φοβερή, μη ξεχνάς ότι πρόκειται για αιλουροειδή με απίστευτη αίσθηση ισορροπίας! Απλά τον έχω αποκλειστικά μέσα στο σπίτι πλέον τον συγκεκριμένο για να είναι πιο προφυλαγμένος, αλλά αυτό είναι δικό μου θέμα περισσότερο, αυτός δε καταλαβαίνει τίποτα ...Σου τα λέω αυτά απλώς για να είσαι πιο ψύχραιμη αν τυχόν χρειαστεί να γίνει ο ακρωτηριασμός, που το απευχόμαστε βέβαια!
Ας ελπίσουμε ότι θα πετύχει η θεραπέια που κάνετε τώρα και ότι θα σταθεί τυχερή η γατούλα σου! Για την αντιβίωση που λες δε μπορείτε να την αποφύγετε δυστυχώς δεδομένης της κατάστασης πρέπει να την πάρει... Τέλος ίσως θα ήταν καλή ιδέα να επισκεφθείτε και κάποιον άλλον κτηνίατρο να δεις τί θα σου πει, εκτός κι αν τον εμπιστεύεσαι απόλυτα τον συγκεκριμένο, αλλά και πάλι καλό είναι να πάρεις και μια ακόμη γνώμη ούτως ή άλλως!

Σε ευχαριστώ πολύ, Μαρία!
Μου δίνει δύναμη το μηνύμά σου. Διάβασα και τη δική σου περιπέτεια. Χαίρομαι που είναι καλά πλέον ο γατούλης σου! Κάπου διάβασα όμως ότι ένα γατάκι δεν άντεξε και την αντιβίωση. Θα πάμε να φτιάξουμε το πόδι και να πάθει κάτι άλλο;
Περιμένω σήμερα να μου τη φέρει ο κτηνίατρος και να μου πει τι πρέπει να κάνω.
Έχω πολλά γατάκια, τα λατρεύω και τα περιποιούμε όλα, ολόκληρος ζωολογικός κήπος, ζουν σε πολύ μεγάλη αυλή, έχουν πολύ χώρο για δράση και είναι χαρούμενα και παιχνιδιάρικα. Θέλω πολύ η γατούλα μου να βγει έξω όταν θα είναι έτοιμη και να συνεχίσει την έξω ζωή της.
Να σκαρφαλώνει, να τρέχει, να παίζει με τα άλλα. Ξέρω ότι η ζωή έξω εγκυμονεί κινδύνους, αλλά αυτό είναι δυστυχώς ένα ρίσκο.
Ευτυχώς δεν έχω κολλητά γείτονες που να ενοχλούνται, έχουν το φαγητό τους, είναι στειρωμένα και συνήθως δεν απομακρύνονται.
Είχα στο παρελθόν μια γατούλα από μωρό με κομμένο μπροστινό ποδαράκι και σκαρφάλωνε στα δέντρα χωρίς προβλημα.
Της μικρούλας μου είναι το πίσω πόδι σπασμένο, το άλλο τραυματισμένο, αλλά ευτυχώς επουλώνεται.
Κατά καιρούς είχα διάφορα μικροθέματα με τα γατουλάκια και ο κτηνίατρος με εξυπηρέτησε άψογα.
Αυτό είναι το πιο σοβαρό που έχω αντιμετωπίσει. Γι΄αυτό είμαι και προβληματισμένη. Θα δείξει!
Σε ευχαριστώ από καρδιάς για μία ακόμα φορά!

Κάτι μου θυμίζει η περίπτωσή σας....:whistle: Έτσι κι εμείς, ζωολογικός κήπος η αυλή, αλλά και το σπίτι εντός, αφού κάποια έχουν τη βάση τους μέσα αλλά τα περισσότερα κάνουν τις βόλτες τους κι έξω και κάποια τα έχω μόνιμα στην αυλή, αλλά κι αυτά έχουν πρόσβαση και μέσα όποτε θέλουν...οπότε καταλαβαίνεις ;)! Πιστεύω κι εγώ ότι όταν υπάρχει ασφαλής αυλή είναι ιδανικό για τα γατούνια, ωστόσο ένα ρίσκο πάντα υπάρχει όντως, όμως ακόμη και μόνιμα μέσα να είναι το ρίσκο πάλι υπάρχει πιστεύω, απλά ελαχιστοποιείται προφανώς, πόσα γατάκια δεν έχουν πέσει μήπως από μπαλκόνια ή οτιδήποτε..:/:
Μακάρι να πάνε όλα καλά με τη γατούλα σου, θα περιμένουμε τα νέα σας :)

Τελευταία επεξεργασία:
Απο προσωπικη εμπειρια,δεν εχω κανεναν να σου προτεινω..ζω ζακυνθο.
Ομως στη λιστα κτηνιατρων βρηκα αυτα.Εδω που λεει ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ:Χειρουργική μαλακών μορίων.2106000911,6944384842 WEBSITE:www.klms.gr
και εδω που λεει για τον ορθοπεδικο...

• Νικόλαος Καραμήτσος / Αιτωλίας 14
2106753850 ,Ορθοπεδικός

Αυτοι οι γιατροι βεβαια εχουν προταθει απο μελη του σαιτ.Καθολου δεν μπορουμε να ξερουμε τι γιατροι ειναι,οπως καταλαβαινεις.:)
ΥΓ..για να δεις ολο το θεμα..πατα επανω στον τιτλο.:)

Σε αυτό τον γιατρό πήγα το γατάκι μου που πριν 4 μερες έσπασε χερι πόδι πέφτοντας από τον 7ο...είναι πολύ καλό ορθοπεδικός. Μου τον συνέστησε ο κτηνιατρός μου... και ασχολείται πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πέρασε τόσος καιρός και δεν έγραψα τα ευχάριστα νέα μας!
Το ποδαράκι της γατούλας μου είναι πλέον καλά. Έχει μέν ένα μικρό πρόβλημα κάμψης, κάτι που όμως δεν την ενοχλεί στο τρέξιμο και στα παιχνίδια της!
Με την ιατρική επίβλεψη και τη φροντίδα στο σπίτι πήγαν όλα καλά!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back