ladycat
Διάσημο μέλος
Μου αρέσει που θέτεις θέμα "ανδρισμού" σε άσχετα ζητήματα. Τσούκου τσούκου πετάς και καμιά προσβολή για να νιώθεις ότι είσαι ο Klark Kent της γατοκοινότητας, "δημοσιογραφός" του mycat.gr και Superman που κυνηγά τους Lex Luthor που κρύβουν τα "καημένα" αστείρωτα ζώα.[/QUOTEκοιτα να δεις το εχεις παρατραβηξει το θεμα με την στειρωση κ επειδη με εχεις ζαλισει με τα δικασου γατια μπορεις να κανεις οτι θελεις με αυτα που φροντιζουμε ολοι εδω αστο σαιτ δεν σου ζητηθηκε βοηθεια.Επομενως εγω λεω να στειρωσω την θυλικια μου που εχω απο εξω απο το σπιτι για να μην ταλαιπωρειτε με τις γεννες κ νιωθει την κακια του κοσμου οταν μερικοι απανθρωποι κ αηδιαστικοι τυποι της πατανε τα γατια στο καδο των σκου[πιδιων αυτα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Αν η φύση ήθελε τα ζώα μας να είναι στείρα θα το έκανε από μόνη της.
Χαίρεται. Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω πως ούτως ή άλλως η κατάσταση των 'κατοικίδιων' σήμερα είναι αφύσικη. Δεν είναι η φύση της γάτας να εξαρτάται για το φαγητό της από τον άνθρωπο, ούτε να πηγαίνει για την ανάγκη της στην αρωματισμένη άμμο, ούτε να κοιμάται στα παπλώματα. Επίσης δεν είναι στη φύση, τα γατιά να σκοτώνονται από φόλες, ασυνείδητους οδηγούς, και κομπλεξικούς ανθρώπους.
Δεν μπορείς να μιλάς για 'φυσικό τρόπο ζωής' τη στιγμή που ο τρόπος που ζουν είναι αφύσικος γιατί εμείς φταίμε. Εμείς ευθυνόμαστε για τα αδέσποτα και τα εκατοντάδες θύματα στους δρόμους...
Αν ήμασταν σε μία απόλυτα φυσική συνύπαρξη με τα ζώα, τότε θα δεχόμουν αυτό που λες. Τότε θα ήμουν κι εγώ εντελώς αντίθετη στην επέμβαση με αυτόν τον τρόπο στη ζωή ενός ζώου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Να σε ποια ζωή είναι καταδικασμένα τα χιλιάδες γατάκια που γεννιούνται κάθε χρόνο, επειδή ορισμένοι είναι "πολύ άντρες" για να συναινέσουν στη στείρωση των ζώων τους, εθελοτυφλώντας στη σκληρή πραγματικότητα την οποία διαιωνίζουν![]()
Θα συμφωνήσω. Πάντα με εκπλήσσει το 'κόλλημα' που έχουν οι άνδρες με τη στείρωση των αρσενικών ζώων. Σε όλον τον πλανήτη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Λες και είναι προέκταση του δικού τους ανδρισμού.

Θα με αρχίσετε στις σφαλιάρες αλλά εγώ θα το πω. Και εγώ έχω πρόβλημα με τη στείρωση όλων των ζώων. Αναγνωρίζω την ανάγκη, αλλά η ιδέα δεν με ενθουσιάζει καθόλου....
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Nerina, νομίζω ότι οι περισσότεροι το ίδιο σκεφτόμαστε. Κανείς δεν ευνουχίζει τη γάτα/γάτο του από βίτσιο ή γιατί γουστάρει. Το κάνουμε όλοι γιατί αναγνωρίζουμε την ανάγκη να γίνει...Θα με αρχίσετε στις σφαλιάρες αλλά εγώ θα το πω. Και εγώ έχω πρόβλημα με τη στείρωση όλων των ζώων. Αναγνωρίζω την ανάγκη, αλλά η ιδέα δεν με ενθουσιάζει καθόλου....
![]()
anabou
Διάσημο μέλος
Δεν νομίζω ότι κανένας από δω που έχει στειρώσει ζώο το έχει κάνει χωρίς τύψεις. Να ξύπνησε δηλαδή όλο χαρά και να είπε στον γάτο του ή στη γάτα του "Αχ τι ωραία, σήμερα θα πάμε να σου τα κόψουνε! Πόσο χαίρομαι!" ή "Σήμερα είναι μια καταπληκτική μέρα! Θα πάμε στον γιατρό θα σε εγχειρήσει και μετά θα σέρνεσαι και θα είσαι με ράμματα για κάποιες μέρες! Τέλεια!".Θα με αρχίσετε στις σφαλιάρες αλλά εγώ θα το πω. Και εγώ έχω πρόβλημα με τη στείρωση όλων των ζώων. Αναγνωρίζω την ανάγκη, αλλά η ιδέα δεν με ενθουσιάζει καθόλου....
![]()
Ναι είναι για το καλό του αλλά κάτι φυσικό δεν είναι. Αλλά όπως είπε και η Βίκυ πολλά πράγματα στη ζωή τους όπως έχει διαμορφωθεί (είτε είναι αδέσποτα είτε κατοικίδια) είναι αφύσικα. Τα πράγματα που είναι για το καλό μας άλλωστε δεν είναι πάντα ευχάριστα για μας!
Αναγκαίο κακό θα την χαρακτήριζα τελικά
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Νερίνα ήθελα να πω ότι όλους τους μπλοκάρει η ιδέα. Κι ότι δεν είναι παράλογο αυτό που λες.Για να μην παρεξηγιόμαστε δεν υπονόησα ποτέ ότι την βρίσκει κανείς στειρώνοντας τα ζώα του. Είπα απλά ότι εμένα με μπλοκάρει αυτή η διαδικασία. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο και χωρίς κανένα στοιχείο κριτικής.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Θα συμφωνήσω. Πάντα με εκπλήσσει το 'κόλλημα' που έχουν οι άνδρες με τη στείρωση των αρσενικών ζώων. Σε όλον τον πλανήτη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Λες και είναι προέκταση του δικού τους ανδρισμού.
![]()
Επιτέλους ας μην κάνουμε τους ψυχολόγους εδώ μέσα και αν 1-2 άτομα έχουν ζητήματα με τους άνδρες ας μη τα φέρνουν στο forum. Στο τέλος θα ακούσουμε ότι οι άνδρες φταίνε για τα αδέσποτα... προς τα εκεί πάνε 1-2 άτομα με τις απαντήσεις τους. Είναι πολύ χαζό να προσπαθούν να αναλύσουν το θέμα με περιφερειακές συζητήσεις ψάχνοντας δικαιολογίες και επιχειρήματα προς άσχετες κατευθύνσεις.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Επιτέλους ας μην κάνουμε τους ψυχολόγους εδώ μέσα και αν 1-2 άτομα έχουν ζητήματα με τους άνδρες ας μη τα φέρνουν στο forum. Στο τέλος θα ακούσουμε ότι οι άνδρες φταίνε για τα αδέσποτα... προς τα εκεί πάνε 1-2 άτομα με τις απαντήσεις τους. Είναι πολύ χαζό να προσπαθούν να αναλύσουν το θέμα με περιφερειακές συζητήσεις ψάχνοντας δικαιολογίες και επιχειρήματα προς άσχετες κατευθύνσεις.
Καταρχήν έκανα μία παρατήρηση περισσότερο γενική και όχι σε προσωπικό επίπεδο. Ελπίζω να μην έχεις τη μύγα. Και δεν κάνω τον ψυχολόγο -πως θα μπορούσα άλλωστε- . Η άποψη αυτή διαμορφώθηκε από την εμπειρία μου με ανθρώπους που δεν θέλουν να στειρώσουν τα ζώα τους...Οι άνδρες έχουν ιδιαίτερο κόλλημα. That's all.
Και σαφέστατα δεν είναι άσχετη κατεύθυνση το να αναζητείς τους λόγους που ένας άνθρωπος δεν θέλει να προχωρήσει στη στείρωση του αρσενικού γάτου...ενώ συμφωνεί με τη στείρωση των θηλυκών. Δυστυχώς έχω και στο περιβάλλον μου παραδείγματα. Γι' αυτό και επιλέγουν πάντα αρσενικά. Να είναι μεν αστείρωτα τα ζώα τους, αλλά να μην επωμίζονται τις ευθύνες των μικρών που γεννιούνται από αυτήν τους την επιλογή. Ανευθυνότητα.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Καταρχήν έκανα μία παρατήρηση περισσότερο γενική και όχι σε προσωπικό επίπεδο. Ελπίζω να μην έχεις τη μύγα. Και δεν κάνω τον ψυχολόγο -πως θα μπορούσα άλλωστε- . Η άποψη αυτή διαμορφώθηκε από την εμπειρία μου με ανθρώπους που δεν θέλουν να στειρώσουν τα ζώα τους...Οι άνδρες έχουν ιδιαίτερο κόλλημα. That's all.
Και σαφέστατα δεν είναι άσχετη κατεύθυνση το να αναζητείς τους λόγους που ένας άνθρωπος δεν θέλει να προχωρήσει στη στείρωση του αρσενικού γάτου...ενώ συμφωνεί με τη στείρωση των θηλυκών. Δυστυχώς έχω και στο περιβάλλον μου παραδείγματα. Γι' αυτό και επιλέγουν πάντα αρσενικά. Να είναι μεν αστείρωτα τα ζώα τους, αλλά να μην επωμίζονται τις ευθύνες των μικρών που γεννιούνται από αυτήν τους την επιλογή. Ανευθυνότητα.
Ίσως θα έπρεπε να αναλύσεις λίγο περισσότερο την περίοδο ζευγαρώματος στις γάτες για να καταλάβεις γιατί οι περισσότεροι μιλούν για τις θυλικές γάτες. Η μόνη στείρωση στην οποία συμφωνώ εγώ προσωπικά με τους λιγότερους ενδιασμούς είναι η αγγειεκτομή στους αρσενικούς γάτους.
vicki v.
Δραστήριο μέλος

Ίσως θα έπρεπε να αναλύσεις λίγο περισσότερο την περίοδο ζευγαρώματος στις γάτες για να καταλάβεις γιατί οι περισσότεροι μιλούν για τις θυλικές γάτες. Η μόνη στείρωση στην οποία συμφωνώ εγώ προσωπικά με τους λιγότερους ενδιασμούς είναι η αγγειεκτομή στους αρσενικούς γάτους.
Τοτε μπορεις να μεινεις σε αυτα που πιστευεις(στον κοσμο σου δηλαδη), και να διαιωνιζεις το προβλημα.
Μπορεις να ερθεις σε παρακαλω στην γειτονια μου και να μαζεψεις τα πατημενα γατακια απο τους δρομους, γιατι καποιοι "ανθρωποι" τα αφηνουν ετσι?!
Μπορεις να ερθεις στο σπιτι μου και να φροντιζεις τα απειρα γατακια που μαζευτηκαν γιατι καποιοι αφηνουν τις γατες τους να γεννησουν και μετα τα πετανε?!
Μπορεις να δωσεις χρηματα σε ολους αυτους που ταιζουν αδεσποτα, γιατι τα στερουνται για να τα βοηθισουν???
Μπορεις....
Μπορεις...
Μπορεις...
Αν τα μπορεις ολα αυτα, ασε τα ζωα τους στη μοιρα τους και συνεχισε να ζεις στον κοσμο σου ανενοχλητος.

neisseria
Νεοφερμένο μέλος
¨Όπως και να το δεις πάντως...ούτε αυτή η επιλογή είναι φυσική. Πάλι επιβάλλεις την επιλογή σου στο ζώο. Δεν νομίζεις πως έτσι καταρρίπτεται το επιχείρημά σου περί φυσικότητας στη ζωή του γάτου....;![]()
Είπα ότι πάλι έχω ενδιασμούς, σα λύση όμως είναι η λιγότερο παρεμβατική.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Τοτε μπορεις να μεινεις σε αυτα που πιστευεις(στον κοσμο σου δηλαδη), και να διαιωνιζεις το προβλημα.
Μπορεις να ερθεις σε παρακαλω στην γειτονια μου και να μαζεψεις τα πατημενα γατακια απο τους δρομους, γιατι καποιοι "ανθρωποι" τα αφηνουν ετσι?!
Μπορεις να ερθεις στο σπιτι μου και να φροντιζεις τα απειρα γατακια που μαζευτηκαν γιατι καποιοι αφηνουν τις γατες τους να γεννησουν και μετα τα πετανε?!
Μπορεις να δωσεις χρηματα σε ολους αυτους που ταιζουν αδεσποτα, γιατι τα στερουνται για να τα βοηθισουν???
Μπορεις....
Μπορεις...
Μπορεις...
Αν τα μπορεις ολα αυτα, ασε τα ζωα τους στη μοιρα τους και συνεχισε να ζεις στον κοσμο σου ανενοχλητος.![]()
Στη πόλη μου έχει ένα προάστειο 1-2 λεπτά εκτός και κάθε καλοκαίρι επειδή έχει ποτιστικά,καλάμια και λιμνάζοντα νερά κάποιοι δρόμοι περιφεριακοί γεμίζουν με αμέτρητα πατημένα βατράχια. Μόνο αυτή την εικόνα μπορώ να φέρω στο μυαλό μου,δεν έχω δει πουθενά εντός και εκτός πόλης και ούτε πουθενά αλλού ούτε γατάκια ούτε σκυλάκια πατημένα σε αριθμούς. Όσο γι'αυτούς που τα πετούν ως νεογέννητα νομίζω ότι είτε είναι 10 γατάκια είτε 1 θα κάνουν ακριβώς γιατί δεν υπάρχει τιμωρία και ούτε δίνουν αξία στη ζωή αυτών των ζώων και αυτοί θα έπρεπε να συμμορφωθούν με την βοήθεια του νόμου.Ας μπούμε στο κόπο να πιέσουμε στην εφαρμογή των νόμων.Υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτες γάτες στους αγρούς και σε αγροτικές περιοχές που ο κύριως κίνδυνος τους είναι ο άνθρωπος και όχι η ασιτία.
Τέλος στο ΣΚΑΙ σήμερα γύρω στις 6 έδειξε ένα video από Γερμανία με μία οικογένεια κύκνων, όποιος το είδε καταλαβαίνει τι εννοώ όταν μιλώ για την Ελληνική πραγματικότητα.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος

ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΑΤΟΥΛΗ 11 ΜΗΝΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΥ ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗ. ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΑΝΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ -ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΤΩΝ- ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΗΔΗ 6 ΦΟΡΕΣ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ.
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΩΡΑ. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΥΡΝΟΒΟΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ?ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΕΧΑΣΑ ΓΙΑ 27 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ? ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΟΛΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΩ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ...

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool