Στείρωση άγριας γάτας

evelynkar

Διακεκριμένο μέλος

Η evelynkar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 7.591 μηνύματα.
Άγρια γάτα και στείρωση

στην αυλή της μαμάς μου, εχει εγκατασταθεί μια γατούλα η οποία μένει μόνιμα εκει, έχει γεννήσει και την συντηρεί οσο μπορεί η μαμά μου..είναι περίπου 2 χρονών αλλά δεν μπορείς να την αγγίξεις..πρέπει οπωσδήποτε να την στειρώσουμε γιατί σε 2 μήνες απο 4 γάτες γίνανε 15! πώς μπορούμε να την πιάσουμε? και αντε τα καταφέρνουμε, μετά ο γιατρός πως θα καταφέρει να την πιάσει και η ανάρρωση της πώς θα γίνει αφού δεν μπορεί μεσα στο σπίτι? επίσης ποια είναι η ελάχιστη ηλικία που μπορούμε να κάνουμε στείρωση, ξέρω ότι συνήθως γίνονται 5-6 μηνών αλλά στο animal planet που βλέπω εκπομπές έχει που τα στειρώνουν και απο 4...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6-7 μηνων ειναι η καταληλη ηλικια..ειναι γελοιο να την κανεις 4 μηνων γιατι ειναι μικρη και μπορει να παει με αλλη γατα μονο μετα τους 6 μηνες ασε που εχει λιγοτερες πιθανοτητες επιτυχιας.....λοιπον προσπαθησε να την πλησιασεις ηρεμα με καμοια λιγουδια[δοκιμασε την γκουρμετ την λατρεβουν πολλες γατες] και να τις κερδισεις σιγα-σιγα την εμπιστοσυνη...ο γιατρος δεν θα εχει προβλημα με την στειρωση...προσφατα στειρωσαμε εδω στην γειτονια μια αδεσποτη γατουλα γιατι εχουμε γινει 30 γατες και ολα ειναι μια χαρα απλα θα την προσεχεται λιγο για μερικες μερες....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μακάρι..εχω αγχωθει πολύ γιατί εγώ είμαι ελλάδα, και δεν μπορώ να κανω πολλά πράγματα, ασε που δεν βλέπω απο τους δικούς μου να εχουν διαθεση να τρέξουν για να γίνουν οι στειρώσεις και σωστές υιοθεσίες. σκέφτομαι μετά απο την εξεταστική να πάω κύπρο όταν τα γατάκια θα γίνουν 2 μηνών ωστε να βγάλω αφισάκια και να τα βάλω όπου μπορώ..αλλά με εχει πάρει πολύ απο κατω γιατί δεν εχω εμπιστοσύνη τι θα γίνουν τα γατάκια ή πότε θα γίνουν οι στειρώσεις..δεν υπάρχει πολλή φιλοζωική συνείδηση στην κύπρο και εχω εκνευριστεί πάρα πολύ

ο λόγος που λέω για στείρωση 4 μηνών είναι επειδή μαλλον εκείνη την περίοδο θα βρίσκομαι κύπρο και θέλω να είμαι σίγουρη οτι θα γίνουν..σκέφτονται να τα πάρουν στους παπούδες μου σε ενα χωριό με μεγάλη αυλή (τα 2 που είναι τώρα 2.5 μηνών) και δεν νομίζω να πείσω την γιαγιά μου να τα στειρώσει όταν γίνουν 6 μηνών

Αν βρεις γιατρο που το αναλαμβανει,μπορει να γινει και σε μικροτερη ηλικια η στειρωση.Στο εξωτερικο τα στειρωνουν τριων μηνων τα γατακια.

Θέλεις γατοπαγίδα....
Κοίτα μηπως βρείς κανέναν σύλλογο στην Κύπρο που στειρώνει γάτες και μπορεί να έχει.. ή ρώτα σε Κτηνίατρους. Όσοι ασχολούνται με αδέσποτα συνήθως έχουν στάνταρ.:)

Αν βρεις γιατρο που το αναλαμβανει,μπορει να γινει και σε μικροτερη ηλικια η στειρωση.Στο εξωτερικο τα στειρωνουν τριων μηνων τα γατακια.
τι κινδυνοι υπάρχουν αν γίνει 4 μηνων η στείρωση?

Αν ειναι αρσενικο καποιοι γιατροι λενε οτι ισως υπαρχει προβλημα με στενωση ουρηθρας.Για τα θηλυκα φανταζομαι απλα ειναι θεμα αναπτυξης.Ρωτησε αν θες και το γιατρο του φορουμ.;)

Αν ειναι αρσενικο καποιοι γιατροι λενε οτι ισως υπαρχει προβλημα με στενωση ουρηθρας.Για τα θηλυκα φανταζομαι απλα ειναι θεμα αναπτυξης.Ρωτησε αν θες και το γιατρο του φορουμ.;)
ευχαριστώ:)

τα νεότερα είναι πολύ ευχάριστα! απο δευτέρα η μαμά μου θα πάρει την αγρια γατούλα(θα τα καταφερει πιστεύω να την βαλει στην γατοφόρο) για στείρωση, αμέσως μετά θα πάνε ακόμη 2 γατες για στείρωση και σε 3 μήνες θα πάμε τα 2 μωράκια (αρσενικό & θυληκό) . όλα αυτά θα μείνουν στην αυλή μας! επίσης τα 9 μωράκια που είναι 1 μηνων θα πάνε σε ενα ιδιωτικό καταφύγιο σε 3 βδομάδες, που πέρνουν λίγα γατάκια καθε φορά και τυχαία βρήκαμε γνωστο για να τα κανονίσει να τα πάρουν, το οποίο καταφύγιο το διαχειρίζονται πολύ καλές κυρίες που αναλαμβάνουν την υιοθέτηση τους σε καλά σπίτια! κανένα γατάκι δεν θα πάει στο χωριο! μου εφυγε ενα βαρος απο πάνω μου, και χαίρομαι που η μαμά μου το βλέπει πολύ πιο συνηδητοποιημένα:)

Μπραβο και σε σενα και στη μαμα σου!Πολυ χαρηκα και ελπιζω ολα τα γατουλια να βρουνε το δρομο τους!

ευχαριστούμε πάρα πολύ!! ειμαι πολύ χαρούμενη γιατι απο την πολλή εγνοια τι θα κανουμε ουτε να διαβάσω δεν μπορούσα..τώρα θα μείνει η μαμά μου με 6 γατες και ας την θεία μου να παραμιλα(είναι διπλοκατοικία τα σπίτια):lol::lol::lol:

τα καταφερε η μαμα μου και την επιασε. τωρα ειναι στον γιατρο και θα στειρωθει αυριο. ας ελπισουμε οτι δεν θα πειραζει την πληγη και θα αναρρωσει γρηγορα...

Αν πειτε στο γιατρο οτι ειναι γατουλα που μενει εξω,θα προσεξει τα ραμματα και θα της κανει ολη τη δοση αντιβιωσης.;)

ναι, του το ειπε και της ειπε οτι δεν θα χρειαζεται να κανουμε κατι εμεις μετα, λογικά αυτό θα κανει. αγχωνομαι μηπως το πειραζει ...θα ενημερωσω πως θα τα παει..

η γατουλα στειρωθηκε, και επεστρεψε στο σπιτι χθες..αλλα μολις ανοιξε η μαμα μου την γατοφορο εξαφανιστηκε:( μετα απο σχεδον 30 ωρες επεστρεψε, εφαγε και ηπιε νερακι! δεν μπορει να δει η μαμα μου μιας και ειναι λιγος ο φωτισμος πως ειναι η πληγη της..και δεν θελει να κοντεψει για να μην την αναστατωσει παλι. ελπιζω να ειναι καλα..

τα νεοτερα μας : η αγρια γατουλα(Ρινα την βγαλαμε) φαινεται να ειναι μια χαρα, ειναι ορεξατη, τρωει και κινειται! θελω να ελπιζω οτι θρεφει η πληγη καλα.
τα μωρακια κλεινουν 8 εβδομαδες, ειναι πολυ ζωηρα, μαθανε να πηγαινουν στην αμμο τους(τα βαλαμε σε ενα δωματιακι τις τελευταιες 3 μερες γιατι ειχε καταιγιδες για να προστατευτουν) και τρωνε και κονσερβουλες. αυριο ή την τριτη θα πανε για εξωτερικη+εσωτερικη αποπαρασιτωση, και τεταρτη θα πανε στις κοπελες οπου θα τους βρουν σπιτακια:)
πεμπτη θα πανε 2 ακομη γατουλες στο γιατρο και θα της στειρωσει την παρασκευη.
αυτα προς το παρων!:D

Υπαρχει το Voice of the Animals εκει θα σε βοηθησουν

πηραμε πολλα τηλεφωνα αλλα τελικά η μαμά μου ειπε οτι θα τα αναλάβει μονη της. εγινε ρεζιλι χθες η μαμά μου. πήγε στο γιατρό για να δει μια γατούλα για να την στειρώσει και τελικά ήταν αρσενικός!:lol: παιδιά πρωτη φορα πεφτω εξω κι εγώ!! αλλα την επεισα να τον στειρωσουμε τον tiger (οχι την)! δευτερα τελικα πάει η σισσυ και ο tiger για στειρωση. τα μικρουλια κανανε αποπαρασιτωση και θα δωθούν μαλλον αυριο.
τα αλλα δυο η καλλυ και ο αρης κατι παθανε, δεν ξερουμε πιος απο τους 2 αλλα πανε και κανουνε ευκοιλιότητα στην βεραντα της θειας μου:( φοβαται η μαμα μου οτι θα τα εξαφανίσει αν το συνεχισουν. θα τα παει στο γιατρο να της πει τι να κανει. υποψιάζεται οτι επειδή η μεγαλη η γατα τους αφηνει να την θηλαζουν και επειδη κοψανε εδω και καιρο το γαλα απο την μαμα τους..
η ριννα ειναι μες την τρελλη χαρα, αν και δεν θελει πλεον τα μικρα της..!

αποχαιρετησε η μαμα μου τις 9 ψυχουλες χθες. πηγε η ιδια να δει που θα μενουν μεχρι να υιοθετηθουν. ειναι μια περιοχη εξω απο την πολη, ενα τεραστιο αγροκτημα με 2 σπιτια μεσα. μεγαλη εκταση απο γρασιδι και χωμα και ενα κομματι περιφραγμενο για τα γατακια. μεσα υπηρχε σπιτακι για να τα προστατευει. μου ειπε οτι μενουνε εκει 2 ζευγαρια απο αγγλους που θα τα φροντιζουν. χαρηκα πολυ γιατι ξερω ποσο αγαπανε τα ζωα οι αγγλοι! ειμαι σιγουρη οτι θα πανε σε καλα χερια τα μικρα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back