Στείρωση θηλυκού

ιβανα

Επιφανές μέλος

Η ιβανα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10.534 μηνύματα.
καλημερα σε ολους τους γατόφιλους !! σε δυο μερουλες την παρασκευη θα κανω στειρωση στο γατονι μου και εχω λιγο αγχος!! ολα καλα θα πανε το ξερω αλλα δεν ξερω αγχωνομαι, οσο να ναι χειρουργειο ειναι. καμια συμβουλη για το μετα ;; τι να προσεχω ;; πως να φερομαι ;; η γατουλα μου πως θα ειναι τις πρωτες μερες ;; ολες οι συμβουλες ευπροσδεκτες. ευχαριστωω:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καμια συμβουλη για το μετα ;; τι να προσεχω ;; πως να φερομαι ;; η γατουλα μου πως θα ειναι τις πρωτες μερες ;;
Καλημέρα και μην αγχώνεσαι!
Το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξεις μετά, είναι να μην την αφήνεις να ασχολείται πολύ με την τομή και τα ράμματά της. Κάποιοι κτηνίατροι, για να το αποφύγουν αυτό, φοράνε στα ζωάκια το ειδικό κολλάρο που δεν τους επιτρέπει να γλείφονται, αλλά προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτό είναι κάπως υπερβολικό. Απλώς, θέλει λίγη προσοχή, ειδικά για τις πρώτες 48 ώρες, ώστε όποτε τη βλέπεις να γλείφει την τομή και να τραβάει τα ράμματα να της αποσπάς την προσοχή με χάδια, κανένα παιχνιδάκι κ.λπ.
Όταν γυρίσετε από το γιατρό θα είναι μάλλον λίγο ζαλισμένη. Ετοίμασέ της μια ζεστή φωλιά σε μέρος ήσυχο και κατά προτίμηση όχι πολύ φωτεινό, το φως μπορεί να τα ενοχλεί μετά τη νάρκωση. Βάλε της και μια θερμοφόρα, μπορεί να κρυώνει λίγο (και πάλι λόγω της νάρκωσης).
Μια συνηθισμένη παρενέργεια της νάρκωσης είναι η ναυτία, ίσως και ο εμετός, γι' αυτό ίσως είναι καλύτερα να μην την ταΐσεις αμέσως μετά. Έχε της νεράκι διαθέσιμο και όταν περάσουν αρκετές ώρες δώσε της και λίγη τροφή, μην την πιέσεις όμως να φάει αν δεν θέλει.
Ρώτησε και τον γιατρό σου μήπως χρειάζεται και κάτι άλλο (ίσως σου δώσει και κάποια αντιβίωση).
Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες aretha, να εισαι καλα. μακαρι να πανε ολα καλα

Καλημέρα!
Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου! Λογικό να ανησυχείς, αλλά αν ο γιατρός είναι καλός και η γατούλα υγιής δε νομίζω να συμβεί κάτι. Από τη δική μου εμπειρία (τη Μπουμπού μου τη στειρώσαμε όταν ήταν 6,5 μηνών στο Κέντρο Γάτας στην Κυψέλη), δεν ήθελε να την ακουμπάμε στην κοιλιά και δεν έκανε πολλές τρέλες για 3-4 ημέρες, αλλά μετά επανήλθε! Επειδή έγλυφε συνέχεια τα ράμματα έκανε κάτι σαν μικρή φλεγμονή, αλλά μας είπε η γιατρός και της βάλαμε betadine και fucicort αλοιφή για 3 ημέρες και πέρασε. Η ουλή έκλεισε τέλεια και για λίγο καιρό μετά είχε μείνει κάτι σαν εξόγκωμα στην κοιλίτσα της, αλλά πέρασε και αυτό. Τώρα νομίζω ότι ούτε εγώ ξεχωρίζω τίποτα!
Σου εύχομαι το καλύτερο και σύντομα να μη θυμάστε τίποτα και οι δυο σας! Λίγο προσοχή μόνο στην αρχή μήπως δεις τίποτα περίεργο και θα είναι μια χαρά!

ευχαριστω χρυσσα
να δω αν θα καταφερω να μην πειραζει την τομη της βεβαια..για γατα μιλαμε..και μαλιστα για διαβολογατα. !! :D

΄Μή φοβάσαι Ιβάνα. Εγώ τη στείρωσα τη δική μου αρχές Ιουνιίου (θηλυκή είναι) και μόνο τη μέρα της στείρωσης ήταν ζαλισμένη από τη νάρκωση και περπατούσε σαν να χόρευε ζεμπεκιά!:P:lol: Είχε φοβηθεί και λίγο και μίλις άρχισε να συνέρχεται πήγε και κρύφτηκε. Από την επόμενη μέρα όμως όλα ήταν κανονικά σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές της aretha. Να τη χαϊδέυεις για να σε νιώθει κοντά της και όλα θα πάνε μια χαρά.:)Καλή επιτυχία!

Θυμάμαι ότι είχα πολύ άγχος, σαν εσένα, όταν ήρθε η ώρα να στειρωθεί η Ρενάτα...δεν αγωνιούσα για την επέμβαση γιατί την πήγα στον καλύτερο γιατρό, αλλά για το μετά. Να μην πειράξει την τομή, να φάει, να πάει τουαλέτα, κλπ. Παρόλο που η γάτα δεν πονούσε από την επέμβαση, πήρε βαρέως το όλο θέμα γιατί άργησε να πάει τουαλέτα, τις πρώτες δυο μέρες δεν έτρωγε κανονικά και κοιμόταν 20 ώρες το 24ωρο... και ήμουν σχεδόν συνέχεια από πάνω της για να την εμποδίσω να πειράξει τα ράμματα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και θα σου έλεγα να μείνεις ήρεμη και χαλαρή - όσο γίνεται - γιατί το γατούλι σου θα το καταλάβει. Όσο για το μετά, βλέποντας και κάνοντας. Καλή επιτυχία!:)

Καλημέρα και απο μένα. :)
Εχω στειρώσει και δικά μου, και αδέσποτα θηλυκά, τα οποία αναγκαστικά τα αφήνω να βγούν έξω την άλλη μέρα...(χωρίς κανένα πρόβλημα και καμία ανησυχία)

Αν ο γιατρός ξέρει, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Θα κάνει μάλλον και αντίδοτο, θα ξυπνήσει αμέσως, θα δώσει και ενέσιμη αντιβίωση, και εσύ δεν θα έχεις να κάνεις τίποτα.
Απλά να την χαϊδεύεις και να προσέχεις να μην φάει κανένα ραματάκι. ;)

Καλη επιτυχία και απο μένα!!!:)

θα δώσει και ενέσιμη αντιβίωση, και εσύ δεν θα έχεις να κάνεις τίποτα.
Να προσθέσω σ' αυτό μια χρήσιμη πληροφορία. Ο δικός μου γιατρός, αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης, κάνει ράμματα που απορροφώνται μόνα τους. Τα πληρώνεις λίγο παραπάνω αλλά γλιτώνεις την ψιψίνα σου από πολλές ταλαιπωρίες. Μπορείς να ζητήσεις από τον γιατρό σου σε πακέτο ράμματα που απορροφώνται, ενέσιμη αντιβίωση και ενέσιμα παυσίπονα, ώστε να μη χρειάζεται να κάνεις τίποτα μετά την επέμβαση.
Κατά τα άλλα, βεβαιώνω κι εγώ ότι θέλει προσοχή μόνο την πρώτη μέρα. Όμως μην ανησυχείς, αυτά θα σου τα πει και ο γιατρός σου.
Καλή επιτυχία και γρήγορα περαστικά σας! Και πολλές ταρζανιές από τη δεύτερη μέρα της επέμβασης και μετά! :)

καλησπέρα και απο μενα!θα συμφωνήσω με την Αretha, να βάλεις το ζωο σε ενα ησυχο, ζεστο και σκοτεινο σχετικα μερος. Ειναι πιθανο να θελει να παει στη λεκάνη αλλα να μην μπορει, να την κρατας με τα χερια σου ορθια και να την βαλεις μέσα...αυτο βεβαια αν ειναι ακόμα ναρκωμένη. Νερο δεν πρεπει να πιει για 5-6 ωρες δηλαδη αν το χειρουργειο τελειωσει μεσημερακι θα βαλεις νερο το απογευμα αργα, και φαγητο το βραδυ αργα;)δοκιμασε να την ταισεις οτι της αρεσει περισσοτερο, αν ειναι ατακτη και αντιδρα ασχημα απο την ναρκωση εχετε τη κλεισμενη στο κλουβι της για καποιες ωρες ώστε να μην χτυπιέται σε αντικείμενα...τελος αν νομιζεις οτι ειναι ατακτη και θα πειράξει τα ραμματα μπορεις να ζητησεις να στην μπανταρουν ,δηλαδη να βαλουν επιδεσμο ελαστικο γυρω στην κοιλια της οπου το αφαιρεις τις επομενες ημερες...ολα αυτα πιστευω θα στα πει και ο κτηνιατρος σας....καλη επιτυχία...:)όλα θα πάνε καλα...;)

Καλη επιτυχια και απο μενα.:DΜην ανησυχεις, για μια τυπικη περιπτωση χωρις επιπλοκες δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.:D:D:D

Εμένα επειδή το έχω και πολύ πρόσφατο το γεγονός είχε λίγο νευριάσει η γατούλα μου όταν γύρισε σπίτι.Άλλοι ίσως φοβόντουσαν και θα την άφηναν μόνη της..Εγώ πήγα καθισα λίγο πιο μακριά της αλλά ξάπλωσα και την κοιτούσα..Ήθελε ένα μέρος να ξεκουραστεί..ΘΑ την δεις πολύ ταλαιπωρημένη και χαδιάρα μάλλον οπότε να της κάνεις τα χατίρια ΟΧΙ στο φαί όμως...Αν δεν θέλει να την αγγιζεις σκέπασε την να είναι ζεστή και κάτσε κοντά μεν αλλά μακριά της..Αν θέλει χαδάκια ας την να σου έρθει αλλά να μην την αφήνεις να πηδάει γιατί παίζει να κάνει ζημιά στα ράμματα και να πονάει.Εγώ της είχα φτιάξει σκαλοπατάκια για να ανεβαίνει στο κρεββάτι μου με κάτι κουτάκια που είχα...έτσι είχα το κεφάλι μου ήσυχο..

Καλή επιτυχία και να μας πεις πως πήγε έτσι??:)

Σας ευχαριστω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές, δεν τα ήξερα τα περισσότερα απο αυτά !! θα επανέλθω να σας πω πως πηγε η μικρή !! φιλια:)

Καλή σας επιτυχία! :)

Ολα πηγαν καλα, σας ευχαριστω για τις συμβουλες.
το μονο οτι πειραζει αρκετα τα ραμματα της αλλα μου ειπε η γιατρος οτι επειδη ειναι αναμενομενο, της εχει κανει 4 στρωμματα, αν τα λεω καλα, οποτε και το πρωτο να βγαλει, δεν πειραζει τοσο. κατα τα αλλα καλα, την καναμε παρασκευη και χτες κυριακη επαιζε κιολας !!
φιλια :)

Αντε ωραια,αμα ειναι και απορροφουμενα ακομα καλυτερα.Με τις υγειες σας!

Ολα πηγαν καλα, σας ευχαριστω για τις συμβουλες.
το μονο οτι πειραζει αρκετα τα ραμματα της αλλα μου ειπε η γιατρος οτι επειδη ειναι αναμενομενο, της εχει κανει 4 στρωμματα, αν τα λεω καλα, οποτε και το πρωτο να βγαλει, δεν πειραζει τοσο. κατα τα αλλα καλα, την καναμε παρασκευη και χτες κυριακη επαιζε κιολας !!
φιλια :)

ευτυχως ολα πηγαν καλα!!!!!αχ!!!σε κανα μηνα θα παρουμε και μεις σειρα!!!!περαστικουλια!!!!:):)

ναι, ειναι απορροφουμενα τα ραμματα, και η γιατρος της τα εκανε ολα, αντιβιωση, παυσιπονα κλπ, οποτε για μενα η μετεπειτα δουλεια ηταν μηδαμινη..
να ειναι καλα η γιατρος, να μη λεω μεγαλα λογια αλλα φανηκε πολυ καλη..
καλη επιτυχια και σε σας σε ενα μηνα Ρια !!! να μας στειλεις μην να σε εμψυχωσουμε, εμενα με βοηθησατε ολοι πολυ !! φιλια απο μενα και το γατόνι μου !!! :P:P

Καλησπερα και απο μενα παιδια.

την μικαελα μου της εκλεισα ραντεβου τελικα να παμε την τριτη στο βολο. Γιατι στην σκιαθο δεν εχει τελικα κτηνιατρο! Αστα να πανε. Οποτε θα παμε βολο. ελπιζω και σε μενα να πανε ολα καλα. Η αληθεια ειναι οτι ανησυχω και εγω πολυ. Ηθελα να ρωτησω κατι. Ρωτησα για τιμες και μου ειπαν 150 ευρω για στειρωση και εμβολια. μου ειπαν οτι θα την κρατησουν μεσα για 48 ωρες. ειναι σωστο?
θα μεινει η γατουλα μου για πρωτη φορα μονη της?
φοβαμαι μην νιωσει εγκαταλειψη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η τιμή είναι ΟΚ μπορώ να πω:redface:...... νορμάλ τιμή είναι 70-100 για στείρωση... Αντε και το τριπλό ή τετραπλό εμβόλιο άλλα 30-40. Μάλλον και λογικά σε έχει χρεώσει και παραμονή 2 μέρες.;)

Η παραμονή μέσα είναι καλή και βγάζει εσένα απο την δύσκολη θέση να την παρακολουθείς. Ρώτα αν θα της δίνεις εσύ μετά αντιβίωση ή θα στην κάνει ενέσιμη μακράς διάρκειας.:)

Με το καλό και δεν είναι τίποτα μην φοβάσαι..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back