ιβανα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Προχθές πήγα με την αγαπητή Ναταλία μια "ολίγον" έγκυο για στειρωση δηλαδή υποθέτω ότι ήταν έγκυος γιατί είχε λουντρουκέψει λίγο....
Δεν ξέρουμε αν όντως ήταν σήμερα θα μάθουμε,που θα την πάρουμε από τη γιατρό.
Απ'ότι μου είπε χθες η ανταποκρίτρια Ναταλία που πήγε να την δει στο κτηνιατρείο ήταν λίγο ζαλισμένη αλλά κατά τα άλλα μια χαρα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sayelmar
Νεοφερμένο μέλος
Κ εγώ στείρωσα μια γατούλα μου πριν απο μερικές μέρες η οποία ήταν 3 εβδομάδων έγκυος (ηληκία 7 μηνών!!!) Τώρα βέβαια έχει πάθει ένα μικρό σοκ κ νομίζει ότι τα γατάκια της μαμάς της (τα οποια είναι 1,5 μηνός-δυστυχώς δεν ήξερα ότι κ έγκυος στειρώνεται η γάτα...)είναι δικά της! Είναι απίστευτο αυτό το θέαμα! Ενώ πριν από 1 βδομάδα όταν έβλεπε γατάκι του έκανε πχχχχχχχχχχχχχχ, τώρα αν απομακρυνθεί κανένα την πιάνει πανικός βγαίνει έξω κ το ξαναβάζει στο κουτι!
Τελικά η στείρωση ήταν η καλύτερη λύση, γιατί η γατούλα θα μας έκανε 5 γατάκια!
Τσαμπικος
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η γατα ειναι μια χαρα τωρα....μακαρι να μπορυσα να πιασω και την αλλη τσουλ.....τσα της γειτονιας η οποια καπου εχει γεννησει και αναμενω πως και πως να δω τα μωρα που καποια στιγμη θα εμφανισει...και θα τα δειτε και εσεις στην συνεχεια να βγαινουν στα χαριζονται!!!!!!!!
Staxtaki
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους,
Θέλω να αναφέρω ένα περιστατικό και να ζητήσω τη γνώμη σας. Μια φίλη έχει μια γατούλα στην αυλή της περίπου ένα χρόνο. Η γατουλα έμεινε έγκυος πρίν περίπου 2 μήνες. Πρίν από 3 μέρες εξαφανίστηκε. Υποθέσαμε οτί ήθελε να βρεί ένα μέρος να γεννήσει. Χθές το βράδυ γυρνόντας η φίλη στο σπίτι, βρήκε 2 τύπους παραδίπλα να παίρνουν μια γάτα και να τη βάζουν σε μία κούτα. Πήγε και τους ζήτησε το λόγο. Της είπαν οτι κάνουν στειρώσεις αδέσποτων. Τους είπε οτι έχασε τη γάτα της που έχει τα τάδε χαρακτηριστηκά και της είπαν οτι την είχαν πάρει πρίν από 2 μέρες και τη στείρωσαν!
Έχουμε παγώσει όλοι.
Διάβασα σε ένα ανάλογο θέμα που έχετε οτι μπορεί να γίνει στείρωση σε έγκυο γατούλα (παρόλο που είναι πιό δύσκολο για το ζώο) αλλά όχι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Κάποιος μάλιστα έγραψε οτι μπορεί να είναι και επικύνδυνο λόγω του οτι αλλάζουν ξαφνικά οι ορμόνες της.
Δυστυχώς δεν δράσαμε άμεσα, μάλλον έπρεπε επι τόπου να τους ρωτήσουμε πού την έχουν και να πάμε να την πάρουμε.
Αυτοί δήλωσαν οτί είναι από το Πανεπηστίμιο και ότι θα τη φέρουν πίσω την Κυριακή. Δεν ξέρω πραγματικά αν πρέπει να τους πιστέψουμε, αν όλο αυτό είναι "νομιμο", αν υπάρχουν ανάλογα περιστατικά, τί πρέπει να κάνουμε...
Προφανώς αυτοί υποστηρίζουν οτι το πήραν για αδέσποτο και ρίχνουν το βάρος στην κοπέλα που δεν της είχε φορέσει λουράκι. Αλλά οποιοδήποτε ζωάκι δεν έχει "ιδιοκτήτη", πρέπει να υποστεί τέτοια σφαγή?
Να προσθέσω μόνο οτι πολυ κυνικά ο τύπος τόλμισε και ξεστόμισε οτι είχε 9γατάκια!! Εάν είχαν γεννηθεί, που ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, θα θεωρούνταν δολοφόνος. Τώρα ποιά είναι η διαφορά?
Έχω στεναχωρεθεί πολυ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καταλαβαινω την αγωνια της φιλης σου,αλλα απο τη στιγμη που η γατουλα δεν ειναι οικοσιτη,δε μπορει να κανει κατι...Κι εμενα δε μου αρεσει να στειρωνονται γατες σε προχωρημενη εγκυμοσυνη,αλλα προφανως οταν εχεις μαζεψει τα απειρα γατακια απο τα σκουπιδια,τα βλεπεις να τα πατανε στους δρομους,να υποφερουν απο θανατηφορες ασθενειες,αλλαζει η αποψη σου.Το θεμα ειναι οτι η γατουλα προφανως ειναι αδεσποτη,οποτε κι ο Δημος θα μπορουσε να την περισυλλεξει για στειρωση,και εθελοντες,και ο οποιοσδηποτε.Και καλα που τη μαζεψαν για στειρωση,και δεν της συνεβη κατι χειροτερο,απο αυτα που βλεπουμε να παθαινουν δεκαδες αλλα αδεσποτα γατακια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Λυπαμαι πολυ για τη γατουλα της φιλης σου, αλλα:
γατα που μενει μονιμα στην αυλη, και δε φερει λουρακι με στοιχεια (να μην πω τσιπ) δε μπορει να θεωρηθει ιδιοκτητη.
Μπορει να γινει στειρωση σε εγγυο γατα, δεν γνωριζω λεπτομερειες, αλλα γνωριζουν σιγουρα οι γιατροι που στειρωνουν.
Οντως τρεχουν προγραμματα στην πολη και το πανεπιστημιο (η κτηνιατρικη κλινικη δηλαδη) συμμετεχει, εαν ειχατε καποιες αμφιβολιες θα μπορουσατε να ειχατε δρασει ετσι ωστε να το εξακριβωσετε.
Απο εκει και περα φυσικα οι στειρωσεις των αδεσποτων ειναι νομιμες και η συγκεκριμενη γατα σε αυτην την κατηγορια θα ενταχθει ποσο μαλλον αφου η φιλη σου δεν ειχε προνοησει να τη στειρωσει η ιδια.
Τα εννεα γατακια τι ακριβως θα τα κανατε το ειχατε σκεφτει αυτο?
Γιατι δε θα γεννιοντουσαν σε σπιτι αλλα εξω.
Γνωριζεις ποια ειναι τα ποσοστα επιβιωσης?
Καταλαβαινω οτι εχετε στεναχωρεθει, αλλα οταν ενα ζωο ειναι κατοικιδιο οφειλουμε να το φροντιζουμε (και βαση νομου).
Staxtaki
Νεοφερμένο μέλος
Το τί θα έκανε με τα γατάκια, ναι, το είχε σκεφτεί η κοπέλα, είχε σε κάποιους ανθρώπους να δώσει κάποια. Δεν ξέρω αν είχε σκεφτεί οτι θα ήταν 9, άλλα όπως και να έχει δεν είμαστε ανέυθυνοι, όπως αφήνει να εννοηθεί το τελευταίο μήνυμα. Λουράκι 2 φορές της βάλαμε και το έβγαλε (όσο στενό και να ήταν) και στείρωση θα έκανε εάν ξέραμε οτί ήταν θυλικιά. Το μάθαμε αυτό όταν την είδαμε κάτω από έναν αρσενικό (!). Είχε κάνει εμβόλιο, αλλά και ο γιατρός δεν μας είπε οτι είναι θυλικιά, προφανως γιατί θα θεώρησε οτι το ξέραμε. Είχε πάρει και τα χαπάκια της.
Ξέρεις όταν κάποιος είναι ανεύθυνος δεν ψάχνει τρόπους να λύσει ένα πρόβλημα που προκύπτει και ούτε στεναχωριέται. Λέει οκ, παμε για άλλα και όλα καλά.
Γενικά τώρα, αυτό στο οποίο εστιάζω γνωρίζοντας πολύ καλά οτι γίνονται στειρώσεις αδέσποτων (έχω πάει και γώ αδέσποτα για στείρωση), είναι πώς γίνεται αν όντως αυτή η διαδικασία είναι επώδυνη και ίσως βλαβερή για το ζώο να γίνεται σε τέτοια προχωρημένη εγκυμοσύνη. Και μάλιστα τέτοια εποχή. Αυτή την εποχή όλες οι γάτες είναι έγκυες.
