Στείρωση και εμβόλια

Νομιζω τα μωρακια μονο.Παντως εμας η κτηνιατρος μας ειπε να αποπαρασιτωσουμε τη Μόιρα πριν το ζευγαρωμα γιατι δεν κανει κατα τη διαρκεια της κυησης.Ποσο μαλλον τα εμβολια...Δεν ξερω,γιατρος ειναι,θα ξερει καλυτερα,απλα σου λεω τι μας ειπε εμας.

Δωράκι, εσύ τα θές τα μωρά!;):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν κάνουμε εμβολια και αποπαρασίτωση σε έγκυα ζώα, μόνο πριν τον οίστρο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δωράκι, εσύ τα θές τα μωρά!;):)
Τι εννοεις;Αν σκοπευει να κανει στειρωση και εκτρωση,αυτο ειπα,οτι μονο στα μωρα δημιουργειται μαλλον προβλημα,οποτε δεν θα τη νοιαξει.:confused:

Αυτό λέω, το ίδιο λέμε.:)
Εσένα που σε νοιάζουν τα μωρά, δεν κάνεις εμβόλια και αποπαρασίτωση.

Με νοιαζουν και με παρανοιαζουν τα μωρα!
Αν ομως δεν την εχω προλαβει, που δεν το νομιζω, γιατι δεν τριβεται ουτε νιαουριζει ακομα, μονο οι αρσενικοι εχουν πλησιασει το σπιτι και απο τοτε την εκλεισα μεσα, αν ειναι εγκυος, ποιος θα τα παρει τα μωρα????
Εχω μια αδεσποτουλα που θα γεννησει το Μαρτη....
Εξαλλου της δικιας μου, ΕΑΝ ειναι εγγυος, θα ειναι το πολυ 4-5 ημερων...
Μεσα στις 20 μερες που θελει για το επαναληπτικο, θα γινει η στεριρωση.
Νομιζετε οτι δε θελω να τα γεννησει? Φυσικα και θελω. Αλλα εξαλου julia εσυ φωναζεις συνεχεια στειρωση....
Και να πω και κατι τελευταιο.
Τα σημερινα 50 ευρω που εδωσα, θα μου λειψουν. Και τα λεφτα που θα δωσω για τη στειρωση και αυτα θα τα δανειστω. Οποτε να ειστε ολοι σιγουροι, οτι προσπαθω να κανω το καλυτερο για τα παιδια μου. Μπορει να μην μπορω να κανω παντα οτι ειναι καλυτερο, αλλα παντα θα προσπαθω και ας σημαινει αυτο οτι θα τρωω για ενα μηνα μακαρονια!

Δεν το εννοουσα οτι δε σε νοιαζουν με τον τροπο που το εξελαβες,απλα εννοουσα οτι δεν θα γεννηθουν μωρα για να σε ενδιαφερει αν εχουν παρενεργειες σε αυτα τα εμβολια ή η αποπαρασιτωση.Δεν ξερω πως να το εξηγησω καλυτερα,δεν το ειπα για να σε θιξω ή να σε προσβαλω.

Ούτε κι μένα δεν κατάλαβες μάλλον....
Δεν είπα να μην στειρώσεις την γάτα σου, ούτε ότι σου περισσεύουν τα λεφτά.
Πανσέληνο έχει πάλι ρε παιδιά???:hmm:

Εσύ θα αποφασίσεις τί θα κάνεις αν θα αφήσεις την γάτα να γεννήσει, να μεγαλώσει τα μικρά να βρείς σπίτια κλπ κλπ( που θα είναι πολύ περισσότερα τα λεφτά)
ή θα την στειρώσεις έγκυο ή μη.

Εγώ αν με ρωτήσεις τί θα έκανα.. θα την στείρωνα και έγκυο. (Και την αδέσποτη που θα γεννήσει τον Μάρτιο.)

Ούτε κι μένα δεν κατάλαβες μάλλον....
Δεν είπα να μην στειρώσεις την γάτα σου, ούτε ότι σου περισσεύουν τα λεφτά.
Πανσέληνο έχει πάλι ρε παιδιά???:hmm:

Εσύ θα αποφασίσεις τί θα κάνεις αν θα αφήσεις την γάτα να γεννήσει, να μεγαλώσει τα μικρά να βρείς σπίτια κλπ κλπ( που θα είναι πολύ περισσότερα τα λεφτά)
ή θα την στειρώσεις έγκυο ή μη.

Εγώ αν με ρωτήσεις τί θα έκανα.. θα την στείρωνα και έγκυο. (Και την αδέσποτη που θα γεννήσει τον Μάρτιο.)

Δεν το εννοουσα οτι δε σε νοιαζουν με τον τροπο που το εξελαβες,απλα εννοουσα οτι δεν θα γεννηθουν μωρα για να σε ενδιαφερει αν εχουν παρενεργειες σε αυτα τα εμβολια ή η αποπαρασιτωση.Δεν ξερω πως να το εξηγησω καλυτερα,δεν το ειπα για να σε θιξω ή να σε προσβαλω.

Κοριτσια, συγγνωμη, ειναι πολυ ασχημη μερα...
Σκατα στη δουλεια, στο σπιτι, διαβαζω και τα θεματα της Ελβιρας και των αλλων μωρων και με εχει παρει απο κατω.
Ειμαι λιγο ευεξαπτη, συγχωρηστε με αν ημουν αποτομη.
Αλλα η γιατρος μου ειπε οτι δεν πειραζει. Τι να κανω? Ειναι η τελευταια μου επιλογη για γιατρο στην περιοχη. Δυο εχει ολες κι ολες....:(

Δεν πειραζει,ολοι ειναι λιγο καπως σημερα.
Κοιτα,αφου ειναι τοσο λιγων ημερων αν ειναι οντως εγκυος,θα σου ελεγα να τη στειρωσεις.Τωρα για τα εμβολια,μπορουν να περιμενουν,να μην πεσουν ολα μαζι ουτε στον οργανισμο της γατουλας,ουτε καισ την τσεπη σου.;)

Εγώ θα έκανα παζάρια στην γιατρό.. για 2 στειρώσεις. Τα εμβόλια μετά.:)

Την "τσουβαλιασε" τη γατα και της τα εκανε ηδη.... Θα το συζητησω μαζι της για το θεμα της στειρωσης... Αλλα οτι θα στειρωθει αυτο ειναι σιγουρο. Και μετα παιρνει σειρα ο Shiba...
Ισως να τα παω και στον προηγουμενο γιατρο μου, αν και ειναι λιγο μακρια, του εχω εμπιστοσυνη για τη στειρωση και της το ειπα κιολας οτι ειναι πολυ ακριβη.
Ενταξει τα οικονομικα ειναι χαλια, αλλα δε φταινε αυτα που αποφασισα να τα υιοθετησω.... Θα κανω υπομονη για τους επομενους δυο μηνες ειναι τα ζορια, και μετα, εκτος απροοπτου, μονο τα ετησια εμβολια και εξετασεις.
Αλλα ρε παιδια, ειναι η μονη που μου ειπε οτι στην περιοχη υπαρχει μεγαλο προβλημα με aids και να της κανουμε εξετασεις και εμβολιο. Η προηγουμενη κοιμοταν ορθια! Ουτε τα αυτακια δεν του κοιταξε του μικρου!:down:

Για το Aids δεν υπαρχει εμβολιο.:confused:

Για το Aids δεν υπαρχει εμβολιο.:confused:

Συγγνωμη. Να την εξετασουμε για aids και λευχαιμια, και να της κανουμε το εμβολιο της λευχαιμιας.

Υ.Γ. Παντως δεν εχω ξαναδει πιο ηρεμο γατι σε γατοφορο. Μπηκε μονη της, δεν εβγαλε αχνα, ξαπλωσε και πλενοταν στη διαδρομη για να ειναι καθαρη για τη γιατρο!!!!

Να προτείνω κάτι??:hmm:

Καταρχήν ΑΝ η γάτα βγαίνει και έξω.. θέλει απαραίτητα το 4πλο.( ή έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες)
Της λευχαιμίας (αν είναι αρνητική) μπορεί να γίνει και μόνο του, και ενσωματωμένο στο 4πλο. Δηλ ονομάζεται 5πλο.

Το καθένα θέλει επανάληψή μετά απο 25 μέρες περίπου. Το 4πλο έχει 30-40ε, της λευχαιμίας μόνο του λογικά σίγουρα ένα 20ε (δεν το έχω κάνει μόνο του) και το 5πλο 50-60ε...

Αυτά επι 2 οι δύο δόσεις. Επανάληψή μετά απο 1 χρόνο.

Εγώ θα πρότεινα...
να κάνεις μετά την στείρωση και αφού τσεκαριστεί για λευχαιμία το 5πλο. είναι πιο φτηνό, γλυτώνεις τουλάχιστον 2 επισκέψεις στον γιατρό, την ταλαιπωρία κλπ κλπ.

Ή αν είναι πολλά.. κάνεις για φέτος μόνο το 4πλο.. και του χρόνου, το 5πλο...

Να προτείνω κάτι??:hmm:

Καταρχήν ΑΝ η γάτα βγαίνει και έξω.. θέλει απαραίτητα το 4πλο.( ή έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες)
Της λευχαιμίας (αν είναι αρνητική) μπορεί να γίνει και μόνο του, και ενσωματωμένο στο 4πλο. Δηλ ονομάζεται 5πλο.

Το καθένα θέλει επανάληψή μετά απο 25 μέρες περίπου. Το 4πλο έχει 30-40ε, της λευχαιμίας μόνο του λογικά σίγουρα ένα 20ε (δεν το έχω κάνει μόνο του) και το 5πλο 50-60ε...

Αυτά επι 2 οι δύο δόσεις. Επανάληψή μετά απο 1 χρόνο.

Εγώ θα πρότεινα...
να κάνεις μετά την στείρωση και αφού τσεκαριστεί για λευχαιμία το 5πλο. είναι πιο φτηνό, γλυτώνεις τουλάχιστον 2 επισκέψεις στον γιατρό, την ταλαιπωρία κλπ κλπ.

Ή αν είναι πολλά.. κάνεις για φέτος μόνο το 4πλο.. και του χρόνου, το 5πλο...

Εμένα με έχει τρελλάνει η γιατρός και έχω κάνει στον Όλιο 5 εμβόλια εώς τώρα και εκκρεμούν άλλα 2. Δηλ. σύνολο 7!!! Και άλλα τόσα της Νεφέλης. :blink:
Καλά τι γίνεται; Έχω δώσει ένα κάρο λεφτά...:/:

Καλα τι εμβολια ειναι αυτα και κανει τοσα βρε Ειρηνη;:hmm:

Καλα τι εμβολια ειναι αυτα και κανει τοσα βρε Ειρηνη;:hmm:

1ο ρινοτραχειίτιδα-πανλευκοπενία
2ο επανάληψη το πιο πάνω
3ο λύσσας
4ο λευχαιμίας
5ο επανάληψη λευχαιμίας
και το 6ο και 7ο θα είναι της λοιμώδους περιτονίτιδας και το επαναληπτικό της.
Μετά θα κάνει 1 φορά το χρόνο μου είπε.

Και δεν με είχε ενημερώσει για το 6ο και 7ο και άρχισα και έκανα και το 1ο της Νεφέλης, που σημαίνει διπλά εμβόλια ( και για τα 2 ) για άλλους 2 μήνες, οπότε δεν μπορώ να στειρώσω τον Όλιο αν χρειαστεί...:/:

Πάντως εγώ ήξερα για 3 εμβόλια και μου βγήκαν τόσα!!! :hmm:

Α,κανατε και λευχαιμιας και λοιμωδους γιατι βγαινουν εξω...Εμεις αυτα δεν τα καναμε.

Α,κανατε και λευχαιμιας και λοιμωδους γιατι βγαινουν εξω...Εμεις αυτα δεν τα καναμε.

Α, δεν το ήξερα ότι δεν τα κάνουν τα "εσώκλειστα γατιά". Και αν κατά τύχη έρθουν σε επαφή έστω κατά λάθος με κάποιο άλλο έστω και για λίγο, που θα έχει κάτι τι γίνεται;

Μπορει να κολλησουν,αν και δεν κολλανε και με τον αερα.Παντως ετσι κι αλλιως εμενα μονο μεσα και στο μπαλκονι βγαινουν,στο οποιο δεν εχουν προσβαση αλλες γατες.Ισως το σκεφτω για το καλοκαιρι που θα παμε Βολο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back