Στείρωση: Ανησυχίες...

Εμένα ο Νίνο δεν ηρέμησε καθόλου..Οπως είπε και ο κτηνίατρος άλλο το stereo άλλο το dolby surround..Κι ο Νίνο μάλλον ήταν dts..Η στείρωση γενικότερα πρέπει να γίνεται όταν έχει αναπτυχθεί πλήρως το ζωντανό αλλιώς υπάρχει περίπτωση να πάθει κάποια κάταγματα όταν μεγαλώσει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρεπιπτόντως ο κτηνίατρος μου χρεώνει μόνο ότι αγοράζω, πχ εμβόλια κι όχι την επίσκεψη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα μπορουσε να μου πει κανεις ποσο περιπου κοστιζει η στειρωση σε αρσενικη γατα?

Εμένα στη Θεσ/νίκη μου πήρε 80 ευρώ. Απ'οτι έμαθα στη Μυτιλήνη έχει 60 ευρώ. Επίσης έχω ακούσει και τιμές >80. Οπότε υποθέτω οτι ο μέσος όρος είναι κάπου εκεί. Επίσης αν δεν έχει να σου δώσει αντιβίωση υπολόγισε και το κόστος αυτής.

εμενα μου ειπε 50 γιατι εχω πολλους γατους

Τα αποτελεσματα ειναι σιγουρα ή οχι?

Την πρώτη φορά μου πήρε 80 και τη δεύτερη 75..Στην 4η γάτα μου είπε δε θα πληρώσω λολ..
Οταν λες αποτελέσματα τι εννοείς?
Βασικά εξαρτάται και από το χαρακτήρα του γάτου.Τον δικό μου τον στείρωσα την τρίτη και σταμάτησε να ψεκάζει.Βέβαια είναι λίγο γκρινιάρης αλλά θα στρώσει.
Γενικότερα να ξέρεις πως η στείρωση παρατήνει το χρόνο ζωής της γάτας (και του σκύλου) και δεν υπάρχει φόβος για καρκίνο στους όρχεις γιατί αυτοί αφαιρούνται.
Βέβαια υπάρχει και το φαινόμενο της επαναληπτικής συμπεριφοράς σε κάποια γατιά.Δηλαδή να συνεχίζουν να ψεκάζουν όχι όμως με την ίδια οσμή όπως καλή ώρα ο γάτος της Γιώτας και ο Νίνο μου ο οποίος βέβαια ποτέ σε ψέκασε αλλά έκανε τσίσα του παντού τα οποία μύριζαν έντονα..Πάντως με τον καιρό η γάτα ηρεμεί.
Μη περίμενετε τον γάτο να ψεκάσει για να τον στειρώσετε.Μερικοί γάτοι αν δεν έρθουν σε επαφή με θηλυκιά δεν εκδηλώνονται και οι ορμές τους είναι καταπιεσμένες.Ο γατούλης μου την κυριακή του Πάσχα κατάλαβε οτι είναι γάτα επειδή μύρισε θηλυκιά.Μας ψέκασε όλους αλλά μετά σταμάτησε.

Τι σημαινει ''ψεκαζει''???? Το διαβαζω σε αρκετα μηνυματα αλλα δεν καταλαβαινω?? Μηπως σημαινει ''ουρει''? Ειλικρινα δεν ξερω!

Ξερω οτι με τη στειρωση παρατηνεται ο χρονος ζωης κατα 2 χρονια μεσο ορο!!!

Οταν ουρεί κάθεται κάτω και κάνει τσίσα κανονικά.Οταν ψεκάζει απλά εκτοξεύει το υγρό από πίσω( μερικές σταγόνες) όρθιος..Φυσικά είτε ουρεί είτε ψεκάζει το ίδιο μυρίζει:)

ΟΚ!!! Thanks σε lady, ladycat και φυσικα Michelle!!! Καληνυχτα!!!

Στείρωση κατά τη λοχεία

Άλλο ένα ερώτημα για στείρωση, αυτή τη φορά για θηλυκό:
Η Ψιψινέλ γέννησε πριν 25 ημέρες ακριβώς και φυσικά ακόμη θυλάζει. Παρ' όλα αυτά (απτόητο αυτό το γατί!!), έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια οίστρου -π.χ. κλαίει και κάνει κάποιες προσπάθειες να βγει έξω απο το σπίτι...
Έτσι κι αλλιώς είχα σκοπό να τη στειρώσω μόλις απογαλακτιστούν τα μωρά, αλλά τώρα το θέμα μάλλον επείγει.
Μήπως γνωρίζει κάποιος σε πόσο καιρό μετά τη γέννα μπορεί να στειρωθεί με ασφάλεια;
Ευαριστώ.

H γατα οταν γαλουχει τα γατακια εμφανιζει συμπτωματα οιστρου περιπου 15-20 μερες μετα την γεννα(επιλοχειος οιστρος)...ειναι φυσιολογικο αν και αυτος ο οιστρος συνηθως διαρκει λιγοτερο...αν θελεις να την στειρωσεις πρεπει να σκεφτεις 2 πραγματα...α) δεν κανουμε στειρωση σε οιστρο λογω πολλων αιμορραγιων που κανουν πιο δυσκολη την ζωη του χειρουργου και χανει η γατουλα αιμα μιας και η αιματωση της μητρας ειναι μεγαλυτερη τοτε και το αιμα πηζει λιγο πιο αργα(λογω οιστρογονων)..οποτε εδω πρεπει να περιμενεις να της περασει αυτος ο οιστρος και μετα....β) αν γινει τωρα η στειρωση τοτε θα σταματησει η γατουλα να βγαζει γαλα μιας και απορυθμιζεται ολη η ορμονικη ισορροπια της,με την αφαιρεση των ωοθηκων...οποτε τα μικρα δεν θα εχουν γαλα και θα πρεπει να αρχισεις σιγα σιγα να τους δινεις τροφη σταδιακη μαζι με γαλα..υπαρχει ειδικο γαλα σκονη για γατακια(Ormilac)καθως και ειδικη τροφη για απογαλακτισμενα γατακια για να αρχισουν να τρωνε απο αυτη και να απεξαρτηθουν απο το γαλα της μητερας τους το οποιο φυσιολογικα θα σταματησει σε 6-8 εβδομαδες απο τον τοκετο...
Θα σου προτεινα να την περιορισεις για αυτες τις μερες για να την περασει αυτος ο πρωτος οιστρος(για να μην ερθει σε επαφη με αρσενικο και τυχον ξαναζευγαρωσει) και μετα μολις ηρεμησει να της κανεις την στειρωση...τοτε τα γατακια θα μπορουν περα απο γαλα να φανε και στερεα τροφη ειδικη για απογαλακτισμενα γατακια...
Νικος Crestfallen

Νίκο ευχαριστώ πολύ για την άμεση και εμπεριστατωμένη απάντησή σου! :up:
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να την περιορίσω μέσα στο σπίτι για 1 μήνα περίπου και μετά βουρ για το γιατρό.
Αν δε σε κουράζω θα μπορούσες να μου λύσεις μία ακόμη απορία - εντελώς off topic: Πόσο καιρό μετά τη γέννα μπορεί να εμβολιαστεί η γατούλα; Υπάρχει πρόβλημα εάν κάνει εμβόλια ενώ θηλάζει;

Δεν θα πρεπει κανονικα να εμβολιαζονται οι γατες που κυοφορουν ή που γαλουχουν τα μικρα τους μιας και στην δευτερη περιπτωση ,απο την μια ειναι μια διαδικασια στρες και μπορει να μην υπαρχει καλη ανοσολογικη ανταποκριση απο την μητερα και απο την αλλη δεν κερδιζουν τιποτε τα γατακια με το να πινουν γαλα εμβολιασμενης γατας...οτι αντισωματα παιρνουν απο την μητερα τα παιρνουν κυριως απο το πρωτογαλα τις πρωτες 36 ωρες της ζωης τους και λιγοτερο απο οτι τον πλακουντα κατα την κυοφορια..περιμενε λοιπον 2-3 εβδομαδες να απογαλακτιστουν πληρως τα μικρα και μετα εμβολιασε την κανονικα...αν εχει εμβολιαστει ξανα στο παρελθον δεν θα εχει προβλημα αν καθυστερησει 2-3 εβδομαδες...αν ειναι μεγαλη αναγκη τοτε μπορεις να κανεις μονο νεκρα εμβολια(και οχι <<ζωντανα>> οπως λεγονται)....
Νικος Crestfallen

Χίλια ευχαριστώ και πάλι - δεν έχω λόγια!!! :up: :up: :up:
(Νομίζω πλέον είναι προφανές οτι θα σκίσεις στην εξεταστική ;) !!)

Ε ..αμα κατσουν καλα θεματα στην παθολογια πτηνων και στην υγιεινη τροφιμων ολο και καποιο πτυχιο βλεπω να ερχεται κατα Σεπτεμβρη μερια!!:up: :rolleyes: :rolleyes: :D :D ..Πανω απο ολα υγεια..και τα αλλα επονται..
Νικος Crestfallen

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back