Στείρωση: Ανησυχίες...

Ωχ, κι εμένα η κτηνίατρος μου έχει πει να περιμένουμε να ψεκάσει πριν τον στειρώσουμε... :/:
Παρεπιπτόντως Γιώτα έχει ψεκάσει καθόλου ο δικός μου αυτές τις μέρες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από giota:
Ναι απο οτι ξερω οι τεχνικες της εγχειρησεις διαφερουν απο γιατρο σε γιατρο Χθες παρεπιπτοντως το απογευμα με πηρε τηλ ο ιδιος ο γιατρος κατι που δεν περιμενα Συζητησαμε το θεμα βρεθηκε μια ακρη Η στειρωση εχει γινει Μεσα δεν ημουν αλλα τΑ κομενα μπαλακια τα ειδα μου τα εδειξε Να δουμε αν εσενα σου ειπε τοσο ισως και αλλοι ν αχρειαζονται τοσο χρονο το ακουσα και απο αλλου . Επεισης ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι καλο να στειρωνονται πριν ψεκασουν γιατι με τα ποιο δυσκολα κοβουν τη συνηθεια του ψεκασματος

Michelle-ina κι εγώ απ' ό,τι ξέρω οι τεχνικές διαφέρουν. Μπορεί ο κτηνίατρος να έκρινε ότι έπρεπε να αφαιρεθεί και το όσχεο.

Πάντως αυτό που λες ότι είναι καλύτερα να περιμένετε να ψεκάσει πριν γίνει η στείρωση είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είπε η δική μου κτηνίατρος. Και ο φίλος που μας την συνέστησε στείρωσε τον δικό του πολύ νωρίτερα πριν ψεκάσει (γύρω στους 6 μήνες) και το πέρασε πιο ελαφρά απ' όλους τους γνωστούς μας γάτους. Παρόλα αυτά ο κάθε γιατρός έχει τη δική του άποψη και λογική. Εσύ αποφασίζεις αν συμφωνείς με τον γιατρό. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαζή απορία: Αν όμως δεν ψεκάσει πως θα είμαστε σίγουροι οτι έφτασε στη σεξουαλική ωριμότητα ώστε να στειρωθεί; Μην ξεχνάς οτι ο δικός μου ήταν αδέσποτος και δεν ξέρω ακριβή ηλικία :/:

Ειναι θεμα ορμονων με το που θα γινει στειρωση ουτως η αλλως δεν θα αναπτυχθουν οι ορμονες του για τη διαιωνιση του ειδους του πραγμα που ειναι και το ζητουμενο

Με την ίδια λογική όμως γιατί δεν κάνουμε στείρωση και στα μικρά γατάκια; :hmm:

Με τα λίγα που ξέρω γιατί και ο δικός μου αδέσποτος ήταν ο κτηνίατρος μπορεί περίπου να υπολογίσει την ηλικία του ζώου.
Έχω διαβάσει ότι μετά τους 6 μήνες είναι ασφαλές να γίνει η στείρωση. Ο δικός μου καθυστέρησε να ψεκάσει ήταν περίπου 1,5 χρονών.
Δεν σου είπε ο κτηνίατρος περίπου την ηλικία του;

Μου είπε οτι είναι 5-6 μηνών περίπου (κι εγώ εκεί τον έκοβα) αλλά ο κτηνίατρος της οικογένειας που τον είχε περιμαζέψει τους είχε πει κάπου 2-3 μήνες λιγότερο...

γιατι ειναι πολυ μικρα και γιατι μεχρι 6 μηνων οριμαζει η αναπτυξη του οποτε μετα ερχεται η διαιωνιση .

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Μου είπε οτι είναι 5-6 μηνών περίπου (κι εγώ εκεί τον έκοβα) αλλά ο κτηνίατρος της οικογένειας που τον είχε περιμαζέψει τους είχε πει κάπου 2-3 μήνες λιγότερο...

Ωχ!!! :hmm: Μεγάλη διαφορά,ε; Τι να σου πω τώρα, υπέθετα ότι η διαφορές θα παίζουν στις 15 ημέρες πάνω κάτω.
Μήπως ο άλλος κτηνίατρος τον είδε ταλαιπωρημένο και δεν μπόρεσε να βγάλει σωστό συμπέρασμα; Αν πήγαινες σε ένα ακόμη και έβγαζες τον μέσο όρο;:P

Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα ο κτηνίατρος μου είπε ότι μεταξύ 6-8 μηνών πρέπει οπωσδήποτε να γίνει η στείρωση για να μην έχω τα προβλήματα του ψεκασμού κι έτσι κι έκανα 6 1/2 μηνών του έκανα τη στείρωση και ευτυχώς δεν είχα προβλήματα. :)

Iσχύουν οι ίδιες ηλικίες και για τα θηλυκά γατάκια;
Δηλαδή αν την πάω στους 6,5 μήνες είναι καλά ή είναι νωρίς;

Έχω την εντύπωση οτι είναι λίγο αργότερα για τα θηλυκά... Μπορεί βέβαια να είναι αργότερα για τα αρσενικά και να μην το θυμάμαι καλά. Πάντως υπάρχει διαφορά.

Αρχική Δημοσίευση από Gemini:
Iσχύουν οι ίδιες ηλικίες και για τα θηλυκά γατάκια;
Δηλαδή αν την πάω στους 6,5 μήνες είναι καλά ή είναι νωρίς;

Nομίζω ότι για τα θηλυκά είναι από τους 8 μήνες και μετά. Καλύτερα να ρωτήσεις έναν κτηνίατρο. :)

απο γατα σε γατα διαφερει η ωριμανση πιστευω εμενα παρολο ποθ ειναι κ αδερφια ξεκινησαν εντελως διαφορετικα πρωτα καταψεκασε το κοσμο ο συγχωρεμενος ο ποκυ μετα ο γκρινιαρης μετα ο λαμπης με τα ο πισσας κ φετος ναι κ ο ζυλιτο ειναι αναλογα τα ερεθισματα που εχουν απο θυλικες νομιζω

:) Γεια σας! Ειμαι νεο μέλος.Εχω ένα αξιολατρευτο γατακι(Ecila) που μπορείτε να δειτε στo avatar μου!

Αυτό που θα ήθελα να μου πείτε είναι κάποια παραπάνω πράγματα για την στείρωση στα θηλυκα γατάκια. Και επίσης ποιον γιατρό προτείνετε στην Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν το θέμα έχει ήδη συζητηθεί ήδη σε άλλο σημείο.

Ireth καλωσόρισες :)
Κούκλα η γατούλα σου!
Περι στείρωσης είδα οτι έχεις διαβάσει το ανάλογο άρθρο, το οποίο νομίζω πως μαζί με τα σχόλια δίνει αρκετές πληροφορίες.
Βασικά η στείρωση στις θηλυκιές είναι αρκετά πιο "βαριά" ως εγχείριση και αργούν περισσότερο να επανέλθουν πλήρως. Επίσης συνήθως κοστίζει περισσότερο.
Όσον αφορά γιατρό στη Θεσσαλονίκη, επειδή κι εγώ σκέφτομαι να αλλάξω, καλύτερα ας προτείνει και στις 2 μας κάποιος άλλος... :/:

Έχω μία ερώτηση...
Όταν πήγα τη γατούλα μου στον κτηνίατρο για πρώτη φορά (σας θυμίζω ότι τη μάζεψα από το δρόμο και σύμφωνα με την κτηνίατρο είναι 2-3 ετών), τη ρώτησα μεταξύ άλλων αν είναι στειρωμένη.
Μου είπε ότι για τα θηλυκά δεν μπορεί να πει με σιγουριά καθώς ούτε η ακτινογραφία ούτε ο υπέρηχος μπορεί να πει με 1000% σιγουριά τι συμβαίνει.
Επειδή έπιασε κάτι περίεργο στην κοιλίτσα της, την ξύρισε και αφού την ψηλάφισε μου είπε ότι πρέπει να της έχει γίνει στείρωση και μάλιστα όχι με καλή τεχνική γιατί έχει κάποιο σημάδι (από την τομή μάλλον) το οποίο και έπιανε με τα χέρια.
Τέλος μου είπε ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να δούμε αν έχει στειρωθεί είναι να δούμε αν την παίρνουν από πίσω οι γάτοι!!!
Γενικώς είναι μία κτηνίατρος που την εκτιμώ πάρα πολύ, γιατί και φέρεται υπέροχα στη Λουκρητία και μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο.
Επίσης έχει πολλές γάτες και η ίδια, και γενικώς είναι περισσότερο γατόφιλη από σκυλόφιλη (όχι ότι αυτό σημαίνει τίποτα...)
Επειδή μου φαίνεται λίγο παράλογο να μην μπορεί ένας γιατρος να πει σίγουρα αν η γάτα είναι στειρωμένη, τι ξέρετε εσείς γι αυτό?:hmm:

Στον υπερηχο μπορει να φανει Στις θυληκες αφαιρειτε η μητρα και οι ωοθηκες πραγμα που αν λειπει φαινεται

Λογικό μου ακούγεται...
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το λέει...
Στο κάτω-κάτω όσες εξετάσεις παραπάνω κάνει η γάτα, για την κτηνίατρο είναι παραπάνω λεφτά... Δε βρίσκω λογική εξήγηση...
Θα την ξαναρωτήσω.
Ευχαριστώ πάντως...

Σήμερα στειρώσαμε τον Vector!
Πριν λίγο γυρίσαμε στο σπίτι. Ο μικρούλης μου παραπατάει λιγάκι αλλά κατα τα άλλα φαίνεται εντάξει. Η κτηνίατρος είπε οτι όλα πήγαν καλά. :)
Να σας ρωτήσω κάτι;
Οι δικοί σας γάτοι ηρέμησαν αμέσως μετά τη στείρωση, πολύ πιο μετά ή ποτέ; Όταν λέω ηρέμησαν εννοώ αν τσακώνονταν με άλλους (στειρωμένους) γάτους. Έχει κανείς τέτοια εμπειρία; Διότι το πρόβλημα είναι οτι αυτές τις μέρες πρέπει να φύγω Αγρίνιο και τσακώνονταν χτες με το γατούλη της ΓΙώτας (ο οποίος είναι πολύ ήρεμος παρεπιπτόντως και δεν επιτίθεται ποτέ). :/:

edit: Μόλις έφαγε κιόλας! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back