Staxtaki
Νεοφερμένο μέλος
Δεν είναι ο σκοπός μας να ζητήσουμε το δίκιο μας από τους ανθρώπους αυτούς. Αλλά πιστεύω οτί πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που επέλεξαν να κάνουν μια τόσο σοβαρή δουλειά. Σκέφτομαι οτί αν κανείς δεν αντιδράσει η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Πέρασα από τον κτηνίατρο της δικιάς μου το πρωί και μου είπε οτι είναι απαράδεκτο και καλό θα είναι να ζητήσουμε στοιχεία και τηλέφωνα για να διμαμαρτυρηθούμε. Όχι για τη συγκεκριμενη γάτα. Αλλά με αφορμή αυτή, ίσως για τις επόμενες. Γνωρίζω πολύ καλά τουε κινδύνους που διατρέχουν έξω, μου έχει "φύγει" γατάκι μέσα απ' τα ίδια μου τα χέρια, έχω σώσει γατάκι που το πάτησε αυτοκίνητο και φυσικά το εγκατέλειψε. Αλλά όχι να κινδυνεύουν και από τους ίδιους τους ανθρώπους που υποτίθεται οτί θέλουν το καλό τους. Αυτό δεν το καταλαβαίνω και αυτό κατα τι γνώμη μου είναι στα χέρια μας. Και εγώ δε θέλω να το καταπιώ αυτό.
Ελπίζω τώρα να έγινα λίγο πιο σαφής. Ίσως το πρώτο μήνυμα ήμουν πολύ συναισθηματικά φορτησμένη και ακόμα είμαι δηλαδή... απλά όλη μέρα με αυτές τις σκέψεις είμαι.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Staxtaki το αν η συγκεκριμενη γατα μπορει να θεωρηθει κατοικιδια δεν πηγαινε μονο στο πως την βλεπετε εσεις αλλα πως την ειδαν προφανως και αυτοι που την μαζεψαν.
Συνεχιζοντας δεν ειπα ουτε εσενα ουτε τη φιλη σου ανευθυνη, αλλα εθεσα καποια ερωτηματα.
Το μυνημα σου δεν εστιαζε μονο στο αν η διαδικασια στειρωσης ειναι επωδυνη, τουλαχιστον ετσι το εξελαβα εγω, εαν το εξελαβα λαθος σου ζητω συγνωμη.
Και συγνωμη αλλα δεν μπορω να μην σχολιασω οτι δεν γνωριζατε το φυλο της γατας
Οταν κανουμε εμβολια στους κτηνιατρους συνηθως παιρνουμε και το βιβλιαριο υγειας της γατας που αναγραφεται το φυλο η εστω το ονομα της...
Αφου πας και εσυ αδεσποτα για στειρωσεις θα γνωριζεις πολυ καλα οτι γινονται και στις θυληκες οσο και στις αρσενικες, οποτε δεν καταλαβαινω την αιτιολογια περι του φυλου της γατας και τη σχεση του με τη στειρωση.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Μαλλον εχασα κατι....
Θελετε να διαμαρτυρηθειτε για αυτους που μαζεψαν τις γατες και τις στειρωσαν?
Για τον τροπο τους που οπως αναφερεις και πιο πανω, που τον βρηκε κι η κτηνιατρος σου απαραδεκτο?
Αυτο αναφερεται στο οτι η γατα ηταν εγγυος?
Η εγινε και κατι το οποιο δεν καταλαβα?
moukelis
Επιφανές μέλος
Η γατα απο τη στιγμη που θελατε να μην στειρωθει και να φροντισετε εσεις τα γατακια σας,επρεπε να ειναι μεσα στο σπιτι.Ετοιμογεννη περιφεροταν;Επρεπε να ειναι στο χωρο της,με τη φωλια της,με ειδικη τροφη και με κτηνιατρο stanby για τη γεννα.Απο εκει και περα,αφου δεν ηταν μεσα,κι αφου ηταν αδεσποτη,εχουν καθε δικαιωμα να την παρουν για στειρωση οι εθελοντες.
Staxtaki
Νεοφερμένο μέλος
Τη γάτα τη λένε Τομάζο, μία Ισπανίδα ή Ιταλίδα φίλη του ζευγαριού την ονόμασε έτσι. Εσύ από αυτό το όνομα καταλαβαίνεις οτί είναι αρσενική ή θηλυκιά; Δεν έχω καταλάβει για ποιόν ακριβώς λόγο πρέπει να απολογούμαι για το κάθετί που ρωτάς αλλά θα απάντάω σε όλες τις άσχετες με το θέμα ερωτήσεις αφού προσπαθείς με καθε τρόπο να βρείς τί έχουμε κάνει λάθος. Και ναι! το βρήκες! Σου απαντώ λοιπόν οτι ναι, είχαμε την εντύπωση οτι η αρσενική γάτα δεν είναι απαραίτητο να στείρωθεί. Δεν είχα ποτέ αρσενική γάτα, δεν το γνώριζα. Τώρα; Μπορούμε να πάμε στην ουσία;
Η ουσία είναι γραμμένη στο πρώτο μήνυμα: Αλλά οποιοδήποτε ζωάκι δεν έχει "ιδιοκτήτη", πρέπει να υποστεί τέτοια σφαγή?
Θελετε να διαμαρτυρηθειτε για αυτους που μαζεψαν τις γατες και τις στειρωσαν?
Για τον τροπο τους που οπως αναφερεις και πιο πανω, που τον βρηκε κι η κτηνιατρος σου απαραδεκτο?
Θέλω να διαμαρτυρηθώ για τη διαδικασία στην οποία ακολούθησαν. Εσύ συμφωνείς με τη σφαγή 9 γατιών και τη στείρωση της μάνας τους, θέτοντάς την σε κίνδυνο? Θα ήθελα μία ξεκάθαρη απάντηση σε παρακαλώ. Απ' αυτήν θα εξαρτηθεί το αν αξίζει να συνεχίσει αυτή η κουβέντα.
Τον κτηνίατρο της Στάχτης, δεν καταλαβαίνω πώς τον κολλάς στην κουβέντα. Εγώ ανέφερα απλά οτι αυτός ο άνθρωπος, που εκτιμώ αφάνταστα την γνώμη του και τη δουλειά του, μου είπε οτι είναι μια απαράδεκτη ενέργεια. Οχι βεβαια η στείρωση αυτή καθ' αυτή, αλλά η περίοδος που επέλεξαν να κάνουν αυτή τη δουλειά και το οτι η γάτα ήταν έγκυος. Το οτί είχε 9 γατιά μέσα της σημαίνει οτί δε γίνεται να μην ήταν αντιληπτό το ότι ήταν έγκυος. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί δυσκολεύεσαι να καταλάβεις.
Ξαναλέω οτι αν κάνουμε κάτι για να διαμαρτυρηθούμε θα είναι στην προσπάθεια μας να συμβάλλουμε ώστε οι υπέυθυνοι αυτής της δουλειάς να κάνουν τη δουλειά τους εκτός πειόδου που γνωρίζει όλος ο κόσμος οτι όλες οι γάτες είναι ετοιμόγενες. Η σκέψη μας πήγε μέχρι και στο ότι φοιτητές του Πανεπιστημίου μαθαίνουν πάνω σε αδέσποτα, πώς να κάνουν επεμβάσεις. Οι τύποι βρέθηκαν εκεί με μία κούτα, στις 1.30 το βράδυ!
Αν είναι μία σοβαρή προσπάθειά, πιστεύω πώς οφείλουν να αλλάξουν τις περιόδους που κάνουν αυτή τη δουλειά και να φέρονται με σεβασμό στα ζώα, μη θέτοντάς τα σε κίνδυνο! Αν δεν είναι σοβαρή η προσπάθεια τότε πρέπει να μάθουμε τί συμβαίνει γιατί εκνευρίζομαι και ελπίζω και εσείς!
Αν όλο αυτό γινόταν 2 - 2,5 μήνες νωρίτερα αυτή τη στιγμή δε θα μιλούσαμε για αυτό το θέμα.
moukelis
Επιφανές μέλος
Κατ'αρχην δε νομιζω να σου ζητησε καποιος να απολογηθεις.Κατα δευτερον,θα βρεις και γιατρους που συμφωνουν οτι η στειρωση γινεται σε οποιαδηποτε στιγμη της κυησης,και γιατρους που το θεωρουν ανηθικο.Θα βρεις επισης γιατρους που θα υποστηριξουν οτι ειναι απλα λιγο πιο δυσκολη η περιοδος αναρρωσης της γατας,και αλλους που θα σου πουν οτι ειναι καταστροφικο ορμονικα.Θα βρεις γιατρους που θεωρουν τη στειρωση σε τετοια περιοδο σωτήρια,και αλλους που τη θεωρουν "σφαγη".Ισως επειδη ακριβως ειναι περιοδος που οι περισσοτερες γατες εχουν ζευγαρωσει,γινονται προσπαθειες στειρωσης τους,ωστε να μην γινει παλι χαμος απο γατακια.Το θεμα ειναι ενα:η γατουλα ξαναλεω δεν επρεπε να γυριζει σε τετοια κατασταση στους δρομους,επρεπε να ειναι σε προφυλαγμενο χωρο,με τη φωλια και τη φροντιδα της.Θα μπορουσαν τα γατακια να εχουν φαγωθει απο γατους ή σκυλους,να εχουν μεινει στην κοιλια της μαμας και να πεθανουν,πιθανοτατα οδηγωντας και τη μαμα σε θανατο,να τα ειχαν βρει νεογεννητα και να τα πετουσαν στα σκουπιδια ή σε ρεματα,να ειχε χτυπησει τη μαμα αμαξι,να ειχε φαει φολα,και χιλια δυο αλλα.Απο εκει και περα,αφου ειναι αδεσποτη,θεωρειται ευθυνη του δημου,κι αφου ο δημος ή το πανεπιστημιο θεωρουν ενδεδειγμενο να στειρωνουν ανεξαρτητως κυησης,ειχαν καθε δικαιωμα να τη στειρωσουν.Το ιδιο ισχυει και με τα φιλοζωϊκα σωματεια,καποια ειναι υπερ,καποια κατα,κι ο καθενας "βοηθα" με τον τροπο που θεωρει καλυτερο.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Staxtaki δεν σου ζητησε ΚΑΝΕΝΑΣ να απολογηθεις για τιποτα.
Το οτι μεταφραζεις οτι σου εκανα καποιες ερωτησεις τις οποιες θεωρεις και ασχετες με το οτι εσυ πρεπει να απολογηθεις και με το οτι ο απωτερος σκοπος μου ηταν να βρω το φταιξιμο σας ειναι η ΔΙΚΙΑ σου ερμηνεια και οχι η δικια μου προθεση.
Τον κτηνιατρο της γατας σου δεν τον κολλησα εγω στην κουβεντα αλλα εσυ, ημαρτον δηλαδη. Εσυ ανεφερες το περιστατικο κι επειδη δεν καταλαβα ακριβως τι επαιξε ρωτησα, μαλλον ομως και αυτο το ειδες ως κοροιδια. Οπως ειπα και πιο πανω δε γνωριζω λεπτομερειες για στειρωσεις σε εγγυους, αλλα οι γιατροι λογικα γνωριζουν. Εαν ειναι κατι επικινδυνο για την υγεια της γατας φυσικα και δεν ειμαι συμφωνη, αλλα ξαναλεω δεν γνωριζω. Εαν θα ονομαζα σφαγη την εκτρωση που γινεται σε μια εγγυο γατα δεν θα την ονομαζα, οι συνθηκες δυστυχως καμια φορα επιβαλλουν μετρα που δεν μας αρεσουν, τονιζω ομως οτι δεν αναφερομαι στην περιπτωση της δικης σας γατας και μιας τοσο προχωρημενης εγγυμοσυνης.
Τη συζητηση αυτη δεν θα την συνεχισω αλλο, διοτι εσυ ζητησες τη γνωμη μας, δε σου αρεσε και στην τελικη επιτιθεσαι και απο πανω.
Και για να μη νομιζεις οτι βγαζω την ουρα μου απ'εξω να πω οτι ειμαι υπερ των στειρωσεων, ολες τις εποχες που μπορουν να βοηθηθουν τα ζωα.
Φυσικα μη θετοντας τα σε κινδυνο για εμενα αυτο ειναι αυτονοητο.
Hlianna
Διάσημο μέλος
η γατα στειρωθηκε επιτυχως(εγω τουλαχιστον δεν ειδα μπροστα μου να γινεται σφαγη) τα μωρακια με το που μπαινει η ναρκωση κοιμουνται και μετα φευγουν ηρεμα και η γατουλα αναρρωσε πληρως χωρις κανενα θεμα με τα ορμονικα της ή την ψυχολογια της

θα ερχονταν 9 γατια στο κοσμο και πολυ πιθανο τα γατακια να τα εκρυβε και η φιλη σου να μην τα εβρισκε ποτε..επισης ειναι συνηθισμενο φαινομενο οι αρσενικοι να τα πνιγουν οποτε ποιος ξερεις ποσα θα ζουσαν..και φυσικα και αλλοι κινδυνοι που ανεφερε και η Δωρα πιο πανω..
η γατα εφοσων ζουσε στο κηπο και δεν ειχε τσιπ φυσικα και θεωρειται αδεσποτη και ο δημος ή ο καθε φιλοζωος μπορει να πραξει αναλογως..και εγω αν την εβλεπα να τριγυρναει και μου ελεγε ο γιατρος στειρωνεται θα την στειρωνα..
επισης επειδη ανεφερες και την ωρα που οι εθελοντες μαζευαν τα γατια το να βγαινει καποιος να πιασει μια γατουλα το βραδυ ειναι προτιμοτερο απο το να το κανει μερα γιατι εχει ησυχια και οι γατες δεν ειναι κρυμενες..
και μιας και περσυ το καλοκαιρι γατα παρατησε τα γατια της στη μηχανη του αμαξιου φιλων μας πηρα τα 2 και το 3ο επειδη βρεθηκε μετα πεθανε και τωρα εχω μια γατουλα που βρεθηκε κοκκαλωμενα απο την παγωνια μαζι με τα 3 αδερφακια της σε μια οικοδομη επειδη επισης η μαμα τους τα παρατησε και το ενα πεθανε κι ολας ε ναι..προτιμω να κανω στειρωση σε μια εγκυο γατουλα και να φυγουν τα γατακια ηρεμα(σε καμια περιπτωση δεν λεω οτι δεν ειναι στεναχωρο αυτο το πραγμα) παρα να φυγουν μεσα στο πονο στο κρυο και στην πεινα..
τελος να πω οτι οι υιοθεσιες δεν ειναι καθολου ευκολες και 9 γατακια δεν ειναι και τοσο ευκολο να δωθουν..ερχεται καλοκαιρι μια εποχη που υπαρχει μεγαλη στασιμοτητα και χρειαζεται τρελη προσπαθεια και προωθηση για να δωσεις τοσα γατια
Staxtaki
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ για την ψύχραιμη και σοβαρή απάντηση σου, όπως επίσεις και για το γεγονός οτί κάλυψες όλες τις ερωτήσεις-απορείες-ποβληματισμούς μου.
Να πώ κάποια πράγματα. Η γάτα είχε το χώρο της στον κήπο, το μέρος που κοιμόταν και έτρωγε. Η ίδια δεν είχε καμία όρεξη να μπεί μέσα στο σπίτι. Η περιοχή που ζούν είναι σχετικά απομακρισμένη δεν είναι μέσα στην πόλη. Η γάτα αυτή ζούσε ουσιαστικά στο δάσος. Εκεί πήγαινε για να φάει και να παίξει με τους ανθρώπους, όταν ίδια το ήθελε. Τελευταία άρχισε να έρχεται αρκετά κοντα, το φθηνόπωρο εμβολιάστηκε και αυτό ακόμα ήταν δύσκολο όπως καταλαβαίνετε.
Την ξέρω την περίπτωση του πνιγμού των μικρών από ξένο αρσενικό, την έχουμε ζήσει στη Χαλκιδική δυστυχώς. Φυσικά και δεν μπορούσε η κοπέλα ουτε και γω ούτε κανείς να φανταστεί οτι θα ήταν τόσα πολλά τα γατάκια. Ηξερε όμως οτι κάποια, είχε να τα δώσει, θα έπαιρνα και γω ένα για τη Χαλκιδική που έχουμε άλλες 2, δε διαφωνώ για το οτι θα ήταν πρόβλημα. Όμως θα υπήρχαν και κάποια που θα επιζούσαν και θα ζούσαν μια ζωή δίπλα σε κάποιους από μας. Και πάλι δε θέλω να παρεξηγηθώ. Δε λέω οτι οι γάτες πρέπει να γεννάνε αδιάκοπα γιατί κάποια από τα γατάκια θα επιζήσουν. Είμαι υπέρ των στειρώσεων και θέλω να γίνει ξεκάθαρο. Αλλά εδώ μιλάμε για μια γατούλα που ήταν έτοιμη να γεννήσει και για 9 γατάκια που ίσως και 1 μέρα μετά θα μπορούσαν να είναι εκτός κοιλιάς. Η γνώμη σου είναι οτι θα μπορούσε να γίνει και τότε, αυτό το "ξεκαθάρισμα"? (δεν ξέρω πως να το πω) Αλλοι παίρνουν τα νεογέννητα και τα πετάνε στα σκουπίδια. Αυτή η περίπτωση είναι καλύτερή επειδή δεν πρόλαβαν να γεννηθούν? Ηταν γατάκια δεν ήταν εμβρυα.
Και εν πάση περιπτώση το ερώτημά μου παραμένει: Κάποιος που θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά, πάνω σε αυτό το θέμα, γιατί να μην επιλέξει μια άλλη περίοδο να κάνει τη δουλειά του? Γιατι αυτό να μην γίνει λίγους μήνες πρίν ή 1 μήνα μετά? Είναι τόσο δύσκολο?
Χαίρομαι πολύ που λες οτι δεν είχε πρόβλημα το γατάκι που παρακολουθησες. Ελπίζω το ίδιο και για αυτή τη γατούλα, αλλά δεν σταματάω να το θεωρώ πολύ άσχημο.
Οσο για το βραδυ που είπα, ναι. Σε αυτό θα συμφωνήσω. Δεν το είχα σκεφτεί.
Καλό βράδυ
Hlianna
Διάσημο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ για την ψύχραιμη και σοβαρή απάντηση σου, όπως επίσεις και για το γεγονός οτί κάλυψες όλες τις ερωτήσεις-απορείες-ποβληματισμούς μου.Να πώ κάποια πράγματα. Η γάτα είχε το χώρο της στον κήπο, το μέρος που κοιμόταν και έτρωγε. Η ίδια δεν είχε καμία όρεξη να μπεί μέσα στο σπίτι. Η περιοχή που ζούν είναι σχετικά απομακρισμένη δεν είναι μέσα στην πόλη. Η γάτα αυτή ζούσε ουσιαστικά στο δάσος. Εκεί πήγαινε για να φάει και να παίξει με τους ανθρώπους, όταν ίδια το ήθελε. Τελευταία άρχισε να έρχεται αρκετά κοντα, το φθηνόπωρο εμβολιάστηκε και αυτό ακόμα ήταν δύσκολο όπως καταλαβαίνετε.
Την ξέρω την περίπτωση του πνιγμού των μικρών από ξένο αρσενικό, την έχουμε ζήσει στη Χαλκιδική δυστυχώς. Φυσικά και δεν μπορούσε η κοπέλα ουτε και γω ούτε κανείς να φανταστεί οτι θα ήταν τόσα πολλά τα γατάκια. Ηξερε όμως οτι κάποια, είχε να τα δώσει, θα έπαιρνα και γω ένα για τη Χαλκιδική που έχουμε άλλες 2, δε διαφωνώ για το οτι θα ήταν πρόβλημα. Όμως θα υπήρχαν και κάποια που θα επιζούσαν και θα ζούσαν μια ζωή δίπλα σε κάποιους από μας. Και πάλι δε θέλω να παρεξηγηθώ. Δε λέω οτι οι γάτες πρέπει να γεννάνε αδιάκοπα γιατί κάποια από τα γατάκια θα επιζήσουν. Είμαι υπέρ των στειρώσεων και θέλω να γίνει ξεκάθαρο. Αλλά εδώ μιλάμε για μια γατούλα που ήταν έτοιμη να γεννήσει και για 9 γατάκια που ίσως και 1 μέρα μετά θα μπορούσαν να είναι εκτός κοιλιάς. Η γνώμη σου είναι οτι θα μπορούσε να γίνει και τότε, αυτό το "ξεκαθάρισμα"? (δεν ξέρω πως να το πω) Αλλοι παίρνουν τα νεογέννητα και τα πετάνε στα σκουπίδια. Αυτή η περίπτωση είναι καλύτερή επειδή δεν πρόλαβαν να γεννηθούν? Ηταν γατάκια δεν ήταν εμβρυα.
Και εν πάση περιπτώση το ερώτημά μου παραμένει: Κάποιος που θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά, πάνω σε αυτό το θέμα, γιατί να μην επιλέξει μια άλλη περίοδο να κάνει τη δουλειά του? Γιατι αυτό να μην γίνει λίγους μήνες πρίν ή 1 μήνα μετά? Είναι τόσο δύσκολο?
Χαίρομαι πολύ που λες οτι δεν είχε πρόβλημα το γατάκι που παρακολουθησες. Ελπίζω το ίδιο και για αυτή τη γατούλα, αλλά δεν σταματάω να το θεωρώ πολύ άσχημο.
Οσο για το βραδυ που είπα, ναι. Σε αυτό θα συμφωνήσω. Δεν το είχα σκεφτεί.
Καλό βράδυ
απο το να εχουν γεννηθει και να πεταχτουν στα σκουπιδια το θεωρω πιο ανθρωπινο να ναρκωνονται και να φευγουν ηρεμα χωρις πονο ή κατι τετοιο..γιατι σιγουρα το να πετιουνται στα σκουπιδια και να τα λιωνει το απορριματοφορο προκαλει πολυ πονο..
ναι για μενα αν μια γατα στειρωνεται ακομα και ετοιμογεννη θα το εκανα..ειδικα τωρα που παρακολουθησα και απο κοντα μια τετοια στειρωση..αυτη ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη και σεβομαι απολυτα καποιον που δεν εχει την ιδια με εμενα γιατι ειναι πολυ λεπτο το θεμα..
επισης με βοηθαει στο να παρω μια τετοια αποφαση το γεγονος οτι αν η γατα εχει οιστρο παραταει τα μωρα της για να ζευγαρωσει..αρα δεν ξερω κατα ποσο το μητρικο ενστικτο ειναι ανεπτυγμενο..
επισης αυτο που αναφερεις για τις στειρωσεις και στο οτι επρεπε να γινουν 2 μηνες πριν αποσο ξερω στειρωσεις στη θεσσαλονικη γινονται ολο το χρονο απλα ειναι τοσα τα γατια που πρεπει να στειρωθουν που ειναι λογικο καποια να μην τα προλαβαινουν τους μηνες που δεν ζευγαρωνουν οποτε αναποφευκτα στειρωνονται και εγκυες γατουλες...
καταλαβαινω οτι το θεμα σου δεν ειναι οτι καποιος πηρε τη γατα και την στειρωσε αλλα το οτι την στειρωσαν ετοιμογεννη..
ειναι σκληρο το ξερω αλλα θεωρω σκληροτερο το να πεθαινουν γατια αβοηθητα και μονα και κυριως με πονο..

Επίσης δεν καταλαβαίνω πως μπορεί μια γάτα να θεωρείται ιδιοκτησία. Και γιατί πρέπει αν κάποιος φροντίζει μια γάτα αλλά δεν την στειρώνει και κρατάει κλεισμένη να την παραφυλάει μην την αρπάξουν και την ευνουχίσουν? Η κοπέλα μπορεί να ήθελε να φροντίσει και τα 9 γατάκια.
Λυπαμαι πολυ για τη γατουλα της φιλης σου, αλλα:
Καταλαβαινω οτι εχετε στεναχωρεθει, αλλα οταν ενα ζωο ειναι κατοικιδιο οφειλουμε να το φροντιζουμε (και βαση νομου).
Πάντως να θυμήσω οτι βάση νόμου ισχύουν και οι γελοίες νομικές ποινές για τους βασανιστές των ζώων. Επίσης η στείρωση δεν είναι απαραίτητα ένδειξη φροντίδας ούτε και ισχύει το αντίστροφο.
moukelis
Επιφανές μέλος
Κι εγω δεν καταλαβαινω πως γινεται να εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα.Γιατι κι εμεις δε ζουμε "ελευθεροι",σε σπηλιες,γιατι δεν κυνηγαμε,γιατι χρησιμοποιουμε τις ευκολιες της καθημερινης ζωης,οπως τον ηλεκτρισμο,την υδρευση,και τη θερμανση,και γιατι η συγχρονη ιατρικη μας θεραπευει και δεν πεθαινουμε πια στα 50;Τετοιου ειδους ελευθερια απολαμβανουν και τα αδεσποτα ζωα,κι ακομη χειροτερη,γιατι τους αστεγους δεν θα τους ριξει κανεις φολα,δε θα πεταξει τα μωρα τους στα σκουπιδια ασφυκτικα δεμενα με σακουλα για να τα λιωσει το σκουπιδιαρικο,ουτε θα γκαζωσει στο δρομο οταν τους δει να τον διασχιζουν για να τους πατησει.Μου φαινεται πολυ ευκολο να εφαρμοζουμε τις ρομαντικες μας ιδεες περι ελευθεριας σε πλασματα που δεν τους εχουμε αφησει καν ζωτικο χωρο,και υποφερουν εξαιτιας των δικων μας επιλογων και ιδεων.Δε νομιζω αν μια γατα μπορουσε να επιλεξει,να διαλεγε να γεννα τρεις-τεσσερις φορες το χρονο και να καταληγουν ετσι τα μικρα της.Μαλλον θα διαλεγε να τα γεννα στη φυση,κι ας ειχαν καποιο ποσοστο θνησιμοτητας απο φυσικα αιτια,κατι που ειναι αδυνατο,γιατι τη φυση της την εχουμε τσιμεντωσει,την εχουμε φωτισει ολο το εικοσιτετραωρο,την εχουμε γεμισει σκουπιδια και απομειναρια τροφων,που εχουν φτασει σε σημειο να αλλαξουν ακομα και το βιορυθμο της.Οταν λοιπον της επιτρεπουμε να εχει τη στοιχειωδη επιλογη του να ζει οπως την ορισε η φυση,θα θεωρησω τη στειρωση παρεμβαση και την ζωη της χωρις φροντιδα,ελευθερια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool