evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Καλησπέρα σας! Χθές στείρωσα τη γατούλα μου (η οποία είναι 5 μηνών)και σήμερα την πήρα στο σπίτι. Μόλις μπήκαμε αμέσως πήγε στο φαγητό της και ήπιε αρκετό νερό. Ο κτηνίατρος μου είπε να την προσέχω ως προς τα παιχνίδια της για να μη κοπούν τα ράμματα.
Μου έδωσε και ένα σπρεϋ να ψεκάζω την τομή της μια φορά τη μέρα συν το παυσίπονο. Δείχνει να πονάει αρκετά και νιαουρίζει με παράπονο. Σε 15 μερες θα ξαναπάμε στο γιατρό για να της κόψει τα ράμματα. Όλο αυτό το διάστημα θα πονάει; Πόσο θα κρατήσει αυτό; Αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει γιατί βλέπω τη μικρούλα μου να υποφέρει και έχω τύψεις για αυτό που της έκανα.Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω και δεν το γνωρίζω;![]()
μην αγχωνεσαι σε 1-2 μερες θα δεις οτι ο πονος θα περασει κ θα ζωηρεψει η μικρη σου!
λογικο μετα απο εγχειρηση να ειναι ετσι, σε λιγο θα την δεις που θα κανει ορεξη. να προσεχεις να μην κανει εντονες κινησεις για να μην κοπουν τα ραμματα κ να μην πολυπειραζει την τομη. περαστικα απο μενα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρινάκι
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evagelia.ioannina
Νεοφερμένο μέλος
ΔΑΦΝΗ ΛΙΑΠΑΚΗ
Νεοφερμένο μέλος
Η αιτια ειναι οτι σαν ημιαγριο, που ηταν αδυνατο να περιοριστει στο σπιτι , η δεσποινις και επαιζε και κυνηγαγε και ανεβαινε σε οτι δενδρο εβρισκε. Ο γιατρος της εκανε ραμματα ξανα και δυο χρονια μετα , ειναι υγιεστατη, γεματη ενεργεια- Οπως και ο αδελφος της ο Ορφεας- και οταν βλεπυμε τον χαμο , που γινεται στο ζευγαρωμα, τα αδεσποτα γατακια και ξερουμε για τις αρωστιες (πχ FIV ) που κολλανε με την επαφη, ειμαστε χαρουμενοι, που τα ζωακια μας- που ειναι σαν παιδια μας- εχουν οτι μπορουσαμε να κανουμε για να τα διασφαλισουμε...
Μην λες λοιπον τι της εκανες, εκανες οτι πιστευεις καλυτερο και η αγαπη σου και τα χαδια σου ειναι η καλυτερη βοηθεια που μπορεις να προσφερεις.
Περαστικα και σιδερενια.
Δαφνη

evagelia.ioannina
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Μηπως να την πηγαινες μια βολτα απο τον κτηνιατρο να δει αν εχει κανει ζημια,κι αν μπορει να κανει κατι περαν του κολλαρου;
evagelia.ioannina
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η τομή της είναι πεντακάθαρη, αλλά μου είπε πως δεν κάνει να τη γλύφει γι'αυτό θέλει να της βάλει κολάρο. Δεν θέλω να την ταλαιπωρήσω άλλο τη μικρούλα μου.Μόνο αυτή τη λύση μου δίνει.
Το κολάρο είναι αντιαισθητικό, άβολο, κουραστικό και άλλα πολλά πιθανόν.

Το να της ανοίξει η τομή όμως, να μολυνθεί η πληγή, να της κάνει κανένα απόστημα ή κοίλη.. ή να πάθει τίποτα σοβαρότερο.. και να κινδυνεύει η ζωή της... νομίζω δεν συγκρίνετε.

Αν είναι άτακτη η γατούλα και δεν τα αφήνει.. και ο γιατρός σου είπε ότι είναι αυτή η λύση, νομίζω καταλαβαίνεις τί πρέπει να γίνει. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη γατούλα ούτε τη τελευταία που θα φορέσει κολάρο.

και δεν είναι και τίποτα τρομερό άλλωστε....
πούπου48372
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
..η γατα σου ειναι θηλυκια μαλλον ετσι;...γιατι στα αρσενικα ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα...εμενα η δικα μου η γατουλα οταν τη στειρωσα,απο την επομενη μερα ηταν μια χαρα(ασχετο οτι επαθε κοιλη..)..ετρεχε ,σκαρφαλωνε, ετρωγε,επαιζε..αλλα σε καθε γατα ειναι διαφορετικα τα πραγματα...στειρωση δεν μπορεις να της κανεις μετα το ταξιδι;
πούπου48372
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Και εγώ στειρώνω τα δικά μου στην Αθήνα, ενώ μένω επαρχεία. Και για τα δικά μου είναι 3 ώρες ταξίδι πήγαινε και 3 έλα.. και συνήθως το κάνω την ίδια μέρα. Δηλ είναι αρκετές ώρες στον δρόμο... και 3-4 χειρουργημένες...
Βέβαια δεν γνωρίζω την τεχνική του γιατρού σου, και την εμπειρία του. Τα δικά μου πάντως δεν έχουν κανένα θέμα.. και την άλλη μέρα έτσι και αλλιώς είναι περδίκι και χοροπηδάνε.

πούπου48372
Νεοφερμένο μέλος

demetres
Νεοφερμένο μέλος
demetres
Νεοφερμένο μέλος
1) να του κανει ορχεκτωμη για να μην εχει μετα απαιτησεις για φιλεναδες
2) να του δωσει ενεσιμη αντιβιωση
3)να του κανει ραμματα που θα απορροφηθουν απο τον οργανισμο
1)τωρα θα ηθελα την βοηθεια σας χρειαζεται κατι αλλο να του πω?
2)θα τον παω στην φιλοζωικη στο κτηνιατρειο στην χαλκηδονα και μου ειπε μια ωρα κραταει και μετα τον παιρνεις και φευγεις
εχει ακουσει καποιος κατι για το κτηνιατρειο αυτο? και αν κανουν καλη δουλεια?
aretha
Περιβόητο μέλος
Ράμματα συνήθως δεν γίνονται στα αρσενικά γατάκια (σε όσους αρσενικούς γάτους έχω πάει για στείρωση, ποτέ δεν είχαν γίνει ράμματα). Αυτό που θα πρέπει να τους πεις, είναι να κάνουν μια ενδελεχή κλινική εξέταση στο γάτο πριν, για να βεβαιωθούν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα στο καρδιοαναπνευστικό, που θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλοκές στη νάρκωση. Και φυσικά θα πρέπει να τον ζυγίσουν για να υπολογίσουν σωστά τη δόση του αναισθητικού.
Α! Επίσης καλό θα ήταν πριν τον πας να τους ρωτήσεις για πόσες ώρες πριν και μετά την επέμβαση θα πρέπει να μείνει νηστικός.
demetres
Νεοφερμένο μέλος
sotiria-k
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οσον αφορα το φαγητο, αν θυμαμαι καλα, δεν πρεπει να φανε ουτε να πιουν 12 ωρες πριν την επεμβαση, ρωτα το γιατρο 1-2 μερες πριν για να ξερεις.
Οσο για την τροφη, αν ειναι 10 κιλα και την ανοιξες προσφατα, τοτε λογικα θα περασει πανω απο 3 μηνες ο γατος σου με αυτην...Δεν ξερω αν κανει να τη συνεχισει γιατι οι τροφες kitten ειναι συνηθως πολυ θρεπτικες, οποτε στα στειρωμενα γατακια προκαλουν συνηθως αυξηση βαρους, κατι που σιγουρα δεν πρεπει να συμβει...Επισης, υπαρχουν συστατικα τα οποια οι στειρωμενες γατες πρεπει να προσλαμβανουν με μετρο, γι'αυτο αλλωστε και δινουμε ειδικη τροφη στις στειρωμενες γατες. Καλυτερα θα ηταν να ρωτησεις τον κτηνιατρο σου για την τροφη, καταλαβαινω βεβαια οτι το να "πεταξεις" 10 κιλα τροφης δεν ειναι κι ευκολο!
Terifique
Δραστήριο μέλος
εμείς στειρώσαμε τον μικρό μας πριν 3 βδομάδες περίπου. Ο γιατρός μας είπε να μην φάει 12 ώρες πριν την επέμβαση και να μην πιεί της τελεύταίες ώρες (εμείς του το κόψαμε το νερό 6 ώρες πρίν). Μετά μας έιπε να μην φάει και πιεί τίποτα πάλι για 12 ώρες περίπου.
Και εμείς είχαμε το ίδιο δίλλημα με το φαγητό γιατί είναι στην ανάπτυξη και δεν θέλαμε να του το κόψουμε και ο γιατρός μας είπε οτι μπορούμε να συνεχίσουμε με kitten τροφή και αφού είναι σε μικρή ηλικία (7 μηνών) δεν έχει πρόβλημα να παχύνει (ακόμα παίζει και κάνει τρέλες). Φυσικά να παρακολουθούμε την όλη συμπεριφορά του και αν αλλάξει κάτι να ενημερώσουμε.
Καλή τύχη και όλα θα πάνε καλά.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Φυσικά θα τον παρακολουθείς να μην παρατρώει... και παχύνει.Για τα αρσενικά άλλοι γιατροί κάνουν ράμματα άλλοι όχι. Εμένα μου έχει τύχει να δω και ράμματα σε αρσενικό. Είναι μάλλον ανάλογα την σχολή που έχει τελειώσει ο γιατρός.

Για την φιλοζωική δεν ξέρω να σου πώ, αυτό που ξέρω είναι ότι μάλλον...
δεν θα του κάνουν ενέσιμη αντιβίωση...(λόγο κόστους....)
Εαν δεν στην κάνουν δεν έγινε και τίποτα σοβαρό, θα του δίνεις εσύ για μια εβδομάδα σιροπάκι. Έτσι και αλλιώς στα αρσενικά είναι τόσο μικρή η επέμβαση που σπάνια γίνονται μολύνσεις.
Και μπορεί να τους ακουστεί και κάπως αν τους πείς για απορροφήσιμα ράμματα εφόσον έτσι και αλλιώς μπορεί να μην βάζουν...
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool