neisseria
Νεοφερμένο μέλος
στο προφιλ σου πάντως αναφέρεις ότι έχεις 2 γάτες......![]()
Ναι 2 γάτες έχω τις οποίες ξεχωρίζω και μπαινοβγαίνουν μέρα-νύχτα στο σπίτι,ζούνε μαζί μας,κοιμούνται μαζί μας,παίζουν μαζί μας και έχουν ελευθερία κίνησης.Το Ξανθό το βρήκα μωράκι παρατημένο από τη μαμά στο δρόμο και το γκρίζο παρατημένο από τους ιδιοκτήτες του στο δρόμο τους οποίους έψαχνα σπίτι σπίτι και με αφισοκολήσεις στα μίνι μάρκετ της περιοχής αλλά προφανώς ήρθαν από άλλη πόλη/περιοχή και το εγκατέλειψαν στη τύχη του.
Οι υπόλοιπες είναι αδέσποτες γάτες που τριγυρνούν στη περιοχή και περνούν σα τους άστεγους για το καθημερινό τους σησίτιο.Ευτυχώς στη περιοχή μου τα περισσότερα σπίτια είναι μονοκατοικίες με μεγάλες αυλές και έχω ένα αβαντάζ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Ναι 2 γάτες έχω τις οποίες ξεχωρίζω και μπαινοβγαίνουν μέρα-νύχτα στο σπίτι,ζούνε μαζί μας,κοιμούνται μαζί μας,παίζουν μαζί μας και έχουν ελευθερία κίνησης.Το Ξανθό το βρήκα μωράκι παρατημένο από τη μαμά στο δρόμο και το γκρίζο παρατημένο από τους ιδιοκτήτες του στο δρόμο τους οποίους έψαχνα σπίτι σπίτι και με αφισοκολήσεις στα μίνι μάρκετ της περιοχής αλλά προφανώς ήρθαν από άλλη πόλη/περιοχή και το εγκατέλειψαν στη τύχη του.
Οι υπόλοιπες είναι αδέσποτες γάτες που τριγυρνούν στη περιοχή και περνούν σα τους άστεγους για το καθημερινό τους σησίτιο.Ευτυχώς στη περιοχή μου τα περισσότερα σπίτια είναι μονοκατοικίες με μεγάλες αυλές και έχω ένα αβαντάζ.
δεν έχουν γεννήσει οι γάτες σου???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
για τις μεταδιδώμενες και τις μεταδιδομενες σεξουαλικα αρρωστιες που κολλανε οι γάτες όπως aids της γάτας,και λευχαιμια τι εχεις να πεις? εκτος αν τους βάζεις προφυλακτικο...![]()
Απάντησα χθες. Άλλωστε mimikaki ιατρικά η μόνη σίγουρη πρόληψη για το AIDS και άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες αρρώστειες και στον άνθρωπο είναι η αποχή, μέχρι και το προφυλακτικό παρέχει 98% προστασία σύνφωνα και με τις ίδιες εταιρείες παραγωγής. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αστοχίας υλικού.Αυτό δε σημαίνει ότι θα στειρώσουμε τους ανθρώπους ή θα ελέγχουμε τη σεξουαλική τους ζωή.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Απάντησα χθες. Άλλωστε mimikaki ιατρικά η μόνη σίγουρη πρόληψη για το AIDS και άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες αρρώστειες και στον άνθρωπο είναι η αποχή, μέχρι και το προφυλακτικό παρέχει 98% προστασία σύνφωνα και με τις ίδιες εταιρείες παραγωγής. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αστοχίας υλικού.Αυτό δε σημαίνει ότι θα στειρώσουμε τους ανθρώπους ή θα ελέγχουμε τη σεξουαλική τους ζωή.
έχεις δίκιο άλλα οι γάτες δεν μπορούν να προστατευτούν ούτε να κάνουν απο μόνες τους αποχή!!
ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να διαλέξει, δεν μπορείς να τα συγκρίνεις...
aspasiapef
Διάσημο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
Τέλος συμφωνώ ότι οι γάτες (και όλα τα υπόλοιπα ζώα) πρέπει να ζουν ελεύθερα στη φύση. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται σε έναν ιδανικό κόσμο. Εκεί που δεν υπάρχουν κυνηγοί να τις πυροβολούν για πλάκα ούτε και αυτοκίνητα που να τις πατούν. Εκεί που δεν υπάρχουν αυτοί που τους ενοχλούν και θέλουν να τις ξεκάνουν με φόλες.
Άλλωστε η γέννα είναι περισσότερο απολαυστική ως εμπειρία για τον ιδιοκτήτη της γάτας και όχι τόσο για την ίδια. Όπως θα σε διαβεβαιώσουν πολλοί από δω μια γάτα δεν θα αναγνωρίσει τα γατάκια της αν αυτά χάσουν τη μυρωδιά της.
Όταν βλέπω αδέσποτα στον δρόμο ή ακόμα χειρότερα πατημένα αδέσποτα στον δρόμο εύχομαι να μην είχαν γεννηθεί. Οι μητέρες τους να είχαν στειρωθεί. Και αν ήμουν στη θέση τους θα ευχόμουν το ίδιο, να μην είχα γεννηθεί.
Όσο λοιπόν η πραγματικότητα είναι λοιπόν αυτή εγώ αρνούμαι να ζω στον κόσμο μου και να υποστηρίζω ότι τα ζώα πρέπει να κάνουν ελεύθερα σεξ. Αν ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα θέματα του myCat (πραγματικά δεν καταλαβαίνω το κόλλημά σου αποκλειστικά και μόνο με αυτό το θέμα) θα δεις ότι χαρίζονται ένα σωρό αδέσποτα και θα δεις τι τραβάνε τα μέλη των σωματίων που ασχολούνται με τα αδέσποτα. Από το να γεννοβολά η γάτα μου ή να ταλαιπωρείται από απανωτούς οίστρους προτιμώ να τη στειρώσω.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά δεν μπορούμε να πράττουμε σύμφωνα με το ιδεατό, αλλά με το υπαρκτό.
Πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα και σε χώρες όπου υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα στην εφαρμογή των νόμων και πολύ οργανωμένη φιλοζωία, οι στειρώσεις είναι ο κανόνας και συνιστώνται από κτηνιάτρους και φιλοζωικές (και ωστόσο εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα με τα αδέσποτα, αν και όχι τόσο εκτεταμένο).
Αναγνωρίζεις ότι οι αβέρτα-κουβέρτα γεννήσεις συμβάλλουν στο πρόβλημα. Είναι αποτελεσματικά τα μέτρα που προτείνεις; Μπορούν να εφαρμοστούν σε μεγάλη κλίμακα;
Φυσικά και συμβάλλουν στο πρόβλημα. Το κακό είναι ότι δεν είμαι νομοθέτης ούτε μπορώ να έχω μία πλήρη πρόταση μέτρων αλλά απλά έχω ένα "πιστεύω" σε μία κατευθυντήρια γραμμή. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο και κατά γράμμα εφαρμογή των νόμων για να φτάσουμε ή να πλησιάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δε μπορώ να γνωρίζω αλλά η λογική της βολικής λύσης και απλούστευσης της όταν μιλάμε για ζωντανά πλάσματα δε γίνεται να είναι η πιο ηθική!Αν προβληματιζόμαστε για να συμβάλουμε στη λύση είναι οκ αλλά το να έχουμε βρει τη λύση μόνο στη στείρωση δε το δέχομαι!
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
ο,κ -μονο που επειδη δεν πιστευω οτι μπορει να γινει τοσο μεγαλη αλλαγη στην ολη φαση και επειδη δεν αντεχω να τα βλεπω να τα μαζευουν με τα τσουβαλια και να τα βασανιζουν η να ψυχοραγουν διπλα σου απο φολα[τα εχω ζησει ολα και πολλα ακομα]επιλεγω τη στειρωση,,αν καποια στιγμη αλλαξει η παρουσα κατασταση και τα αφησουμε τα κακομοιρα να ζησουν ''φυσιολογικα''με καποια μερη να μπορουν να βρουν τροφη νερο κτλναι πρωτη εγω θα συμφωνησω μαζι σου-μεχρι τοτε ομως,,,τι κανουμε,,παραγωγη νεων θυματων,,,
Όλες οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν χρόνο στη ζωή και στη κοινωνία μας αλλά δεν απλοποιούμαι τη λύση για να αποφύγουμε το κόπο και τις θυσίες μας.Το ότι συμφωνούμε σε κάτι είναι η προυποθέσεις ενός υγειούς διαλόγου και μιας κοινής γραμμής προβληματισμού για ένα σύνθετο πρόβλημα που δε χωρεί μία απλή μονολεκτική λύση!
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Ασπασία, έχεις απόλυτο δίκιο, πρόκειται για flaming, το είπα κι εγώ παραπάνω. Ίσως θα έπρεπε να τον αγνοήσουμε εντελώς, αλλά δυστυχώς αυτά που γράφει είναι δημόσια, μπορεί να διαβαστούν και από κάποιους που δεν είναι ενημερωμένοι σχετικά με το θέμα και αν δεν υπάρχει αντίλογος φοβάμαι ότι οι επικίνδυνες (για τα ζώα) θέσεις αυτού του τύπου μπορεί να εκληφθούν ως σοβαρές.
Και οι 2 απλά θέλετε να απαξιώσετε τη γνώμη μου. Εγώ έχω πολλά περισσότερα μυνήματα να διαβάσω και κούτσα-κούτσα τα καταφέρνω... εσείς μάλλον δεν έχετε διαβάσει ότι έχω ήδη απαντήσει και προσπαθώ να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Η προσωπική επίθεση χρησημοποιήτε μόνο για απαξίωση.Μην απαντάτε στο μύνημα μου και οι 2 και δίνουμε τέρμα σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
ηδη μου απαντησες-και απο οτι ειδα καταλαβες τους δικους μου τουλαχιστον λογους που ειμαι υπερ της στειρωσης..ομως αν δεις παραπανω αυτα που λες δεν ειναι εφικτα για τα επομενα χρονια-δες αν θες τι σου απαντησα πριν,,δεν ημαστε ολες εδω οι τρελλες με το αναισθητικο,,υπαρχουν πολλα και ευαισθητα ατομα εδω περα,,που κανουν οτι μπορουν και οσα μπορουν
Με τους περισσότερους που έχω μπει σε αντιπαράθεση μπόρει να έχω κάνει ένα έντονο διάλογο αλλά κάποιοι (1-2) προσπαθούν να πείσουν ότι προσπαθώ να φέρω αναρχία στην τέλεια οργανωμένη "φιλοζωική" τους κοινωνία και προσπαθούν να μου επιτεθούν προσωπικά. Σίγουρα δεν είσαι ένας/μία απο αυτούς και σέβομαι την αντίθεση των απόψεών σου. Σίγουρα οι περισσότεροι δεν είναι "οι τρελλες με το αναισθητικο" όπως το ανέφερες αλλά υπάρχουν μέσα στους 100 σίγουρα 3-4 ενδεικτικά. Και σε αυτές - και ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ - απαντώ ότι το να έχεις ένα ζώο στο σπίτι και να το φροντίζεις δε σε κάνει αυτόματα καλό άνθρωπο με ευαισθησίες. Πιστευώ ότι και εσύ συμφωνείς σ'αυτό.
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
αν μιλας για την στειρωση-δεν την θεωρω μονολεκτικη λυση--αλλα σου ειπα πως μεχρι να συμβουν οι οποιες αλλαγες που θα επιτρεπουν τα αδεσποτα να ζουν φυσιολογικα,ειναι καλυτερη η στειρωση απο την κακοποιηση-τον αργο θανατο απο πεινα και διψα και την ψυχορραγια απο φολες,,και εγω την δικια μου οταν θα ερθει η ωρα και την στειρωσω πιστεψε με πως θα αισθανθω καπως-αλλα οσο θα βλεπω αδεσποτα σε αθλια κατασταση δεν θα μετανιωνω και θα ειμαι υπερ αυτης..Όλες οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν χρόνο στη ζωή και στη κοινωνία μας αλλά δεν απλοποιούμαι τη λύση για να αποφύγουμε το κόπο και τις θυσίες μας.Το ότι συμφωνούμε σε κάτι είναι η προυποθέσεις ενός υγειούς διαλόγου και μιας κοινής γραμμής προβληματισμού για ένα σύνθετο πρόβλημα που δε χωρεί μία απλή μονολεκτική λύση!
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
δεν έχουν γεννήσει οι γάτες σου???
Αυτές που έχω μέσα στο σπίτι αυτό το καιρό όχι, είναι αρσενικές. Πολύ παλιότερα είχα θυλική γάτα που είχε γεννήσει πάνω απο 10 φορές. Οι αδέσποτες έχουν γεννήσει και κάνουμε ότι μπορούμε. Έχω δώσει κάποια από τα γατάκια σε αρκετούς ανθρώπους που ήθελαν να έχουν ένα "αλητόγατο"
στην αυλή τους. Ένα από τα θυλικά που έδωσα σε συγγενείς γέννησε και τα γατάκια έχουν κατακλήσει την αυλή και τα φροντίζουν γάτα,οι ίδιοι και ο σκύλος τους. Μάλιστα ο μπαμπάς είναι ένας περσικός γάτος και έχουν βγει τα μισά σα ξεσκονόπανα swiffer!
anabou
Διάσημο μέλος
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά μου κάνει εντύπωση η επιλογή ψευδώνυμου. Neisseria είναι το βακτήριο που προκαλεί την γονόρια έτσι δεν είναι? Θες να πεις κάτι με αυτό?![]()
Αυτό έχει να κάνει με την επαγγελματική μου κατάρτηση,πρόσεχε γιατί οι θεωρίες συνωμοσίας είναι επικίνδυνες.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Εχω μια απορία. Εδώ είναι φόρουμ και ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του. Αφού όμως βλέπεις ότι είμαστε τόσο παράλογοι όλοι γιατί επιμένεις; Απ'ότι κατάλαβα οι απόψεις μας δεν σε εκφράζουν.
Τέλος συμφωνώ ότι οι γάτες (και όλα τα υπόλοιπα ζώα) πρέπει να ζουν ελεύθερα στη φύση. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται σε έναν ιδανικό κόσμο. Εκεί που δεν υπάρχουν κυνηγοί να τις πυροβολούν για πλάκα ούτε και αυτοκίνητα που να τις πατούν. Εκεί που δεν υπάρχουν αυτοί που τους ενοχλούν και θέλουν να τις ξεκάνουν με φόλες.
Άλλωστε η γέννα είναι περισσότερο απολαυστική ως εμπειρία για τον ιδιοκτήτη της γάτας και όχι τόσο για την ίδια. Όπως θα σε διαβεβαιώσουν πολλοί από δω μια γάτα δεν θα αναγνωρίσει τα γατάκια της αν αυτά χάσουν τη μυρωδιά της.
Όταν βλέπω αδέσποτα στον δρόμο ή ακόμα χειρότερα πατημένα αδέσποτα στον δρόμο εύχομαι να μην είχαν γεννηθεί. Οι μητέρες τους να είχαν στειρωθεί. Και αν ήμουν στη θέση τους θα ευχόμουν το ίδιο, να μην είχα γεννηθεί.
Όσο λοιπόν η πραγματικότητα είναι λοιπόν αυτή εγώ αρνούμαι να ζω στον κόσμο μου και να υποστηρίζω ότι τα ζώα πρέπει να κάνουν ελεύθερα σεξ. Αν ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα θέματα του myCat (πραγματικά δεν καταλαβαίνω το κόλλημά σου αποκλειστικά και μόνο με αυτό το θέμα) θα δεις ότι χαρίζονται ένα σωρό αδέσποτα και θα δεις τι τραβάνε τα μέλη των σωματίων που ασχολούνται με τα αδέσποτα. Από το να γεννοβολά η γάτα μου ή να ταλαιπωρείται από απανωτούς οίστρους προτιμώ να τη στειρώσω.
Απαντησά συγκεκριμένα και μόνο σ'αυτό το θέμα γιατί με ενόχλησε. Δεν επιμένω για να κάνω θέμα αλλά απαντώ σε όλους αυτούς που με ρωτούν διάφορα πράγματα. Με τους περισσότερους ο διάλογος είναι φυσιολογικός αλλά κάποιοι με το τρόπο που απαντάνε δίνουν την εντύπωση ότι ψάχνουν βρώμες από τη προσωπική μου ζωή αντί να επικεντρώνονται στο θέμα

neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Αν ήσουν γυναίκα θα γεννούσε πάνω από 10 φορές; Και αν ναι, σε τι κατάσταση θα ήσουν μετα;
Οι περισσότεροι εδώ μέσα λένε ότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε τον άνθρωπο με τα ζώα, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν δίκιο γιατί έχεις δει κάποιο βρέφος 7-8 μηνών να μπορεί να διεκδικήση τις ελευθερίες και να γευτεί την αυτονομία που έχει ένα γατί 7-8 μηνών;
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι μονο που για να φτασει 7-8 μηνων πρεπει να ειναι πολυ τυχερο στην παρουσα φαση-απο οσα βλεπεις εξω και εδω μεσα τα μωρα γατια που βρισκουν καθημερινα ειναι το κατι αλλο-και μιλαμε για γατακια απο λιγων ημερων εως 2-3 μηνων που σιγουρα δεν επιβιωνουν μονα τους-δεν θα ηταν φρονιμο αυτα τα ατυχα πλασματακια να μην ειχαν γεννηθει ποτε...απο το να αργοπεθαινουν...οσο για τα βρεφη[ανθρωπους]εχουν την τυχη στο 99 τα εκατο των περιπτωσεων να ειναι προστατευμενα απο τους γονεις τους-οι καποιους αλλους-τωρα αν σε καποια φαση αρχισουμε να δινουμε φολες ο ενας στον αλλο και τα μωρα μας δεν τα προστατευει κανενας-που ξες μπορει να αρχισουμε να σκευτομαστε και εμεις την στειρωση-σιγουρα θα ετυχε να δεις μωρακι γατι μονο πεταγμενο στο δρομο με κλειστα τα ματακια του ανυμπορο..ποσοι θα το βοηθησουν-λιγοι-ενω ενα μωρακι δικο μας αν το εβλεπαν ετσι ολοι θα ετρεχαν[και δεν το κατηγορω προς θεου]Οι περισσότεροι εδώ μέσα λένε ότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε τον άνθρωπο με τα ζώα, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν δίκιο γιατί έχεις δει κάποιο βρέφος 7-8 μηνών να μπορεί να διεκδικήση τις ελευθερίες και να γευτεί την αυτονομία που έχει ένα γατί 7-8 μηνών;
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
ναι μονο που για να φτασει 7-8 μηνων πρεπει να ειναι πολυ τυχερο στην παρουσα φαση-απο οσα βλεπεις εξω και εδω μεσα τα μωρα γατια που βρισκουν καθημερινα ειναι το κατι αλλο-και μιλαμε για γατακια απο λιγων ημερων εως 2-3 μηνων που σιγουρα δεν επιβιωνουν μονα τους-δεν θα ηταν φρονιμο αυτα τα ατυχα πλασματακια να μην ειχαν γεννηθει ποτε...απο το να αργοπεθαινουν...οσο για τα βρεφη[ανθρωπους]εχουν την τυχη στο 99 τα εκατο των περιπτωσεων να ειναι προστατευμενα απο τους γονεις τους-οι καποιους αλλους-τωρα αν σε καποια φαση αρχισουμε να δινουμε φολες ο ενας στον αλλο και τα μωρα μας δεν τα προστατευει κανενας-που ξες μπορει να αρχισουμε να σκευτομαστε και εμεις την στειρωση-σιγουρα θα ετυχε να δεις μωρακι γατι μονο πεταγμενο στο δρομο με κλειστα τα ματακια του ανυμπορο..ποσοι θα το βοηθησουν-λιγοι-ενω ενα μωρακι δικο μας αν το εβλεπαν ετσι ολοι θα ετρεχαν[και δεν το κατηγορω προς θεου]
Έχει τύχη και κάθε φορά είτε εγώ είτε κάποιος άλλος προθυμοποιήθηκε να το βοηθήσει, βέβαια μέχρι να φτάσουμε εκεί δε ξέρω πόσες δεκάδες δεν έκαναν τίποτα ή τι έγινε με τα γατάκια που δεν έπεσαν στην αντίληψη μου ή των άλλων που πρόθυμα βοηθούν. Από το να δίνουμε τη λύση οι λίγοι πρόθυμοι καλό θα ήταν να ευαισθητοποιούμαι και τους γύρω μας ξεπερνόντας και το προσωπικό επίπεδο, εδώ είναι που πρέπει να συμβάλει ο κρατικός μηχανισμός ο οποίος δεν έχει να χάσει οικονομικά με την εφαρμογή των νόμων και τη νομοθέτηση ακόμη πιο αυστηρών, αφού ο Έλληνας πονά μόνο όταν τον παρατά ο/η γκόμενος/α ή του αδειάζούν τη τσέπη

anabou
Διάσημο μέλος
Οι περισσότεροι εδώ μέσα ναι. Εσύ όχι. Γι'αυτό και γω ρώτησα εσένα.Οι περισσότεροι εδώ μέσα λένε ότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε τον άνθρωπο με τα ζώα, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν δίκιο γιατί έχεις δει κάποιο βρέφος 7-8 μηνών να μπορεί να διεκδικήση τις ελευθερίες και να γευτεί την αυτονομία που έχει ένα γατί 7-8 μηνών;
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool