Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Καλησπέρα σας! Χθές στείρωσα τη γατούλα μου (η οποία είναι 5 μηνών)και σήμερα την πήρα στο σπίτι. Μόλις μπήκαμε αμέσως πήγε στο φαγητό της και ήπιε αρκετό νερό. Ο κτηνίατρος μου είπε να την προσέχω ως προς τα παιχνίδια της για να μη κοπούν τα ράμματα.
Μου έδωσε και ένα σπρεϋ να ψεκάζω την τομή της μια φορά τη μέρα συν το παυσίπονο. Δείχνει να πονάει αρκετά και νιαουρίζει με παράπονο. Σε 15 μερες θα ξαναπάμε στο γιατρό για να της κόψει τα ράμματα. Όλο αυτό το διάστημα θα πονάει; Πόσο θα κρατήσει αυτό; Αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει γιατί βλέπω τη μικρούλα μου να υποφέρει και έχω τύψεις για αυτό που της έκανα.Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω και δεν το γνωρίζω;:(

μην αγχωνεσαι σε 1-2 μερες θα δεις οτι ο πονος θα περασει κ θα ζωηρεψει η μικρη σου!:) λογικο μετα απο εγχειρηση να ειναι ετσι, σε λιγο θα την δεις που θα κανει ορεξη. να προσεχεις να μην κανει εντονες κινησεις για να μην κοπουν τα ραμματα κ να μην πολυπειραζει την τομη. περαστικα απο μενα!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

evagelia δεν πρεπει να ανυσηχεις..απο αυριο θα δεις ηδη αλλαγη στη συμπεριφορα της..το μονο που χρειαζονται αυτες τις 2 στην ουσια μερες ειναι περισσοτερα χαδια,να μην την αφηνεις πολυ ωρα μονη της γιατι νιωθει ανασφαλεια κ ολα καλα θα πανε..κ γω την πρωτη μερα ενιωθα απιστευτες τυψεις,ομως δεν πρεπει να ξεχνας οτι ειναι πολυ σημαντικο για την υγεια της..κ αφου οπως λες πηγε κατευθειαν στο φαγητο τοτε θα συνελθει πολυ γρηγορα..μην αγχωθεις αν κατουρηθει πανω της ή κανει εμετο..ειναι λογικο με το φαρμακο που της εδωσε ο κτηνιατρος..αλλα θα δεις,απο αυριο θα ειναι πιο ευκινητη κ ορεξατη..καλο βραδυ..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι πως απο φαγητό καλά πάμε και την τουαλέτα της τη χρησιμοποίησε αμέσως. Αν σκεφτούμε πως έμεινε για 1,5 μέρα στο ιατρείο το θεωρώ φυσιολογικό. Προσπαθώ να τη χαϊδέψω αλλά μόλις απλώνω το χέρι μου κάνει πίσω και φεύγει. Όσο για γουργουρητό ούτε λόγος. Πριν λίγο ανέβηκε στο τραπέζι η τρελλή, δεν την πρόλαβα. Αχ τι θα κάνω; Ο γιατρός με φόβισε πάρα πολύ...Πρόσεξε το ένα, πρόσεξε το άλλο.....

Γλυκια μου, σε καταλαβαινω απολυτα πως νοιωθεις. πριν απο δυο σχεδον χρονια στειρωσαμε την Ιριδα , ημιαγριο τιγρακι και αφου η επεμβαση πηγε καλα, μια μερα που παιζαμε, ειδαμε οτι η τομη ειχε αρχισει και ανοιγε σαν λουκανικο. Τρελλαθηκαμε και την πηγαμε κατεθυειαν στον γιατρο μας.
Η αιτια ειναι οτι σαν ημιαγριο, που ηταν αδυνατο να περιοριστει στο σπιτι , η δεσποινις και επαιζε και κυνηγαγε και ανεβαινε σε οτι δενδρο εβρισκε. Ο γιατρος της εκανε ραμματα ξανα και δυο χρονια μετα , ειναι υγιεστατη, γεματη ενεργεια- Οπως και ο αδελφος της ο Ορφεας- και οταν βλεπυμε τον χαμο , που γινεται στο ζευγαρωμα, τα αδεσποτα γατακια και ξερουμε για τις αρωστιες (πχ FIV ) που κολλανε με την επαφη, ειμαστε χαρουμενοι, που τα ζωακια μας- που ειναι σαν παιδια μας- εχουν οτι μπορουσαμε να κανουμε για να τα διασφαλισουμε...
Μην λες λοιπον τι της εκανες, εκανες οτι πιστευεις καλυτερο και η αγαπη σου και τα χαδια σου ειναι η καλυτερη βοηθεια που μπορεις να προσφερεις.

Περαστικα και σιδερενια.
Δαφνη;)

Κορίτσια σήμερα η γατούλα μου είναι πολύ καλύτερα μέχρι που άρχισε να παίζει κιόλας. Γλύφει αρκετά όμως την πληγή της και ένα ράμμα (που η κλωστή του είναι λίγο πιο μακριά απο τις υπόλοιπες) το τραβάει συνεχώς. Πήρα τηλέφωνο το γιατρό και μου είπε να της βάλουμε περιλαίμιο. Δεν θέλω να το κάνω, ήδη είναι αρκετά ταλαιπωρημένη, να της βάλω και αυτό σαν πορτατίφ θα είναι συν το οτι θα την ενοχλεί. Μα τόσο εύκολα μπορεί να κοπούν τα ράμματα; Να αρχίσω να φοβάμαι; Ήδη έχουν περάσει 4 μέρες απο την επέμβαση. Τί με συμβουλεύετε να κάνω; Μια φίλη μου πρότεινε να κόψω λίγο την κλωστή για να μη κρέμεται και τη βλέπει.

Καλησπερα.
Μηπως να την πηγαινες μια βολτα απο τον κτηνιατρο να δει αν εχει κανει ζημια,κι αν μπορει να κανει κατι περαν του κολλαρου;

Η τομή της είναι πεντακάθαρη, αλλά μου είπε πως δεν κάνει να τη γλύφει γι'αυτό θέλει να της βάλει κολάρο. Δεν θέλω να την ταλαιπωρήσω άλλο τη μικρούλα μου.Μόνο αυτή τη λύση μου δίνει.

Η τομή της είναι πεντακάθαρη, αλλά μου είπε πως δεν κάνει να τη γλύφει γι'αυτό θέλει να της βάλει κολάρο. Δεν θέλω να την ταλαιπωρήσω άλλο τη μικρούλα μου.Μόνο αυτή τη λύση μου δίνει.

Το κολάρο είναι αντιαισθητικό, άβολο, κουραστικό και άλλα πολλά πιθανόν.:/:

Το να της ανοίξει η τομή όμως, να μολυνθεί η πληγή, να της κάνει κανένα απόστημα ή κοίλη.. ή να πάθει τίποτα σοβαρότερο.. και να κινδυνεύει η ζωή της... νομίζω δεν συγκρίνετε.:(:redface:

Αν είναι άτακτη η γατούλα και δεν τα αφήνει.. και ο γιατρός σου είπε ότι είναι αυτή η λύση, νομίζω καταλαβαίνεις τί πρέπει να γίνει. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη γατούλα ούτε τη τελευταία που θα φορέσει κολάρο.:)

και δεν είναι και τίποτα τρομερό άλλωστε....

Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα και από μένα,θα στειρώσω και γω τη γάτα μου αύριο και έχω άγχος!Απλα θα ταξιδέψουμε με τρένο σε 3 μέρες και αναρωτιέμαι αν θα αντέξει το ταξίδι;Ευχαριστώ πολύ:)

γεια σου και χρονια σου πολλα:)..η γατα σου ειναι θηλυκια μαλλον ετσι;...γιατι στα αρσενικα ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα...εμενα η δικα μου η γατουλα οταν τη στειρωσα,απο την επομενη μερα ηταν μια χαρα(ασχετο οτι επαθε κοιλη..)..ετρεχε ,σκαρφαλωνε, ετρωγε,επαιζε..αλλα σε καθε γατα ειναι διαφορετικα τα πραγματα...στειρωση δεν μπορεις να της κανεις μετα το ταξιδι;:)

χρόνια πολλά!!!!Δυστυχώς δεν μπορώ.Ναι θηλυκή είναι.Απλά φοβαμαί πολύ.Υπαρχεί περίπτωση να χειροτερέψει;

Λογικά όχι...
Και εγώ στειρώνω τα δικά μου στην Αθήνα, ενώ μένω επαρχεία. Και για τα δικά μου είναι 3 ώρες ταξίδι πήγαινε και 3 έλα.. και συνήθως το κάνω την ίδια μέρα. Δηλ είναι αρκετές ώρες στον δρόμο... και 3-4 χειρουργημένες...
Βέβαια δεν γνωρίζω την τεχνική του γιατρού σου, και την εμπειρία του. Τα δικά μου πάντως δεν έχουν κανένα θέμα.. και την άλλη μέρα έτσι και αλλιώς είναι περδίκι και χοροπηδάνε.:)

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.:)

καλημερα με λενε δημητρη και ειμαι καινουργιο μελος στην πολυ ομορφη παρεα σας, εχω τον τζιντζερ ενα ομορφο σιαμ, ετοιμαζομαι στις επομενες 15 μερες να τον στειρωσω, ειναι 9 μηνων και θα ηθελα να σας ρωτησω επειδη εχω 10 κιλα τροφη techni-cal kitten lifestages ειναι σε σακουλα μπλε με εντονο πορτοκαλι, την αγοραζω απο αλυσιδα γνωστη .. δεν το γραφω ολο γιατι δεν θα ηθελα να δημιουργηθει θεμα , θα μπορω τωρα που θα τον στειρωσω τον μαγκα μου χαχαχα να τρωι απο αυτην μεχρι να τελειωσει και να του παρω τροφη για στειρωμενες? ευχαριστω πολυ!!!!!!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
καλησπερα με λενε δημητρη και τον γατο μου τζιντζερ ειναι ενα αρσενικο siamese blue point σε 10 μερες περιπου θα τον παω για βελτιωση (στειρωσει απλα δεν μου βγαινει) εχω διαβασει αναλυτικα οδηγιες και δεν θα ηθελα να σας ζαλισω με ερωτισεις, θα γραψω αναλυτικα τι θα πρεπει να πω στον κτηνιατρο
1) να του κανει ορχεκτωμη για να μην εχει μετα απαιτησεις για φιλεναδες
2) να του δωσει ενεσιμη αντιβιωση
3)να του κανει ραμματα που θα απορροφηθουν απο τον οργανισμο

1)τωρα θα ηθελα την βοηθεια σας χρειαζεται κατι αλλο να του πω?
2)θα τον παω στην φιλοζωικη στο κτηνιατρειο στην χαλκηδονα και μου ειπε μια ωρα κραταει και μετα τον παιρνεις και φευγεις
εχει ακουσει καποιος κατι για το κτηνιατρειο αυτο? και αν κανουν καλη δουλεια?

Για το κτηνιατρείο δεν ξέρω να σου πω...
Ράμματα συνήθως δεν γίνονται στα αρσενικά γατάκια (σε όσους αρσενικούς γάτους έχω πάει για στείρωση, ποτέ δεν είχαν γίνει ράμματα). Αυτό που θα πρέπει να τους πεις, είναι να κάνουν μια ενδελεχή κλινική εξέταση στο γάτο πριν, για να βεβαιωθούν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα στο καρδιοαναπνευστικό, που θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλοκές στη νάρκωση. Και φυσικά θα πρέπει να τον ζυγίσουν για να υπολογίσουν σωστά τη δόση του αναισθητικού.
Α! Επίσης καλό θα ήταν πριν τον πας να τους ρωτήσεις για πόσες ώρες πριν και μετά την επέμβαση θα πρέπει να μείνει νηστικός.

δεν ηξερα οτι δεν κανουν ραμματα στα αρσενικα!!!!!! θα τους ρωτησω για το φαγητο απλα θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομα... εχω παρει 10 κιλα τροφη την techni-cal lifestages kitten πορτοκαλι με μπλε συσκευασια απο τα pet city που δηλωσα οτι δεν θα ξανα αγορασω απο εκει, επειδη ειναι 10 μηνων τωρα θα μπορει με προσοχη να την τρωει μεχρι να τελειωσει?

Τα αρσενικα κι εγω απ οτι θυμαμαι απο τα 3 δικα μου δεν εχουν ραμματα...
Οσον αφορα το φαγητο, αν θυμαμαι καλα, δεν πρεπει να φανε ουτε να πιουν 12 ωρες πριν την επεμβαση, ρωτα το γιατρο 1-2 μερες πριν για να ξερεις.

Οσο για την τροφη, αν ειναι 10 κιλα και την ανοιξες προσφατα, τοτε λογικα θα περασει πανω απο 3 μηνες ο γατος σου με αυτην...Δεν ξερω αν κανει να τη συνεχισει γιατι οι τροφες kitten ειναι συνηθως πολυ θρεπτικες, οποτε στα στειρωμενα γατακια προκαλουν συνηθως αυξηση βαρους, κατι που σιγουρα δεν πρεπει να συμβει...Επισης, υπαρχουν συστατικα τα οποια οι στειρωμενες γατες πρεπει να προσλαμβανουν με μετρο, γι'αυτο αλλωστε και δινουμε ειδικη τροφη στις στειρωμενες γατες. Καλυτερα θα ηταν να ρωτησεις τον κτηνιατρο σου για την τροφη, καταλαβαινω βεβαια οτι το να "πεταξεις" 10 κιλα τροφης δεν ειναι κι ευκολο!

Καλησπέρα,

εμείς στειρώσαμε τον μικρό μας πριν 3 βδομάδες περίπου. Ο γιατρός μας είπε να μην φάει 12 ώρες πριν την επέμβαση και να μην πιεί της τελεύταίες ώρες (εμείς του το κόψαμε το νερό 6 ώρες πρίν). Μετά μας έιπε να μην φάει και πιεί τίποτα πάλι για 12 ώρες περίπου.
Και εμείς είχαμε το ίδιο δίλλημα με το φαγητό γιατί είναι στην ανάπτυξη και δεν θέλαμε να του το κόψουμε και ο γιατρός μας είπε οτι μπορούμε να συνεχίσουμε με kitten τροφή και αφού είναι σε μικρή ηλικία (7 μηνών) δεν έχει πρόβλημα να παχύνει (ακόμα παίζει και κάνει τρέλες). Φυσικά να παρακολουθούμε την όλη συμπεριφορά του και αν αλλάξει κάτι να ενημερώσουμε.
Καλή τύχη και όλα θα πάνε καλά.

Την τροφή kitten μπορεί άνετα και άφοβα να την συνεχίσει μέχρι να κλείσει τον ένα χρόνο ( ή να τελειώσουν τα 10 κιλά.) Μετά, και σταδιακά θα του την ανακατεύεις με την νέα του τροφή (για στειρωμένα) και μολις τελειώσει η kitten συνεχίζεις με την άλλη.:) Φυσικά θα τον παρακολουθείς να μην παρατρώει... και παχύνει.

Για τα αρσενικά άλλοι γιατροί κάνουν ράμματα άλλοι όχι. Εμένα μου έχει τύχει να δω και ράμματα σε αρσενικό. Είναι μάλλον ανάλογα την σχολή που έχει τελειώσει ο γιατρός.;)

Για την φιλοζωική δεν ξέρω να σου πώ, αυτό που ξέρω είναι ότι μάλλον...
δεν θα του κάνουν ενέσιμη αντιβίωση...(λόγο κόστους....)
Εαν δεν στην κάνουν δεν έγινε και τίποτα σοβαρό, θα του δίνεις εσύ για μια εβδομάδα σιροπάκι. Έτσι και αλλιώς στα αρσενικά είναι τόσο μικρή η επέμβαση που σπάνια γίνονται μολύνσεις.
Και μπορεί να τους ακουστεί και κάπως αν τους πείς για απορροφήσιμα ράμματα εφόσον έτσι και αλλιώς μπορεί να μην βάζουν...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back