Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Η ζουζούνα μου έχει ακόμα ένα σημαδάκι. Οι τριχούλες έχουν μεγαλώσει αρκετά...:happy: Και μένα τα μικρούλια έχουν κλείσει τους 3 μήνες και τα θηλάζει ακόμα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι αλήθεια οτί με τηνστείρωση στις θυλικές αποφεύγοναται κ κάποια είδη καρκίνων;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, αποφεύγονται οι καρκίνοι της μήτρας και των ωοθηκών (προφανώς επειδή τα όργανα αυτά αφαιρούνται με τη στείρωση), αλλά και όσοι άλλοι καρκίνοι σχετίζονται με τα οιστρογόνα (πχ καρκίνος των μαστών).

Το αντίθετο υπάρχει περίπτωση να συμβεί; δλδ να προκληθει καρκινος στους μαστους από στείρωση;

Σ'αυτό μάλλον θα πρέπει να απαντήσει κάποιος γιατρός.:hmm: Αλλά απ'όσο ξέρω τουλάχιστον δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο....

Έχω είδη μία στειρωμένη γατούλα κα την Παρασκευή θα πάρω κ έναν ακόμη γατούλη που θα είναι κ αυτός στειρωμένος κ διάβασα κάπου ότι ίσως σε 1α μικρο ποσοστο μετά τη στείρωση προκληθεί κάποια δυσλειτουργία,ενώ άλλη γιατροί λένε ακριβως το αντίθετο. Τι είναι τελικά αλήθεια;

Έχω είδη μία στειρωμένη γατούλα κα την Παρασκευή θα πάρω κ έναν ακόμη γατούλη που θα είναι κ αυτός στειρωμένος κ διάβασα κάπου ότι ίσως σε 1α μικρο ποσοστο μετά τη στείρωση προκληθεί κάποια δυσλειτουργία,ενώ άλλη γιατροί λένε ακριβως το αντίθετο. Τι είναι τελικά αλήθεια;
Οι στειρωμένοι αρσενικοί γάτοι μπορεί όντως να έχουν κάπως αυξημένη ευαισθησία στις νόσους του κατώτερου ουροποιητικού, σε σχέση με τους μη στειρωμένους. Η μαμά μου πάντως έχει τρεις στειρωμένους γάτους, 16, 12 και 9 χρονών και κανείς τους δεν αντιμετώπισε ποτέ οποιοδήποτε πρόβλημα.
Χρειάζεται λίγη προσοχή στη διατροφή και να πίνουν αρκετό νερό.

Θα καταχραστώ λίγο ακόμα από το χρόνο σου Aretha.για τις θηλυκές γνωρίζεις αν ο καρκίνος των μαστών υπάρχει περίπτωση να εμφανισθεί μετά την στείρωση; Στείρωσα την Candy όταν ήταν 8 μηνών πριν γεννήσει γιατί ο γιατρός μου είπε ότι ήταν καλύτερα έτσι. Αλλά μετά από αυτά που διάβασα ανησυχώ

Αλλά μετά από αυτά που διάβασα ανησυχώ
Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. Εσύ πού το διάβασες;
Κάνοντας ένα γρήγορο ψάξιμο στο internet, μάλλον καθησυχαστικά είναι αυτά που βρήκα. Πχ: Mammary cancer is likely to strike 1 in 4,000 cats. There is a strong correlation between early spaying and a reduced incidence of the disease. Unspayed females are at a much greater risk of developing mammary cancer. Female cats that were spayed after having one to several heat cycles, with or without having kittens, are also at a greater risk than a cat that was spayed before her first heat cycle.
Μερικά ακόμη σχετικά άρθρα εδώ, εδώ κι εδώ. Αν ψάξεις για feline mammary cancer ή tumours θα βρεις πολλά ακόμα.

Ο σκουπη

ειμαι ενας γατουλις καποιος με θεωρησε ανεπιθυμητο κ με ξεφορτωθηκε στα σκουπιδια αλλα εκει ξαφνικα πριν ερθει η σκουπιδιαρα να με παρει ακουσα μια φωνη μαλλον μια αγριοφωναρα να βριζει την τυχη της που ηταν η σειρα της να πεταξει τα σκουπιδια μαζεψα της δυναμης μου κ αρχισα να φωναζω κ να κουνιεμαι μπας κ με δει!! Το θαυμα εγινε τωρα ακουγοντουσαν 2 φωνες μια μεσα στην αγωνια να με πιασει κ αλλη μια που την ενθαρυνε ηξερα δεν ηταν η μαμα μου δεν ηξερα τι ηταν κ τοτε ανοιξε η σακουλα κ ειδα φως κ ενα χερι να με αγκαλιαζει γλυκα κ να προσπαθει να με ηρεμισει ακουσα μια καρδιανα κτυπαει γρηγορα κ μια ανασα λαχανιασμενη ηταν ο ανθρωπος μου !!!Γι συτο το λογο το ηθικο διδαγμα ειναι ΝΑΙ στην στειρωση ΟΧΙ στα σκουπιδια μια ζωη ειμαι κ εγω που καλως η κακως εσεις φταιτε που ηρθα στο κοσμο σας!!!!
με ονομασε σκουπι απο το σκουπιδακι που καποιοι θεωρησαν οτι ειμαι !!!!
Σας ευχαριστω που με διαβασατε

:(:(:(:(:(

Καημενούλι Σκουπη, εγώ στείρωσα κ τα δύο γατάκια μου, αλλά κ να μην τα στείρωνα κ πάλι δεν θα είχα κουράγιο να πετάξω μια μικρή ζωούλα στα σκουπίδια, άρα δεν είναι θέμα στείρωσης ΜΟΝΟ. Τελικά θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το ποιος αξίζει να λέγεται ζώο

Aretha σχετικά με το θέμα της στείρωσης-καρκίνου άργησα ν' απαντήσω γιατί χάλασε το PC μου. Αν κ αργά οφείλω μία απάντηση, το διάβασα σ' ένα περιοδικό δεν θυμάμαι πιο αλλά σίγουρα δεν ήταν επιμονικό, κ επειδή στείρωσα την Candy πριν προλάβει να κάνει την πρώτη της γέννα φοβήθηκα λίγο.

νομίζω οτι η διήγηση του σκούπυ είναι η μοναδική αλήθεια !

ειμαι ενας γατουλις καποιος με θεωρησε ανεπιθυμητο κ με ξεφορτωθηκε στα σκουπιδια αλλα εκει ξαφνικα πριν ερθει η σκουπιδιαρα να με παρει ακουσα μια φωνη μαλλον μια αγριοφωναρα να βριζει την τυχη της που ηταν η σειρα της να πεταξει τα σκουπιδια μαζεψα της δυναμης μου κ αρχισα να φωναζω κ να κουνιεμαι μπας κ με δει!! Το θαυμα εγινε τωρα ακουγοντουσαν 2 φωνες μια μεσα στην αγωνια να με πιασει κ αλλη μια που την ενθαρυνε ηξερα δεν ηταν η μαμα μου δεν ηξερα τι ηταν κ τοτε ανοιξε η σακουλα κ ειδα φως κ ενα χερι να με αγκαλιαζει γλυκα κ να προσπαθει να με ηρεμισει ακουσα μια καρδιανα κτυπαει γρηγορα κ μια ανασα λαχανιασμενη ηταν ο ανθρωπος μου !!!Γι συτο το λογο το ηθικο διδαγμα ειναι ΝΑΙ στην στειρωση ΟΧΙ στα σκουπιδια μια ζωη ειμαι κ εγω που καλως η κακως εσεις φταιτε που ηρθα στο κοσμο σας!!!!
με ονομασε σκουπι απο το σκουπιδακι που καποιοι θεωρησαν οτι ειμαι !!!!
Σας ευχαριστω που με διαβασατε
Ετσι ειναι:( Αλλα παντα υπαρχουν αυτοι που οντως επηρεαζουν αρνητικα τον κοσμο..σε μια αντιστοιχη ερωτηση για τη στειρωση αρσενικου ατομο που δηλωνει φοιτητρια κτηνιατρικης δειτε τι απανταει..,,,,,,[[[η στειρωση σε θηλυκο η αρσενικο γατι θα πρεπει να γινεται αφου περασουν 6μηνες οπου αναπτυσσεται πληρως το γεννητικο συστημα του γατιου και μπορει να γινει στο θηλυκο μετα απο 1 γεννα καλυτερα δηλαδη περιπου οταν η θηλυκη γατα θα ειναι 1 ετους,η χωρις να εχει γεννησει.η στειρωση κραταει περιπου 1 ωρα μαζι με την γενικη αναισθησια που κανουμε και κοστιζει (σε φυσιολογικα επιπεδα) γυρω στα 70 ευρω στον αρσενικο και 90 ευρω στη θηλυκη.θα σου προτεινα να μην στειρωσεις το γατο σου αν ειναι αγορι γιατι θα γινει φλωρος και θα παχυνει!!!!!!!φιλακια(ειμαι κτηνιατρος φοιτητρια)]]]] ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ:mad: Δεν αντεξα κ μπηκα να απαντησω [[[[[ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ
007.gif
007.gif
007.gif
Τετοια λετε και καθε μερα βρισκουμε κουτες με παρατημενα νεογεννητα στα σκουπιδια
icon_evil.gif

έλεεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!θα πάρει και πτυχίο αυτή ???????????????????????????:mad:και θα ανοίξει ιατρείο??????????????????????????????????????

Ποιος φλώρος, μα τι λένε;! Να κρατήσει το γάτο μου καμιά εβδομάδα, την προκαλώ πραγματικά. Ακου φλώρος!!

να ρωτησω και εγω κατι?ειμαι καινουρια στην παρεα και δεν εχω και πολυ καιρο τη γατουλα μου!βασικα,την βρηκαμε αδεσποτη πριν απο 3μηνες και απο τοτε την εχουμε στην αυλη και την ταιζουμε και αυτη δεν φευγει απο κοντα μας!αλλα δεν θελω να μεινει εγκυος και να εχουμε κι αλλους μπελαδες,οποτε προτιμω να της κανω στειρωση.ομως,δεν ξερω ουτε την ηλικια της,ουτε και ποσο κοστιζει μια τετοια εγχειριση και τα παρεμφερη φαρμακα.μπορει καποιος να με διαφωτισει?παντως το γατουλι ειναι σχετικα μικρο ακομα,περιπου 6μηνων,απ'οτι καταλαβαινω!
ευχαριστω εκ των προτερων!

bourboulithra, το καλύτερο θα είναι να πας τη γατούλα σε ένα κτηνίατρο που θα μπορέσει να καταλάβει ακριβώς την ηλικία της και να απαντήσει σε όποιες απορίες έχεις.
Γενικά, η στείρωση στα θηλυκά γίνεται στους 6-8 μήνες, αλλά αν η γατούλα που λες ζει έξω, τότε νομίζω ότι οι 6 μήνες είναι πολύ καλή ηλικία. Η επέμβαση στοιχίζει γύρω στα 100 ευρώ.
Σου προτείνω ανεπιφύλακτα αυτόν τον κτηνίατρο, που στείρωσε και τη δική μου γατούλα, χωρίς καθόλου ταλαιπωρία για εκείνη! :)

Συμφωνώ σε όλα με την Aretha και το μόνο που έχω να προσθέσω είναι μετά την επέμβαση να την βάλεις σε ένα ζεστό μέρος καθώς έχουν υποθερμία μετά την επέμβαση. Πάντως αν τριγυρνάει καλύτερα να το κάνεις το συντομότερο δυνατό, απλά αν βγει αμέσως έξω επέλεξε μια όχι τόσο κρύα μέρα ή ένα ιατρείο που να την κρατήσει για 1 μέρα μετά την επέμβαση..

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back