Pops
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Ας το παραδεχτούμε ΟΛΟΙ στην φύση ΤΟΥΣ έχουμε επενέβη εδώ και πάααααααααααααρα πολύ καιρό....εδώ και αιώνες!!!! Το μέγα είδος μας (τρομάρα μας)κατέστρεψε τα πάντα!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spica
Νεοφερμένο μέλος
Ακόμα και για τα δεσποζομενα που δεν έχουν την δυνατότητα να ζευγαρωσουν,ο οίστρος ειναι βασανιστικος για τα ζωα,τους προκαλεί άγχος ,
στρες και φοβερό εκνευρισμό .
Pops
Νεοφερμένο μέλος
Συνοπτικά, δεν το θεωρώ τόσο εγκληματικό να θέλω το γατάκι μου να έχει μια γέννα πριν στειρωθεί, για να ωριμάσει ίσως σωματικά και ψυχολογικά, όσο κι αν καταλαβαίνω ότι υπάρχουν τόσα αδέσποτα που ζουν με πολλά προβλήματα. Δεν βλέπω τόσο κόσμο να οργίζεται με αυτούς που αγοράζουν από petshop γατάκια, όσο βλέπω να οργίζονται όλοι με αυτούς που δε θέλουν να στειρώσουν το ζώο τους 6-7 μηνών και τέλος. Δεν είναι κι αυτό λίγο μονόφθαλμο; Διερωτώμαι...
Pops
Νεοφερμένο μέλος
Το μόνο που θέλω να προσθέσω στην κουβέντα για τη στείρωση που τόσο μεγάλη έχει γίνει, είναι το εξής: (την άποψή μου υπέρ της στείρωσης σε αδέσποτα και μη, ειδικά στις πόλεις αλλά όχι μόνο και για χίλιους δυο λόγους την έχω ξαναγράψει)
Όσοι μιλούν για τη χαρά και την ολοκλήρωση μέσω της αναπαραγωγής (με την παραδοχή ότι η γατίσια ψυχολογία είναι ίδια (;!) με την ανθρώπινη) να μου εξηγήσουν παρακαλώ γιατί χρησιμοποιούν οι ίδιοι μέσα αντισύλληψης. Εκτός αν δε χρησιμοποιούν, κι επειδή είναι ενάντια στη φύση θα κάνουν ο καθένας από 30 παιδιά. Γιατί η ανθρώπινη λογική του "θα κάνω ένα παιδί όταν θα είμαι έτοιμος και θα μπορώ να του προσφέρω μια αξιοπρεπή ζωή", πού εφαρμόζεται στη γάτα;;; Υπάρχει σίγουρη "καλή" και "αξιοπρεπής" ζωή για τα καινούρια μωρά, αδέσποτα ή μη;
Pops
Νεοφερμένο μέλος
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν το βρίσκεις και υποκριτικό εκ μέρους μας ότι θέλουμε να ελέγξουμε τους πληθυσμούς τους (που είναι τεράστιοι, πιο μεγάλοι απ' τις γεννήσεις παιδιών δεν το αρνούμαι) ενώ παράλληλα δεν κάνουμε και πολλά να ελέγξουμε ότι πλέον είμαστε 6 δις και ένας απ' τους κύριους λόγους είναι ότι πλέον ζούμε πάρα πάρα πολλά χρόνια σε σχέση με παλιά, λόγω ιατρικής κ τεχνολογίας; Θέλω να πω ότι η στείρωση δεν είναι ευχάριστη για μένα γιατί συνειδητοποιώ ότι ελέγχω το ζώο μέχρι τέτοιου σημείου έχοντας θέση εξουσίας. Δε μου αρέσει αυτή η θέση, τι να πω. Δε θα ήθελα να είμαι το pet μιας γάτας και να με στειρώσει λόγω υπερπληθυσμού ανθρώπων, όταν οι γάτες θα ζούσαν πολλά χρόνια και θα είχαν φτάσει τα 6 δις.... Τεσπα τι λέω τώρα, τα έχω χάσει λίγο...
Αν τη στειρώσω θα είναι κυρίως γι αυτό που είπα: 1)αδέσποτα in need of home 2)τα μικρά της θα στειρωθούν απ' ό,τι φαίνεται αναγκαστικά, οπότε είναι πολύ εγωιστικό να μη στειρώσω αυτήν και να στειρωθούν μετά 5 παραπάνω γάτες.... Αυτό όμως δε σημαίνει ότι χαίρομαι κιόλας!!!!!!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ για την γνώμη σου.
Pops
Νεοφερμένο μέλος
Αυτή είναι η γνώμη μου που μπορεί να είναι και λάθος. Πάντως ας πούμε ότι η στείρωση είναι δυσάρεστη αλλά απαραίτητη... Όχι όμως ότι είναι κι ευχάριστη....
καταλαβαίνω πως νιώθεις, όμως έχω κάποιες ενστάσεις.Τους πληθυσμούς και τα ζώα εν γένη τους ελέγχουμε ήδη εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια προς όφελός μας. Είτε για τροφή, είτε για άλλους λόγους. Υπάρχει κάτι που λέγεται εξέλιξη και πυραμίδα στη φύση, και καλώς ή κακώς ο άνθρωπος είναι εκεί πάνω πάνω. Το να προστατεύουμε τη φύση και τα ζώα δεν το κάνουμε μόνο για λόγους "χίπικους" (έτσι το λέω εγώ, μην παρεξηγηθώ) αλλά και για να ζούμε οι ίδιοι καλύτερα. Σαν άνθρωπος ελέγχεις τις ζωές και τις γέννες όλων των ζώων που τρως, των μελισσών, των εντόμων και έμμεσα μπορείς να ελέγξεις με τις δραστηριότητές σου τον πληθυσμό όλων των ζώων αλλά και των φυτών. Έχεις θέση εξουσίας απέναντι στα ζώα από τη φύση σου γιατί μπορείς. Το θέμα είναι πως τη διαχειρίζεσαι...

Pops
Νεοφερμένο μέλος
από μας. Στο θέμα της στείρωσης μάλλον ο άνθρωπος επεμβαίνει ορθώς. Σε άλλα θέματα μεταχείρισης ζώων, καλά.... ας μην το συζητήσουμε καν. Πλέον για να συντηρηθούμε, έχουμε γουρούνες να θηλάζουν τα γουρουνάκια τους ξαπλωμένες για όλη τους τη ζωή, χωρίς επαφή με αυτά, χωρίς καμιά κίνηση, χωρίς τίποτα... (πρόσφατα βγήκε ταινία που δείχνει διάφορα φρικ πράγματα). Πολλοί είναι κατά της γούνας γιατί υποφέρουν τα ζωάκια, αλλά τρώνε κρέας κάθε μέρα, μετά υπάρχουν και οι χορτοφάγοι, όμως κι αυτό δεν είναι υπερβολή; Υπάρχουν και οι vegan.... Κι υπάρχουν και οι χοντρότατοι αμερικανοί που τρώνε κάθε μέρα "maaac and cheeese".
Θέλω να πω, είμαστε πράγματι ανώτεροι ή απλά ισχυρότεροι; Και τι έχουμε καταλάβει για τα ζώα όταν έτσι τα μεταχειριζόμαστε;
Ξέφυγα παντελώς και συγνώμη. Για τη στείρωση, ίσως ο άνθρωπος να κάνει σωστή δουλειά (απ' τις ελάχιστες φορές πλέον).
Pops
Νεοφερμένο μέλος

... Πάντως επειδή οι κατσαρίδες είναι πάάάάάάάάάάάάάάάάρα πολλές και πολλαπλασιάζονται συνέχεια και είναι κι απαίσιες (υποκειμενισμός φουλ...) και βρωμερές και τρισάθλιες, πολύ θα ήθελα να της στειρώναμε!!!! Ερώτηση: γιατί οι γάτες κυνηγάνε και τρώνε μύγες, αλλά δεν ασχολούνται με κατσαρίδες....;;;;
Pops
Νεοφερμένο μέλος
Εσύ λοιπόν τις δικές σου γάτες τις έχεις στειρώσει; Θηλυκές είναι ή αρσενικές; Παρατήρησες καμιά διαφορά μετά στη συμπεριφορά τους; Σ'ευχαριστώ και συγνώμη αν ξέφυγα πριν εντελώς απ' το θέμα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Και για να πω και κάτι να αποφύγω την κατάθλιψη: ανέφερες κάτι για έλεγχο των εντόμων. Πολύ θα ήθελα να ελέγξω τον πληθυσμό των κατσαρίδων!!!! Εκεί η θέση εξουσίας ίσως να με ικανοποιούσε, αν και τις προάλλες που μπήκε μια μέσα (απ' το μπαλκόνι, φαντάσου τι πρόβλημα θα έχουμε το καλοκαίρι...) τη σκότωσα μεν με χημικό πόλεμο, αφού τσίριξα και με άκουσε όλο το τρίγωνο (δβζ.: τετράγωνο χιχι..) και η γάτα μου έπαθε σοκ απ' τις φωνές (!!), αλλά μετά τη λυπόμουνα... Πάντως επειδή οι κατσαρίδες είναι πάάάάάάάάάάάάάάάάρα πολλές και πολλαπλασιάζονται συνέχεια και είναι κι απαίσιες (υποκειμενισμός φουλ...) και βρωμερές και τρισάθλιες, πολύ θα ήθελα να της στειρώναμε!!!!
Ερώτηση: γιατί οι γάτες κυνηγάνε και τρώνε μύγες, αλλά δεν ασχολούνται με κατσαρίδες....;;;;
Χαχαχα!! Θα βγούμε εκτός τόπικ τώρα, αλλά πόσο δίκιο έχεις με τις κωλοκατσαρίδες;;!! εμένα πάντως τις κηνυγάνε οι γάτες μου..

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool