ιβανα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Καλημέρα και μην αγχώνεσαι!καμια συμβουλη για το μετα ;; τι να προσεχω ;; πως να φερομαι ;; η γατουλα μου πως θα ειναι τις πρωτες μερες ;;
Το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξεις μετά, είναι να μην την αφήνεις να ασχολείται πολύ με την τομή και τα ράμματά της. Κάποιοι κτηνίατροι, για να το αποφύγουν αυτό, φοράνε στα ζωάκια το ειδικό κολλάρο που δεν τους επιτρέπει να γλείφονται, αλλά προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτό είναι κάπως υπερβολικό. Απλώς, θέλει λίγη προσοχή, ειδικά για τις πρώτες 48 ώρες, ώστε όποτε τη βλέπεις να γλείφει την τομή και να τραβάει τα ράμματα να της αποσπάς την προσοχή με χάδια, κανένα παιχνιδάκι κ.λπ.
Όταν γυρίσετε από το γιατρό θα είναι μάλλον λίγο ζαλισμένη. Ετοίμασέ της μια ζεστή φωλιά σε μέρος ήσυχο και κατά προτίμηση όχι πολύ φωτεινό, το φως μπορεί να τα ενοχλεί μετά τη νάρκωση. Βάλε της και μια θερμοφόρα, μπορεί να κρυώνει λίγο (και πάλι λόγω της νάρκωσης).
Μια συνηθισμένη παρενέργεια της νάρκωσης είναι η ναυτία, ίσως και ο εμετός, γι' αυτό ίσως είναι καλύτερα να μην την ταΐσεις αμέσως μετά. Έχε της νεράκι διαθέσιμο και όταν περάσουν αρκετές ώρες δώσε της και λίγη τροφή, μην την πιέσεις όμως να φάει αν δεν θέλει.
Ρώτησε και τον γιατρό σου μήπως χρειάζεται και κάτι άλλο (ίσως σου δώσει και κάποια αντιβίωση).
Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
chryssa
Διάσημο μέλος
Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου! Λογικό να ανησυχείς, αλλά αν ο γιατρός είναι καλός και η γατούλα υγιής δε νομίζω να συμβεί κάτι. Από τη δική μου εμπειρία (τη Μπουμπού μου τη στειρώσαμε όταν ήταν 6,5 μηνών στο Κέντρο Γάτας στην Κυψέλη), δεν ήθελε να την ακουμπάμε στην κοιλιά και δεν έκανε πολλές τρέλες για 3-4 ημέρες, αλλά μετά επανήλθε! Επειδή έγλυφε συνέχεια τα ράμματα έκανε κάτι σαν μικρή φλεγμονή, αλλά μας είπε η γιατρός και της βάλαμε betadine και fucicort αλοιφή για 3 ημέρες και πέρασε. Η ουλή έκλεισε τέλεια και για λίγο καιρό μετά είχε μείνει κάτι σαν εξόγκωμα στην κοιλίτσα της, αλλά πέρασε και αυτό. Τώρα νομίζω ότι ούτε εγώ ξεχωρίζω τίποτα!
Σου εύχομαι το καλύτερο και σύντομα να μη θυμάστε τίποτα και οι δυο σας! Λίγο προσοχή μόνο στην αρχή μήπως δεις τίποτα περίεργο και θα είναι μια χαρά!
ιβανα
Επιφανές μέλος
να δω αν θα καταφερω να μην πειραζει την τομη της βεβαια..για γατα μιλαμε..και μαλιστα για διαβολογατα. !!

LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είχε φοβηθεί και λίγο και μίλις άρχισε να συνέρχεται πήγε και κρύφτηκε. Από την επόμενη μέρα όμως όλα ήταν κανονικά σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές της aretha. Να τη χαϊδέυεις για να σε νιώθει κοντά της και όλα θα πάνε μια χαρά.
Καλή επιτυχία!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος

Εχω στειρώσει και δικά μου, και αδέσποτα θηλυκά, τα οποία αναγκαστικά τα αφήνω να βγούν έξω την άλλη μέρα...(χωρίς κανένα πρόβλημα και καμία ανησυχία)
Αν ο γιατρός ξέρει, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Θα κάνει μάλλον και αντίδοτο, θα ξυπνήσει αμέσως, θα δώσει και ενέσιμη αντιβίωση, και εσύ δεν θα έχεις να κάνεις τίποτα.
Απλά να την χαϊδεύεις και να προσέχεις να μην φάει κανένα ραματάκι.

Καλη επιτυχία και απο μένα!!!

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Να προσθέσω σ' αυτό μια χρήσιμη πληροφορία. Ο δικός μου γιατρός, αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης, κάνει ράμματα που απορροφώνται μόνα τους. Τα πληρώνεις λίγο παραπάνω αλλά γλιτώνεις την ψιψίνα σου από πολλές ταλαιπωρίες. Μπορείς να ζητήσεις από τον γιατρό σου σε πακέτο ράμματα που απορροφώνται, ενέσιμη αντιβίωση και ενέσιμα παυσίπονα, ώστε να μη χρειάζεται να κάνεις τίποτα μετά την επέμβαση.θα δώσει και ενέσιμη αντιβίωση, και εσύ δεν θα έχεις να κάνεις τίποτα.
Κατά τα άλλα, βεβαιώνω κι εγώ ότι θέλει προσοχή μόνο την πρώτη μέρα. Όμως μην ανησυχείς, αυτά θα σου τα πει και ο γιατρός σου.
Καλή επιτυχία και γρήγορα περαστικά σας! Και πολλές ταρζανιές από τη δεύτερη μέρα της επέμβασης και μετά!

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
δοκιμασε να την ταισεις οτι της αρεσει περισσοτερο, αν ειναι ατακτη και αντιδρα ασχημα απο την ναρκωση εχετε τη κλεισμενη στο κλουβι της για καποιες ωρες ώστε να μην χτυπιέται σε αντικείμενα...τελος αν νομιζεις οτι ειναι ατακτη και θα πειράξει τα ραμματα μπορεις να ζητησεις να στην μπανταρουν ,δηλαδη να βαλουν επιδεσμο ελαστικο γυρω στην κοιλια της οπου το αφαιρεις τις επομενες ημερες...ολα αυτα πιστευω θα στα πει και ο κτηνιατρος σας....καλη επιτυχία...
όλα θα πάνε καλα...
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Μην ανησυχεις, για μια τυπικη περιπτωση χωρις επιπλοκες δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.

katerina10
Περιβόητο μέλος
Καλή επιτυχία και να μας πεις πως πήγε έτσι??

ιβανα
Επιφανές μέλος

Desdemona
Διάσημο μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος
το μονο οτι πειραζει αρκετα τα ραμματα της αλλα μου ειπε η γιατρος οτι επειδη ειναι αναμενομενο, της εχει κανει 4 στρωμματα, αν τα λεω καλα, οποτε και το πρωτο να βγαλει, δεν πειραζει τοσο. κατα τα αλλα καλα, την καναμε παρασκευη και χτες κυριακη επαιζε κιολας !!
φιλια

moukelis
Επιφανές μέλος
ria23
Διάσημο μέλος
Ολα πηγαν καλα, σας ευχαριστω για τις συμβουλες.
το μονο οτι πειραζει αρκετα τα ραμματα της αλλα μου ειπε η γιατρος οτι επειδη ειναι αναμενομενο, της εχει κανει 4 στρωμματα, αν τα λεω καλα, οποτε και το πρωτο να βγαλει, δεν πειραζει τοσο. κατα τα αλλα καλα, την καναμε παρασκευη και χτες κυριακη επαιζε κιολας !!
φιλια![]()
ευτυχως ολα πηγαν καλα!!!!!αχ!!!σε κανα μηνα θα παρουμε και μεις σειρα!!!!περαστικουλια!!!!

ιβανα
Επιφανές μέλος
να ειναι καλα η γιατρος, να μη λεω μεγαλα λογια αλλα φανηκε πολυ καλη..
καλη επιτυχια και σε σας σε ενα μηνα Ρια !!! να μας στειλεις μην να σε εμψυχωσουμε, εμενα με βοηθησατε ολοι πολυ !! φιλια απο μενα και το γατόνι μου !!!

secretsoul
Νεοφερμένο μέλος
την μικαελα μου της εκλεισα ραντεβου τελικα να παμε την τριτη στο βολο. Γιατι στην σκιαθο δεν εχει τελικα κτηνιατρο! Αστα να πανε. Οποτε θα παμε βολο. ελπιζω και σε μενα να πανε ολα καλα. Η αληθεια ειναι οτι ανησυχω και εγω πολυ. Ηθελα να ρωτησω κατι. Ρωτησα για τιμες και μου ειπαν 150 ευρω για στειρωση και εμβολια. μου ειπαν οτι θα την κρατησουν μεσα για 48 ωρες. ειναι σωστο?
θα μεινει η γατουλα μου για πρωτη φορα μονη της?
φοβαμαι μην νιωσει εγκαταλειψη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
...... νορμάλ τιμή είναι 70-100 για στείρωση... Αντε και το τριπλό ή τετραπλό εμβόλιο άλλα 30-40. Μάλλον και λογικά σε έχει χρεώσει και παραμονή 2 μέρες.
Η παραμονή μέσα είναι καλή και βγάζει εσένα απο την δύσκολη θέση να την παρακολουθείς. Ρώτα αν θα της δίνεις εσύ μετά αντιβίωση ή θα στην κάνει ενέσιμη μακράς διάρκειας.

Με το καλό και δεν είναι τίποτα μην φοβάσαι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool