Στείρωση και εμβόλια

Να προτείνω κάτι??:hmm:

Καταρχήν ΑΝ η γάτα βγαίνει και έξω.. θέλει απαραίτητα το 4πλο.( ή έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες)
Της λευχαιμίας (αν είναι αρνητική) μπορεί να γίνει και μόνο του, και ενσωματωμένο στο 4πλο. Δηλ ονομάζεται 5πλο.

Το καθένα θέλει επανάληψή μετά απο 25 μέρες περίπου. Το 4πλο έχει 30-40ε, της λευχαιμίας μόνο του λογικά σίγουρα ένα 20ε (δεν το έχω κάνει μόνο του) και το 5πλο 50-60ε...

Αυτά επι 2 οι δύο δόσεις. Επανάληψή μετά απο 1 χρόνο.

Εγώ θα πρότεινα...
να κάνεις μετά την στείρωση και αφού τσεκαριστεί για λευχαιμία το 5πλο. είναι πιο φτηνό, γλυτώνεις τουλάχιστον 2 επισκέψεις στον γιατρό, την ταλαιπωρία κλπ κλπ.

Ή αν είναι πολλά.. κάνεις για φέτος μόνο το 4πλο.. και του χρόνου, το 5πλο...

Τα εμβολια τα εκανε ηδη. Μου ειπε οτι δεν ειχε προβλημα, και τι να εκανα? Την εμπιστευτηκα.
Εχει: ακτινολογικο - υπερηχους, μικροβιολογικο - ορμονολογικο, χειρουργικη μοναδα, εντατικη μοναδα κλπ. Γι'αυτο ειναι λιγο χασαπης με το οικονομικο.
Καναμε το 4πλο με 40 ? και για το τεστ το οποιο το βγαζει η ιδια μου ζητησε 70. Το εμβολιο λευχαιμιας 25 αν το κανω μονο του γιατι θα παρει και επισκεψη.
Θα το αφησω αυτο ομως μετα τη στειρωση. Ειμαι καπως χαρουμενη που υπαρχει τετοιο ιατρειο στην περιοχη, αν και ειμαι παντα επιφυλακτικη.

Τελος, να ευχαριστησω τη Βασια για την απαντηση της και ολους εσας για τις πληροφοριες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα!
Σημερα επισημως η Χιονατη βρισκεται σε περιοδο αναπαραγωγης. :blink:
Εδω και 3-4 μερες, απλα την ειχαν μυρισει οι αρσενικοι και σημαδευαν, αλλα η ιδια δεν πλησιαζε. Σημερα το πρωι αρχισαμε βαρελακια, φωνουλες και τριψιματα... :redface:
Οποτε ειναι λιγο δυσκολο οπως το βλεπω να ειναι ηδη εγκυος... αλλα με τα γατουνια ποτε δεν ξερεις. :hmm:

Το αστειο της υποθεσης, ειναι οτι ο σπορος Shiba, την σβερκωνει και προσπαθει... αλλα ο μικρουλης (σχεδον 5 μηνων) δεν τη φτανει τη γαϊδουρα μου....
Και εδω ερχεται η ερωτηση...
Εχει ενας σπορος 5 μηνων τα "προσοντα" να αφησει εγκυο μια γατουλα??? :blink::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εδω ερχεται η ερωτηση...
Εχει ενας σπορος 5 μηνων τα "προσοντα" να αφησει εγκυο μια γατουλα??? :blink::hmm:
Καλησπέρα και από εμένα! Νομίζω πως δεν είναι τελείως απίθανο να τα καταφέρει, υπάρχουν ορισμένα μικρά με πρόωρη ανάπτυξη. Δεν είναι το συνηθισμένο βέβαια, αλλά έχω ακούσει περίπτωση όπου γατούλα αστείρωτη αρκετών ετών έμεινε έγκυος από γατούλη 5 μηνών!

Καλημερα!
Τα νευρα μου κορδωνια!
Η μικρη δε με εχει αφησει να κοιμηθω τρεις μερες!
Ασχετο, οι θυληκες ψεκαζουν????:blink::blink::blink:
Γιατι η δικια μου μολις το εκανε!!! Ομολογω δεν το ειχα ξαναδει....:blink:

Καποιες ψεκαζουν,καποιες ουρουν για να μαρκαρουν την περιοχη τους...;)

Μαλλον ουρα ηταν, αλλα πηρε μια σταση.... Απο τη μια λυθηκα στα γελια απο την αλλη θελω να παω να φουνταρω πουθενα!!!! Τουρλωθηκε, και τα αμολησε απο αποσταση 5εκ.... :blink:
Δωρα, θα σε ζαλισω λιγο... μπορω?
Μιλησα με την κτηνιατρο η οποια μου ειπε οτι κανει στειρωση σε οιστρο...Αλλα ειναι σε χειρουργειο και θα την ξαναπαρω σε καμια ωρα.
Η αληθεια ειναι οτι μου ενεπνευσε εμπιστοσυνη αλλα φοβαμαι για το κοριτσακι μου. Της εκανε τα εμβολια την Τεταρτη 21/01. Δεν ειχε καμια παρενεργεια, ουτε ηταν "καπως" μετα τα εμβολια. Τα επαναληπτικα θα τα κανουμε στις 10/02 περιπου. Αν τη στειρωσω αυριο - μεθαυριο υπαρχει προβλημα που θα ειναι αναμεσα στα εμβολια? Παρεπιπτοντως διαβασα στα αρθρα αυτο του unicorn για το τι μπορει να αρρωστησει το γατακι και εγραφε και αυτος οτι οταν ο εμβολιασμος γινεται με νεκρους ιους δεν υπαρχει προβλημα για τις εγκυους....Η δικια μου με νεκρους εμβολιαστηκε.
Εκτος του οτι δεν εχω κοιμηθει νορμαλ τρεις μερες δεν αντεχω να τη βλεπω να υποφερει ετσι...

Χμ,θα πρεπει να τη ρωτησεις για τον εμβολιασμο,αν και δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.Ναι να τη στειρωσεις με οιστρο δεν υπαρχει προβλημα,απλα ειναι λιγο πιο λεπτη η επεμβαση γιατι τα οργανα ειναι διογκωμενα.:)

Ευχαριστω πολυ, θα της μιλησω σε λιγο...
Αν και αν μπορουσα θα τη στειρωνα εγω εδω και τωρα!!!! Ειναι πολυ μικρο το σπιτι, ξερει και το εξω, ανοιξα λιγο το παραθυρο τωρα να αεριστει το σπιτι και κανει ορειβασια στη σιτα... Εχω κλειστει δυο μερες μεσα σαν το ποντικι να την προσεχω. Και αντε σημερα εχω ρεπο. Αυριο που θα λειπω ομως θα μου το κατεδαφισει.... :blink: Ασε που τα ματια μου απο την αυπνια ειναι μποτσικια! Απορω αυτη πως αντεχει που δεν εχει κοιμηθει σχεδον καθολου...:hmm:
Αχ, ξαλαφρωσα, ηθελα καπου να τα πω.
Υ.Γ. Μπορεις να πεις του Σειριου να περιμενει λιγακι καθοτι περναμε μια "φαση" τωρα??? :P:P:P

μην ανυσηχεις εμεις με οιστρο τη στειρωσαμε την μικρη πριν 2 ή 3 βδομαδες τα εχω και λιγο χαμενα λογω εξεταστικης..και γω φοβηθηκα αλλα ηταν και η τελευταια μερα οιστρου εμας και ειχαν πεσει οι ορμονες 5 μερες ειχα να κοιμηθω...τωρα ειναι μια χαρα χοροπηδα σαν κατσικι..:)

Ναι ναι ο Σειριος θα την περιμενει,ξερει,το εχει περασει κι αυτος.Γιατι δεν της λες αν μπορει να κανει την επεμβαση σημερα;

Ναι ναι ο Σειριος θα την περιμενει,ξερει,το εχει περασει κι αυτος.Γιατι δεν της λες αν μπορει να κανει την επεμβαση σημερα;

"μισο" γατο μας προξενευτετε κυρια μου???? :P:P:P
Θα προσπαθησω, αν και πρεπει να παω μεχρι Ναυπλιο (ειμαι Πορτοχελι) και να γυρισω. Αν δεχτει να της την παω τωρα.... Ειμαι απελπισμενη! Και δεν παει και απογευματα αυτη!
Ευχαριστω ειλικρινα για τη στηριξη, εχω φρικαρει!:blink::blink::blink:

Μην το σκεφτεσαι,ολοι τα εχουμε περασει.Κι εγω γι'αυτο δεν περιμενα να παει οκτω μηνων ο Σειριος,ειχε γινει πολυ αγριος και δεν τον αναγνωριζα καν...Καλη σας επιτυχια,περιμενουμε νεα σας!

Αγαπημενο μου γατοφορουμ...
Εδω Χιονατη η ασπρη van....
:cry::cry::cry: Σε λιγες ωρες θα αποχαιρετισω τη θυληκοτητα μου.... την ικανοτητα να γινω μαμουλα και να σπανε τα νευρα του διποδου μου τα μωρακια μου...
Σε λιγες ωρες μια ακαρδη γιατρος θα με στειρωσει.... :(
Παρακαλω πολυ....
Ζητειται ευσπλαχνικο διποδο... Σωστε με απο τα νυχια της δικιας μου... Την αποκληρωνω!!!!!

Εδω μαμα Χιονατης.
Ευχηθειτε μας καλη τυχη... Φυγαμε βουρ για κτηνιατρειο και στειρωση....

Καλη επιτυχια,ολα θα πανε καλα!Ο Σειριος στελνει γατοφιλακια,και μου ειπε να σου πω οτι θα εισαι ακομα πιο ομορφο vanακι μετα την ενεση που σε ζαλιζει.Θα περιμενουμε νεα σας!

Καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά!

Μολις γυρισα απο τη γιατρο....:cry::cry::cry:
Το κοριτσακι μου θα το παρω αυριο....
Ευχαριστουμε παρα παρα πολυ για τις ευχες σας...!!!!

Βρε, το καημενάκι! Θα ηρεμήσει όμως σε λίγες μέρες και θα είναι μια χαρά! Υπομονή κσι σε σένα, δύσκολη η αναμονή αλλά θα περάσει! Καλή ανάρρωση και περιμένουμε νέα σας αύριο!

Μολις γυρισα απο τη γιατρο....:cry::cry::cry:
Το κοριτσακι μου θα το παρω αυριο....
Ευχαριστουμε παρα παρα πολυ για τις ευχες σας...!!!!

Δεν πας να κλείσεις λίγο τα μάτια σου, που έγινες κουκουβάγια τόσες μέρες από τις φωνές της; :( Έλα, μια μικρή επεμβασούλα είναι, αύριο θα είναι καλά που θα την πάρεις σπίτι...

Καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά σας εύχομαι.:) Μην στενοχωριέσαι καθόλου και κοίτα να αναπληρώσεις τον ύπνο που έχασες.;)

Καλή επιτύχια και από εμάς!:D Τώρα πια πέρασαν τα δύσκολα, η επέμβαση έγινε, μένει να αναρρώσει η κουκλίτσα.:D
Περαστικά της και γρήγορα καλά!:D:D:D
Και επίσης περαστικά στην μαμά της!;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back